Hurra for deg som fyller ditt år!

Hurra for deg som fyller ditt år!

Ja, deg vil vi gratulere!

Alle i ring omkring deg vi står,

og se, nå vil vi marsjere,

bukke, nikke, neie, snu oss omkring,

danse så for deg med hopp og sprett og spring,

ønske deg av hjertet alle gode ting

og si meg så, hva vil du mere?

Gratulere

Høyt våre flagg vi svinger. Hurra!

Ja, nå vil vi riktig feste!

Dagen er din, og dagen er bra,

men du er den aller beste!

Se deg om i ringen hvem du vil ta!

Dans en liten dans med den du helst vil ha!

Vi vil alle sammen svinge oss så gla’

og en av oss skal bli den neste? – til å feste!

Birthday Song (Norwegian)

I dag fyller min eldste datter 19 år! Et ekte påskebarn! Vi gleder oss til å feire dagen senere i det fine påskeværet med gaver, kake, SOL og boblevann. Gratulerer masse med dagen! Alltid like rart at egne barn bare blir eldre og eldre og større for hvert år som går.

#mars #påske #bursdag #19 #datter #familie #mamma #foto #reise

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Hotell bestilt i Barcelona

Reklame | Booking.com

Etter å ha kikket lenge på hotell i Barcelona fikk vi endelig bestemt oss og bestilt. Denne gang hadde jeg lyst å bo i strandområde i byen. Er veldig glad i både stranda, havneområdet og strandpromenaden i Barcelona!! Fant et kjempefint hotell som ligger midt på bystranda og i dette området som vi kikket mye på og nesten bestilte: Hotel Arts Barcelona har perfekt beliggenhet på stranda, store rom i høyden med panorma utsikt over både strand, hav og by, stort svømmebasseng, uteområder og flere spiseplasser.

Vi vurderte også det kjente og ikoniske landemerke hotellet W Barcelona som ligger i samme område, men bare litt lenger bort og nederst på stranden. Her får du også utsikt utover Barcelona, stranden og havet fra hotellet, flere basseng og alt man kan ønske seg i tillegg til gåavstand til alt som er verdt å se i byen.

Likevel endte vi opp med å bestille det samme hotellet vi har bodd på flere ganger før og alltid har vært like strålende fornøyd med: Grand Hotel Central Barcelona. Dette hotellet ligger også sentralt, en kort gåtur unna butikker, det Gotiske kvartal, strand og havn, med basseng og verdens beste takterrasse. Her fikk vi også tilbud på et kjempestort rom på 50 kvm (!) gratis minibar (alkholfritt) og frokost inkludert! Nå gleder vi oss veldig til å komme tilbake hit! 

Bilde under er solnedgangen fra takterrassen på dette hotellet!

// bilde lånt av @servivien

#hotell #barcelona #spania #tips #anbefaling #reise #familie #påske #mars #helg #barn #mamma

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Kom inn på UWC!!!

Reklame | Booking.com

Åh HALLO! Etter mange dager med mye venting, kom det omsider gode nyheter! dag fikk vi nemlig beskjeden vi har ventet så lenge på: datteren min har kommet inn på UWC – United World Colleges!!! Fantastiske nyheter! HURRA!! Kjenner at det er en eksplosjon av tanker og følelser i omløp i kroppen akkurat nå. Tenkte jeg først skulle gå tilbake til begynnelsen … Det hele startet med at jeg fikk tilsendt en link på mail om noe jeg aldri hadde hørt om før i fjor. Jeg satte meg etter hvert ned og begynte å lese det jeg hadde fått og ble med på et informasjonsmøte som du kan lese mer om HER!

Etter en omfattende søknadsprosess som startet i oktober i fjor, ble søknaden til slutt sendt inn i slutten av januar i år. I søknaden kunne man skrive hvilke 3 skoler man ønsket seg mest til, og hun skrev da: 1. Italia, 2. Costa Rica og 3. Wales. Når søknaden var sendt inn fikk datteren min beskjed om at det var nesten 150 søkere i år (nøyaktig 144!) og at bare 70 av disse ville bli innkalt til å komme videre på intervju. Den nest siste dagen i februar ble datteren min en av de som ble innkalt til intervju og kom videre. I innkallelsen til intervjuet sto det at nå som hun har søkt UWC har hun søkt alle de 17 UWC skolene over hele verden, ikke bare en skole. Og at det ikke er mulig å bytte til et annet college enn det man blir nominert til. Mer HER! 

