Stavanger til Oslo

Vi har hatt en kjempefin jul på Vestlandet og er nå på vei tilbake til hverdagen i hovedstaden igjen. Den minste ville ta fly hjem, men flybillettene var så sinnsykt dyre. Det er de jo alltid rundt jul. Bestiller man tidlig kan man få billige flybilletter, men for oss som jobber turnus vet man aldri om man får fri eller ikke før det nærmer seg jul. Så når vi fant billige togbilletter bestemte vi oss for å prøve det, selv om det er mange timer på tog. Det er jo ganske koselig å kjøre tog synes jeg. Tenkte at jeg ville få se masse flott natur fra vinduet mitt på vei hjem, men det ble mørkt ute på et blunk. Uansett, nå er vi snart i Kristiansand og det er bare 4,5 timer igjen til Oslo. Det er det britiske selskapet Go-Ahead som kjører denne strekningen nå. Merker ikke så mye forskjell fra før. Vi sitter i en Komfort vogn og har gratis te og kaffe. De har også en stor Meny med alt du kan tenke deg av mat. Maten er kjempedyr, så flaks at vi dro innom en Joker butikk ved togstasjonen før vi gikk på toget. Det var ikke akkurat billig der heller, men sparte nok en del hundrelapper på å handle mat og drikke der fremfor ombord på toget. Det er også gratis nett ombord, men det virker bare engang i blant. Ganske irriterende når man sitter så lenge ombord. Uansett, grei måte å reise på. Neste gang blir det nok likevel fly begge veier.

Gamle Stavanger

Sist vi var på besøk i Stavanger, i oktober, var en av de stedene jeg hadde mest lyst til å se Gamle Stavanger. Dessverre regnet det da .. og vi hadde ikke paraply eller jakker med hette. Været var grått og trist og det ble ikke helt den store opplevelsen jeg hadde håpet på. I dag våknet vi til blå himmel og perfekt vær. Etter vi hadde sjekket ut fra hotellet hadde vi noen timer før toget vårt til Oslo skulle gå. Bestemte oss dermed for å dra tilbake til denne delen av byen. Gamle Stavanger ligger rett i nærheten av hotellet vi bodde på denne gang. Bare er par minutt å gå. Dette området er en eneste stor idyll! Minner meg veldig om Gamle Skudeneshavn som er nærmere Haugesund. Dette er også et område med masse søte små hvite hus. Elsker sånne søte små hus! Har alltid ønsket meg et lignende selv. 🙂🙂 I Gamle Stavanger hadde de pyntet fint til jul. Koste meg masse med å kikke på alle de koselige husene, de små vinduene med lys og pynt og ikke minst alle de fine og fargerike dørene. Tenker alltid når jeg på fine steder som dette at en vakker dag skal jeg kjøpe meg et sånt lite hus å ha som hytte på Vestlandet.

Tilbake til Stavanger

Tidlig i går formiddag reiste vi fra Haugesund og satte kursen mot nabobyen Stavanger. Vi var heldige og slapp å ta Kystbussen denne gang. Mine foreldre skulle nemlig også over for å hilse på sitt yngste barnebarn og vi kunne dermed sitte på med de. Min yngste datter syntes det var stas at hun også måtte ta en båt over, fra Arsvågen til Mortavika, i løpet av strekningen. Før vi skulle bli kjørt til hotellet vårt i Stavanger skulle vi bli med å hilse på vårt yngste familiemedlem som bor på Jæren. På veien dit spurte jeg om vi kunne stoppe på Solatranden? Har alltid hatt lyst til å se denne stranden, og nå hadde jeg plutselig muligheten. Dette er nok en plass som er veldig mye finere om sommeren enn i desember, men det var uansett kjekt å få se. Mange som gikk tur her i går når vi var der. Kjempeglad for at vi kunne stoppe her på veien. Så at stranden lå rett ved flyplassen. Har lyst til å dramtilbake til sommeren. Sent på ettermiddagen i går kjørte vi fra Jæren og tilbake til Stavanger. Vi er nå tilbake igjen i denne fine byen og bor på samme hotell som vi bodde på sist vi var der: Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger . Kjempefint! God frokost, fine og store rom og perfekt beliggenhet. Nå som det er jul er også hotellet pyntet ekstra fint overalt. Flott pyntet var også sentrum av Stavanger og området rundt Breiavatnet som vi gikk tur rundt i går kveld. Glad for å være tilbake i Stavanger. Den minste elsker dessuten dette hotellet! Hadde det vært opp til henne hadde vi blitt boende her på Radisson Atlantic Blu på ubestemt tid.

