28 januar

I dag våknet jeg opp til en halv meter snø, minusgrader og til min egen bursdag! Det er verdens beste følelse uansett hvor gammel man blir. I tillegg hadde jeg fri på jobb, og dagen kunne ikke ha blitt bedre enn det. En lat og rolig og dag inne er perfekt når man såvidt får opp ytterdøra på grunn av all snøen. De eneste lydene jeg har hørt i løpet av dagen er lydene fra brøytebilen som kjører frem og tilbake utenfor. Har kun vært ute en bitteliten tur for å levere og hente den lille på skolen. Bortsett fra det valgte jeg å ta livet med knusende ro. Selv om det ikke har skjedd noe stort i dag er likevel 28 januar den beste dagen i året hvert eneste år. Siden sist har også datteren min som går på United World College blitt 18 år! (!!) Og den lille har feiret at hun nå har gått over 100 dager på skolen! Hendelser som har blitt feiret som store begivenheter her hjemme og på skolene til jentene. Nå snør det igjen og det blir spennende å se om vi klarer å få opp døra i morgen.

Disney On Ice

I fjor hadde jeg med meg den minste i huset på Disney On Ice i Oslo Spektrum for første gang, og hun ELSKET det! Hun er fremdeles veldig glad i alle Disney figurene, og derfor bestemte jeg meg for å bestille billetter i år igjen. Billettene til årets forestilling har vært ute for salg i lang tid og det begynner å bli ganske så utplukka. Men vi bestilte nylig og i siste liten, som vi også gjorde i fjor, og klarte likevel å få bra og rimelige plasser helt foran på selveste premieren av årets show! Den lille har gledet seg voldsomt til dagen i dag og var veldig spent når vi omsider reiste hjemmefra. I fjor viste hun ikke hva Disney On Ice var for noe, men nå som hun vet veldig godt hva det er gledet hun seg ekstra mye! Tror hun har fortalt nesten alle på hele skolen sin hva hun skulle i dag.

Dørene åpner 1 time før forestilling og vi var ute i god tid. Noe som er lurt, for det er masse å se på! Før Disney On Ice showene blir hele Oslo Spektrum rigget om til en eneste stor og overpriset lekebutikk med alt du kan tenke deg av Disney effekter og fristelser. I fjor kjøpte vi bare et programblad med masse fine bilder som et minne vi kunne ta med oss hjem, selv om hun hadde veldig lyst på alle bamsene de solgte og blinkende Elsa tryllestaver til 300 kr pr stykk! (!!) Vi avtalte på forhånd at vi også i år bare skulle kjøpe med oss et programblad som minne (150 kr) og vi spiste før vi dro. Noe som er lurt for en popcorn koster 150 kr og en brus nesten 100 kr! Big buisness med andre ord dette her. Noe som også ble kraftig kritisert i alle aviser i fjor av sjokkerte foreldre.

I år fikk vi tilsendt en mail fra Oslo Spektrum med nyttig informasjon som gjaldt spesielt om dette showet før vi skulle dit. Der sto det blant annet at man fikk lov til å ta med seg enkel mat, drikke og godteri. Så i år tok jeg med noen brødskiver, bananer og drikkeflaske med vann til den lille. Dermed slapp jeg unna spøsmål om å kjøpe rosa sukkerspinn til 170 kr i år. Hvert år et det et nytt tema på Disney showene. Og i år var handlingen hentet fra kjente Løvenes konge, Snøhvit, Rapunzel, populære Nemo og Alladin. I løpet av de 2 timene showet varte fikk vi også et gjensyn med Mikke Mus og vennene hans, Toy Story, Ariel, Elsa, Anna og Olaf. Noe minnet meg om det vi så i fjor. Men for den lille spilte det ingen rolle. Hun satt bergtatt i ro så lenge det varte og var stum av beundring av alt hun så. Det var også en halvtime pause for at alle skulle rekke å handle litt mer. (!) Den lille var strålende fornøyd etter showet og sa hun allerede nå gleder seg til showet neste år. Hmm … Hun sovnet 3 sekund etter vi kom hjem, og det kunne jeg også klart. En vellykket kveld både for liten og stor, og så lenge barna er lykkelige, så er foreldrene det også. Ses neste år Disney on Ice!


Vinterferie

Vi våknet opp til snøvær igjen i dag. Hele hovedstaden ser helt hvit ut. Vakkert! Selv om jeg og den minste lengter veldig etter vår og sommer nå. Etter å ha levert den lille på skolen brukte jeg fridagen min til å gå tur. Hele byen føltes usedavnalig stille i dag morges mens snøen dalte ned. Vi reiser bort i vinterferien til Gdansk. Et sted jeg vet mange har besøkt og liker godt. Ser for meg dette som en typisk sommerby. En flott plass å velge om våren, sommeren og høsten. Og ikke et typisk sted man ville valgt om vinteren når man lengter etter sol og varme. Men vi fikk billige flybilletter hos SAS og er bare klar for å skifte stue noen dager. Har forstått at det er mye å se og gjøre der. Jeg har lyst til å gå tur i badebyen Sopot. Ikke akkurat årstiden for bading nå, men ser for meg at det er fint å tusle langs bryggene og i gatene der. Har også fått noen tips om hoteller og andre ting man kan gjøre. Men tar gjerne i mot flere tips! Så om du har vært i Gdansk eller Sopot fortell meg gjerne om spiseplasser, butikker og steder eller andre ting man ikke bør gå glipp av mens man er der.

15 januar

2019 er endelig her! Et helt nytt år med blanke ark som bare venter på å bli fylt opp. Vi er allerede 2 uker inn i det nye året. Eller nøyaktig 15 dager og jeg skjønner ikke hvordan det kunne gå så fort? Siden sist har den lille begynt på skolen igjen. Etter en lang juleferie gledet hun seg veldig til å treffe venner og lærerne igjen. Og etter å ha kommet inn i alle rutiner som hører hjemme på skolen trives hun nå veldig på skolen hun går på. Min mellomste datter kom tilbake fra København noe dager etter nyttår og har allerede reist igjen. I starten av januar satte hun seg på et fly igjen for å komme tilbake til UWC skolen hun går på. De 6 ukene hun hadde hjemme med juleferie forsvant rekordfort, og nå er det mest sansynlig en stund til vi ses igjen. I helgen som var hadde vi tenkt å dra til Vestlandet i familiebursdag. Men pga kjempedyre flybilletter på nesten 10 000 kr, (!!!) får vi ta det en annen helg i stedet for. I dag har jeg fri fra jobb og planen er å få sendt avgårde pakker til datteren min som bor på United World College skolen. Hun blir 18 neste uke! Føles ubeskrivelig rart og nesten uvirkelig for en mamma den dagen barna blir myndige og regnes som en voksen. Disse 18 årene gikk så altfor fort!! Skjønner det ikke. Hun var nettopp liten. Vi har også begynt å planlegge vinterferien neste måned. På søndag bestilte jeg flybilletter. Var usikker på om jeg skulle bestille eller ikke, men fant en kjempebillig tur hos SAS. Og nå har jeg lært at man må bestille når det er billig og tilbud. Billettene ble satt opp igjen allerede neste morgen. Vi skal besøke et sted og et land vi aldri før har vært denne gang. Noe som gjør planleggingen ekstra spennende. Har hørt masse positivt om dette stedet fra andre som har vært der, så spent på hva som venter oss.