Eze

I går tok vi turen til Eze. Jeg har nemlig lenge hatt lyst til å se Eze Village. Dette er en middelalderby som ligger på toppen av et fjell. Dette stedet ligger nesten 450 meter over havet!

Øverst i borgen har de en botaniskhage med fantastisk utsikt over den Franske Riviera og havet. Denne hagen heter Le Jardin exotique d’Eze, og det er grunn nok til å besøke denne plassen.

Vi tok buss 100 fra Villefranche langs den rivieraen til Eze togstasjon. Der byttet vi til buss 83. Holdeplassen er rett utenfor togstasjonen. Dette er en liten buss som kjører opp det bratte fjellet. Bussen kjører i sikk sakk oppover fjellet, som Trollstigen hjemme i Norge.

Må innrømme at jeg var en smule nervøs når jeg satte meg inn i bussen. Jeg er nemlig ikke glad i å kjøre langs høye klipper og veldig bratte fjell! Så at også noen hadde skrevet på busstoppet: Bon Courage! Så da skjønte jeg at det ville bli en busstur utenom det vanlige. Men veiene er fine opp, og det tar bare rundt 20 minutt til toppen og Eze Village.

Ved siden av borgen har de også en parfymefabrikk som vi besøkte. Det heter Fragonard. Her kan man lage sin egen parfyme, se fabrikken som lager parfyme og få omvisning i et parfyme museum. De har også en enorm parfymebutikk. Skal fortelle mer om det senere.

Middeladerborgen Eze Village er et sted man aldri glemmer! Når man først kommer seg opp de bratte bakkene dit, er det mye å se. Borgen inneholder masse fine butikker, spiseplasser, hoteller (!), gallerier, parker og utsiktspunkt. Det var spennende å se der! For hvert eneste smale smug og trange gate er blitt utnyttet på en fin måte. Og det er dessuten morsomt å vandre på historiske steder. Slottet dateres helt tilbake tilbake til det 12. århundre!!!

Dette er en plass man bør få med seg om man skal til den Franske Riviera! Et sted man aldri glemmer, fordi det er så spesielt og flott! Den pittoreske fjellandsbyen Eze er i seg selv en stor attraksjon, som du ikke bør gå glipp av. Eze får sin skjønnhet fra slottet på toppen, de flotte torgene, og ikke minst den historiske bydelen med alle de vakre husene.

#eze #ezevillage #frankrike #franskeriviera #torsdag #hverdag #sommer #sol #ferie #mamma #foto #mamma #mammablogg #aktiv #reise

4 kommentarer
  1. Har ofte tenkt tanken på tur dit når vi er i Villefranche men det har ikke blitt noe av enda, men en gang skal jeg dit. Vi har hatt en flott bilferie i år, men samtidig føler vi at det er cruise eller andre varme land, uten bil, som er ferie, for det er så annerledes.

  2. Vi har utsikt fra hotellet til cruisebåtene som ligger her i Villefranche .. Og har snakket om det hver eneste dag, at vi savner CRUISE! Sånn er det hvert eneste år, når vi velger å gjøre noe annet enn nettopp å dra på cruise Mariann. Prater med cruiseturister hver eneste dag, og det gjør ikke savnet noe mindre. Eze var veldig flott! Kommer aldri til å glemme dette stedet! Lett å komme seg dit på egenhånd. Så dere trenger ikke dra dit på en dyr cruisetur. Buss 100 stopper rett ved havna i Villefranche. Og det koster 1,5 Euro! Samme billett kan brukes videre på buss 83 – opp til toppen. Koster ingenting å komme inn i borgen. I dag skal vi til Antibes. Skal også vært veldig fint har jeg hørt. Har du vært der?

  3. Vi tenkte å besøke Eze nå i juni, Vi kommer med leiebil. Hvor langt opp kan vi parker vet du noe om det.
   Takk for en flott beskrivelse gleder oss til å se denne vakre byen.
   Hilsen Tove Guttelvik

  4. Hei Tove Guttelvik! Har ikke sett denne kommentaren før nå. Og regner med at dere har vært der allerede? Hvis ikke: det finnes en pakeringsplass nedenfor slottet. Men det er ganske bratt oppover til selve festningen og botanisk hage. Føltes uendelig langt opp i varmen ..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg