Middag på stranden

I Maldivene kan du spise middag på utendørs restaurant på stranden, barbeint uten sko. Her er det jo bare sand, så sko trenger man ikke … Ingenting er vel bedre enn å sitte ute med dine kjære til et bede måltid mens man kikker på solnedgangen og hører på bølgebruset.

Palmesus …

Hei

Det har vært veldig lite blogging siste tiden. Om nøyaktig en uke har vi en konfirmant her i huset. Så har brukt mye tid på å planlegge, ordne og fixe alt til den store dagen. Selv om man har planlagt og sett for seg alle detaljer på forhånd, blir det ofte noen utfordringer når man skal få tak i det man har bestemt seg for. Det er fort gjort at det blir endringer underveis. Alt i alt har jeg brukt veldig mye mer tid på dette, enn jeg hadde trodd jeg ville gjøre. Sånn er det vel .. Men nå ser det ut som de fleste brikkene har falt på plass til konfirmasjonsdagen. Og det føles BRA! Noen som husker sin egen konfirmasjon?

God morgen!

Mange som har spennende planer for dagen?  Noen dager er det deilig å gjøre absolutt ingenting …

Her kommer et bilde av kreativ sand bygging 😀

Livet på en bitteliten øy i det indiske hav

Det er ikke stort som skjer på en liten sandflekk som ligger midt ute på det store havet, og som ikke er større enn 600 x 200 meter, i løpet av en dag. Omtrent ikke mer enn du ser på disse bildene:

Paradiset Maldivene

Har du noen gang lagt merke til når du ser bilder fra Maldivene, at det er 3 nyanser med blått du ser?  Jeg er fullstendig fascinert over de ulike blåfargene  man ser på havet. Øyene ligger i laguner og er omringet av turkist vann. Og det er forklaringen på at du ser vannet i så mange ulike nyanser 😀

He kommer nok et bildedryss fra mitt paradis på jord:

Vakre Maldivene

God morgen! Her kommer noen flere bilder fra vakre Veligandu ..

Veligandu

Det er ikke mye som skjer på en liten øy i Maldivene i løpet av en dag, det er helt sikkert. Vi har møtt nygifte som har holdt på å ‘ gå på veggen’ etter 1 døgn, fordi de kjedet seg så fælt. Så om du er en veldig rastløs sjel, kan det bli en utfordring å nullstille seg helt. Internett her nede koster skjorta .. og er så ustabilt at det er ikke alltid man kommer inn en gang. Derfor er det lurt å ta med noen bøker, og bare prøve å bli vant med at her nede blir man ikke like oppdatert av media som hjemme. Høydepunktene i løpet av en dag er : frokost, lunsj og middag.  Man kan bade litt, sole seg og gå rundt den bittelille øya. Vi orket som regel bare å gå en halv side.. På kvelden er det kanskje noen lokale menn som spiller litt på en tromme. Og da pleier kveldens samtale emne å være diskusjoner om fisk man har sett i vannet. Det blir tidlig mørkt, og man tar tidlig kveld. Om man har energi nok til å orke mer enn de tingene jeg nevnte, som egentlig er mer enn nok når man er her nede, kan man dykke, snorkle og fiske.

Det er  lurt å sørge for at man ikke blir uvenner med de man reiser sammen med til Maldivene … For da kan det nemlig bli veldig ensomt på den lille sandflekken man  befinner seg på, midt ute på havet. 99 % av de andre gjestene på øya er garantert på bryllupsreise, og er ofte veldig usosiale, naturlig nok. På Veligandu er det ingen aktiviteter for barn. Her finnes ingen Bamseklubb. Og det var heller ikke mange andre barn å se her. Denne øya passer best for de voksne. Hadde ikke mine barn hatt hverandre/ søsken, hadde det ikke vært noen de kunne vært sammen med her. Det er heller ikke mye å få kjøpt på øya, bortsett fra solkrem og postkort. Så greit å pakke med det meste selv. Særlig om det er ting man trenger til barn

Himmelen på jord

Jeg tror at det nærmeste man kommer et paradis på jord, må være en tur til Maldivene …Jeg har i allefall aldri opplevd et sted som er vakrere enn nettopp her. Det er som å komme til himmelen! Her finnes det ingen biler, veier, kjøpesenter eller mas. De eneste lydene man hører er bølgebrus og havet. Ellers er det totalt ro og stillhet. Her får man følelsen av at tiden står helt stille. Finnes ikke et mer perfekt sted om man ønsker å lade batteriene eller har et ønske om å tilbringe kvalitetstid med den nærmeste familien og de man er glad i.

På vei til Veligandu …

Den vakre lille øya eller sandbanken Veligandu er bare 600 x 200 meter stor (!) ..  Ikke akkurat så veldig stor med andre ord. Og for å komme dit må man ta et bittelite sjøfly …..Men hva er man vel ikke villig til å gjøre for å komme til steder med masse palmer .. Jeg elsker jo palmete steder!! Så man biter tennene sammen og tenker at dette helt sikkert kommer til å gå fint ..Og vet det er ingen vei tilbake : P

Har du lyst å se mer av hvordan det ser ut her, så følg med videre på reisen til Madivene …

Reisegavekort!

– LYKKE!!!!! –

I slutten av arbeidsdagen i dag, fikk jeg beskjed om at jeg var den heldige vinneren av en konkurranse som Ving arrangerte. Premien var et reisegavekort! Og jeg ble så utrolig GLAD!!! Den beste gaven man kan gi meg!! Og den beste beskjeden jeg kunne ha fått, etter det som føles ut som verdens lengste arbeidsuke..

Vi har lenge snakket om at vi har lyst å reise til fjerne himmelstrøk når minusgradene kommer. Jeg syns vinteren her hjemme er altfor lang og kald. Derfor har vi ofte reist til eksotiske ferie destinasjoner på den tiden av året, for å prøve å korte litt ned på vinteren. Med dagens premie, blir drømmen om å få se masse palmer i vinter en realitet  😀  Skal bruke denne helgen på å se nærmere på steder vi har lyst å reise

HURRA! HURRA! HURRA!

Bilde har jeg tatt på Veligandu, Maldivene