Alkohol på reise

Vi har akkurat kommet hjem etter en lang og fin reise. Men denne gang har jeg blitt sjokkert over mennesker vi har møtt underveis på turen som har vært drita fulle. I nesten hver eneste havn vi kom inn med cruiseskipet opplevde vi at unge mennesker som tydelig var dritings kjørte etter oss når vi skulle seile derfra på kvelden. På små båter var mange ungdommer samlet med alkohol. De skrek, hylte og brølte når de kjørte etter oss så fort de kunne. Og vi satt flere ganger med hjertet i halsen og lurte på hvordan noen av episodene ville ende. Når man kjører båt på fylla kan det fort ende fryktelig galt.

I Venezia hvor all trafikk foregår på vannet, hadde de små politibåter som passet på at den hektiske båttrafikken gikk som den skulle. Jeg tenkte da at det var noe de skulle hatt andre plasser også. Noen som passet på at man ikke risikerte livet sitt og andre sine liv når man kjører båt i full fart med høy promille på sjøen.

I går når vi skulle fly hjem opplevde vi på flyplassen i København en svært ubehagelig episode når vi skulle ta det siste flyet vårt hjem. En yngre og overstadig beruset person ble nektet å fly. Men før vedkommende fikk beskjed om dette, hadde personen laget et sirkus i gaten ut av en annen verden før boarding av flyet. Alle passasjerne som skulle i flyet, som var helt fult, fikk med seg hendelsen. Mange ble redde og bekymret. Og jeg tror de fleste så for seg hvordan flyturen ville bli om det var en drita full person ombord på flyturen. Heldigvis er sikkerheten på flyplasser høy når det gjelder sånne ting. De som jobbet på flyplassen observerte fort personen som var dritings og tok hånd om situasjonen. Men episoden endte med at vi ble forsinket hjem. Bare noen tanker om at enorme mendger alkohol i kroppen ikke er lurt når man skal kjøre båt eller før man skal fly. Det er heller ikke spesielt hyggelig for oss andre reisende.

#alkohol #reise #fly #båt #sommer #ferie #juli #foto

Hotelltips Venezia!

Vi ønsket denne gang når vi skulle besøke Venezia å bo et roligere sted enn i selve Venezia som fort føles intens og slitsomt. I fjor bodde vi på Hilton hotellet på øya Guidecca som jeg tidligere har skrevet om. Vi var også veldig fornøyd med dette hotellet, som hadde utendørs svømmebasseng, men hadde lyst til å prøve noe nytt denne gang. Hotellet vi valgte i år ligger på øya Murano. Denne fine lille øya ligger nær den fargerike øya Burano som jeg også hadde lyst til å besøke. De tilbyr også gratis transport til og fra flyplassen i egen båt, og dette var en av grunnene til at vi i år bestemte oss for å velge flotte LaGare Hotel Venice – MGallery by Sofitel

Hotellet er en omgjort fabrikk hvor de tidligere laget glassverk. Nå er det et stilig og moderne hotell. Hotellet ligger rett over ferjestoppet Museo Murano. Hit kommer man seg enkelt med å ta en Alilaguna Waterbus (offentlig vannbuss) til Murano. Både linje 4,1, 4,2 og linje 3 går hit. Vi tok vannbussen til et annet stopp: Colonna og det ble litt mer strevsomt med all bagasjen. Colonna ligger nemlig 10 minutt gåtur lengre unna, og man må også krysse en stor bru med bare trapper. Anbefales ikke om man har mye bagasje å drasse på og mindre barn som er trøtte. Hvis man ønsker gratis transport fra flyplassen til hotellet kan dette avtales. Vi kom hit selv fra cruiseterminalen etter cruise.