I midten av mars var det klart endelig for intervju. Datteren min hadde prøvd å forberede seg ved å lese andres erfaringer som har vært på intervju tidligete, og tenkt hva hun ville svare på eventuelle spørsmål som kunne komme. Men jeg tenker at det er vanskelig å forberede seg i forkant på et muntlig intervju. Hun ble intervjuet av 5 voksne og ukjente personer og var veldig nervøs. Tiden man har på snakke for seg føles som 3 minutt der man står, og ting man har planlagt at man vil si blir ofte glemt. Hun ble stilt spørsmål både på norsk og engelsk. Et av spørsmålene var hvordan hun ville representere Norge i utlandet? Og hvilken skole hun vil mest inn på og minst gå på. Hun tenkte mye på det hun ikke fikk sagt i ettertid, men det er jo ikke noe man får forandret eller gjort noe med. Man kan bare gjøre så godt man kan, og er det meningen pleier det man ønsker seg å legge seg til rette …

Etter intervjuet var gjennomført fikk datteren min beskjed om at det ville ta 5 til 7 dager før hun fikk svar på om hun kom inn eller ikke. Disse dagene har vært de lengste i vårt liv! Har prøvd å tenke på andre ting, men det har ikke vært mulig. Vi har ventet og tenkt og dagene har sneglet seg avgårde i sakte tempo. Jeg har prøvd å se for meg hvordan livet hennes og vårt vil bli om hun kommer inn på de ulike skolene forskjellige steder i verden. Jeg har sett på hjemmesidene til alle de ulike skolene, lest blogger skrevet av ulike UWC elever og sett masse You Tube videoer for å få et bedre inntrykk av hva som kan vente oss.

Nærmere 150 veldig skoleflinke norske elever på videregående over hele landet, kjempet i år om å få en av de 40 prestisjetunge plassene til UWC Norge og United World Colleges. Og nøyaktig 8 dager etter intervjuet fikk datteren min beskjed på mail om at hun er en av de heldige som kom gjennom nåløyet!!! Min datter er plukket ut til å starte i slutten av august på en internasjonal UWC skole. Nå venter 2 spennende år!! Jeg er i dag en veldig stolt og spent mamma. Litt misunnelig er jeg også på at hun får en så unik mulighet i livet. Kunne ønske jeg selv hadde vist om UWC og United Word Colleges når jeg var like gammel. Da hadde jeg ikke vært i tvil om å søke. UWC ser ut som en utrolig spennede opplevelse!! Nå gleder vi oss til fortsettelsen og til å komme på besøk til høsten. 

Mer enn dette kan jeg ikke røpe eller dele for øyeblikket. Jeg har nemlig ikke lov til fortelle på sosiale medier av UWC hvilken skole min datter er blitt nominert til foreløpig.

#uwc #uwcnorge #unitedworldcolleges #onsdag #college #utdanning #datter #reise #utveksling #mamma #mars

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Hotell i Barcelona

Før vi reiser på cruise i april skal vi stoppe 1 døgn i Barcelona. Dette er en by vi har besøkt mange ganger før, senest for et halvt år siden. Vi har tidligere bodd flere ganger på Grand Hotel Barcelona som er vår absolutte favoritt i den spanske byen. Dette hotellet anbefales veldig! Det ligger sentralt og har i tillegg verdens beste takterrasse med basseng som er oppvarmet hele året. Mulig at vi ender opp nettopp her ingen, for jeg elsker dette hotellet!

