Kjære Norwegian!

I går sto jeg forventningsfull og spent å kikket ut av vinduene på flyplassen i Nice. Jeg ventet på et bestemt fly. Flyet som skulle ta oss hjem igjen. Et fly fra Norwegian.

Etter å ha lest all den negative kritikken dere fikk tidligere i sommer, håpet jeg at det faktisk skulle komme et fly. Jeg håpet dere ikke skulle sende meg en sms om at flyet mitt var innstilt eller avgangen var kansellert. Jeg var redd for å bli rammet av store forsinkelser og bekymret for at dere skulle la oss bli stående igjen på flyplassen i Nice. For der har vi vært lenge nok nå …

Man ønsker jo ikke å tilbringe sommerferien sin et sted som er blitt rammet hardt av terror. Da er det ikke mulig å slappe av etterpå. Og når man har feriert på et sted på feil tidspunkt, så vil man bare hjem. Særlig når terroren skjer første dag av ferien. 

Men dere kom å hentet oss! Sendte ned et nesten helt nytt fly. Og var bare 2 minutt forsinka. Vi hadde flotte ansatte ombord som fikk oss til å slappe av og kose oss gjennom turen. Og vi hadde dyktige piloter som fløy oss trygt gjennom vær og vind på veien.

I går hadde vi det veldig bra ombord hos Norwegian. Vi hadde til og med internett i lufta, som faktisk fungerte! Og når vi landet noen timere senere i Oslo, var det er fult fly med fornøyde passasjerer som kunne sette beina på bakken, smile store smil og senke skuldrene over at nok en flytur gikk så fint.

Tusen takk for turen! Vi ses snart igjen!!

     

#helg #ferie #norwegian #reise #fly #aktiv #mamma #blogg #foto #søndag

Nice —> Oslo!

God morgen! Her er sola oppe for lengst! Fuglene kvitrer som bare det .. Det har kommet inn flere nye flotte båter her i bukta i løpet av natten. Og det ser ut til å bli nok en fin dag her i Villefranche – sur – Mer. Vi skal snart reise til flyplassen i Nice. Og venter egentlig bare på å få reise hjem.

Kjenner at det faktisk blir veldig godt å komme hjem nå! Denne ferien fikk verst tenkelig start for oss. Med terroren som skjedde her i Nice bare noen timer etter at vi hadde landet i Frankrike 14 juli.

Men til tross for at vi har feriert i anspente, nervøse og stressende omgivelser etter det som skjedde, har vi likevel opplevd mye! I løpet av denne turen har vi besøkt alle disse stedene:

– Paris

– Nice

– Villefranche

– Monaco

– Cannes

– Menton

– Eze og

– Antibes

Flotte steder på hver sin måte!

Da er det egentlig bare å ønske GOD TUR til oss! Krysser fingrene for at Norwegian faktisk dukker opp med et fly. Og håper også det blir en fin og rolig flytur hele veien hjem. Reisefeber!! Ha en fin lørdag!

#lørdag #reise #franskeriviera #frankrike #foto #fly #sol #sommer #ferie #mamma #mammablogg #blogg #familie #fly #aktiv #helg

Eze Village

Her kommer noen flere bilder fra Eze og Eze Village. Denne Middelalderbyen og borgen er det mest spesielle stedet vi har besøkt i løpet av denne ferien, uten tvil!

Men dette er et sted jeg vil anbefale alle å besøke om man noengang befinner seg i nærheten. Borgen i Eze Village har nemlig noe for alle! Her er det både butikker, flotte spiseplasser, parker og historiske ting. Så uansett hva man velger å gjøre mens man er her, vil man gatantert få en uforglemmelig dag!

Dessuten er det alltid morsomt å vandre rundt på gamle og spennende historiske steder! Steder med masse å utforske. Ta turen hit! Du kommer ikke til å angre … Dette stedet var overraskende flott!

#fredag #helg #blogg #foto #mote #familie #sol #ferie #mamma #sol #mammablogg #eze #ezevillage #frankrike #reise #aktiv #juli

Eze

I går tok vi turen til Eze. Jeg har nemlig lenge hatt lyst til å se Eze Village. Dette er en middelalderby som ligger på toppen av et fjell. Dette stedet ligger nesten 450 meter over havet!

Øverst i borgen har de en botaniskhage med fantastisk utsikt over den Franske Riviera og havet. Denne hagen heter Le Jardin exotique d’Eze, og det er grunn nok til å besøke denne plassen.

Vi tok buss 100 fra Villefranche langs den rivieraen til Eze togstasjon. Der byttet vi til buss 83. Holdeplassen er rett utenfor togstasjonen. Dette er en liten buss som kjører opp det bratte fjellet. Bussen kjører i sikk sakk oppover fjellet, som Trollstigen hjemme i Norge.

