Ibiza

Forrige uke kom vi tilbake til min favorittplass i Middelhavet. Ibiza var det andre stoppet vi hadde på cruise nr 2 med Celebrity Edge. Valgte å bli med på 2 seilinger etter hverandre, siden det var ulike ruter hver andre uke. Begynner å bli godt kjent i Ibiza. Hver eneste sommer de siste 6 årene har vi nemlig vært innom her om sommeren. Dette er en plass jeg bare blir mer og mer glad i og det er ingen skikkelig sommerferie uten et besøk nettopp her. Det er også morsomt å se hvordan byen forandrer seg for hvert år vi er på besøk. Hver eneste sommer kan vi se at byen er blitt oppgradert og har fått seg et løft til det bedre ulike steder. Denne gangen var det havneområdet i sentrum som hadde blitt ny med blomster, planter og nye veier og stier. I fjor la vi merke til at de hadde fått en ny, stor og moderne cruiseterminal. Noe de trengte, for det er stadig flere som oppdager denne vakre plassen.

Vi tok bussen inn til sentrum og gikk noen runder i den fine gamlebyen Old Town og i den nye delen av byen. Etter mange besøk har vi fått mange områder og butikker vi liker godt og alltd drar innom. Favorittene våre ligger i den nye delen. Her er det en handlegate med alle favorittene våre på rekke og rad. Alltid kjekt å se i butikker vi ikke har hjemme. Det er også morsomt at mange av de ansatte har vært der alle de årene vi har vært på besøk og kjenner oss igjen. Det er nemlig en butikk mine eldste døtre elsker som ligger i den gamle delen av byen. Den samme damen har vært i butikken hvert eneste år når vi har vært innom og kjenner oss nå igjen. Morsomt! Etter noen timer i sentrum var vi så slitne av den intense varmen at vi trengte en pause vekk fra byen. I år valgte vi å ikke ta båten over til Formentera for å bade. Jeg blir alltid så ekstremt sjøsyk over dit. Sjøen er alltid kjemperøff over og vi bruker mange timer på å dra fram og tilbake til strendene der,  så valgte å holde oss i Ibiza denne gang.

Hadde på forhånd bestemt oss at vi denne gangen heller skulle utforske et område av Ibiza som vi tidligere ikke har besøkt. Talamanca er er område som ikke ligger så langt unna cruisehavna. Vi tok en taxi fra sentrum og til dette området for å besøke hotellet Nobu Hotel Ibiza Bay. Dette er et ganske nytt og fint hotell. Jeg sendte de en mail på forhånd og spurte om vi kunne komme for å spise lunsj og slappe av der. Jeg ringte de også når vi kom til Ibiza bare for å være sikker på at det var greit.  De har en kjempefin uteplass rett ved stranden og 2 store svømmebasseng. De spurte om vi hadde lyst til å låne svømmebassengene? Her kan man også spise lunsj eller ta en drink før man tar seg en tur ned på stranden. På stranden som ligger i en liten bukt har de laget en koselig vei på trebrygger og følger man disse hele veien kommer man faktisk tilbake til cruisehavna. Tok bare cirka 15 minutt å gå. Har aldri lyst til å dra fra Ibiza, men etter en hel dag ute her i intens varme var vi helt kokt, og det var faktisk godt å komme tilbake til et cruiseskip med masse aircondition.

Tilbake til Roma

Lørdag morgen våknet vi opp i Civitavecchia igjen. Cruisehavna som ligger utenfor Roma. Et sted vi har vært veldig mange ganger før. Cruise nr 2 var over. Den siste uken forsvant like fort som den første uken. Den siste uken var vi innom Barcelona, Valencia, Ibiza, var et døgn på havet, kom tilbake til Marseille og Villefranche i Frankrike før vi avsluttet cruiset i La Spezia / Cinque Terre og Roma i Italia. Mange som hadde vært ombord på cruiseskipet hadde det travelt med å komme seg av båten når vi la til kai for å rekke tidlige fly hjem. Vi hadde god tid siden vi hadde bestilt en overnatting til i Roma før vi skulle hjem igjen. Vi spiste en siste frokost og tuslet med veldig blandet følelser ut fra Celebrity Edge.

