Gatelangs på Tøyen

Tøyen er en fargerik, annerledes og ‘eksotisk’ bydel på Oslos østkant. Her ligger det berømte Munch museet og Botanisk hage. Og gressplenene på Tøyen har også blitt hjemmet til den veldig populære og alltid utsolgte Øyafestivalen om høsten.

Dette har vært med på å løfte bydelen fra å være litt rufsete til å bli ettertraktet. Og da det i tillegg ble bestemt at dette var et sted som skulle få et solid løft og bli satset på fra politikerne, ble det med engang kult å henge på Tøyen! I alle fall litt kulere … enn før.

Boligprisene her har også gått rett til himmels det siste året! Den ene spiseplassen etter den andre har begynt å dukke opp. Det har vært en enorm utvikling i positiv retning i det siste. Og man vet man er på rett vei og har begynt å lykkes, når hipsterne nå ser ut til å ha lagt sin ELSK på Tøyen!

Men det er ikke bare de hippe som nå trives her. Det har også blitt flere tilbud for barn, ungdommer og familier i området. Og det er bra! Veldig BRA! Rett og ikke minst viktig.

Det var morsomt å gå gatelangs på Tøyen i helgen. Man kan se synlige endringer. Og det blir spennende å følge med på utviklingen av bydelen videre. Når man i tillegg selv har bodd i området tidligere, er det ekstra kjekt å se at det nå endelig har begynt å blomstre på Tøyen.

#hipt #kult #tøyen #oslo #mamma #blogg #mammablogg #aktiv #helg #vinter #hverdag #søndag #inspirasjon #foto #mote #familie #barn #byliv #tirsdag #mat

Nord & Natt

Etter knallgod tyrkisk middag og en spasertur i Botanisk hage, havnet vi ved en tilfeldighet på Nord & Natt søndag ettermiddag. Dette nye stedet åpnet i november, rett ved T banen på Tøyen. Og har på kort tid blitt et svært populært sted! Det er lett å forstå hvorfor … For det er umulig å ikke like seg her.

Her får du kaffe, te, blingser og salater laget ferskt på lokale råvarer på dagen. De har også fersk bakst og brød fra eget bakeri 7 dager i uken og selskapslokale til leie! Bydelsrestauranten har også supper, gryter, burgere, stuinger og sandwicher på dag og i baren på kvelden. De har også 3 og 5 rettere med tilhørende vin og øl meny. I tillegg har de søndagsbuffet til en fin pris. Menyen finner du HER!

Lokalet er stort og stilig! Og her det plass til mange, uten at det føles trangt. Det var mange kjente ansikt og kjendiser som hadde tatt turen dit på søndag. Stedet er uformelt og avslappende som alt annet på Oslo øst.

På kvelden er det drinker og øl som gjelder her. Men denne plassen er også fin å stikke innom på dagtid, etter jobb og i helgene. Nord & Natt er i tillegg barnevennlig! Og dette er et sted som både små og store føler seg velkommen og trives. Vi kommer garantert tilbake hit!

Supert at de åpner så tidlig! 07 på hverdager og 09 i helgene.

#søndag #oslo #tøyen #helg #mat #foto #familie #hverdag #inspirasjon #aktiv #mamma #blogg #mammablogg #vinter #mote #mandag #barn