Basseng med utsikt

Mitt favorittområde på Symphony of the Seas ble stedet som heter Solarium. Dette er et område kun for voksne som ligger på dekk 14 og 15 helt framme på båten. Solariumet går over hele 2 store etasjer og er delt inn i flere ulike soner. Barn under 16 år har ikke lov til å oppholde seg her dessverre. Alle cruiseskip har et eget område bare for voksne. Et fristed hvor bare de voksne kan slappe av. På samme måte som barn og ungdom har sine egne frisoner, rom, områder og klubber på skipene som voksne og foreldre ikke har tilgang til å være.

Så fort man går inn på Solarium får man følelsen av å befinne seg på et ekslusivt SPA. Stemningen er stille og rolig. Og alt av interiør, kunst og fargevalg er i delikate og duse farger. Her finner man en spiseplass og flere basseng og boblebad. Foran de store vinduene som går fra gulv til tak er det behagelige solstoler og store sofaer med masse puter. Her finnes også mange enorme grønne planter som er med på å gi hele området en lun følelse. En plass hvor man kan slappe av, nyte ferien og omgivelsene, lese en bok eller bade i helt fred og ro.

Her finner du en ro og stillhet som du ikke finner andre steder på skipet. Og jeg syntes alltid det var like magisk å komme inn her. Enten det var tidlig morgen, ettermiddag eller lenge etter solen hadde gått ned. De store vinduene du finner her gir området alltid et spesielt og fint lys utenfor. Og det var ingen steder hvor det var finere å se på soloppgangen eller solnedgangen på havet enn herfra. Stemningsfult unasett når på døgnet man besøkte dette stedet. Anbefales å ta turen innom her om du skal ombord i et cruiseskip i framtiden!

#symphonyoftheseas #royalcarribean #rccl #cruise #reise #april #foto

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

34 timer på havet

Torsdag kveld forlot vi Napoli og Italia for denne gang. Den siste strekningen på cruiset med Symphony of the Seas var bare på havet fra Napoli og tilbake til Barcelona. Den siste etappen varte i hele 34 timer! Sjødagen er det alltid mange som ser fram til når de befinner seg på cruise. Har man vært på mange lange utflukter underveis er det godt med en dag som man bare kan hente deg inn igjen på og slappe helt av. Når havet i tillegg er så rolig som vi opplevde på vår seiling, er det ingenting som er bedre enn nettopp å være på sjøen.

Det er rart med det, man blir sliten av lange og intense dager med turer og utflukter i land. mange inntrykk og opplevelser som står i kø fra morgen til kveld. Siste strekningen på skipet har man også mulighet til å få med seg alt det man gikk glipp av og sovnet fra tidligere i uken. Både musikaler, show og andre typer underholdning går hele dagen. Men det beste er kanskje bare å sove litt lenger, gå tur omkring på skipet eller legge seg ned på en solstol og kikke på den blå himmelen over deg eller på et blikkstille og et uendelig stort hav foran deg.

Den siste dagen kan man også bruke til å få kjøpt seg de tingene man har sett på i butikkene ombord før det er for seint, spise en ekstra porsjon med det som ble favorittmaten din ombord underveis på turen, ta seg en ekstra stor iskrem fra ismaskinen på bassengdekket, kikke på de som prøver surfesimulatorene ombord, gå på et show, sørge for at man ikke går glipp av musikalen Hairspray, prøve de store skliene så man ikke angrer på at man ikke prøvde de når man har muligheten, spille golf mens man er på sjøen og bare nyte livet på havet og skipet.

Vi kom hjem først klokken 01 i natt etter å ha vært på reise en hel dag. Da hadde vi vært oppe siden 05.30 på lørdag! Sto opp tidlig for å pakke ferdig koffertene siden jeg ikke hadde lyst til å bruke tid på det når vi hadde den siste dagen vår ombord på fredag. Og begynte på reisen vår hjem klokken 10 i går formiddag. En utrolig lang dag med 2 flybytter og mellomlanding i Belgia. Nå har jeg virkelig fått lært at det er direktefly som gjelder neste gang! Hele dagen i dag har bare forsvunnet i å være uendelig sliten. Holder nå på med å tømme kofferter og forberede meg på hverdagen som venter igjen i morgen. Savner cruiset og ferien vår!

#symphonyoftheseas #rccl #reise #cruise #april #foto #helg #mamma

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Vi har havnet i Brussel, Belgia!