For de som er ute etter et rimligere hotell, men som fremdeles ønsker å bo sentralt kan jeg anbefale designhotellet Barcelo Raval som også har en kjempefin takterasse med bar og basseng. Her kan du bo for under 1000 kr natta! For de som er på jakt etter andre billige hotell anbefales stilige Hotel SB Glow **** Sup

Verdt å sjekke ut er også de populære, prisgunstige og flotte Yurbban hotellene som har perfekt beliggenhet: Yurbban Trafalgar Hotel og søsterhotellet Yurbban Passage Hotel & Spa

Barcelona har også mange andre flotte hotell, både for de som har mulighet til å bruke litt ekstra penger og for de som er på budsjett. For flere hoteller kan du kikke deg inn på denne oversikten over hotell i: Barcelona

Har du noen andre hotelltips eller anbefalinger i Barcelona?

// bilde er lånt av @taramilktea

#barcelona #tips #hotell #reise #familie #opplevelser #helg #foto #spania #favoritter #anbefalinger #ferie 

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

32 dager igjen til ferie …

Jeg er så vanvittig lei av vinter og snø! Hver årstid har jo som kjent sin sjarm. Men akkurat nå kjenner jeg meg helt ferdig med snø og kulde for denne gang. Denne vinteren har rett og slett vart altfor lenge. Når jeg drar hjemmefra hver morgen er det mørkt og når jeg kommer hjem igjen fra jobb er det mørkt igjen. Venter veldig på lysere dager, plussgrader, grønt gress, blomster, grønne trær og våren. Men foreløpig har det latt vente på seg. Utenfor huset vårt har vi fremdeles enorme mengder snø og det er fint lite som minner om andre årstider eller at vi befinner oss i midten av mars måned.

Men nå er det faktisk bare 32 dager igjen til vi reiser på ferie! Da venter høyere tempraturer, cruise og nye opplevelser på oss. Det hjelper å tenke på at vi skal til varmere strøk og snart kan forlate en hektisk hverdag, grått og nitrist vær. Og ikke minst at vinteren her hjemme forhåpentligvis har smeltet helt vekk til da.

#symphonyoftheseas #cruise #rccl #royalcaribbean #reise #opplevelser #familie #mamma #barn #mars #foto #fredagBooking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Innkalt til UWC intervju!

De siste ukene har livet til hele familien stått på en stor pauseknapp. Vi er nemlig alle sammen veldig spente på om datteren min som ønsker å gå på skole utenlands kommer inn eller ikke. Og hvis hun er så heldig at hun kommer inn, blir det Mellom- Amerika, Europa eller Asia? Jeg har tidligere skrevet om den ene datteren min, Amalie, som har et brennende stort ønske om å begynne som elev på UWC – United World Colleges. Dette innlegget kan du lese HER!

Vi var på informasjonsmøte om UWC i oktober i fjor. Etter dette møte jobbet datteren min med søknaden hver eneste dag, fram til den ble sendt inn i slutten av januar. Det er bare 40 norske elever som får tilbudet hver år, og om hun er en av de heldige vet vi heller ikke hvilket land hun vil bli tilbudt skoleplass. Skolene er spredt over hele verden, og det er ikke sikkert det blir tatt hensyn til hennes 3 valg av skoler. Hun kan bli plassert hvor som helst i verden!

Etter søknaden var sendt inn fikk vi beskjed om at det var nesten 150 søkere til UWC plassene i år. Og den siste tiden har vi bare gått og ventet og ventet på å høre noe. I begynnelen av denne uken fikk hun beskjed om at hun var en av 70 utvalgte som går videre til intervju! Hun har ikke tørt å håpe på noe, mens jeg var ganske sikker på at hun ville gå videre. Om nøyaktig 12 dager skal hun på intervju. Uken etter er det klart hvem som får plass og ikke.

Det vil påvirke hele familien om hun kommer inn. Det er snakk om å bo hele 2 år utenlands. Elevene som kommer inn kan reise hjem på ferie til jul og om sommeren. Det er kjempefint, for da vil vi jo se hverandre! Men jeg vet at det da også vil bli flere reiser til landet og skolen hun eventuelt får tilbud om plass på de neste årene. Nå venter vi alle sammen bare på svaret. Svaret som kan forandre hele livet vårt. Og det er både spennende og litt skremmende …

#uwc #uwcnorge #unitedworldcolleges #college #videregående #skole #utlandet #reise #utdannelse #oslo #familie #vinter #eventyrBooking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);