Middag med utsikt

Jeg liker å feriere på steder hvor man får følelsen av at tiden står helt stille. Jeg liker å spise middag ute med utsikt over havet. Jeg liker steder hvor stemningen på dagtid er avslappende og rolig uten mas og hektisk trafikk. Jeg liker å se på soloppganger og solnedganger. Jeg liker hvite hus som ser ut som sukkerbiter. Jeg liker små butikker som selger sandaler og strandkjoler. Jeg liker fine strender med krystallklart vann. Jeg elsker Mykonos!

Magiske Mykonos

Det er umulig å ikke la seg sjarmere av Mykonos! Den lille øya har nemlig alt, og den oser av sjarm. I hovedstaden som kalles lille Venezia, ligger spiseplassene og butikkene på rekke og rad. Og litt lenger bak havna, finner du badebussene som frakter deg ut til alle de fine strendene på øya. Nå skal jeg fortelle deg en hemmelighet ,,, HER  finner du link til en oversikt over alle hotellene på øya! Men ikke si at jeg at jeg sa det = )

Mykonos

Mykonos er en gresk øy i øygruppen Kykladene i Egerhavet. Øya ligger mellom Tinos, Syros, Paros og Naxos. Og heller ikke langt fra Santorini. Den elegante og bildeskjønne øya med sin skjønnhet og et 30 talls flotte og herlige strender ligger midt i Egeerhavet. Hovedstaden Chora ligger på vestsiden. Det kan være lett å gå seg vill i de smale gatene som er et sant kaos som går i hverandre. Du må ha tunga rett i munnen når du skal hjem nattestid… Gatene ble i sin tid bygget bevisst som en labyrint, for å unngå pirat angrep! Og det sies at det bare er de lokale som kjenner veiene her. Øya har to av de beste strendene i Hellas, Paradise beach og Super Paradise. Alt er bygget i hvitt. Og her finner du de typiske greske postkortmotivene på rekke og rad. Hvitkalkede hus med blå dører og de berømte vindmøllene. 
Mykonos er den av de greske øyene sammen med Santorini som er mest kjent internasjonalt. Øya er et møtested for intellektuelle, jetsettere, homofile og kunstnere fra hele verden. Her er det også masse butikker og bra shopping. Det er et generelt høyt prisnivå og selv om du kan få tak i en rimelig billett må du regne med at hotell, mat og alt annet er generelt dyrere på Mykonos enn andre greske øyer. På dagtid er øya søvnig og avslappende og perfekt for familier! På kveldstid er det et yrende natteliv med masse liv og røre. Dette gjør at det er en øy som passer for alle. Mykonos og Santorini er mine absolutte favorittøyer i Hellas. Siden de ligger så nær hverandre, er det perfekt å kombinere disse øyene på samme tur. Da får får man også opplevd de flotteste øyene Hellas har å tilby!

Bilder fra Santorini

Har laget flere innlegg om Santorini siste tiden. De finner du HER, HER og HER. En tur til vakre Santorini koster fort litt mer enn til andre greske øyer. Men det er verdt å betale litt ekstra for å komme seg hit. Prøv å finn et ledig overnattingssted på den flotteste delen av øya: Oia! Kombiner gjerne en tur til Santorini med tur over til Mykonos. Disse øyene ligger ikke så langt fra hverandre, og er flotte på hver sin måte. Både Santorini og Mykonos har flyplass. Og begge øyene kan også nås med båt. Fra Santorini er det bare 2 timer og 35 minutt med hurtigbåt over til Mykonos. I høysesongen går ferjene flere ganger daglig. Man kan også ta båt til begge øyene fra Athen. Så her er det mange muligheter om man ønsker å oppleve flere steder på en tur. Santorini er en plass jeg anbefaler alle å reise! Et sted man aldri kommer til å glemme.

Årets sommerferie!