På gjensyn Haugesund

I går feiret vi jul her på Vestlandet. Litt rart å feire jul i mildvær uten noe snø rundt oss. I Oslo er det jo vanligvis snø og masse minusgrader rundt jul. Rart var det også å ikke feire jul sammen med min storebror som nå bor i Stavanger, men vi hadde det likevel hyggelig. På formiddagen i går fikk jeg beskjed fra Byporten kjøpesenter i Oslo at jeg hadde vunnet en av lukene i deres julekalender de har hatt hver dag nå i desember. Ble ganske så overrasket og vanvittg glad når jeg skjønte at jeg hadde vunnet et koffertsett til en verdi av nesten 6000 kroner!! Det er så mange som melder seg på alle disse julekalenderne, så har tenkt at man må ha skikkelig flaks for å klare å vinne noe i det hele tatt. Ganske sprøtt at jeg ble en av de heldige! Ble sittende å lure lenge i går hvilken farge jeg skal velge på koffertene når jeg kommer tilbake. Rosa? Eller lilla? Blir vanskelig å velge. Vi har akkurat spist frokost. Snart er vi er allerede klar for for å reise videre. 2 dager som gikk altfor fort! Vi skal straks sjekke ut fra hotellet i Haugesund Clarion Collection Hotel Amanda og sette kursen mot Stavanger. Der skal vi besøke broren min og hans familie. Gleder oss til møte hans lille sønn på et halvt år igjen. Sikkert forandret seg masse siden vi så han sist i oktober. Han har visstnok begynt å le nå, så blir koselig å høre babylatter! ❤️

Kystbyen Haugesund

I dag morges våknet vi opp til sjøutsikt i Haugesund. En stille og rolig liten kystby, helt annerledes enn byen vi bor i til vanlig. Vi bor på Clarion Collection Hotel Amanda eller Amanda Hotel som vi alltid har kalt det her. Dette er mitt favoritthotell i byen pga beliggenheten rett ved sjøen. Jeg har så mange bonuspoeng i Nordic Choice sin medlemsklubb, så tenkte det var greit å bruke noen av de nå på et par bonusnetter her. Betaler derfor ingenting for å bo her. Vi var tidlig oppe og har spist frokost for lengst. I dag smakte det ekstra godt med hjemmelaget og spesialbestilt omelett. Fikk beskjed om at kokken på kjøkkenet kunne lage akkurat det vi hadde lyst på siden det var julaften i dag. Herlig!! Sånn liker vi! Nå har det omsider blitt lyst ute, og planen er å ta seg en bitteliten tur ut for å kikke i noen butikker i den koselige handlegaten her, en siste gang før vi drar til mine foreldre for å feire jul. Akkurat nå ligger vi under store myke dyner og ser på julefilmene for barn på NRK og det blir ikke lett å komme seg ut nå merker jeg. Været er fremdeles fint og mildt, men ingen snø. I morgen drar vi videre til Stavanger etter frokost.

