Ingenting er som før

På vei til jobb i går, som helsepersonell som jobber på sykehus, merket jeg hvor mye byen jeg bor i har forandret seg de siste dagene. Vanligvis er Oslo sentrum full av folk en tidlig lørdag ettermiddag, men i går var det bare meg, og ingen andre, som var på T banestasjonen på Stortinget. Det var likt når jeg dro hjem igjen og det var blitt lørdagskveld. Mange steder var det kun jeg som var ute og gikk. Som en spøkelsesby. Helt stengt ned. Tom uten mennesker. Rart å se en hovedstad som vanligvis er så travel som dette. Men i disse dager får vi prøve å hygge oss mest mulig innendørs i eget hjem og i egen by. Det er det eneste rette akkurat nå.

Turist i egen by

I disse dager er det mange som ikke kan reise utenlands. Mange arbeidsplasser har nå fått strenge retningslinjer i forhold til reising ut av landet for sine ansatte. Derfor velger jeg å støtte opp om min egen by, og oppfordrer andre til å gjøre det samme: Vær turist i byen din! Bruk byen du selv bor i. På denne måten kan man være med på å bidra til at vi kanskje unngår å få masse permitteringer og i verste fall oppsigelser for veldig mange mennsker. Det er faktisk mulig å ha det både fint, kjekt og spennende i egen by og land også.

Rush Trampolinepark

I dag var jeg med den minste som var invitert på Rush Trampolinepark her i Oslo i bursdag. I hennes klasse er det veldig populært å dra forskjellige steder når de har bursdag. Temabursdag er tingen nå! De begynner å bli for store til Leos Lekeland og nå er alt annet mye kjekkere. Det har også kommet veldig mye negativt fram i det siste om sistnevnte i avisene. Renholdet på Leos Lekeland er vistnok alt annet enn bra. Det var en far som hadde løftet på noen matter der og det som var under var sjokkerende. Er nok mange som ikke har lyst til å dra tilbake dit etter det som har kommet fram etter blant annet intervjuer med ansatte. Uansett, kjekt å prøve noe nytt! Første gang vi var på Rush Trampolinepark. Før de fikk servert pizza og kaker hoppet de 1 time og barna elsket det!! Dårlig vær i dag og fint at barna likevel fikk ut litt energi innendørs. Dette er en plass vi helt sikkert kommer tilbake til.

Sommerferie

Jeg har ennå ikke fått vite når jeg får fri fra jobb i sommer. Derfor er hele sommerferien på en eneste store pauseknapp fremdeles. Vi har likevel tenkt en del på hva vi kunne tenke oss å gjøre. Det vi har hatt mest lyst til fram til nå er å reise med det nye cruiseskipet Celebrity Apex rundt i Middelhavet. Men nå som situasjonen er som den er i verden, er vi siden sist blitt mer usikre på hvor lurt det faktisk er å dra til blant annet Italia? Vi har derfor begynt å tenke på andre alternativ. Det er mange år siden vi var i Hellas og det frister å reise tilbake til alle de flotte øyene der også. Har derfor begynt å tenke om det kan være et alternativ? Men situasjonen i Hellas er heller ikke den beste for tiden. Det kan fort bli veldig urolig der borte også om det fortsetter som det er nå. Flere tror at hele virus situasjonen vi befinner oss i nå kommer til å ‘blåse helt bort’ om noen måneder. Det er ikke godt å si. Men mens ukene går og situasjonen er som den er, kommer prisene på reiser til å synke. Dermed er det kanskje ikke så dumt at man må sitte på gjerdet å vente med å bestille ferien sin i år.

Vinteren er tilbake

I dag morges våknet jeg opp til full vinter igjen! Hadde et håp om snøen ikke skulle komme tilbake. Vi er jo allerede i mars!! Gledet meg til vår og sommer nå … ☀️ Såvidt jeg klarte å komme meg ut døren og gjennom porten i dag morges. Har også drømt i natt at jeg ikke får reist på ferie i sommer. Håper denne virus situasjonen over hele verden også endrer seg.