Vakre Gdansk

Tiden går fort når man har det fint. I dag er det vår siste dag her i Gdansk allerede. Kunne ønske jeg haddet bestilt retur i morgen i stedet for i dag. Vi skulle så gjerne bare ha vært litt lenger! Men tenkte det holdt i massevis med 4 dager når jeg bestilte. Jeg var ikke klar over at var så mye å finne på her som det er. Vi har fått sett masse mens vi har vært her. I går besøkte vi Museet for andre verdenskrig. Dette gjorde sterkt inntrykk på oss! Et veldig flott og helt nytt museum fra 2017 på 5000 kvm. De hadde også en egen utstilling for barn. Noe som gjorde at det gikk greit å ha med et lite barn som ikke viste noe som helst om krigen fra før. Her fikk barna en opplevelse av det som skjedde fortalt på en skånsom måte gjennom en historie om barn som levde under krigen. Mer om dette helt spesielle besøket litt senere. Rakk dessverre ikke innom nabobyen Gydnia, som vi hadde lyst til å se og besøke. Men fornøyd med å ha fått sett den fine badebyen Sopot. Har nå mange supre tips om hva man bør få med seg og hvor man burde spise mens man her som jeg skal dele. Har også bodd på 2 forskjellige hotell og sitter igjen med helt ulik opplevelse fra de. Gdansk var helt TOPP både for store og små! Her kommer vi veldig gjerne tilbake. Nå skal vi straks sjekke ut av hotellet, Puro Gdansk, og sette kursen mot flyplassen igjen. Der venter et SAS fly som skal ta oss hjem igjen, selv om vi ikke har så lyst til å dra hjem denne gang.

Til Gdansk

På denne årstiden reiser de fleste nordmenn gjerne til varmere strøk. Gran Canaria er jo ekstra populært. Derfor var jeg på forhånd spent på om vi ville bli de eneste ombord i flyet til Gdansk mandag formiddag. Men når vi gikk ombord i flyet så jeg at det var helt fullt. Det var altså ikke bare meg som hadde fått billige flybilletter eller bestemt meg for å dra hit. Flyturen tok bare 1 time og 10 minutt over og det var blikkstille i lufta. Noe jeg var takknemlig for som foretrekker de rolige flyturene i lufta. Vi hadde bestilt mat på flyet og den korte flyturen ble en hyggelig og fin flyreise for alle ombord.

Fra flyplassen tok vi en taxi inn til Gdansk, og det kostet nesten ingenting. Siden vi kom har vi allerede opplevd en hel masse! Vi har bodd 2 netter bodd på Hotel Sadova. Dette er et kjempefint hotell like ved gamlebyen i Gdansk. Her fikk vi et flott og enormt stort rom på hele 60 kvm! Dessverre er dette rommet fullbooket de neste dagene, så i dag skal vi bytte hotell. Det er helt uproblematisk for det stilige design hotellet Puro venter på oss nå og ligger rett rundt hjørnet.

Vi har også rukket å oppleve den nydelige lille badebyen Sopot på dagstur. Gått tur på de lange strendene og i koselige gater i tempratur som minner om norsk vår. Har utforsket den vakre Gamlebyen i Gdansk, vært på shopping og spist ute her hver dag. Altså .. hvor gøy er det ikke når det er så billig som det er her! I dag skal vi besøke Museet for andre verdenskrig som jeg har blitt anbefalt å få med meg og tusle langs kanalene langs havet på veien dit etter vi har byttet hotell.

Vi fikk ikke det beste ugangspunktet for turen ettersom den minste i familien fikk høy feber og ble dårlig dagen før vi skulle dra. Hun orket ikke engang å sitte oppreist før vi skulle dra til flyplassen og jeg var usikker på om vi i det hele tatt kunne dra og gjennomføre reisen. Men etter å ha vært veldig slapp, trøtt og sliten noen dager begynner matlysten og energien omsider å komme tilbake. Vi er veldig glad for at vi likevel valgte å dra avgårde likevel,  selv om tempoet på denne turen ble litt annerledes enn hva vi hadde sett for oss før vi dro. For dette er en utrolig vakker plass! Gleder meg til å vise mer herfra!!

Endelig vinterferie!

Vi er på flyplassen og venter på flyet vårt. I dag drar vi dit det var billigst flybilletter med SAS når jeg kikket i midten av januar. For etter store utgifter med jul i desember og mange kjipe regninger i postkassen måneden etter, fant vi ut at vi ikke hadde muligheten til å dra til et eksotisk sted som Karibien. Men heller velge et billigere budsjett alternativ denne gang. Og det billigste jeg klarte å finne var Gdansk! Et sted vi aldri før har vært. Og det er det som gjør denne turen litt ekstra spennende, for vi aner ikke hva som venter oss. Det eneste vi vet er at det er populært å dra her når tempraturen er litt høyere enn den er nå. For den minste spiller det derimot ingen rolle hvor vi skal. Hun har gledet seg lenge til skoleferie og late dager hjemme. At vi i tillegg skal reise bort og også reise med fly er fantastisk for henne uansett hvor vi skal. For det handler om å bare være sammen i ferien. Tid til å kose oss. Og at vi nå får litt andre omgivelser i bakgrunnen noen dager er en fin bonus uansett hvor det er. Gleder oss masse!