Hjem til jul

Det er alltid spennede med vær og vind når man skal fly til Vestlandet på denne tiden av året. Noen ganger føles det ut som brutal risikosport. Her er det nemlig ofte full storm og mye vind om høsten og vinteren. Derfor har jeg de siste dagene før vi skulle reise fulgt litt ekstra nøye med på hvordan været kom til å bli på disse traktene av landet. Denne gang hadde vi skikkelig flaks! Vi fikk beskjed om at flyværet var bra når vi gikk ombord hos Norwegian i dag morges, og bare 40 minutter senere landet vi etter en fin flytur. Fikk med meg soloppgangen i lufta og det er alltid like magisk. I det siste har jeg også har mange gode gode opplevelser med å fly Norwegian. Vi er nå på besøk i byen jeg kommer fra. Her skal vi være i 2 dager for å besøke familie før vi reiser vi videre til Stavanger for å treffe enda flere familiemedlemmer der.

Juleferie

Vi er på flyplassen og venter på flyet som skal ta oss på juleferie! Det er enormt mange som er ute å reiser i dag, og det var såvidt vi klarte å få en plass på flybussen. Første gang ingen av oss kunne sitte sammen, og den minste måtte sitte helt alene sammen med en ukjent. De siste 2 ukene har vært enormt hektiske. Har prøvd å bli ferdig med alt som hører julen til i god tid før den store dagen. Det har vært usedvanlig mange henting og leveringer av den minste i familien overalt den siste tiden. Har også prøvd å få med meg mest mulig avslutninger og obligatoriske arrangement før jul, samtidig som jeg har vært tilstede på jobb. Har funnet ut at det slett ikke er lett å få med seg alt når man befinner seg i en 100 % turnusjobb, og man jobber både dag, kveld og helg. Har flere dager den siste uken følt at jeg ikke har tid til å være noe sted, for jeg har hatt så mye jeg må ordne før vi skulle reise. Derfor føltes det ekstra godt når jeg i går omsider kunne dra fra jobb og vite at nå venter noen dager med fri og avslapping. Nå ser vi fram til noen rolige dager sammen med familie og en liten pause fra vår hektiske hverdag for tiden. En liten mulighet til å lade opp batteriene igjen før et nytt og travelt år venter.

Hemmeligheten i Barcelona

En av de best bevarte hemmelighetene i Barcelona blant de lokale er utsiktspunktet Bunkers del Carmel. Jeg kom tilfeldig over informasjon om denne plassen når jeg søkte på utsiktspunktet i Barcelona før besøket mitt denne gangen. Jeg fikk opp en Barcelona guide på en lokal blogg som du finner HER!! Bestemte meg før vi dro at dette var en plass vi skulle få med oss på turen. Den andre dagen vi var i Barcelona var det meldt fint vær, sol og 23 grader, og det passet perfekt å dra innom her mellom de andre plassene vi hadde planlagt å besøke. Dette utsiktspunktet ligger nemlig mellom Park Guell og Tibidabo. Vi var litt usikker på hvordan vi skulle finne fram, til tross for at de ansatte på hotellet hadde forklart bra. Løsningen var å høre med de ansatte når vi kom til Park Guell som ikke var så langt unna. De fortalte oss at det ikke var nødvendig med en taxi, men at vi bare kunne rusle bort fra utgangen av parken. Fra Park Guell sin utgang fulgte vi bare veien rett fram i ca 15 minutt. Etter hvert kom vi til et koselig lokalt nabolag i høyden, og her fikk vi god hjelp fra hyggelige lokale som bodde i området om hvilke stier og veier vi skulle følge videre. Det var egentlig overraskende lett å komme seg hit. Veien opp består av mange trapper oppover i bratt terreng, ikke alle i like god stand, så dette er dessverre ikke plassen å ta med seg en barnevogn. Dette er heller ikke plassen å dra om man har vonde bein. Når man omsider kommer seg opp til toppen blir man møtt av en fantastisk 360 grader panoramautsikt utover denne flotte byen. Anbefales om man har lyst til å gjøre noe annerledes og noe de fleste andre turister i Barcelona ikke vet om eller har hørt om.