Hotellet har rom i alle prisklasser. Når jeg bestilte kostet det rimligste dobbelrommet 1400 kroner. Vi valgte et rom som går over 2 etasjer og var veldig fornøyd med det! Det var høyt under taket og vi følte derfor at vi hadde ekstra god plass! Vi bestilte også rom med frokost inkludert og var kjempefornøyd med den! Hver morgen serveres frokost ute i hagen til hotellet med et stort utvalg i alt man kan tenke seg! Hjemmelaget rundstykker, brød og crossianter og ferskpresset juice bare for å nevne noe. Når vi skulle spise frokost i dag morges fikk vi beskjed om det var for varmt til å sitte ute selv om klokka bare var 07! Da hadde hotellet rigget til en lekker frokost inne på hotellet i stedet for.

Personalet var vennlige, imøtekommende og hyggelige. Ingenting er et problem, og de ordner alt du skulle trenge. Det var enkelt og komme seg hit og rundt i Venezia fra hotellet. Sengene var gode og omgivelsene kunne ikke bli bedre. Men det beste av alt var at det var så behagelig og rolig stemning her på øya Murano! Det var alltid så godt å komme tilbake til den lille øya her etter vi hadde vært på dagsturer og inne i selve Venezia. De lokale som bor her stresser ikke og trenger heller ikke å gjøre det fordi her er det mindre turister enn inne i selve Venezia. Og det aller beste med denne øya er at når du spiser ute her på en av de mange koselige spiseplassene, så er det halv pris av hva du betaler om du hadde bodd i selve Venezia. Dette hotellet anbefales på det varmeste! Kjempebra! En god opplevelse å bo her.

#murano #italia #hotell #juli #tips #sommer #reise

Burano

Målet for dagen i dag var å besøke øya Burano. Dette er et sted jeg har hatt lyst til å besøke lenge! Burano er en liten øy med fargerike hus som man ofte ser avbildet overalt på sosiale medier og i blader nettopp pga at alle husene her er malt i så knæsje og glade farger. Søker man opp øya på nett får man også opp 2 ulike histoirer om hvorfor alle husene er malt som de er. En historie sier at husene ble malt i ulike farger til en filminnspilling her på 50 tallet, men har aldri klart å finne ut hvilken film det var snakk om. Den andre historien sier at husene ble malt i farger for at fiskerne lettere skulle finne tilbake til øya si etter de hadde vært på fisketur. Bestemte meg for at dette var noe jeg skulle prøve å finne ut av når jeg besøkte Burano i dag.

Vi prøvde å stå opp tidlig i dag for å komme oss ut før det ble for varmt. Vi følte fremdeles at vi var på båten og på havet i går kveld, og alt gikk helt rundt for oss da. Var ikke lett å komme seg opp i dag morges, men klarte likevel å være til frokost før klokke 08. Så fort vi hadde spist og var klar gikk vi til ferjestoppet på Murano for å ta båten over til naboøya Burano. Bare på Murano er det 6 ulike stoppesteder for de forskjellige båtene, men på alle stoppene går det ulike linjer. Så er viktig at man sjekket nøye hvilket stopp man kan bruke for å komme seg dit man skal. Enkelt å forstå! Skal du til Burano fra Murano er det kun fra stoppet Faro det går båt dit.

I dag valgte vi å kjøpe et dagspass på ferjestoppet siden planen var å besøke Burano, så ta båten derfra inn til selve Venezia og Markusplassen og derfra tilbake til Murano senere. Med dagspass kan man reise fritt rundt på alle linjer og det lønner seg å kjøpe om man vil rundt å se og samtidig spare noen kroner. Fra Murano til Burano var det lengre enn jeg trodde. Var sikker på at turen over ikke tok mer enn 15 minutt, men offentlige vannbusser stopper flere steder, og turen tok 35 minutt. Båten har åpne vinduer og er behagelig å sitte på i varmen. Mange unge jenter fra Japan ombord på båten over, og det virker som Venezia er populært blant de.

