På gjensyn Amerikalinjen!

Vi elsket Amerikalinjen! Dette er et hotell vi har lyst til å komme tilbake til. Planlegger å ta meg en tur tilbake der snart for å ta noen drinker i baren Pier 42. Har også lyst til å bo der igjen, men før vi gjør det skal vi sjekke ut et annet hotell. I mars skal vi nemlig teste ut Clarion Hotel Oslo. Dette er et nytt hotell som ligger i Bjørvika mellom Barcode og Operahuset. En ny spennende bydel i Oslo ikke langt fra Oslo S. Dette er et hotell som har fokus på kunst, lekker mat og opplevelser. Dette hotellet har som Amerikalinjen en unik beliggenhet sentralt i byen, men ganske sikkert en helt annerledes stil. Vi gleder oss uansett til å være turister snart igjen i egen by! ❤️

Verdt å sjekke ut på Amerikalinjen

Det var ikke bare rommet vi bodde på og frokosten vi fikk servert som jeg likte på Amerikalinjen. Dette hotellet har også flere fine spiseplasser og barer som også er åpne for andre enn bare gjestene på hotellet. Min favoritt er den stilige baren Pier 42 i 1 etg. Dette er et sted som jeg snart kommer til å dra tilbake til med venner for å ta noen drinker en kveld en helg.

Et annet populært sted på hotellet er Atlas Café. Her kan du spise bagels, drikke smoothie og se på byen som våkner til liv en tidlig morgen eller formiddag fra de store vinduene.

Haven kan du blant annet spise brunch til DJ i helgene …

På den populære jazzklubben Gustav i underetasjen får du servert livemusikk, god mat og drikke i New York stemning.

Atlas kan du spise både frokost, lunch og middag. De serverer også brunch i helgene. Se link for ulike menyer!

Frokost på Amerikalinjen

Det er ikke så lenge siden vi spiste frokost på Clarion Hotel The Hub i Oslo. Frokosten og utvalget der var enormt!! Jeg så et bilde av frokosten fra Amerikalinjen før vi sjekket inn og ut i fra det ene bildet jeg så, virket det som den var liten og beskjeden i forhold. Derfor hadde jeg ingen forhåpninger om at frokosten på Amerikalinjen kunne slå frokosten på The Hub. Så feil kan man altså ta! Når jeg listet meg ned til frokosten på Amerikalinjen ble jeg helt satt ut over hvor flott og stor den var! ❤️❤️❤️ I ettertid tenker jeg at frokosten på Amerikalinjen alene er verdt å sjekke inn her for. Her kommer noen bilder av hva som venter meg en tidlig morgen kl 07:

Bli med inn på Amerikalinjen!

I helgen som var sjekket vi inn på det nye boutiquehotellet Amerikalinjen her i Oslo. I stilige retro omgivelser ventet: de største badehåndklene, det mykeste sengetøyet og morgenkåpene, de deiligste putene & dynene, de største smilene og den aller beste frokosten du kan tenke deg! ❤️ Hotellet har 120 rom i ulike størrelser. Vi bodde på et helt vanlig Standard dobbeltrom. Likevel føltes det større enn mange tilsvarende rom vi vi har bodd på. På Amerikalinjen er det høyt under taket, alle rommene har god planløsning og store vinduer som gir mye lys. Det gjør at rommene føles større enn de faktisk er. Noe som er med på å gi deg følelsen av at dette er er hotell som man bare har lyst til å bli på for alltid! På det fine badet var det deilige produkter fra det norske merket Sprekenhus. Et merke som for oss var helt ukjent inntil nå, men som vi har fått øynene opp for. Her kommer noen bilder fra det fine rommet vi bodde på i helgen:

// Oppholdet på Amerikalinjen var ikke sponset.

Amerikalinjen

Fredag sjekket vi inn på det flotte hotellet Amerikalinjen her i Oslo. Hotellet som var helt nytt i 2019 holder til i det gamle og historiske hovedkontoret til Amerikanlinjen på Jernbanetorget i sentrum av hovedstaden. Boutiquehotellet er inspirert av den gamle båten som gikk til USA for 100 år siden. Den norske Amerikalinje var et norsk rederiselskap som gikk mellom Norge og USA, og som ble stiftet i 1910. Selskapet ble etter hvert bare kalt «Amerikalinjen». Amerikalinjen var nasjonens stolthet, og fraktet tusenvis over ‘dammen’ fra Oslo til New York. Hadde hørt mye bra om dette helt nye hotellet midt i Oslo sentrum, men var ikke helt sikker på hva jeg kunne vente meg. Jeg ble helt overveldet over det som ventet meg her. For en positiv overraskelse dette stedet var! Dette er et av de hotellene man aldri har lyst til å forlate og bare bli boende på for alltid. Gleder meg til å vise mer fra hotellet på innsiden! ❤️