Vi hadde på forhånd bestilt transport som skulle hente oss på cruisehavna. Noe som er veldig lurt å gjøre på forhånd fordi cruiseselskapene tar mer enn dobbelt så mye (!) betalt for ordne transport for deg! Dette er en av de tingene cruiseselskapene tjener gode penger på: overpriset transport til og fra cruisehavnene og salg av kjempedyre turer på cruisene. Vi har funnet et lite og helt suverent familiefirma i Roma som er pålitlige, rimelige og hyggelig. Vi bruker nå bare dette firmaet når vi er i Roma. De henter oss på flyplassen, kjører oss til hotell, cruisehavna og tilbake til Roma igjen. Vi kan alltid regne med de. De kommer alltid når de skal og gjør alt for at vi skal ha en god opplevelse når vi blir kjørt av de.

Vi hadde lyst til å bo på et hyggelig hotell som lå sentralt siste natten i Roma. Vi gjorde det enkelt og bestilt samme hotell som vi bodde på før cruiset og også i fjor. HT6 Hotel Roma er et kjempefint og lite boutique hotell. Det ligger i et koselig område. Og det tar bare noen minutt å gå derfra og til de mer kjente områdene i Roma. Vi har alltid vært fornøyd med å bo her. Sengene er gode, det er rent og pent, de som jobber der er hygglige og frokosten er inkludert. Det føles alltid som et bra valg når vi bor på dette hotellet. Nå har vi vært i Roma så mange ganger at vi vet akkurat hvilke gater vi skal gå i når vi skal et bestemt sted. Vi kjenner oss igjen. Men synes også det er kjekt å gå oss litt vill i sidegater vi aldri før har gått i.

Det er alltid så mye å se på i Roma alle veier. Denne gang gikk vi ned til sentrum langs flotte parker, kjente ruiner og et stort utendørsmarked som solgte alt mulig. Vi tok med den lille tilbake til Trevi fontenen igjen. Vi kastet mynter i fontenen og ønsket oss alle samme nye ønsker som vi håper skal gå i oppfyllelse. Alltid like magisk for den minste å komme hit! Hun elsker historien om denne fontenen og blir alltid så glad når hun står her. Gikk videre til den flotte Spansketrappen, Piazza Navona, Pantheon, kikket i butikker og i mer ukjente områder før vi beveger oss tibake til hotellet for å slappe av igjen. Vi spiste på en av de mange spiseplassene som ligger ved hotellet på kvelden. Besøkte en stilig lokal bar og spiste verdens beste is som dukket opp på langs et gatehjørne.

Vi fikk mye ut av det siste døgnet i Roma. Tenkte flere ganger at dette er i grunn en ganske koselig by. Noe jeg aldri før har tenkt. For meg er Roma som oftest bare noe jeg forbinder med masse stress.  Var kanskje bare veldig hyggelig å være tilbake i området som dette hotellet  ligger i. Og etter så mange dager på havet på cruise var det også godt å komme på land igjen. Det var også litt mer behagelig og avslappende å være her denne gang. Det blåste litt og det var ikke like varmt. Roma er ofte en by som det fort kan bli veldig ubehagelig å være i om sommeren fordi det er så varmt. Nå var det meldt regn og dårlig vær, noe som er helt uvanlig for Roma på denne tiden, i følge ansatte på hotellet. For oss var det godt med en tempratur som viste en del grader lavere etter 2 uker med intens varme i Sør- Europa. Vi rakk en god frokost før vi dro til flyplassen. Der ventet store forsinkelser, før vi omsider tok av, og reiste hjem på søndag i skikkelig dårlig vær. Verste flyturen vi har hatt i lyn og torden. Masse turbulens og mange som fikk totalt panikk på flyet. Har følt oss helt utslitt etter vi kom hjem og har tenkt at jeg aldri skal fly igjen. Men det er sikkert ikke så lenge til vi kommer tilbake.

