Bik Bok Runway Awards

Bik Bok og Oslo Runway arrangerte i kveld Bik Bok Runway Award for andre året på rad på Sentralen her i Oslo. Dette er en mulighet for unge og talentfulle designere til å få vist seg fram. Her blir det også kåret en vinner som får en pengepremie og muligheten til å få en egen visning på neste Oslo Runway som finner sted.

Formålet med dette er å oppmuntre nye designere til å satse på en karriere innen mote, støtte og løfte frem nye unge designtalenter og prosjekter på den norske motearenaen.

De nominerte i år var: Edda Gimnes, Michael Olestad, Kit Wan Studios, Design agency Moiré og Raske Rêvêr.

I fjor var det Anne Karine Thorbjørnsen som vant Bik Bok Runway Award for første gang. I februar i år åpnet hun Oslo Runway AW17 med egen visning på Munchmuseet.

Vinneren i år ble Michael Olestad!! Han ble så glad at han begynte å grine! Og da ble alle andre så rørte at de begynte å grine også.

Årets vinner Michael Olestad har moteutdannelse fra London. Og har tidligere designet dameklær for Acne Studios i Stockholm, Ann-Sofie Back og Meadham Kirchhoff. Michael Olestad er kjent for sin bruk av farge og tekstiler. Olestad ble kåret av en fagjury og mottar en pengepremie på 100 000 kroner. Pengene er øremerket produksjonen av ny kolleksjon eller bestilling av varer til salg. Vinneren gis i tillegg en full visning under Oslo Runway februar 2018, og Bik Bok stiller med en mentor

Hadde nok en veldig hyggelig kveld ute med motevisninger og Oslo Runway. Personlig var jeg sikker på at Edda Gimnes som jeg liker veldig godt eller superkule Raske Rêvêr skulle vinne denne prisutdelingen. Men GRATULERER så mye til kveldens vinner som stakk av med seieren! Gleder meg til å følge designeren på veien videre. Og gleder meg masse allerede til neste Oslo Runway og Bik Bok Awards!

#OSLRW #OsloRunwaySs18 #OsloRunway #Sentralen #Oslo #BikBok #fashionweek #BikBokRunwayAward #foto #mote #torsdag #hverdag #blogg #høst #eddagimnes #michaelolestad #design

Moteshow på Grand Hotel Oslo

I ettermiddag gikk turen til Grand Hotel her i Oslo. Her ble det nemlig holdt moteshow på den kjempefine takterrassen Eight Rooftop Bar, på toppen av hotellet, med designeren Veronica B. Vallenes og Oslo Runway.

Den norske designeren Veronica B. Vallenes står bak merket med samme navn. Hun har tidligere vunnet flere prestisje priser for sitt design og talent både her hjemme og i Danmark. Hun har klart å skape et signaturutrykk som er en blanding mellom enkel nordisk stil og den klassiske parisiske elegansen.

Koste meg med nydelig vær, gratis bobler og fin utsikt, utover den fine hovedstaden vår og hele kjendis og moteeliten som var samlet og tilstede på denne flotte visningen utendørs tidligere i kveld. Moro!!

#oslorunway #mote #oslo #kjendiser #moro #fest #onsdag #grandhotel #veronicabvallenes #foto #piffen #mamma #design

Oslo Runway

Knallblå himmel, fri fra jobb og moteshow som eneste agenda på programmet for dagen. Kan det egentlig bli noe bedre? Det er nemlig tid for sosiale sammenkomster, kjendiser, inspirasjon og Oslo Runway igjen!

Først ut i dag for meg var IBEN. Dette er et norsk merke jeg liker veldig godt! Dette er avslappende og komfortable klær som alle kan gå med. I fjor så jeg IBEN sitt show på Vippa på Vippetangen og det var et show som skilte seg positivt ut. Derfor var det også forventninger til årets show. Det ble holdt utendørs med Deichmanske Biblotek som kulisser. Og med et perfekt vær ble det også et vellykket og fint show!

