Forelsket i et hus

Jeg er født og oppvokst i en liten by som ligger langs havet. Her er det alltid mye vær og vind. Men det er likevel langs sjø og hav jeg liker meg aller best. Det er her jeg finner roen. Og det er langs sjøen jeg helst vil bo.

Har sett et hus som er til salgs nær Ormøya og Malmøya her i Oslo. Huset har sjøutsikt, eget badehus og brygge. Har tenkt på dette huset 24 timer i døgnet i lang tid, så i dag måtte jeg bare dra å se på det.

For å komme opp til selve huset måtte vi gå opp verdens bratteste bakke. Mens jeg strevde med å dytte vogna med den lille (som ikke er så liten lenger) opp den veldig bratte bakken, tenkte jeg på hvordan det ville være å gå her mens det er mye snø, is og glatt. Det kan ikke være lett! 

Huset er kjempefint!!! Det er rett og slett mitt drømmehus! Det har stor hage og mange trær. Hagen er faktisk så stor at den ser ut som en park! Og når det er grønt, er jeg sikker på at det er kjempefint her. Alt innvendig er nyoppusset, og det er bare å flytte rett inn. Jeg kunne fint ha flyttet inn i kveld!

Dessverre er ikke resten av familien min like begeistret for mine planer om å bosette seg på Nedre Bekkelaget. De mener det er kronglete å komme seg ut der. Bussene går ikke kjempeofte … Bakken opp til huset var GRUSOM!! Og det finnes heller ingen matbutikk i mil omkrets. Så om man skulle mangle brød eller melk, er det ikke bare å stikke en tur på butikken. Man må kjøre ganske langt for å handle. Mens jeg tenker at det ikke er noe problem! Man kan jo bare bestille hjemlevering av matvarer .. Hehe! = )

Vi ventet i en evighet på bussen hjem. Og resten av turfølget mitt ble bare surere og surere … og kaldere og kaldere. Når bussen endelig kom kjørte den verdens lengste melkerute rundt hele Ormøya og Malmøya før den kjørte tilbake mot sentrum. Jeg derimot ble kjempeglad for at jeg fikk muligheten til å se mest mulig av området der ute. Vi kjørte forbi masse søte badehus og flotte båter. Og jeg fikk nesten litt sommervibber av å se ut vinduet. Det var så fint der ute!!! Sørlandsidyll midt i Oslo! 

Huset står fremdeles øverst på min ønskeliste. Så får vi se da, om det er meningen at vi skal bo her eller ikke i fremtiden …. Jeg krysser fingrene!! Det er lov å håpe!

Når kulda setter inn …

Her i hovedstaden har det vært veldig kaldt den siste tiden. Gradestokken har vist minus hele siste uken. Og låsen på postkassen vår har faktisk frosset! Så den siste uken har vi ikke klart å låse opp postkassen vår i det hele tatt!! Ser det er masse post oppi den, men klarer ikke å få tak i det. Utrolig frustrerende! ; (

Søndagsprosjektet var å prøve å få opp postkassen. Har prøvd med olje og oppvarmet nøkkel (lighter), til ingen nytte. Får såvidt nøkkelen inn. Ikke mulig å vri om i det hele tatt. Har prøvd å si fra til styret her vi bor. Men til ingen nytte. Ingenting har skjedd, til tross for at alle som bor her har klager flere ganger. Helt håpløst! Og kaldere blir det jo også. Så blir veldig vanskelig om man skal måtte innstille seg på å ikke få post i vinterhalvåret.

Noe som har noen gode eller kreative tips?

Etter å ha stått ute i kulden altfor lenge med å prøve å få opp (den dumme) postkassen, tok vi med oss en stor dose frustrasjon og iskalde hender til Mc Donalds. Varm og usunn mat hjelper alltid litt på humøret … = ) Så de hadde fått is med pepperkake biter der også. Og gikk hjem igjen med et lite snev av julestemning.

Julekortfotografering

Det føles ut som vi lever i en helt gal verden for øyeblikket. Det skjer så mange triste ting overalt i verden for tiden. Nyhetene blir bare verre og verre for hver dag som går. Og tror de aller fleste har problemer med å forholde seg til alt det som nå skjer rundt oss. Men livet må uansett gå videre. Vi må bare fortsette å leve som før.