Tilbake til Cinque Terre

Cinque Terre er et av de stedene i verden det er lett å falle pladask for. Hvis man først forelsker seg i dette vakre området, blir man aldri ferdig med det. Det kan jeg skrive under på, for i går reiste vi tilbake hit for tredje gang. Vi besøkte Cinque Terre for første gang i april i fjor. Vi reiste da på cruise med Symphony of the Seas og var med på en tur dit som de arrangerte. Da var det før sesong, lite turister og ikke det beste været. Likevel ble jeg så betatt av dette området at jeg tenkte at jeg ville tilbake hit igjen om jeg fikk muligheten.

Bare noen måneder senere, i juli, var vi tilbake. Da leide vi en privatsjåfør som kjørte oss rundt til alle de ulike byene. Har skrevet et innlegg om dette tidligere. Etter det andre besøket følte vi at vi fremdeles ikke var ferdig med alle byene, og magefølesen sa at vi måtte tilbake igjen. Når vi bestilte cruiset med Celebrity Edge så vi at et at stoppene var La Spezia som er like ved Cinque Terre. Denne byen blir regnet som selve inngangsporten til Cinque Terre. Og jeg begynte å tenke på at jeg hadde lyst til å reise tilbake til Cinque Terre igjen.

Før vi reiste på dette cruiset fikk vi tilsendt en oversikt over alle turene cruiseskipet arrangerte fra de forskjellige stoppene. Fra La Spezia hadde de tur til Cinque Terre. MEN turen kostet 2200 kr pr person! Og hvis man feks reiser 5 stk sammen så blir det 11 000 kroner! (!!!) Turer er nemlig det cruiseselskapene tjener gode penger på. Vi fant ut at vi ikke kunne bruke så mye penger på en overpriset tur hit og begynte å google billigere løsninger. Vi viste at det gikk en båt fra La Soezia dit, men båtturen bort tar en time, og ofte lenger. Bestemte oss for å ta toget på egenhånd og var ikke klar over at det var så enkelt som det faktisk var.

Når vi kom på land i La Spezia sto det en gratis buss og ventet på alle de som ikke hadde bestilt tur. Den kjørte oss ut av havneområdet. I informasjonsskranken på cruiseterminalen fikk vi beskjed om det at var cirka 20 minutt å gå til togstasjonen. Vi bestemte oss for å ta en taxi bort siden vi hadde lest at togene til Cinque Terre ikke gikk så ofte. Når vi kom til togstasjonen klarte vi å få kjøpt togbilletter og rekke toget bort dit på bare 4 minutt, takket være en effektiv og hjelpsom dame i billettluken som snakket veldig bra engelsk.

Hadde på forhånd hørt at togene var stappfulle til Cinque Terre, men vi fikk seter med engang. Toget gikk kjempefort bort og vi var på Monterosso al Mare, landsbyen som ligger lengst bort, allerede 08.45! Vi besøkte i tillegg Manarola og Riomaggiore i løpet av dagen. Hadde rukket å besøke alle de 5 byene om vi hadde hatt lyst, men har vært i alle sammen før, og ville bare konsentrere oss om noen få denne gang. Når det er på det varmeste om sommeren kan det være lurt å ha god tid til å se alt, og ikke gjøre alt på en eneste dag.

Toget bruker bare et par minutt mellom hver by og er det kjappeste å bruke som transport hvis man vil se mest mulig i løpet av en dag. Båtene er en hyggeligere opplevelse å bruke som transport mellom byene om sommeren,  pga den flotte utsikten, men de går ikke like ofte som togene. Det finnes flere overnattingsmulighetet i landbyene Manarola og Monterosso om man vil bo i Cinque Terre. Men det er billigere å bo i La Spezia eller Levanto. Togene går ofte og bruker mindre enn 30 minutt til Cinque Terre. Det var enkelt å komme seg dit på egenhånd og jeg anbefaler at man gjør det fremfor å betale en hel liten formue til et cruiseskip eller privat firma.