Hei fra Brussel i Belgia! Her sitter vi på flyplassen i et helt annet land enn vi hadde tenkt på vei hjem til Oslo. Alt skyldes min flybilett tabbe! Kort fortalt, vi betalte bare 2000 kr for 3 personer direkte ned til Barcelona. Og tenkte at vi ikke trengte å skynde oss med returbillettene som var like billige tilbake. Jeg har sjekket flypriser hver dag mens vi har vært på ferie, og tok det hele med knusende ro. Når det begynte å nærme seg helg tenkte vi at NÅ må vi ordne det. Torsdag våknet jeg opp i Napoli i Italia og oppdaget at Norwegian hadde skudd opp sine priser 5 ganger så mye!!! Og SAS var så dyrt at det var uaktuelt. Når vi søkte på flybilletter fikk vi kun opp 2 andre alternativ: det ukjente franske lavprisselskapet JOON, hvor vi måtte bytte fly i Paris på 50 minutt, eller Brussel Airlines via Belgia. Siden JOON er en del av Air France som stadig streiker for tiden ble det ikke noe annet valg enn å bestille fly via Belgia. Jeg har nå lært at det sjelden er lurt å gamble med returbilletter, for man vet aldri med disse flyprisene. Prøver å le av det nå, men i går på havet var situasjonen ikke like morsom.

Vi sjekket forresten ut av Symphony of the Seas tidlig i formiddag etter mer enn 34 timer på havet den siste strekningen av cruiset. Var tidlig på flyplassen i Barcelona, for kjøreturen fra cruisehavna og til flyplassen er ikke lange biten. Men på flyplassen fikk vi beskjed om at hos Brussel Airlines får man ikke sjekket inn bagasjen før 2 timer før avgang. Vi ble dermed stående flere timer i avgangshallen med all bagasjen og kom fort i prat med veldig mange andre som også ventet på å få sjekke inn på sammen fly. Vi fant også ut på alle på alle de timene vi var der og ventet på å sjekke inn koffertene på flyplassen, at mennesker fra Belgia er blide, vennlige og et veldig avslappa folkeslag! Hehe! Har aldri flydd med Brussel Airlines før så spente på hvordan det var. Halv 4 i ettermiddag kunne i endelig gå inn i flyet. Ene piloten sto og tok i mot alle passasjerene sammen med en flyvertinne. Han var så ung at jeg kunne ikke forstå hvordn han kunne være en av pilotene!? Turen tok bare 1 time og 40 minutt til Brussel fra Barcelona. Og turen var så behagelig og rolig at jeg ikke klagde enn eneste gang. Veldig bra tur!!

Nå sitter vi her på en Starbucks i Brussel og venter på neste fly til Oslo som ikke går før klokken 21. Er så trøtt at jeg kjenner det svir intenst i øynene .. Ellers en fin og rolig flyplass med veldig mye Belgisk sjokolade overalt. Det er ikke så rart kanskje, når det er nettopp det Belgia er så kjent for: god sjokolade. En gang rundt midnatt er vi forhåpentligvis hjemme igjen. Gleder meg til å se gjennom bilder fra turen etterhvert og få vasket masse skittentøy. Man føler seg alltid litt ekkel etter man har vært på reise i lengre tid. Når man er på cruise har man ikke muligheten til å få vasket klær underveis jo mindre mannhar muligheten till å betale nettopp en formue for akkurat det. Nok prat herfra .. Skal vise hvor flott skipet var innvendig når vi har kommet oss tilbake til normalen og hverdagen igjen. Under er ikke et flyplassbilde, men siste bildet vi tok før vi seilte fra Napoli og Italia for denne gang.

#brussel #belgia #brusselairlines #reise #april #foto #cruise #lørdagBooking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Amalfikysten rundt med privatsjåfør

Spente var vi når vi gikk av Symphony of the Seas i går i Napoli, Italia. Vi hadde leid en privatsjåfør for første gang og viste ikke helt hva vi kunne vente oss. Cruiseskipet sa de hadde brukt dette fimaet i åresvis, så tenkte at de måtte være bra om de var godkjent av cruiseselkapet som stiller høye krav til kvalitet på guider og turer de arrangerer. Hadde heller ingen forhåpninger om at vedkommende person som vi skulle tilbringe en hel dag med snakket engelsk. Vi bare håpet at det var en vennlig person som ventet på oss. Men så viste det seg at det var en yngre smilende italiensk mann som skulle være vår sjåfør. Han hadde bodd 10 år i Brighton i England hvor han hadde jobbet som kjøkkensjef på en restaurant og snakket perfekt engelsk! I tillegg så han ut som en filmstjerne der han sto i dressjakke med kule solbriller foran en stilig bil.