Burano var ikke så stor som jeg hadde trodd på forhånd. Det bor bare rundt 2800 mennesker her. Mens på Murano bor det nærmete 6000 og denne øya virker også mye større. Øya vi bor på nå har vi ennå ikke klart å få sett alt av, mens hele Burano klarte vi å se på et par timer. Alle husene er malt i fargerike farger og det var veldig morsomt å gå rundt å se der! Det finnes flere spiseplasser der, mange butikker og noen kiosker hvor man får kjøpt is og drikke. Mens vi var der fikk jeg også greie på fra en lokal butikkansatt at det er historien om fiskerne som er sann. Husene på Burano ble altså malt i alle regnbuens farger for at fiskerne skulle finne hjem igjen til sin øy etter fisketur. Det finnes også et rimlig hotell her: Casa Burano som ser fresht og fint ut.

Anbefaler å ta turen over til Burano på dagstur om man planlegger en tur til Venezia! Det er lurt å komme så tidlig på dagen som mulig om man har lyst til å ta bilder her uten masse andre mennesker i gatene. Det er ganske overfylt her fra sent på på formiddagen. Kommer man rundt klokken 10 eller tidligere har man øya omtrent for seg selv et par timer. Da er det nesten bare deg selv og de lokale der, som er veldig hyggelige! Fra kl 12 går man i kø og man får følelsen av å være i en fornøyelsespark. Vi takket da for oss, og var fornøyd med å ha fått den lille fine øya for oss selv før alle de andre turistene kom.

#burano #venezia #italia #sommer #juli #foto #reise

Venezia

Det første som slo i mot oss når vi hadde gått av cruiseskipet i dag morges var en intens varme! Er det 30 varmegrader her føles det ut som det 40 ++. Venezia er alltid veldig klamt og fuktig. Og selv om vi har reist rundt i Middelhavet i 14 dager nå + 1 døgn i Roma før cruiset er dette stedet som føles som den varmeste plassen vi har vært på denne ferien. Man får med engang man er her en følelse av å befinne seg i en tropisk destinasjon som Asia. Klærna man har på seg klistrer seg til kroppen etter noen minutt og man blir gjennomvåt av svette med engang. Men gud så vakkert det er her! Og det gjør at man klarer på et vis å holde ut i varmen og det fuktige været som er her på dagen.

Vi var litt usikre på hvordan vi skulle komme oss ut til øya Murano fra cruiseterminalen. Det siste man har lyst til når man står med masse kofferter og håndbagasje er å begynne å gå opp trapper med alt sammen og krysse massevis av broer. Heldigvis var det en ferjeterminal rett utenfor cruisehavna. Her fant vi enkelt ut at vi kunne ta en vannbuss (Public Waterbus) – som er en buss som går på vann! Både linje 1 – Red og linje 2 – Blue går ut til øyene utenfor selve Venezia. (Guidecca, Lido, Murano, og flyplassen) Det var lengre ut til Murano enn jeg trodde på forhånd, men var veldig fin utsikt hele veien. Sjøen var også helt grei, kun noen få store bølger her og der. Men det gikk veldig fint! Skal man helt ut til Murano eller til flyplassen koster det 10 Euro en vei. Skal man bli her lenger lønner det seg derfor å kjøpe 24 timers billett eller andre periodebilletter som gjør at man kan reise ubegrenset på alle linjene i Venezia.

Vi bor på et veldig fint hotell her på Murano som jeg gleder meg til å vise bilder av! Har brukt dagen bare på å tusle rundt her på øya og slappe av. Det trengte vi etter å ha vært så tidlig oppe som vi var i dag. I morgen skal vi også prøve å stå opp tidlig for å få mest mulig ut av dagen. Vi ser fram til hotellfrokosten som er inkludert her i morgen tidlig. Tidlig på formiddagen er planen å ta båten til naboøya Burano. Denne fargerike øya har jeg alltid hatt lyst til å se og oppleve og nå får jeg endelig muligheten! Vi skal også en liten tur inn til selve Venezia for å gjøre noen ærend etterpå om vi orker i varmen. Gleder meg til å tilbringe resten av helgen her!