Tilbake til den Franske Riviera

Tidlig i dag morges, lenge før det ble lyst ute, kom vi tilbake til Villefrance og den Franske Riviera. Eller stoppet Nice som cruisebåtene kaller det, selv om Nice ligger lenger unna. I går hadde vi en knallvarm dag i Marseille med nesten 40 varmegrader. Og med den varmen er det begrenset hvor lenge man klarer å være utendørs. Tror alle følte de nærmest smeltet bort i går. Vi kunne vri klærne når vi kom tilbake etter noen timer ute. Marseille var vi også innom i april i fjor når vi reiste med Royal Caribbean sin Symphony of the Seas.

Villefrance er en bitte liten plass vi har vært veldig mange ganger før. Etter min mening også den fineste plassen langs hele kysten. Den lille byen ligger mellom Nice og Monaco. Alle husene er i pastellfarger og her er tempoet mange hakk lavere enn i de større byene langs kysten her. Villefranche har mange koselige gater og spiseplasser, mange små og fine butikker og en fin strand med sand som ligger rett ved togstasjonen. Flere av strendene på den Franske Riviera har steiner, så dette er en av de bedre.  Nå nærmer også denne ferien seg slutten og vi kjenner at vi ikke har lyst til å gå av dette cruiseskipet eller reise hjem til hverdagen på en stund.

Vi fikk høre om noen pensjonister som nylig hadde seilt med Celebrity Edge 5 ganger etter hverandre og et par ombord på den forrige seilingen vi var på fikk champange og blomster for å ha reist på 74 cruise med Celebrity Cruises de siste årene. På dette cruiset har et par blitt hedret for sine 52 cruise den siste tiden. Kapteinen fortalte også at det er bare å tilbringe et halvt år ombord eller dra på 29 cruise i året så kommer man i tillegg øverst i medlemsklubben Captians Club. Håper at jeg kan være som de når jeg blir eldre. Skulle gjerne ha tilbragt hele min pensjonisttilværelse ombord på et skip på havet. Det hadde vært noe det! Et bekymringsløst liv på sjøen.

I dag skal det vistnok bli varmere enn det var i går. Hjelp! Planen for dagen er derfor å tilbringe mest mulig tid i vann. Det eneste som hjelper når det er så varmt er å kjøle seg ned synes vi.  Etter frokost skal vi ta en tender inn til land. Siden vi ligger ankret opp ute i bukta her må vi ta båt inn. Det ser ut som det vil ta 15 til 20 minutt til land utfra plasseringen vi har og hvor skipet har ankret opp. Vi har tenkt å dra på stranden her for å bade og spise mange is før vi drar tilbake til bassenget på båten igjen for å bade enda mer her. En dag uten de helt store planene. Bare lade opp batteriene før vi skal besøke Cinque Terre og Italia igjen i morgen.

Fra Spania til Frankrike

Siden vi seilte fra Barcelona på lørdag forrige uke har vi vært innom både Valencia og Ibiza. To flotte og ulike stopp på hver sin måte. Vi har helt siden vi forlot Ibiza mandag kveld vært på havet. Det har siden vi dro derfra vært rolig sjø og fint vær. Havet er blikkstille og vi merker knapt at vi er på sjøen. Vi har tidligere hatt sjødager ombord på cruisebåter hvor vi har hatt dårlig vær, mye vind, bevegelse og røff sjø. Dette er noe vi har opplevd også i Middelhavet om sommeren flere ganger. Siden det er hetebølge i Sør- Europa for tiden er det spådd ikke bare ekstrem varme, men også mye torden. Forløpig har vi bare opplevd det en eneste kveld på det første cruiset.