Guiden vår var i tillegg lett å snakke med, og det viste seg at vi hadde felles interesser og likte de samme tingene. Han var engasjert, glad og veldig sympatisk. Spurte hva vi kunne tenke oss å se og kjørte oss dit vi ville. I løpet av dagen var vi innom alle de stedene på Amalfikysten som vi ikke hadde sett ennå men som vi lenge har hart lyst å besøke. Høyt på ønskelisten min var Positano, og endelig kom jeg meg dit! Et sted som viste seg å være en bitteliten landsby. Små steder var også Ravello, Atrani og Praiano. Lite var også Amalfi. Vi spiste også lunsj på en fantastisk plass med havutsikt og sitoner på trærne over oss mellom Amalfi og Praiano. Sjåføren booket bord for oss der på forhånd, og var også den som anbefalte denne nydelige plassen for oss. Hadde ikke hørt om det selv. Vi fikk tilbud om å stoppe i Sorrento og på en sitronbutikk på vei hjem. Men der har vi vært før og var så trøtt etter en hel dag i stekende sol og med mange inntrykk. Alt i alt en fantastisk dag! Var veldig deilig å være på tur med en så behagelig sjåfør som gjorde hele dagen totalt stressfri for oss. Noe jeg kunne tenke meg å gjøre igjen og har lyst til gjøre flere ganger om muligheten byr seg!

#symphonyoftheseas #cruise #rccl #amalfi #italia #atrani #foto #aprilBooking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Farvel Roma!

Onsdag kveld forlot vi Roma og satte kursen mot Napoli. Mange slitne passasjerer om ord som hadde vært med på 10 timer lange turer inn til Roma. Havet var like rolig som et svømmebasseng hele veien. Merker ikke at vi er på havet i det hele tatt! Vet ikke om det er fordi skipet er så enormt stort? Eller bare at vi har flaks med været i Middelhavet. Sannsynligvis en kombinasjon av begge. Dessuten er april kjent for å være en bra måned å feriere her nede værmessig.

I går morges kom vi fram til Napoli klokken 07 allerede. Avtanden mellom stoppet Roma og Napoli er ikke stor. Så vi kjørte i sakte sneglefart i hele natt. Ekstra spente på denne dagen fordi vi hadde leid privatsjåfør gjennom skipet for første gang. Fant ut at dette var samme pris som om vi hadde blitt med på en arrangert utflukt som skipet har satt sammen. Vi hadde et ønske om å besøke alle de stedene vi ikke hadde sett på Amalfikysten ennå, og fant ingen tur som hadde alle de stoppene vi ønsket. Derfor fikk vi tilbud om å sette sammen turen slik i ville ha den. Tanken på å i tillegg ha en mindre stressende tur enn å være på tur med 50 andre gjorde at vi slo til. Det vi var ekstra spente på var om sjåføren snakket engelsk? Mange italienske snakker ganske så dårlig og begrenset engelsk har vi merket. På billetten sto det i tillegg nemlig: Limited english! Hvordan tilbringe en hel dag med noen man kanskje ikka kan kommunisere med?

Nå vi gikk i land i Napoli tidlig i går morges hadde vi ingen store forventninger til privatsjåføren vi skulle tilbringe hele dagen med i det hele tatt. Vi viste at vedkommende sannsynligvis snakket dårlig engelsk. Men håpet i det minste at personen var hyggelig og barnevennlig mot den minste. Torsdag ettermiddag kom vi tilbake til skipet etter 9 timer i Amalfi, berømte Positano, Praiano, Ravello og Atrani. Mer om hvordan turen vår til Amalfikysten gikk skal jeg fortelle om snart! Først en lang frokost og noen runder med minigolf.