Etter en lang jobb uke tok jeg turen til Hendrix Hair på Frogner i dag. Noe jeg har gledet meg til lenge! Flinke frisøren Lenita som jobber der, farget håret mitt mørkt! Gikk fra super blondt til mørkebrunt!! Nå ser jeg helt annerledes ut … Litt av en forvandling! Ser ut som en annen person faktisk! : D Men alltid bra med forandring og forvandling. Og særlig på denne tunge årstiden.

Og etter å ha blitt ny, var det tid for årets julekortfotografering. Så tilfeldigvis en annonse i et reklameblad for et kjøpesenter. På Bryn Senter kunne man i dag ta årets julekortbilde helt gratis! Bildene man liker kan man kjøpe av fotografen for 350 kr. Og det var jo et supert tilbud!! Passer bra nå som jeg sparer til ferie. Og har altfor mange utgifter.

Hadde funnet frem en kjempefin rød og hvit strikkejakke til den lille. Men den nektet hun å ta på seg. Og hadde heller ikke lyst å smile. Men etter mye om men, gikk den lille fra å være en vrang og alvorlig 3 åring på bildene, til å smile store smil. Bakgrunnen fotografen hadde ordnet til var kjempefin, så håper og tror det finnes noen blinkskudd blant bildene som ble tatt i dag. Merker at 3 års alderen kan til tider være litt utfordrende .. Hehe! Det er rart hvor tidlig de blir sta og bestemte.

Symbolet på en tragedie

Det har vært en tung og vond helg! Nyhetene har flommet over med nyheter som har vært så grusomme, at det har vært vanskelig å ta alt sammen inn. Når man så begynner å få bilder av alle de uskyldige som har mistet livet sitt, føles tragedien ennå sterkere. Og i alle saker som dette, er det alltid noe eller noen som gjør mer inntrykk enn andre.

Jeg kom over en artikkel som viste et bilde som gjorde sterkt inntrykk. På bildet ser man et vanlig kjærestepar fra Paris: Gilles Leclerc og Marianne Labanane. De var ute en vanlig fredagskveld for å se en konsert, kose seg og drikke noen øl. Før konserten tok de et bilde av seg selv og la det ut på Instagram. Men ingenting var vanlig med dette bildet. For like etter bildet ble tatt, stormet 4 tungt bevæpnede terrorister konserten og drepte alle de så.

Mange har lurt på hvordan det gikk med nettopp dette kjæresteparet fra Paris. Bildet som ble lagt ut fra Gilles sin Instagram profil @justviking er likt av over 10 000 personer. Og under bildet er det nesten 8000 kommentarer fra folk over hele verden som har utrykt bekymring for paret og kommet med støtte og håpet på det beste siden terroren fant sted.

Marianne ble funnet på et sykehus. Hun overlevde. Men er i sjokk, og husker ellers fint lite. Og hva skjedde med Gilles? Familie og venner lette intenst etter han i flere dager. Det ble bekreftet først mandagskveld fra familien at han dessverre ikke klarte seg. Han døde. Og har offisielt blitt en del av den dystre statistikken over alle de som omkom i helgens terror.

Bildet er blitt selve symbolet på de grusomhetene som fant sted i Paris i helgen. Og sannsynligvis er det fordi vi alle kan kjenne oss igjen i Marianne og Gilles. Vi har alle vært på en konsert en fredagskveld med en øl i hånda. Vi deler alle sammen gleden vi føler i sosiale medier før vi skal se vårt favorittband. Vi har alle sammen kommet tidlig til en konsert for å prøve å sikre oss en bra plass foran scenen. Men vi har ikke på noe tidspunkt tenkt at vi skulle bli drept for å gjøre noe vi elsket.