Tirsdag var det godt med en hel dag man bare kunne slappe av. Vi trengte ikke å stå opp tidlig for å spise frokost eller for å forte oss i land. Vi har sovet lenge og gjort ting i sakte tempo. Vi hadde en lang frokost med sjøutsikt. Fant et ledig bord med 360 graders panoramautsikt med utsikt mot havet. Blir aldri lei av å kikke på det. Vi har badet og solt oss og vært med på et par aktiviteterer i løpet av dagen. Cruiseskipet har arrangert ulike aktiviteter gjennom hele dagen og programmet for dagen på havet  var stort og variert. Det er alltid noe å finne på.

Hele 126 ulike aktiviteter sto på programmet for sjødagen. I løpet av en hel dag var vi med på 3 av dem. Det er fint at man kan velge å bare slappe av og ikke gjøre noe som helst på dager som dette. Dagene går uansett altfor fort ombord på et cruise og det er fint å ha muligheten til å trykke på pauseknappen når det trengs. Mulighten til å bare lene seg tilbake og ta livet med ro. Vi har fremdeles 3 stopp igjen på dette cruiset og jeg er sikker på at disse dagene kommer til å gå altfor fort. Sikkert like fort som det første cruiset vi var på. Sånn er det dessverre alltid når man har det fint på ferie. 

Kampen om solstolene

Når man er ute å reiser slutter man aldri å forundre seg over alle de som reserverer alle solstolene som finnes på et hotell eller en cruisebåt klokken 05 om morgenen. Klarer ikke å forstå hvorfor noen har på vekkerklokke når de er på ferie fordi de må huske å stå opp før alle andre, sånn at de kan holde av solstoler i flertall som de aldri noensinne har tenkt å bruke. Hva er poenget? Tirsdag var det sjødag ombord på Celebrity Edge. Det betyr at man er hele dagen på sjøen. Og det har vi vært siden vi forlot Ibiza mandag kveld. Vi våknet tidlig og oppdaget når vi kikket ut fra balkongen på lugaren at det var fint vær og rolig sjø. Den minste hadde lyst til å bade og vi fortet oss opp og spiste frokost for at hun skulle få seg en avkjølende dukkert så tidlig som mulig. Når vi kom opp på bassengdekket var det ingen solstoler ledig. Noen hadde lagt håndklær over alle sammen, men ingen var der. Vi måtte derfor sette oss på bassengkanten igjen. Noen vi hadde måttet gjøre alle de 11 dagen vi nå har vært ombord.

Mens den lille badet som en fisk i flere timer ble vi andre sittende å kikke forbausende rundt oss. Det som var pussig var at det aldri kom noen å satte seg på alle de solstolene som var tatt alle de timene vi satt der, og heller ikke i løpet av resten av dagen! Til og med noen hvite solstoler som var oppi bassenger hadde flere håndklær over seg og var blitt reservert, men ingen satt noengang på de. Det føles rart at ingen av de som faktisk er i bassenget eller på bassengdekket skal få lov til å kunne få sette seg ned eller glede seg over de fasilitetene som finnes ombord på cruisebåten vi er på. Er det meningen at flertallet skal stå?

Etter å ha sittet på bassengkanten i over 1 time dukket det opp en person på en av de 17 stolene som var blitt reservert i front av bassenget. En person som var ved bassenget valgte da å spør denne personen, på en hyggelig måte, hvorfor man holder av solstoler som ikke brukes? Fikk som svar at de var en familie på 17 personer som reiste sammen og at de pleide å holde like mange solstoler fra morgen til kveld, for det kunne jo hende at en av de 17 familiemedlemene fikk lyst til å sette seg ned på en solstol i løpet av dagen. (!) Solstolene som var oppi bassenget og som også var blltt reservert var det heller ingen som satt på de 3 timene vi var der. Frustrasjonen på Celebrity Edge økte i takt med tempraturen som steg. Og i Sør-Europa er det jo som kjent en hetebølge akkurat nå. Gradestokken er nærmere 40 varmegrader og da er det godt med en avkjølende dukkert i er basseng. Det var heller ingen av de ansatte på bassengdekket som fjernet håndklær på solstolene som ikke hadde vært i bruk de siste timene. ‘Nei, vi tar aldri vekk håndklær på solstolene selv om de ikke er i bruk’ var svaret vi fikk hver eneste dag. Noe som er en vanlig prosedyre på andre cruiseskip vi har seilt med tidligere. Og dermed vokste også irritasjonen blant passasjerne til nye høyder for hver time og dag som gikk. På sjødagen var situasjonen faktisk skikkelig amper og på randen av bristepunktet på et tidspunkt i solsteiken på grunn av dette.