Litt senere på dagen var det klart for Moods of Norway. Der møtte jeg super hyggelige Henrik Holm fra Skam. Jeg tror ikke han trodde et ord på meg når jeg spurte om jeg kunne ta et bilde av han som jeg kunne vise til døtrene mine … Men bilde fikk jeg uansett! Proffesjonell som han er! : D

Moods of Norway gledet jeg meg også til, for jeg likte veldig godt det showet de også hadde i fjor. De har alltid bra musikk og noen overraskelser på lur .. og skuffet ikke i år heller, selv om det var litt i vel korteste laget …

Siste jeg fikk med meg i dag var Fam Irvoll sitt show. Det var ellevilt, morsomt og fargesprakende! Hun hadde fått hjelp av sine kjendisvenninner som Ulrikke Falch, Else Kåss Furuseth, Mariann Thomassen til å være modeller. Her var det masse humor, gamle musikk slagere og knæsje farger i kjent Fam Irvoll stil. Men den som fikk mest oppmerksomhet her var nok kanskje Ari Behn som satt på første rad og stjal hele showet.

#oslo #oslorunway #mote #aribehn #skam #inspirasjon #foto #tirsdag #hverdag #kjendiser #sol #show

Tilbake til Portofino igjen

Etter en halv dag i Portofino var resten av familien kjempelei av hele plassen og syns de hadde sett mer enn nok. Så de tok første båt som kom for å hente oss tilbake til cruisebåten, som lå der ut på havet, og litt motvillig følte jeg at jeg ikke hadde annet valg enn å bli med tilbake. Selv om jeg fint kunne blitt i land mye mye lenger på en sååå fin plass.

Tilbake på cruiset igjen spiste vi lunsj og etterpå sovnet hele familien. Jeg lurte på om jeg skulle gjøre det samme, sove litt, for det er rart hvor trøtt man blir av å være på sjøen, kombinert med sol og varme. Men så tenkte jeg at jeg heller burde dra tilbake igjen til Portofino, når jeg først var så nær. For det er jo ikke sikkert at jeg noensinne kommer tilbake .. Så der og da bestemte jeg meg spontant for å bare ta en bitteliten tur tilbake igjen mens de andre sov tungt. Rastløs sjel som jeg er.

Hele dagen var det røff sjø frem og tilbake fra cruiset og inn til Portofino. Jeg skjønte når jeg satte meg ombord igjen i den lille båten, som skulle frakte meg i land, at det ikke var blitt noe bedre de siste timene, kanskje litt verre? Mye verre! Men når det er noe man vil nok, er det bare å stålsette seg for hva som vil komme. En båttur som ikke var så veldig hyggelig pga den grove sjøen. Men heldigvis roet havet seg kraftig ned når vi nærmet oss bukten til Portofino på ny.

Siden resten av familien var igjen på båten bestemte jeg meg for å ikke være så lenge. Bare suge til meg noen siste øyeblikk fra denne vakre plassen! Spaserte nedover havna, gjennom de få gatene og satte meg ned på en bryggekant. Kikket på livet, båtene, menneskene og duppet beina i havet. Tenkte på hvor fint jeg syntes det var der .. og lot tiden stå litt stille, mens jeg tok et siste farvel med denne fine lille plassen.

Etterhvert begynte det å bli ettermiddag og jeg måtte tilbake. Psyket meg opp til nok en båttur på havet. Og hadde nok engang en voldsom ‘opp og ned tur’ gjennom bølgene før jeg kom tilbake til cruisebåten igjen. Listet meg stille inn på lugaren og der sov alle fremdeles. De merket ikke at jeg var borte engang. Og jeg kjente da at jeg var klar for å forlate Portofino og våkne opp til en helt ny plass neste morgen.

#portofino #italia #cruise #familie #mamma #reise #natur #sommer #opplevelse #barn #blogg #foto

Castello Brown, Portofino

På toppen av en klippe i Portofino ligger Castello Brown. Fra denne eiendommen får du en unik utsikt utover store deler av den vakre italienske rivieraen. Dette er kort fortalt et gammelt slott med en stor hage fra 1500 tallet. Fra 1800 tallet ble det brukt som en privat villa. På 1960 tallet kjøpte Portofino by huset, og det fungerer i dag som et museum. Her blir det også arrangert bryllup og andre store arrangement og selskaper.

Før man tar turen opp hit, er det lurt å sjekke med turistinformasjonen i Portofino om de faktisk holder åpent. Vanligvis holder de åpent fra 10-17. Men de hender også at de er stengt for private arrangement. Det koster 5 Euro i inngangspenger pr person for å komme inn her, og dessverre så tar de ikke kort! De bare ristet på hodet når man spurte og så litt dumt på oss. Så husk å ta ut penger før du begir deg ut på den bratte turen opp hit.