Hotell i Barcelona

Vi har vært mange ganger i Barcelona de siste årene og bor vanligvis på vårt favoritthotell i byen Grand Hotel Central. Dette hotellet har perfekt beliggenhet til alt og den beste takterrassen i hele byen. Dette fine hotellet har dessuten oppvarmet svømmebasseng! I oktober reiste min eldste datter til Barcelona og bodde på et helt ukjent hotell som hun fant tilfeldig når hun lette etter hotell i byen. Hun ville bruke mindre penger på overnatting og mer penger på andre ting. Valget falt derfor på Andante Hotel. Hun var veldig fornøyd med hotellet og jeg bestemte meg derfor for å prøve ut det samme hotellet når jeg skulle reise til Barcelona måneden etter henne.

Dette hotellet ligger sentralt og bare 350 meter fra den berømte handlegaten La Rambla i sentrum. Det ligger en politistasjon hundre meter fra hotellet, så følte vi ble godt passet på. På dette hotellet kan man få et dobbeltrom helt ned til 700 kr for 2! Rommene er lyse, enkle og rene. Vi bestilte et dobbeltrom med Panoramic Views. Rommet har et svært vindu fra gulv til tak med en fantastisk flott utsikt. Det store vinduet gjorde også at rommet føltes ekstra lyst. Du kan se bilder av de ulike rommene HER!! Det som trekker opp med hotellet er takterrassen som har svømmebasseng, dessverre ikke oppvarmet, og en utrolig flott utsikt av byen.

Vi bestilte rom på hotellet uten frokost, men ombestemte oss når vi kom dit. Den beste starten på dagen man kan få er jo med nettopp frokost! Hotellet har et eget tilbud på frokosten. Bestiller du den når du kommer dit for hele oppholdet sparer du penger og betaler bare 10 € pr dag. Vi fant ut at det også ville spare oss for tid framfor å gå og lete etter et sted vi kunne spise hver morgen. Frokosten viste seg å være god og variert. Det som også trekker opp med dette hotellet er at de ansatte var enormt hjelpsomme og imøtekommende. De hjalp oss med kart, reiseruter og undersøkte alt vi lurte på. Er du på jakt etter et bra og rimelig hotell med perfekt beliggenhet i Barcelona er Andante Hotel et sted jeg kan anbefale!

Park Güell

Når man først befinner seg i Barcelona er det obligatorisk å få med seg noe som den kjente kunstneren Gaudi har laget. Mange velger å besøke den berømte kirken Sagrada Familia som ble påbegynt i 1883 og som ennå ikke er ferdig. Trolig blir den aldri ferdig noensinne. Vi valgte denne gang å besøke Park Guell laget av samme kunstner. Den lå perfekt til i forhold til de andre planene vi hadde dagen vi var der. Nå er det en del år siden jeg var innom her sist. Sist jeg besøkte parken kostet det ingenting å komme inn her. Nå må man betale penger for å komme inn i denne parken. Byen har nok skjønt at her er det penger å hente med så mange besøkende som kommer hit. Vi hadde ikke bestilt billett på forhånd, men satset på at det gikk greit å komme inn siden vi kom så tidlig.
Billettene kjøpte vi ved inngangen til parken, og de ansatte forklarte oss hvilken side vi skulle gå inn på. Når man søker på billetter til denne parken får man nemlig opp et hav av sider som selger billetter hit, og prisene varierer veldig. MEN nå har jeg lært at det finnes bare en offisiell side for parken og den finner du HER! Billettene til parken koster 10 € og i billettprisen er det også inkludert transport til og fra parken. Det var ikke vi klar over og tok taxi bort. Hadde vi vist dette hadde vi valgt å gjøre det annerledes enn vi gjorde. Det kan være lurt å bestille billetter på forhånd for det er mange besøkende her hver dag. Det er også smart å benytte seg av transporten som er inkludert i billettprisen. Vi benyttet oss heller ikke av det etter besøket i parken for da hadde vi planlagt å besøke en plass som lå i nærheten og som vi ble anbefalt å gå til. Mer om denne plassen senere .. Kommer vi tilbake hit engang vil jeg derimot benytte meg av transporten som er inkludert i billettprisen. En fin måte å spare litt penger på i Barcelona. Fint om man er mange som reiser sammen.