Et annet mysterium ombord på cruiseskipet Celebrity Edge et at også folk tar med seg svømmevestene til barn og reserverer dem (gjemmer dem) i timesvis, selv om barna deres ikke bader og de ikke befinner seg på bassengdekket. Når barna som ikke kan svømme eller er helt trygge i vann skal bade finnes det da ingen ledige svømmevester. Man får heller ikke kjøpt armringer ombord. Og ikke alle husker å ta med seg dette, fordi man tenker at det er noe man får låne ombord på et stort og nytt cruiseskip eller på et hotell. Budkskapet med dette er at det man trenger vel ikke å resevere en solstol eller 5, fra tidlig morgen til kveld, om man ikke har noen som helst planer om å bruke den? Og trenger man egentlig å ta med seg en svømmevest beregnet for et lite barn, en hel dag, om barnet ditt ikke har lyst til å bade? Vi bare lurer … Et lite mysterium hvorfor så mange gjør dette.

Nytt cruise fra Barcelona

Lørdag morgen kom vi tilbake til Barcelona. Vårt første cruise med Celebrity Edge var offisielt over og vårt andre cruise skulle starte. Vi måtte være ute av lugarene våre før 09. Pakket sammen i full fart og gikk til frokost. Skulle nemlig bytte lugarer for neste seiling. Noen som reiser på flere seilinger etter hverandre får ofte beholde lugarene sine på alle seilingene sine, men de vi hadde var booket av andre på den neste seilingen. Slapp i det minste å flytte bagasjen vår selv for det tok de seg av. Vi fikk laget nye nøkkelkort til skipet og tok nye bilder. Noe alle må gjøre siden det da er et nytt cruise og det gamle ikke gjelder mer. Kunne bli ombord om vi ønsket det å slappe av, men valgte å ta en buss fra cruiseterminalen og inn til havna. Tenkte det var hyggelig å ta en liten tur ut mens vi ventet på at nye rom skulle bli klar. Litt sørgmodig å se at mesteparten av de andre passasjerene reiste. Særlig de vi hadde blitt godt kjent med på det første cruiset.

Når vi kom tilbake var rommene klar. 2 av mine døtre ble plassert på en veldig fin og koselig lugar på dekk 7, mens 3 av oss hadde fått en ny lugar på dekk 3. Den føltes veldig innestengt og klaustrofobisk. Hadde bare et vindu. Den minste likte lugaren fordi hun kunne sitte i den store vinduskarmen og lugaren vår lå lett ved barneklubben. Mens vi andre hadde vanskelig for å godta at vi skulle være der etter den andre fine lugaren vi hadde hatt på dekk 9 på første seiling. Jeg ringte Guest Relations for å gi beskjed om at vi ville flytte. Men de sa at skipet var fullbooket på denne seilingen og at de ikke kunne gjøre noe før vi hadde seilt. Fikk beskjed om at denne gang kunne det bli vanskelig å få til en endring og at vi dessverre ikke kunne regne med det.