Må innrømme at jeg var en smule nervøs når jeg satte meg inn i bussen. Jeg er nemlig ikke glad i å kjøre langs høye klipper og veldig bratte fjell! Så at også noen hadde skrevet på busstoppet: Bon Courage! Så da skjønte jeg at det ville bli en busstur utenom det vanlige. Men veiene er fine opp, og det tar bare rundt 20 minutt til toppen og Eze Village.

Ved siden av borgen har de også en parfymefabrikk som vi besøkte. Det heter Fragonard. Her kan man lage sin egen parfyme, se fabrikken som lager parfyme og få omvisning i et parfyme museum. De har også en enorm parfymebutikk. Skal fortelle mer om det senere.

Middeladerborgen Eze Village er et sted man aldri glemmer! Når man først kommer seg opp de bratte bakkene dit, er det mye å se. Borgen inneholder masse fine butikker, spiseplasser, hoteller (!), gallerier, parker og utsiktspunkt. Det var spennende å se der! For hvert eneste smale smug og trange gate er blitt utnyttet på en fin måte. Og det er dessuten morsomt å vandre på historiske steder. Slottet dateres helt tilbake tilbake til det 12. århundre!!!

Dette er en plass man bør få med seg om man skal til den Franske Riviera! Et sted man aldri glemmer, fordi det er så spesielt og flott! Den pittoreske fjellandsbyen Eze er i seg selv en stor attraksjon, som du ikke bør gå glipp av. Eze får sin skjønnhet fra slottet på toppen, de flotte torgene, og ikke minst den historiske bydelen med alle de vakre husene.

#eze #ezevillage #frankrike #franskeriviera #torsdag #hverdag #sommer #sol #ferie #mamma #foto #mamma #mammablogg #aktiv #reise

Menton

I går tok vi turen til Menton på formiddagen. Og en ny tur inn til Nice på kvelden. I dag har vi vært i nydelige Eze hele dagen. Har opplevd mye siste døgnet! Men først litt om Menton ..

Vi tok buss 100 til Menton i går. Bussturen tar omtrent 1 time fra Villefranche hvor vi bor. Turen koster bare 1,5 Euro pr person. Betalte ingenting for barn. Fikk beskjed om at vi bare trenger å betale for voksne.

Fant ut underveis at det var en ganske slitsom busstur. Bussen var helt full hele veien, og vi måtte derfor stå. Bestemte oss derfor allerede da at vi ville ta toget tilbake. Det tar omtrent 20 minutt tilbake. Mye mer behagelig! Og mindre enn halve tiden som bussen bruker bort til Menton.

Denne byen ligger helt på grensen til Italia. Og er den siste byen langs den franske rivieraen. Den minner litt om vakre Villefranche, men er mye større. Her er tempoet behagelig! Stille og rolig by og strand. De har er stort frukt og klesmarked rett ved busstasjonen.

Det var koselige handlegater og butikker. Men vi så ikke så mye på det. Gikk bare gjennom og ned til stranden. Stranden er lang! Men her er det ikke sand, bare stein. Så liker mye bedre sandstranden her i Villefranche. Er ikke så glad i strender uten sand.

Det ligger spiseplasser og Cafer på rekke og rad overalt. Og veldig mange langs stranden. Menton var absolutt en fin badeby, som er verdt besøket! Her er det også mye kunst, en gammel borg, flotte parker, Casino og mange hoteller. Personlig ville ikke valgt å bo her. Men heller tatt turen hit på en dagstur. Kort vei til Monaco fra Menton.

#menton #frankrike #franskeriviera #sol #sommer #ferie #tirsdag #onsdag #hverdag #mamma #foto #blogg #mammablogg #mat #reise

Late dager

Vi nyter fremdeles late dager langs havet og den Franske Rivieraen. Det er veldig varmt her på dagtid, og da er det godt å bare ta livet med dro og skru ned tempoet. Ha beina i bassenget, være under en stor parasoll eller litt skygge.

Men senere i dag går turen til Menton. Dette er en by som ligger mellom Monaco og Italia. Menton er siste togstopp langs Côte d’ Azur, den franske kystlinjen, før man kommer til Italia, og et sted alle har anbefalt oss å dra. Her skal det være veldig vakkert!

Det blir spennende å ta turen dit! Ser veldig flott ut der, så gleder meg til å se denne byen litt senere i dag.

#menton #franskeriviera #frankrike #villefranche #sommer #ferie #sol #mamma #tirsdag #hverdag #familie #blogg #mammablogg #foto

Blomsterhav i Nice

I går besøkte jeg stedet som ble rammet av terror i Nice. Jeg la ned blomster og tente lys. Og tenkt masse på alle de uskyldige menneskene som ble drept her .. Særlig alle de små barna!! Jeg har også tenkt masse på alle deres pårørende, som mistet sine nære og kjære. Det kjæreste de eide.