#symphonyoftgeseas #cruise #rccl #reise #italia #foto #april #mamma

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

En dag i Roma

I går lå vi ankret opp hele dagen i Civitavecchia, cruisehavna, utenfor Roma. I følge cruiseskipene er nemlig Civitavecchia stoppet Roma, selv om Roma ligger 1,5 time unna med bil, buss eller tog. Roma har ingen havn så det er den enkle forklaringen på dette. Og Roma høres nok også mer fristende ut enn Civitavecchia. Uansett, vi bestemte oss for å ta livet helt med ro i går. Vi valgte bort lange turer inn til Roma siden vi har vært der så mange ganger allerede. Vi føler ar vi også har fått sett det som er verdt å få med seg der flere ganger. Dessuten er Roma stress med mindre barn og kan fort bli veldig slitsomt i varmen.

Vi hadde tenkt å tilbringe hele dagen i går ombord på Symphony of the Seas. Men jeg var rastløs etter frokost. Så vi hoppet på en graris shuttlebuss som tok oss gjennom hele den store cruisehavne i Civitavecchia og stoppet i byen her. Civitavecchia er en søvnig liten plass hvor ser er som om tiden har stått helt stille de siste 30 årene. Det finnes flere butikker her, men de er alle sammen helt uintresanne. Her finnes det ikke H&M eller noen kjente kjedebutikker. Men butikker som selger det mest nødvendige som man trenger påfyll av. Her kan du få deg en deodorant, nye truser eller et par energidrikker. Ikke så mye mer enn det. Siden sist hadde de også fått en lekebutikk og den lille maste helt til hun fikk med seg en 8 pakning med slim i forskjellige farger som hadde glitter. Det er vist på mote. Forstå det den som kan.

Etter en liten tur i de få gatene i Civitavecchia, en kikk på stranden og en liten matbit gikk turen tilbake til skipet. Her ble det bading, mer mat, kikketur rundt på skipet, og enda mer mat. Vi hadde bestemt oss for å teste ut Johnny Rocket ombord. Dette er en amerikansk diner med burgere, milkshake, fries med masse ost, svære is med masse saus og eplepai. Innvendig er det akkkurat som en retro diner med stilig 50 talls interiør og jukeboks. Og morsomt å sitte her for innimellom maten danser og synger de ansatte. Så underholdning bare å se på de!! Vi var sååå mette når vi gikk derfra at vi nesten ikke klarte å bevege oss. Og kort tid etterpå var det klart for 3 retters middag. Sånn går dagene på cruise. Man er aldri sulten! Og spiser mer en man egentlig burde hele dagen og døgnet ettersom alt er innkludert i prisen. Men når man er på ferie skal man få lov til å kose seg litt ekstra masse. Deilig! : D

#symphonyoftheseas #rccl #cruise #reise #italia #foto #mat #april

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

På vei til Roma

I går kveld forlot vi den Italienske Rivieraen og La Spezia med kurs mot Roma som ikke er så langt unna. Vi sto sammen med mange andre på øverste dekk for å se når vi skulle seile ut, men det skjedde aldri på det klokkeslettet vi skulle dra. Vi ventet og ventet og ventet. Når det hadde gått ganske lang tid kom plutselig 2 taxier kjørende inn på havne i full fart og vi kunne se flere passasjerer gå av. Da var gangbroene blitt fjernet for lengst, og skipet brukte lang tid på å få de ombord. Vanligvis er cruiseskip veldig strenge på ting som dette: man må komme tilbake til skipet på klokkeslettene man får oppgitt før hver havn. Hvis man ikke er ombord til da, kan man risikere at skipet seiler fra deg og at man får ansver selv med å komme seg på egenhånd til neste havn. I La Spezia lå vi til kai i 12 timer og man har da ganske god tid til å dra på utflukter eller besøke andre byer i nærheten om man bare planlegger dagen. Vet at mange dro til Firenze i går som er et stykke unna. Drar man på tur og utflukter som skipet arrangerer er man garantert returen også på et bestemt klokkeslett og slipper å oppleve det som skjedde i går.

Til slutt kunne skipet begynne å rygge ut fra kai og det er faktisk utrolig fascinerende å se et så gigantisk skip som Symhony of the Seas få til det hver gang. Siden Roma er rett i nærheten har vi kjørt i sakte fart i hele natt. Havet er så rolig at vi ikke engang merker at vi er til sjøs!