Vi brukte ca 15 minutt opp fra havna i Portofino. Det er bare bratte oppover bakker hele veien opp hit. Og det føltes ut som tidenes treningstur i solsteiken og varmen vi hadde mens vi var her!! Klærna våre klistret seg bokstavelig talt fast i kroppen! For om sommeren er det veldig klamt og varmt i Italia. Men turen opp er veldig fin! Man ser fine hus, flotte hager og en utrolig flott utsikt langs hele veien opp. Så turen opp er verdt strevet.

Slottet er omkranset av en stor og flott hage på alle sider. Selve huset går over flere etasjer og her finnes det mange gamle og antikke møbler og bilder. Fra de ulike vinduene man kan åpne får man en storslått utsikt utover flotte Portofino, bukta her og havet rundt. Man kan bli med på guidet turer her, men også gå alene i ro og fred. Og jeg likte å se meg rundt i eget tempo uten å måtte ta hensyn til en gruppe med mange andre. Her er det sikkert helt vanvittig fint å ha et bryllup! Og det er mulig å leie slottet til nettopp dette.

Det finnes også et lysthus man kan gå til, som ligger på en sti 400 meter lenger ned, men dette fikk vi ikke med oss. Var faktisk ikke klar over at det var der før vi kom hjem. Er du i Portofino en dag er dette et sted man må få med seg! Utsikten du får her oppe av Portofino får du ingen andre steder. Magisk fin plass å få med seg!!

#portofino #italia #mamma #familie #reise #cruise #helg #sommer #natur #søndag #barn #opplevelse #blogg

Ting å finne på i Portofino

Portofino er en eksklusiv og knøttliten ‘se og bli sett plass’ langs den italienske riviera. Stedet er elsket av kjendiser og de rike og berømte! Men hva kan egentlig vi helt vanlige mennesker finne på der?

Det finnes en rekke spiseplasser her. De fleste har høy prisklasse og er veldig dyre. Det finnes ellers en liten matbutikk, noen survenirbutikker, et bakeri, flere steder man kan kjøpe seg is, dyre smykke og juvelbutikker, designbutikker som Dior, Pucci og Balenciago, noen spinndyre 5 stjernes hoteller og det er alt. Men det koster ingenting å sitte ned i havna her. Og de fleste turister som kommer hit velger å gå på tur, for det er jo gratis! : D

Portofino har en liten men veldig fin havn. Her er det kjekt å rusle rundt for å dagdrømme og se på alle de fine, dyre og enorme båtene og yachtene som ligger ankret opp langs kaien og ute i havet

Det finnes også en liten sti man kan følge oppover i høyden bak noen av husene. Denne stien tar deg opp til San Giorgio som er en liten og flott gul kirke. Det tar omtrent 10 minutt å gå opp hit i bare oppover bakker hele veien.

Her koster det ingenting å komme inn. Og fra kirken, som ligger på toppen av en klippe, har man panormautsikt utover Portofino og hele kysten i nærheten. Plassen hvis man vil ha fine skrytebilder fra Porotofino! Her er det mange fine skulpturer og sti ned til en badeplass. Men badeplassen er fra stein på en klippe og bølgene her er ganske store og røffe, så dette er ikke for barn eller for de som ikke er helt trygge med å bade i havet. Turen opp hit går veldig fort for man har så fin utsikt hele veien opp. Absolutt verdt å ta turen opp hit i Portofino!

Det finnes også et annet sted som ligger lenger opp på samme sti som opp til kirken og kirkegården, som er verdt å få med seg når man først er her. Mer om denne plassen i neste innlegg!

#portofino #italia #reise #helg #lørdag #cruise #familie #barn #mamma #blogg #tips #natur #tenåring #sommer

Portofino

I slutten av juli besøkte vi Portofino i Italia for første gang. Dette er et sted jeg alltid har drømt om å besøke! Og jeg har brukt mye tid på å dagdrømme meg vekk i bilder fra Googel nettopp fra denne plassen. Hehe! Derfor var stoppet vi hadde her langs den italienske riviera noe jeg virkelig hadde sett fram til i lang tid. Mer om førsteinntrykket jeg fikk herfra, mens jeg var der, kan du lese om i et tidligere innlegg som du finner HER!