#venezia #murano #italia #sommer #reise #ferie #foto

Tilbake til Venezia

Vi hadde en fin dag i Zadar i Kroatia i går. Dette var et stopp vi viste lite og ingenting om på forhånd. Når vi kom dit søkte vi heller ikke etter noe informasjon om stedet. Vi bestemte oss bare for å gå rundt der vi ble kjørt til med en buss fra cruisehavna. Det viste seg at det var en koselig og fin liten gamleby. Dette er ikke et sted vi ville vært en hel uke, det hadde blitt kjedelig, men et hyggelig stopp for en dag. Fredag kveld forlot vi Zadar og startet på siste etappe av cruiset. 153 nautiske mil unna Zadar lå aller siste stopp for oss på dette cruiset.

Lørdag morgen våknet jeg allerede i 05 tiden for å få med meg den vakre innseilingen til Venezia i Italia. Skjønner ikke hvordan 14 dager på cruise kunne gå så fort?? Det føles ut som vi nettopp gikk på! De siste dagene har gått ekstra fort synes jeg. Det var med tungt hjerte vi forlot cruiseskipet tidlig i formiddag etter frokost for denne gang. Alltid like trist når et cruise er over .. Men vi vet at vi snart kommer tilbake. Heldigvis er denne ferien ikke over riktig ennå. Nå venter 2 dager i Venezia på øyene Murano og Burano. Vi har ikke vært noen av disse stedene før, så gleder oss masse til å se noe nytt av Venezia som vi har besøkt flere ganger tidligere.

#venezia #italia #cruise #sommer #ferie #reise #tur

Zadar, Kroatia

I går kveld seilte vi fra Montenegro og mot Kroatia. 268 nautiske mil unna ligger Zadar og siste stopp på dette cruiset. Vi har tidligere vært i Split og besøkte Dubronovik i fjor. Men Zadar vet vi ikke noe om fra tidligere. Det eneste jeg vet før jeg går i land her i formiddag er at Zadar er en av favorittbyene nær Adriaterhavet og at dette stedet ligger også ligger nærme Venezia som vi skal gå av i morgen tidlig. Som Montenegro er det veldig fint å seile også i Kroatia. Overalt ligger det små og store øyer. Timenen gikk fort i dag morges når vi ventet på å komme fram for vi hadde så mye å se på. Cruiseskipet skal ligge ankret opp i havnen Gazencia som er cirka 7 km fra gamlebyen i Zadar. Fra cruisehavna skal vi ta en shuttelbuss inn til byen, som tar rundt 20 minutt en vei. I følge kartet ligger det også 2 øyer i nærheten: Ugljan og Pasman. Mange ombord skal på dette stoppet på utflukt til Krka nasjonalpark, et naturreservat som er kjent for sine fossefall. Dette var noe vi også vuderte å gjøre. Men turen er bare på 5 timer og mer enn halvparten av timene forsvinner i reising fram og tilbake. Så denne gang blir det bare til at vi skal gå tur rundt i Zadar. Om vi kommer tilbake hit engang, noe som ikke er umulig, står Kirka nasjonalpark øverst på ønskelisten for neste besøk. Noe som betyr at vi må tilbake.

#zadar #kroatia #cruise #foto #juli #sommer #familie #reise #ferie #bloggBooking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