Så fort vi hadde begynt å seile ringte jeg igjen. Fikk det samme svaret. Bestemte meg dermed for å gå opp til Guest Realtions personlig. Snakket med en veldig hyggelig ansatt som var hjelpsom. Han forsto at når man reiser som en familie så er det ingen ønskelig situasjon at halvparten av oss blir plasset på dekk 3 og de andre på dekk 7. Så fikk tilbudet om en ny lugar på samme dekk som de andre. Jeg prøvde forsiktig å spør om det var plass til alle 3 på den? Fikk da som svar at det var en lugar med terrasse. Hurra!!! Det betyr større plass og en helt annen opplevelse. Den var kjempefin! Vi flyttet opp i full fart til dekk 7. Gikk til middag. Var på Silent Disco sent i går kveld og danset og våknet opp i Valencia i dag. Har lært av jeg ikke kommer til å bestille uspesifisert lugar neste gang. Man kan være heldig og man kan være veldig uheldig. Det er heller ingen selvfølge at man får bytte lugar. Bare flaks at vi klarte å få det til hele 2 ganger.

Vårt flytende hjem

Vi er 5 stk som reiser sammen på dette cruiset og vi har 2 lugarer. I den ene bor det 2 og i den andre bor vi 3. Det finnes store familielugarer på alle skip. I disse lugarene er det plass til 5. Men min erfaring er at det er vanskelig å få en av de, fordi det ofte bare finnes 2 stk på hvert skip. Vi har kun klart å få en av disse en gang i løpet av alle de årene vi har reist på cruise. Vi har flere ganger stått på venteliste i tilfelle de skulle bli ledig, men det har aldri skjedd. Det er derimot ingen problem å finne lugar om man reiser 2 stk sammen eller er en familie 4. Men er man 5 eller 6 personer må man ofte velge 2 lugarer for å få plass. Det finnes noen kjempestore lugarer på dette skipet som heter Edge Villa og som går over 2 plan. De var plass til mange gjester, men koster også enormt mye mer enn andre lugarer. Så den billigste løsningen blir som regel å bare velge 2 lugarer. De kan man også få ved siden av hverandre eller i nærheten av hverandre om man bestiller tidlig. Det  finnes også flere lugarer som har connecting door, som er dør mellom lugarene. Bra valg for familier  med barn.

På denne seilingen med Celebrity Egde var vi så heldige at vi ble oppgradert! Vi hadde i utgangspunktet bestilt en lugar med balkong. Siden flere gjester ikke dukket opp til seilingen og hadde avbestilt cruiset sitt i siste liten, noe som skjer i blant, var vi så heldige at vi ble oppgradert til en høyere klasse på lugaren. Cruiseselskapene pleier å være greie når de har lugarer som står tomme ombord. Vi ble dermed flyttet fra dekk 6 som vi hadde bestilt og opp til dekk 9 og Concierge Class. Denne lugar kategorien hadde finere ballong, bedre utsikt og vi fikk flere fordeler ombord. Hver dag har det feks kommet noen på døra vår og servert oss et måltid. Man kan velge hvilke puter man ønsker og de kommer med vin hver gang man får lyst på et glass. Rommet har også morgenkåper og tøfler og bedre toalettartikler (kremer, såper osv) på rommene enn andre lugarer bare for å nevne noe. Vi har kort fortalt blitt skikkelig bortskjemte av å bo på denne lugaren.

På den andre seilingen bestilte vi bare Gurantee (GTY) Stateroom. Det betyr at man betaler mindre, men at man ikke vet hvor man blir plassert før rett før seilingen. Egentlig skikkelig gambling. To av oss har allerede fått vite hvor de skal bo, mens tre av oss ikke aner hvor vi blir plassert. Jeg merker at det er litt stressende å ikke vite. Vi kan være heldige igjen og bli oppgradert om de har andre ledige og bedre lugarer, men vi kan også riskere å få en lugar ingen andre ville ha. Derfor kan det være en lurt å unngå denne typen kategori om man har spesielle ønsker for hvilken typen lugar man ønsker seg. Det kan være bedre å velge lugar og dekk man vil bo på selv, enn å bare bli plassert et sted ombord på skipet. For familier er det ofte bedre å kunne bo nær hverandre enn feks på ulike dekk og etasjer.
Det blir spennende å se hvor 3 av oss ender opp på denne neste seilingen. Har aldri bestilt uspesifisert lugar før, og er ikke sikker på om vi kommer til å gjøre det igjen heller. Vil heller betale noen tusen kroner ekstra og ikke riskere en overraskelse vi kanskje ikke ønsker oss ombord på et cruise.