Nå har jeg begynt å gå gjennom bilder fra ferien og tenkte jeg ville dele noen av de. Forelsket meg helt i denne lille plassen! Elsker små, fargerike, landsbyaktige og søvnige steder som dette. Steder hvor man får følelsen av tiden har stoppet opp helt. Dette er en bitteliten plass som jeg i ettertid, personlig tenker at det holder å besøke på dagstur, om man befinner seg i nærheten. Gjerne en halv dag i kombinasjon med de andre små byene og flotte plassene i nærheten på den italienske riviera.

Vi lå ankret opp i bukta på en cruisebåt 20 minutter unna selve Portofino, og herfra ble vi fraktet inn på små båter. Flere valgte å bli med på organiserte turer som cruisebåten arrangerte her. Men de aller fleste valgte å utforske på egenhånd. Mange av de andre gjestene og passasjerene ombord valgte, for å få mest mulig ut av dagen, å tilbringe noen timer i Portofino og noen timer i den vel så idylliske nabobyen Santa Margherita

Tilbakemeldingene fra andre gjester ombord på båten var at de likte bedre Santa Margherita, for dette var en litt større plass hvor det er mer å se og finne på. Flere ga også uttrykk for at de var skuffa over Portofino. Det er nemlig begrenset hva man kan finne på der. Mine to eldste døtre syntes heller ikke Portofino var det mest spennende stedet på jord. De sa de hadde sett alt etter mindre enn 10 minutt og var da mest ivrig etter å dra tilbake til cruisebåten igjen, til min store irritasjon, fremfor å tilbringe dagen med å slappe av i havna i Portofino. Så kanskje ikke helt favorittplassen for små barn og rastløse ungdommer.

Om jeg noensinne kommer tilbake til dette området, og det skal man ikke se bort i fra, kunne jeg tenke meg å heller dra til nabobyen for å utforske hva Santa Margherita har å tilby. Jeg ville nok ikke ha brukt en formue på å bo på hotell i selve Portofino, for jeg tenker at det holdt med den ene dagene vi var der. Uansett så er det ingen tvil om Portofino er en veldig flott plass som det var kjekt å ha fått med seg!

#portofino #italia #reise #cruise #familie #mamma #barn #tenåringer #juli #foto #natur #sommer #minner #blogg #italiensk #riviera #foto

Photoshoot i kongelige omgivelser

På torsdag denne uken hadde vi en etterlengtet fridag etter hektiske dager, og møtte da vår gode venn og superflinke fotograf Cami som driver Bellatrix Photography

Hun er fra Brasil men bor i Canada. Reiser verden rundt for å ta bilder, og er i Norge for fjerde året på rad! Vi har møtt henne hver eneste sommer og høst, og det har blitt en ny tradisjon for oss. Hun tar de fineste bildene man kan tenke seg utendørs, og lager kjempefine fotobøker. Prismessig er hun også på et mye lavere og hyggeligere nivå enn fotografene her hjemme. For en pakke med fotografering, alle bildene på digitale filer og fotobøker, betaler man faktisk halv pris av det som er vanlig prisnivå her. Har skrevet om henne mange ganger før, og gjør det igjen og igjen, fordi vi er sååå fornøyd. Cami har også blitt en veldig god venn med årene som har gått, og det er alltid like hyggelig å se henne igjen!

Denne gangen møtes vi på Oscarshall som ligger ned mot Frognerkilen på Bygdøy. Dette er lysthuset og sommerslottet som er blitt brukt av Konger og Dronninger helt siden 1800 tallet. Slottet eiers i dag av den norske stat men disponeres av Hans Majestet Kongen. Morsomt å ta årets bilder i så ærverdige, historiske og ikke minst royale omgivelser!!

Etter en uke med mye dårlig ustabilt vær og enorme mengder regn, var vi også veldig heldige værmessig. Var ekstra spent på forhånd på om værgudene ville være med oss denne dagen, etter at vi var nødt å avlyse uken før pga regnvær. Men denne dagen hadde vi heldigvis bra vær og null regn.