En dag i Montenegro

I går hadde vi en lang og flott dag i Montenegro. Vi var tidlig oppe for å få med oss innseilingen inn hit som er helt spektakulær! I fjor sommer blåste det sånn når vi seilte inn her at vi kunne ikke stå ute på dekk eller balkongen på lugaren vår å se på. Denne gang var det vindstille og himmelen var blå før klokken var 08 på morgenen. Dette stedet er bare helt WOW på mange måter. Ikke bare minner det litt om Norge med tanke på fjell og fjorder, men samtidig er det også totalt annerledes på mange måter. Vi ble fraktet inn til Kotor med små båter som vi ble hentet med på cruiseskipet. Vi fant en hyggelig og vennlig taxisjåfør når vi kom til land som kunne kjøre oss rundt i varmen og vi fikk sett mer enn vi trodde vi ville få se. Både en badeby, en mer historisk by, flere ulike strender og mange utsiktspunkt. Gleder meg til å vise bilder! Taxisjåføren var veldig stolt av landet sitt og viste oss steder jeg ikke var klar over eksisterte. Hadde undersøkt på forhånd før vi kom om hva vi hadde lyst til å se denne gang og hadde noen ønsker. om hva vi hadde lyst til å se, sjåføren viste oss mer enn planlagt.

Når vi kom tilbake på skipet var det allerede blitt ettermiddag og vi hadde ikke lyst å gå glipp av den flotte utseilingen fra dette flotte landet heller. Så det ble til at vi nesten kastet i oss mat for å ikke gå glipp av noe som helst. Hele dagen forsvant i rekordfart, men sitter igjen med mange gode minner etter i dag. Og fikk et enda bedre inntrykk denne gang vi besøkte Montenegro enn når vi var her for 1 år siden. Er vel noe med at når været er bra, så blir alt ekstra vakkert. La merke til at de andre passasjerne ombord også var tydelig begeistret over å tilbringe dagen i dette vanvittig flotte landet. Amerikanerne ombord synes alt de opplever i Europa er fantastisk! Og Montnegro seilte garantert inn øverst på listen deres over det stoppet som var mest eksotiske på denne turen etter denne dagen. Nå har vi vært her 2 ganger og jeg vil med hånden på hjertet si at jeg har blitt like positivt overraska begge gangene!! Etter i dag oppdaget jeg at dette landet er så mye mer enn badebyen Budva og gamlebyen Kotor. Spennende plass!

#montenegro #hotell #tips #kotor #cruise #foto #juli #reise #tur #sommerBooking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Tilbake til Montenegro

Etter 39 timer på havet og nesten 700 nautiske mil senere kom vi endelig tilbake til Kotor og Montenegro igjen i dag. Vi startet på turen tirsdag kveld og kom fram først torsdag formiddag. Vi var her også i fjor sommer. Men da besøkte vi kun Gamlebyen i Kotor og angret på at vi ikke gjorde noe mer også mens vi var her, for vi hadde lyst til å se mye mer. Derfor har vi planlagt på forhånd denne gang å gjøre litt flere ting mens vi er her denne gang. Montenegro var den store overraskelsen på cruiset i fjor! Vi likte oss her kjempegodt!! Flott innseiling! Fikk litt assosiasjoner til eget hjemland når vi så hvordan det så ut her med engang. Store fjell og fjorder overalt og det minner litt om Norge.

Denne gang er planen også å besøke badebyen Budva. Vi skal høre når vi kommer i land hva det koster å bli kjørt dit med en taxi. Det ligger en halvtime unna Kotor. Men for å komme til land må vi først bli fraktet fra cruiseskipet i en liten tenderbåt inn til selve Kotor. Vi ligger ankret opp i bukta her, og turen inn tar cirka 20 minutt. Alt etter som hvordan sjøen er. Vi har også tenkt å kikke litt i Kotor etterpå. Byen ligger inne i en gammel Middelalderborg. Det er billig her og bra shopping muligheter. I fjor fant vi masse fint vi hadde lyst på. Bra utvalg i ting som vesker, fine lommebøker og sko. Det er også billig å spise og drikke ute. Folk her er også veldig vennlige og hyggelige her! Anbefales!