Vinterferie i Oslo

Denne uken er det vinterferie i Oslo. Vi har pleid å reise utenlands i skoleferiene. Denne ferien skal vi være turister igjen i egen by. Den minste fikk være hjemme fra AKS på mandag når jeg hadde fri og i dag. Kun 2 dager denne uken har hun vært på skolefritidsordningen. Der var det ganske tomt for barn denne skoleferien. Men det er ikke alltid man får tatt seg fri hver eneste skoleferie. Derfor har jeg bestemt meg for at vi også skal vise henne at man kan ha det kjekt i vår egen by. I morgen har hun fri igjen fra AKS og vi skal sjekke inn på det flotte hotellet Amerikalinjen her i Oslo. Et nytt hotell med en spennende historie. For den minste betyr det ingenting hvor vi skal dra eller reise. Men merket at det var stor stas å få pakke en koffert i kveld m tegnesaker, spill og Ipad. Gleder oss masse til å sjekke inn på dette flotte hotellet!

Barcode

I dag er det siste dagen det er meldt fint vær og sol i Oslo denne uken. Dermed ble det også en tur i dag morges etter levering på skolen for å utnytte det fine været best mulig. I dag gikk turen til Barcode her i Oslo. Lenge siden jeg var å kikket i dette området av byen. Bjørvika er et av de områdene som jeg synes har forandret seg mest. Neste uke er det vinterferie på skolen. Vi skal ikke reise utenlands denne skoleferien fordi vi sparer til andre turer vi skal på i år, men være turister igjen i egen by. Ikke så dumt det heller. Denne gang skal vi bo på det nye hotellet Amerikalinjen som åpnet i fjor. Dette er et mindre og stilig hotell som er oppkalt etter et cruiseskip fra 1800 tallet med samme navn. Hotellet har allerede vunnet mange priser siden de åpnet. Gleder meg!

Vår i Oslo

I prosjektet mitt: ‘prøve å holde seg våken på fridager og før kveldsvakter’, gikk i dag morges turen spontant til Operaen her i Oslo. Jeg så at himmelen var blå allerede når jeg hadde levert på skolen, og bestemte meg for å dra en plass hvor jeg også ville få sjø som utsikt. Turen i dag gikk derfor til en flott plass som jeg ikke har vært på lenge. Siden sist har det kommet opp mange nye bygg dette området. Kjenner meg nesten ikke igjen her lenger. Blir også spennende å se hvordan det nye bibloteket ser ut som ligger bak Operaen. Herfra vil man få flott utsikt fra de store vinduene på toppen av bygget. Kunne ønske de hadde beholdt hvitfargen på bygget slik det var tegnet. Nå ser det ut som bølgepapp, men mulig det vil se bedre ut når der er lys i det på kveldene. Har forstått at det åpner i mars. I dag er det mildt og det føles ut som det er vår i Oslo. Fikk i alle fall en liten fornemmelse av at vi endelig går mot lysere tider og at våren er på vei. En flott start på dagen å rusle rundt her nede før jobb venter i ettermiddag.

Kunst i regjeringskvartalet

I går hadde jeg min andre og siste fridag denne uken. Jobber man turnus er ofte ingen uker like. De ukene man også jobber helg kommer det fridager på vanlige hverdager. Prøver å ikke sove vekk disse dagene. Derfor har jeg bestemt meg for å ta meg liten tur hver gang jeg har levert på skolen, og ikke bare gå rett hjem for å legge meg. Prøve å gjøre noe fornuftig selv om kroppen bare vil sove. I går dro jeg for å se på 50 000 grønne små statuer i bronse, 500 av figurene er ulike, som er plassert under hellene utenfor regjeringen R6 i Teatergata. Menneskene i miniatyr skal symbolisere styrke, solidaritet og at sammen er vi sterke. Kunstneren fra Korea har kalt prosjeket Grass Root Square, dette fordi han mener at den eneste måten man kan forstå et samfunn på er fra et bakkenivå, der også alle disse figurene er plassert. Befinner du deg i nærheten i Oslo er det verdt å ta en kikk på dette.

Trettenparken

I går kveld tok jeg meg en rusletur til Trettenparken på Filipstad. Dette er et område som ligger ved siden av Skur 13 og bussholdeplassen på Tjuvholmen. Planen er at det skal bli en park her. Foreløpig er det et tre her til 25 millioner! Og dette treet er det verdt å dra å kikke nærmere på. Byens nye kunstverk som kostet et tosifret antall millioner er tre som er 14 meter høyt, 12 meter bredt og som er utstyrt med 125.000 LED-lamper!! Treet skifter farger med et datastyrt lysspill, og lyser opp byen bokstavlig talt. Fantastisk! Det selvlysende treet er lånt ut fra Stein Erik Hagen til byen. Kunne ønske jeg hadde en hage full av blinkende trær som dette … I ❤️ it!!!