Det var tøft å være her! Men jeg håper dette besøket kan være med på å bearbeide alle de tankene og følelsene vi har hatt inni oss, siden vi landet her i Frankrike den 14 juli. Dagen vi skulle starte vår ferie. Og samme dag som også terroren fant sted, bare noen timer senere på dagen.

🇫🇷❤️🇫🇷

#terror #nice #frankrike #franskeriviera #mamma #blogg #mammablogg #hverdag #mandag #tirsdag #ferie #sol #sommer #familie #barn #foto

Hei søndag!

I dag er det allerede søndag! Dagene bare flyr avgårde! Og særlig når man har det fint, og befinner seg i vakre omgivelser. Her er det virkelig fint! Helt nydelig!

Solen er oppe for lengst her på den Franske Riviera. Det koker og varmer ute. Og i dag kommer det til å bli en flott og varm dag!

Jeg har lyst å dra på tur! Rastløs som jeg er .. Og håper jeg skal klare å overtale de andre til å bli med inn til Nice, til Eze, Menton eller til Antibes. Vi får se hvor vi ender opp etterhvert. Fremdeles tidlig på dagen.

Ha en fin dag! ❤

#søndag #mammablogg #franskeriviera #frankrike #ferie #sommer #sol #blogg #mamma #tur #helg #hverdag #familie #villefranche #foto #blogg

Cannes

I dag tok vi turen til Cannes! Har en liten togstasjon her vi bor i Villefranche. Og herfra kan vi ta toget til Cannes, Antibes og Nice fra den ene siden. Og tog til Monaco og Menton fra andre siden.

Tur/ retur Cannes kostet 15 Euro pr person. Halv pris for barn. Togturen tok en hel time!

Dette var et sted som jeg hadde gledet meg veldig til å besøke! Man hører jo alltid om hvor glamourøst dette stedet er i forbindelse med filmefestivalen som holdes her vært år. Da glitrer og skinner det som bare det fra alle bildene man ser herfra. Og man får inntrykk av at dette er et råflott sted man ikke burde gå glipp av.

Men det jeg hadde sett for meg, stemte ikke helt med virkeligheten dessverre. Jeg oppfattet mest Cannes som en masete storby. Overfylt med turister! Skuffende!

Jeg kunne ikke se den lange palmete strandpromenaden jeg hadde sett meg for meg i alle mine dagdrømmer noe sted.

Været var heller ikke med oss i dag .. Mulig jeg hadde fått et bedre inntrykk om solen skinte og himmelen var knallblå?

Men bra shopping var det her! MASSE butikker!

Når regnet bøtter ned, blir ikke det heller så morsomt. Så det ble med en kortere dagstur. Fikk heller ikke sett stranden her. Mulig den er veldig flott? Men kjenner inni meg at det ble med denne ene turen til Cannes. Dette var et sted som det ikke frister å reise tilbake til for noen av oss. 

Mulig andre der ute har hatt en bedre opplevelse av Cannes? Gikk vi glipp av noe? Eller er bare Cannes et oppskrytt sted slik vi fikk inntrykk av?

#lørdag #helg #sommer #cannes #franskeriviera #frankrike #sommer #ferie #sol #blogg #mamma #mammablogg #foto #reise #familie #shopping #hverdag

Fransk småbyidyll

Villefranche er et veldig lite sted midt på den Franske Riviera. Her er forholdene små. Og det er lett å komme seg rundt i denne lille byen.

Alle vi har møtt til nå er vennlige og hjertlige. Hvis du er innom er sted mer enn en gang, blir du lagt merke til. De som jobber i butikkene og spiseplassene her, hilser og behandler deg som en venn om de ser deg igjen .. Og det er hyggelig når man føler seg så velkommen som man gjør overalt her!

Her er det akkurat passe mange butikker og spiseplasser. Mest bakerier, vinbutikker og steder å spise. Og etter noen dager har du garantert funnet deg noen favoritter. Trolig en av de nede ved havet. Livet og stemningen her er avslappet. Helt annerledes enn i Paris. Om en lokal sier til deg: ‘om 20 minutter’ betyr ikke det nødvendigvis 20 minutter. Men heller når de eventult husker det. Eller om de vil …

Her møter du litt av den samme holdningen som du møter i Karibien. En butikk åpner gjerne ikke før noen har lyst til å åpne den. Og her er tålmodighet en fin ting å ha. Ting tar gjerne litt tid .. Men når man først har god tid så går det greit å vente litt. Skal jo ingen plass med det første uansett.

#lørdag #juli #franskeriviera #frankrike #mamma #foto #mammablogg #familie #blogg #ferie #sommer #hverdag #helg #sol