Vi har vært i Roma veldig mange ganger før og er derfor usikker på hva planen for dagen blir. Vi har bestemt oss for å ikke bli med på en lang 10 timers tur inn til Roma siden vi har sett de aller fleste høydepunktene der flere ganger allerede. Regner med at de fleste ombord skal bli med på turer inn til til Roma og da får vi skipet for oss selv. Det er meldt knallvær i dag og da kan vi bade i et av mange basseng ombord. Vi har også tenkt å ta oss en tur inn til Civitavecchia som er den lille havnebyen hvor vi ligger til kai. Skipet setter opp gratis shuttle busser som går frem og tilbake hele dagen fra kaien og til byen. Dette er en søvnig og koselig liten italiensk by med bare noen få lokale butikker, et par spiseplasser og en lang strand og stranpromenade. Her har vi også vært flere ganger før og jeg liker meg her veldig godt her. Så tror vi bare ender opp med denne planen. I morgen skal vi igjen bli med på lang tur så er greit å bare ta livet helt med ro mellom slagene.

#symphonyoftheseas #cruise #april #reise #foto #rccl #mamma #italia

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Cinque Terre og Portovenere

I dag morges var det litt tidligere opp enn de andre dagene ombord fordi de skulle bli med på en utflukt. Har alltid drømt om å oppleve Cinque Terre og Portovenere og plutselig fikk jeg muligheten nå som jeg er ombord på Symphony of the Seas og vi er like i nærheten. Var spent på denne turen for jeg vet at de som valgte samme tur forrige uke hadde skikkelig drittvær: røff sjø, mye vind og regnvær. Bildene de la ut fra turen var grå og alle gikk med paraply og regnjakke. Og man kunne se de høye bølgene i bakgrunnen. De måtte også avlyse deler av turen pga været. Jeg fikk nemlig melding fra ei som befant seg på denne turen om at sjøen var veldig tøff den dagen. Det gjorde meg usikker på om vi skulle dra eller ikke. Turen fra Portovenere til Cinque Terre går nemlig med en liten og åpen båt på det store havet i en hel time. Men heldigvis bestemte vi oss for å dra og fikk knallvær hele dagen! Blå himmel, helt rolig sjø og alt det vi bare ønsket oss.

Turen fra skipet i La Spezia til Portovenere gikk med buss. Vi hadde fått beskjed på forhånd om at det også ville gå med båt over som tok cirka 30 minutt. Men var helt greit for meg at vi slapp en av båtturene. Bussturen bort gikk fort fordi det var så mye fint å se på hele veien. Masse små og fargerike landbyer og hus som var plassert på steder og i skråninger som man ikke kan forstå at de har klart å bygge noe. Vi hadde også med oss en guide som snakket bra engelsk og var intresant å høre på. Jeg ble i alle fall veldig engasjert! Elsker historie og informasjon om vakre steder som dette! Flere plasser var det så vakkert at det så ut som et eneste stort maleri.

Portovenere var en bitteliten og sjarmerende plass. Vi gikk gjennom byen og opp til en gammel kirke med guiden og hadde 1 time for oss selv etterpå. Det var faktisk litt i det lengste laget for plassen var så liten. Så ventet båtturen jeg var så spent på. Vi klarte å få plass på taket øverst på båten, og det var der alle ønsker å sitte pga utsikten som ventet. Vi kjørte med våt langs hele kysten av Cinque Terre i en hel time. Vi fikk sett alle de 5 berømte og kjente landsbyene: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso. Været var kjempefint og hele turen var en magisk opplevelse!

I Monterosso som var den siste av de 5 landbyene gikk vi av. Her gikk vi først gjennom deler av byen med guide og hadde nesten 2 timer for oss selv. Dette er også en veldig liten plass så det var også nesten i det lengste laget. Men vi koste oss med is og verdens beste Foccacia på en cafe som lå midt på stranda og flott utsikt og kunne ikke klage. Der og da føltes livet veldig bra! Tilbake igjen tok vi toget fra Monterosso 1 stopp og på stedet vi gikk av ventet bussjåføren og bussen. Alle som var med på turen sovnet i bussen tilbake til skipet. Og guiden måtte vekke oss etter 1 time når vi var framme på havna igjen. En flott dag i mektig natur som gjorde veldig stort inntrykk på meg! Absolutt verdt å få med seg!