Det er ikke alltid like lett å få en bestemt 5 åring i trassalderen til å samarbeide på en fotografering. Men etter mye om og men, tror jeg likevel vi har sikret oss mange flotte blinkskudd! Det er som regel de spontane bildene som blir de beste, fremfor de de planlagte og oppstilte. Cami er dessuten ekspert på å dra fram smilene hos alle, med sitt blide, avslappende og helt skjønne vesen. Nå venter vi i spenning på resultatet, og jeg vet vi ikke kommer til å bli skuffa.

#foto #fotograf #oslo #august #anbefaling #tips #mamma #natur #hverdag #blogg #familie #barn

Tilbake igjen til Formentera

Den siste uken har vært veldig tung. Det er alltid tungt å komme tilbake til hverdagen igjen etter en lang ferie. Men ekstra tungt når været her hjemme er så trist. Hver eneste dag har vært lang, grå, trist, søvnig og regnfull. Det føles ut som om vi er midt i oktober måned allerede, selv om vi såvidt har begynt på en ny måned og august.

Har funnet ut at det eneste som hjelper etter en ferie, er å sette seg et nytt reisemål. Finne et sted man har lyst å reise til og begynne å spare mot dette målet. Det er motiverende nok til å komme seg gjennom hverdagen. Tanken på at man har noe bra og spennende å se frem til. Et mål som venter på deg! En belønning hvis man står på å jobber veldig en periode. Noe som også vil være motivasjon til å komme seg gjennom den lange høsten som venter på oss nå igjen.

Imellomtiden bruker jeg lørdagen på å se gjennom bilder fra Formentera. Selv om vi kom tilbake dit for 4 gang, ble jeg like henrykt som første gang! Elsker denne lille plassen som ligger utenfor Ibiza, og håper jeg er tilbake igjen der snart. Mitt lille paradis som jeg aldri blir lei! Og i alle fall ikke etter at jeg fant en ny strand når vi var der nå i juli, som er enda finere enn de strendene vi har besøkt tidligere på øya.

#foto #formentera #ibiza #spania #reise #helg #motivasjon #august #lørdag #ferie #sommer #familie #mamma #høst

Tilbake til hverdagen

På mandag sto vi spente på flyplassen i Barcelona og ventet på Norwegian flyet som skulle fly oss hjem. Siden det hver eneste sommer skjer flere kanselleringer med Norwegian sine avganger, føles det litt som en risikosport å bestille fly med dem. Men når SAS selger billetter som er over 1000 kr dyrere pr billett, blir det ofte at man velger det som er billigst. Også kan man ikke annet enn å håpe at de skal komme …

Men Norwegian kom! Og vi var kun 1,5 time forsinket hjem! Vi fløy for første gang et helt nytt Dreamliner fly. Dette flyet tok nesten 400 passasjerer, så det tok sin tid å boarde hele flyet. Ombord ble vi veldig positivt overraska! Tror aldri vi har vært i et nyere og flottere fly enn dette. Hver eneste sete hadde touch skjerm med masse filmer og serier. Og besetningen ombord, som alle var britiske, var helt enestående hyggelige! Flyet brukte også mindre enn 3 timer fra Barcelona til Oslo. Dette er flyene de bruker på langdistanse flyvninger. Og denne turen gav veldig mersmak til å fly Dreamliner igjen.

Vel hjemme igjen i Oslo ventet helt grå himmel, tordenvær og et skikkelig drittvær bokstavelig talt. Det tok ikke lang tid fra vi landet og til regnet bøttet ned. Det haglet til og med! Allitid like kjipt å komme hjem til vær som det, når man står der i sandaler og uten paraply. Og det tok ikke lang tid før vi begynte å savne ferien vår og ville tilbake.

Dagen derpå ventet jobb. Alltid veldig tøft å starte på jobb igjen dagen etter en lang ferie. Tungt å plutselig måtte stå opp tidlig. Tar bestandig en stund før alt er tilbake som vanlig igjen når man har vært bortreist noen uker. Den enorme klesvasken som venter går veldig tregt unna. Og man merker at man allerede har begynt å tenke på hvor neste reise skal gå. Det klør i reisefoten allerede. Jeg dagdrømmer om nye eventyr. Venter bare på at kontoen skal fylle seg opp igjen på ny. For der er det ganske tomt akkurat nå. Alt er som vanlig igjen med andre ord.

#norwegian #fly #reise #familie #mamma #cruise #foto #august #oslo #torsdag #sommer #høst #ferie #natur