Mange av de mest populære feriemålene er for lengst utsolgt. Og om du er en av mange som drømmer om cruise i Middelhavet i sommer – må du forte deg å bestille! Cruise selskapene booker allerede nå 2016!! Denne sommeren er så godt som UTSOLGT! Til og med den gigantiske cruise båten Allure of the Seas, som tar 5 400 passasjerer er fullbooket hele denne sommeren!! Ledig plass på cruise som skal gå fra Barcelona og Venezia i sommer er svært vanskelig å oppdrive. Cruise er nemlig i vinden som aldri før. Og det ser ut som det er også den ferieformen vi kommer til å velge for 6 gang i år. Vi har tidligere reist 5 ganger med Royal Caribbean. Men har i år lyst å prøve søsterselskapet Celebrity Cruises. Dette cruiseselskapet kjører en litt annerledes stil. Og det er akkurat det vi har lyst å prøve. Noe nytt = ) Cruise er midt i blinken for en rastløs familie som oss. Vi syns det fort kan bli kjedlig å ligge på en solseng i 2 uker. Liker bedre en aktiv ferie, der vi våkner opp på en ny plass så godt som hver eneste dag. Og en ferie der vi får oppleve flere av Middelhavets gullkorn på en og samme tur. På en stor cruisebåt er det umulig å kjede seg! Det er så mye som skjer at det umulig å få med seg alt. Døgnet har dessverre ikke nok timer! Samtidg som det er fult mulig å bare slappe av, om man ikke har lyst å finne på noen form for aktiviteter mens man har ferie. Cruise passer både for store og små. Ombord finner du alle tenkelige fasiliteter du kan tenke deg! Det er flere basseng, SPA, løpebaner, fitnessenter, teater, casino, shopping, kino, barne og ungdomsklubber og mange spiseplasser bare for å nevne noe. Om du ikke har prøvd cruise før, er det noe som anbefales. Det er nemlig både spennende og underholdende å tilbringe en sommer på dekk, i verdens mest moderne skip!

Bildene er lånt av Ving : D

Drømmedag

Endelig begynner tempraturen her hjemme å stige! I dag var det både sol og varmt i hovedstaden. Og da er det ingen steder som er bedre å være enn på brygga. Her blir jeg aldri lei av å være fordi det alltid er så masse å se på. Flotte båter og blide mennesker. Men det beste av alt er å spise is på bryggekanten. Dingle med beina, se på havet og tenke på at det faktisk snart er sommer!! Det er lykke det! = )

Vakre Santorini

Det er noe nesten utenomjordisk ved Santorini. Å gå på den kullsorte vulkangrunnen føles nesten som å spasere på Mars eller en annen planet formet av jord og ild. Grunnen føles jomfruelig skjør, som et ikke helt fullført stykke arbeid.

Historien om hvordan dagens Santorini eller Thira/Thera som den kalles på gresk ble til, er som hentet ut av mytologien. Den forteller om hvordan øya for flere hundre tusen år siden steg opp av havet etter en serie vulkanutbrudd, og deretter rundt 1500 år f.Kr nesten forsvant igjen i et gigantisk inferno.

Den voldsomme eksplosjonen, kulminasjonen av flere vulkanske utbrudd opp gjennom tusenvis av år, var konsentrert nord på den daværende øya, rundt Nea Kameni midt i kalderaen. Hendelsen ga gjenlyd over hele Egeerhavet, og var ved siden av Trojas fall datidens mest kjente og omskrevne hendelse.

Mer enn 60 kubikkilometer med vulkansk aske ble kastet ut i jordatmosfæren, og det hele må ha vært en skjellsettende, apokalyptisk opplevelse for dem som var i stand til å overvære det hele.

Midten av øya forsvant rett og slett i havet, og ser du øyrestene som er igjen ovenifra, danner de i dag en en kjeleform som havområdet i midten henter sitt navn fra. Og det er her man tror Atlantis lå. Klippene på vestsiden av den hesteskoformede hovedøya Santorini er mange steder stupbratte, som skjært ut av fjellet med en gigantisk kniv.

Spektakulære Santorini

Santorini er en utrolig vakker øy. Dramatisk og imponerende beliggende i Kykladene i det greske øyparadiset. Santorini er en av de flotteste øyene i hele verden. Santorini ligger lengst syd på Kykladene med stupbratte klipper og et fantastisk klart blått vann. Øya er kåret til verdens mest romantiske reisemål flere ganger og mange har Santorini som favoritt når de velger bryllupsreise eller feiring av jubileum av ymse slag. Her finner du også både svarte og røde strender!. Fira er hovedstaden på øya. For å komme opp hit, må man ta en kabel vogn. Og det syns jeg var veldig nifst. for det var å utrolig høyt opp!! Men man kan også gå opp 900 trappetrinn for å komme opp til vakre Fira fra havnebyen. Du er opp til deg om du kommer deg opp fjellsiden til fots eller på eselryggen, men taubanen er en opplevelse du sent vil glemme. Her er det veldig mange kirker, katedraler og gallerier. Her finner alt fra det enkle til det mest eksklusive når det gjelder butikker. Det er forholdsvis høyt prisnivå på Santorini da det er en kosmopolitisk øy. Det er populært for yachter/båter som legger til for noen dager og det er allmenn kjent at internasjonale stjerner/artister eier hus her. Man kan få kjøpt designerklær, keramikk, smykker og kunst på Santorini. Her finner man veldig mange spennende butikker, i forhold til andre greske øyer hvor det ikke er så mye å handle med seg hjem.