#montenegro #kotor #cruise #foto #reise #juli #tur #foto #blogg #mammaBooking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

39 timer på havet

Tirsdag kveld forlat vi cruisehavna i Roma igjen og satte kursen videre mot neste stopp. 675 nautiske mil ventet oss på havet, eller nærmere bestemt 39 timer til sjøs! Sist vi hadde en sjødag på dette cruiset var været dårlig og sjøen røff, og det ble lange timer ombord på havet. Denne gang skal havet være rolig hele veien ble jeg forsikret om på mandag fra kapteinen på cruiseskipet. Noe som viste seg å stemme bra. Helt stille! Vi seilte langs kysten av Italia. Og når jeg la meg sent tirsdag nærmet vi oss Napoli. Når jeg våknet onsdag morgen seilte vi nær Sicilia. Tidlig formiddag seilte vi forbi øya Stromboli nord for Sicilia, som har en av 3 aktive vulkaner i Italia. Senere på onsdag formiddag seilte vi gjennom Messinastredet, en smal kanal mellom Italia og Sicilia, med kysten av Sicilia på ene siden og Italia på den andre. Veldig flott!

Timene flyr avgårde når man er på cruise. Vi spiser god mat, bader, går tur rundt på dekk og har sittet mange timer tilsammen på Sunset Bar hver kveld. Dette er en bar og spiseplass bakerst på skipet hvor det er veldig hyggelig å sitte om kveldene å se på solnedgangen på havet. Her er det alltid god stemning og livemusikk hver eneste kveld. Og plutselig gikk det opp for meg at vi allerede har vært ombord i 11 dager og at vi bare har 3 fulle dager igjen før vi kommer til Venezia. Kjenner at vi kunne blitt ombord for alltid. En god følelse og en bekreftelse på at man har det hyggelig ombord på cruiseskipet. Og dette gjør at det eneste man har lyst til å gjøre er å komme igjen og igjen og igjen på cruise. For oss har dette blitt den perfekte avslapping og den mest magiske ferien vi kan ha både for store og små. Ingen havn er lik og ingen dager er like. Hver dag blir en overraskelse! Som Kapteinen sa på høytaler tidligere i dag: Life is beautiful! Enjoy every minute of it.

#cruise #sommer #ferie #reise #tur #juli #foto #blogg #familie #mammaBooking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Flere glimt fra Camogli

Akkurat nå sitter jeg utenfor cruiseskipet i Civitavecchia i varmen. I dag er det intenst varmt og trykkende her vi er i Italia! Vi har vært en liten tur inne i den lille cruisehavn byen for å gå oss en liten tur. Den lille fant en bitteliten lekebutikk på et hjørne og er fornøyd med å ha fått kjøpt seg en liten ting. Nå venter lunsj på cruiseskipet og jeg skal straks gå inn. Men når man først er i land er det greit å sjekke mail, bank og andre ting. Her har jeg litt internett før vi mister det helt når vi er på havet de neste 39 timene. Vil man ha internett ombord må man nemlig kjøpe en internettpakke og det koster en hele liten formue! Kjempedyrt!! Og det er det ikke verdt synes jeg personlig. Er man på havet får man ikke koblet seg opp med 3G, for man har som regel ingen dekning.

Ville bare vise noen siste bilder fra badebyen Camogli som vi besøkte i går. Vi falt veldig for denne lille plassen. Er så kjekt å besøke steder man aldri har hørt om før, ikke ante eksisterte og bli så positivt overraska som vi ble av denne nydelige plassen. Kommer vi tilbake til Genova igjen, har jeg lyst til å besøke flere steder som denne lille byen. Ble tipset om et annet vakkert sted til mens vi var i Genova av lokale, som ikke er så langt unna, men det rakk vi dessverre ikke å besøke i går. Men neste gang da skal vi ta turen til det andre flotte stedet også. Her i Italia er det ene stedet flottere enn det andre! Og det er enkelt å reise rundt her! Vi vil veldig gjerne se mer av dette fine landet nå som vi føler vi har gjort oss helt ferdig med bla. den Franske Riviera og Frankrike. Så det er nok ikke så lenge til vi kommer tilbake for å se mer.

#camogli #italia #cruise #sommer #ferie #reise #tur #foto #juli #bloggBooking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);