Dette var en opplevelse jeg ikke kommer til å glemme noengang. Har tatt masse bilder og veldig mange fra alle de ulike landsbyene i Cinque Terre, men kommer til å ta litt tid å gå gjennom alle. Så legger med noen bilder fra Portovenere. Og kan røpe til de som ikke vet, at Cinque Terre er like fint! Om ikke finere! Og vennligere mennesker enn de som bor i Cinque Terre skal man lete lenge etter, selv om de sikkert synes det er litt slitsomt med alle de turistene som daglig kommer her på besøk. Guiden fortalte meg forresten at man kan gå fra landsby til landsby på 12 timer! Men anbefalte å legge turen over flere dager så man kan hvile seg litt mellom alle inntrykkene underveis. Det er også lurt å legge turen på våren i april og mai. For om sommeren er det stappa her. Og etter å ha vært her har jeg ingen problem med å forstå det! Dette var for meg en stor drøm som endelig gikk i oppfyllelse.

#portovenere #symphonyoftheseas #italia #cinqueterre #reise #cruise

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Solnedgang på havet

God morgen fra havet! Vi er på vei til Italia!! Ikke så lenge før vi er framme i La Spezia hvor vi skal bli med på en utflukt som vi bestilte i går. Da var det nesten ingen ledige plasser igjen på denne turen så fortet oss med å bare bestille. I dag skal vi få se Portovenere og Cinque Terre! Alltid hatt lyst å oppleve disse stedene så der blir bra! På denne turen skal man vistnok også få et glimt av alle de 5 landsbyene som er en del av Cinque Terre. Vi skal ta båt over og tog og buss tilbake. Håper på like rolig sjø i liten båt og en god dag.

Under er noen bilder fra solnedgangen i går kveld. Ingenting er som å se solen gå ned over blikkstille hav! Det er magisk vakkert!! I går kveld var det også et helikopter som sirklet over oss i lang tid. Lurte veldig på hva det var og om de skulle øve seg på å lande på skipet vi er ombord på? For framme på båten er det jo landingsplass for helikopter. Men viste seg at det var et filmteam som tok bilder og video. Og dette skulle vistnok publiseres i en større avis i Frankrike i dag. I går spilte Royal Caribbean inn en reklamefilm ombord. Alltid noe som skjer her, aldri kjedelig det er helt sikkert og vist.

#symphonyoftheseas #cruise #rccl #foto #april #familie #reiseBooking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

En dag i Marseille, Frankrike

I dag morges kom vi til et nytt land og et nytt stopp: Marseille i Frankrike! Vi har vært mye i Frankrike tidligere men aldri her før., og var veldig spent på hva vi kunne vente oss. Jeg er veldig glad i små søvnige franske fiskelandsbyer med fargerike hus og båter. Marseille er den nest største byen i Frankrike og en millionby. Derfor var vi også usikre på om vi skulle dra inn til denne byen, eller heller bli med på en utflukt et annet sted. Så lenge på en liten fransk by som heter Cassis og var på nære nippet med å bestille en heldagstur dit i stedet for. Noe jeg er veldig glad for at jeg ikke gjorde likevel. Marseille viste seg nemlig å være en vakker by!

Det er et godt stykke fra cruisehavna og inn til sentrum så man må ta shuttle buss eller taxi. Vi tok shuttlebuss og det tok 30 minutt. Hadde undersøkt litt på forhånd også når det gjaldt hva man burde oppleve i Marseille. Skjønte fort at det var utsikten og katedralen Notre-Dame de la Garde som var verdt å få med seg her. Vi tok et lite tog (Le petit train) fra Vieux Port / havna i Marseilles. Rute 1 har dette stedet som sitt siste stopp. Turen på vei opp hit var både flott og spennende! Vi fikk blant annet se en kjempefin strand og flere andre viktige monumenter. Dette er uten tvil en by med mye historie og flotte gamle bygg overalt. På toppen hvor Notre- Dame ligger er der utsiktspunkt utover hele byen! Og det er når man står her man virkelig ser hvor stor byen er!

Etter togturen og stopp til å ta mange flotte bilder kikket vi litt i byen og butikker. Her finner du alt du kan ønske deg! Vi fant også en Disney butikk og den lille føler seg lykkelig akkurat nå. Hehe! Det slo meg når vi gikk rundt i Marseille hvor hyggelig det var der og hvor vennlige alle vi møtte var. Og det er akkurat det vi alltid vil huske, hvilken fin by det var. Vi har nå seilt vekk fra Frankrike og Marseille og i morgen våkner vi opp i Italia! Der skal vi være med på en spennede utflukt til et sted jeg lenge har ønsker å se. Men før den tid skal vi gjøre oss klar til å se den kjente og kjære musikalen Hairspray ombord i kveld her på Symphony of the Seas.

#symphonyoftheseas #rccl #april #reise #frankrike #foto #marseille