Jeg tørte ikke å ta kabel vognen ned igjen! Syns det var altfor høyt og skummelt. Så endte med å gå de 900 trappetrinna hele veien ned igjen. Vet ikke hva som var verst .. Kabel vogna eller alle trappetrinna ned en stupbratt klippe. Turen ned igjen tok nemlig en hel time! Holdt på å bli påkjørt av x antall esel på veien. Og trappene nedover var såpeglatte med esel møkk. Har man på seg sandaler er det ikke lett å holde seg oppreist. Har hørt at det er ennå skumlere å sitte på et esel opp eller ned. Det er nemlig så stupbratt både opp og ned. Og sitter man på en esel rygg kan man fort bli stressa, fordi dyrene plutselig kan begynne å løpe eller nekte å gå videre, når man står på det bratteste. Har man litt høydeskrekk, er dette en uforglemmelig adrenalin tur man garantert aldri vil glemme.

Santorini

Vi har besøkt flere øyer i Hellas. Santorini og Mykonos er uten tvil de vakreste av de alle! Det er her du finner alle postkortmotivene tatt fra Hellas. De hvitkalkede husene, klippene, de vakreste solnedgangene, vindmøllene og de blå takene. Vulkan øya Santorini er nok en av de mest fotograferte øyene, på grunn av den fantastiske utsikten du har over havet og solnedgangen fra de stupbratte klippene. Landsbyen Oia er noe du MÅ få med deg!! Den vakre landsbyen ligger høyt oppe på en klippe. Husene ligger i bratte fjellskråninger ovenfor det gamle vulkankrateret, og mellom dem er det trange smug med ny utsikt på hvert gatehjørne. Her er det mange flotte hotell, kirker, spiseplasser og butikker.Og ikke minst spennende historie! Oia består av veldig mye trapper og stupbratte og veldig smale stier. Det er derfor ikke spesielt enkelt med barnevogn her. Jeg vil si umulig!! I høysesongen er det også mye turister her. I sesongen hvor det kommer mange store cruise båter til øya, kan man fort få følelsen av å gå i kø på de smale stiene. Derfor passer nok øya bedre for litt større barn som går greit selv. Bussene er også veldig overfylte. Og man kan ikke regne med å få en sitteplass, selv om man har med barn. De kjører også kjempefort langs klippe skråningene. Anbefaler derfor å ta en taxi ut til Oia om man reiser som en familie hit.

Gårdsliv i hovedstaden

Det finnes mange besøksgårder og bondegårder også midt i hovedstaden. Gårdene har mange fine tilbud til barn og unge og foreldre. Det er en fin aktivitet for barn å hilse på dyrene, dra på tur med hest og slede, plukke jordbær, hoppe i høyet og mye mer. De fleste besøksgårdene i Oslo har gratis inngang for alle. Nordre Lindeberg gård har åpent hele året. Dette er en av de større besøksgårdene i hovedstaden. Her har de også pedagogisk opplegg på gården hele uken. Målet med å ha disse besøksgårdene er å skape positive forhold til dyr, natur og miljø, gjennom moderne og miljøbevisst landbruk. På gården på Lindeberg er det et yrende dyreliv. Her kan du møte hester, kyr, gjess, sauer, gjeiter, kalver, høns, hunder , katter og kaniner. Gården har til og med eget kanin pensjonat! Her blir det også arrangert mange ulike aktiviteter knyttet til kultur. Hestekjøring hver helg. De har også en stor kafe. Og man kan feire bursdag på gården. Vel verdt et besøk! Min lille gledet seg til å se løver her = ) De er det dessverre ikke så mange av på Lindeberg …