På vei til Spania

Hele denne uken har gått altfor fort. Noen dager har vi knapt vist hvilken dag det har vært. Har vært i en skikkelig feriemodus, det eneste vi har prøvd å huske på er når de ulike måltidene starter og slutter. Snart er det allerede 1 uke siden vi gikk ombord på  Celebrity Edge. De første 4 dagene forsvant på et blunk og i rekordfart. Vi seilte først fra Roma til Napoli hvor vi besøkte både Positano på Amfalfikysten og spennende og historiske Pompeii. Så var vi 1 døgn på havet før vi kom til Firenze/ Pisa/ Livorno stoppet i Italia. Dagen etter våknet vi opp i Monaco igjen. Her tilbragte vi dagen i den koselige byen Menton på den Franske Riviera. I går var vi i Cannes og i skrivende stund er vi på vei til flotte Spania.

Vi startet seilingen tidlig på ettermiddagen mot Spania i går. Vi har hatt rolig sjø og korte avstander mellom stoppene hele uken og har derfor seilt i sakte tempo. Men på seilingen fra Frankrike mot Spania økte vi farten voldsomt og har hatt mer sjø og mye mer bevegelse fra i går ettermiddag til i går kveld. Vi kommer fram til Mallorca i 13 tiden i dag. Her skal vi være til i kveld. I morgen kommer vi til siste stopp på denne seilingen og dette cruiset som er Barcelona. Men vi skal bli igjen og være med på et cruise til. Vi skal da også bytte lugar. Ruten neste uke er annerledes enn denne uken . I tillegg kommer det på masse nye passasjerer. Så det blir som en helt ny ferie og vi gleder oss masse til alt som venter både på land og til sjøs i den neste uken som vi har i vente. 

Monaco

I dag morges våknet jeg halv 6 av at jeg merket at skipet vi er ombord i sto helt i ro. Jeg gikk ut på balkongen på lugaren vår og ble møtt av en ubeskrivelig WOW utsikt: Monaco som lå foran meg i 360 graders panorama før soloppgang. Himmelen var lyselilla. Har vært her mange ganger før, men aldri sett dette landet før på denne måten. Vi ligger ankret opp like ute i bukta av Monaco, og får på denne måten sett den lille landet fra sjøsiden. Utrolig flott! Rart at et så lite land har så mange høye og flotte bygg. I dag skal vi bli fraktet inn til land i en tender (små båter) når vi er klar og har spist frokost. Det tar ca 20 minutt inn med båt til land. Vi skal ikke bli med på noen arrangerte turer. Mange skal besøke ulike byer på den Franske Riviera, og det skal vi også. Planen er å gå til togstasjonen i Monaco og ta toget til Menton. Denne lille byen på den Franske Riviera som ligger på grensen til Italia ligger bare 10 minutt unna og 3 stopp med tog. Her skal vi se på nok et universitet som den ene datteren min har lyst til å gå på. Stemningen her er mye mer avslappet enn i Roma, så håper hun merker det og at magefølelsen hennes sier at dette er et bedre valg enn universitet hun så på der. Føler at Roma koker og at det er som å være oppi en varm gryte med lokk når man er der. Mens på den Franske Riviera er stemningen helt annerledes, mye roligere, og man har de flotte strendene og havet ved siden av seg. Så blir spennende å se reaksjonen til datteren min når hun får sett Menton for første gang litt senere i løpet av dagen. Håper hun vil like denne koselige og fine lille byen ved havet like mye som jeg gjør.