Solidaritet

I dag gikk søndagsturen til Den franske ambassaden her i Oslo. Eller Ambassade de France som den heter. Det føltes veldig naturlig å ta turen hit til Drammensveien for å vise sympati og solidaritet med det franske folket. Og det er fint å se hvor mange som har vært her for å tenne lys og legge ned blomster! Jeg tror at de grusomme terrorangrepene i Paris har gjort ekstra stort inntrykk på oss nordmenn, nettopp fordi vi er så mange som har et spesielt og nært forhold til Paris og Frankrike. Paris er en by vi gjerne besøker mange ganger i løpet av et liv. Og mange av oss har vandret i gatene hvor angrepene skjedde. Er selv veldig glad i Frankrike. Og har vært de stedene som har blitt rammet i Paris. Derfor føltes det fint å stå her å tenke på alle de som har mistet en datter eller sønn og bror eller søster. Tror mange hadde tenkt det samme, for det var veldig mange her i dag. Køen for å skrive i kondolanseboka var laaang …. Glad jeg dro! Fint å kunne vise medfølelse for andre når ting som dette dessverre skjer. #parisisaboutlife

De skal ikke få vinne!

I går skjedde det dessverre igjen! Denne gang var det Paris som nok engang ble rammet av en rekke forferdelige terrorangrep. Terror som trolig var nøye planlagt, forberedt og organisert. Målbevisste handlinger for å gjøre mest mulig ødeleggelse. Veldig mange uskyldige mennesker ble regelrett henrettet. Og denne gang er det også veldig mange unge livsglade mennsker som har mistet livet. Unge håpefulle som hadde hele livet for seg! Nyhetene forteller om nesten uvirkelige hendelser som foregikk. Selvmordsbombere, bombeangrep og vill skyting. Totalt panikk, desperat flykt, mennesker som ble trampet i hel, sterke bilder av et fryktelig blodbad, om ensomme joggesko som står igjen på gatene, om alle de som har mistet sine kjære i de grusomme terrorhandlingene, kritisk skadde, og om de som fremdeles venter på et lite livstegn fra sine nærmeste.

Og mens solen går opp over den vakre byen, tenker vi på alle som døde, på alle overlevende, de som kjemper for livet og på de som har mistet et familiemedlem. Det som har skjedd er sjokkerende, ubegripelig og dypt tragisk. Hvilken gal verden er det vi lever i? Hvordan klarer noen å være så ondskapsfull mot andre? Trolig får vi aldri svaret på det. Terroristene har som mål å skape mest mulig frykt og utrygghet. Og de fremstår som om de er blottet for følelser. Umenneskelige. Som liker å se mest mulig lidelse. Men vi skal ikke vise de at vi er livredde. Vi skal stå sammen om å fortsette å leve som før. Vi skal fortsette å reise, leve, drømme, være aktive og gjøre alle de tingene vi liker utendørs. Terroristene skal ikke få muligheten til å se at vi er redde. De skal ikke få muligheten til å skremme og påvirke oss. Ellers vinner de. Og det skal de ikke få muligheten til!


‘IN THE DARKNESS  the city of light  SHALL SHINE even BRIGHTER’  #prayforparis  13.11.2015

Sunset Bar

Det beste med å være på cruise er når man åpner døra til sin egen private balkong og kikker ut på soloppgangen og det enorme havet. Eller når man på kvelden kan sette seg ned i en myk sofa på en bar utendørs på det øverste dekk. Hver eneste kveld etter en lang og bedre middag, har man muligheten til å få orkesterplass og panoramautsikt ut over solnedgangen. Og det er ingenting som er vakrere enn å se solen gå ned over et blikkstille og uendelig hav. Mens man kikker opp på en fargerik himmel som minner mest om et vakkert maleri, kan man kjenne roen som senker seg i kroppen. Og det er da man tenker at livet ikke kan bli stort bedre enn det!

Cruise tips!

Maten er uten tvil høydepunktet om bord på et cruise! Man kan velge å spise på mange ulike steder. Og om bord på et cruise er man aldri sulten, men alltid mett! Inkludert i cruiseprisen er nemlig all mat!! Hver kveld er det man gleder seg aller mest til middagen! Man får da servert en 3 retters middag i hoved restauranten. Under store lysekroner får man fort følelsen av å bli behandlet som om man var kongelig. Hver kveld kan man velge mellom ulike forretter, hovedretter og desserter. Det ene bedre enn det andre! Og man bruker fort noen timer nettopp på denne middagen. Det kan være en stor prøvelse for de minste! De begynner gjerne å bli trøtte på kvelden etter en lang dag. Og blir fort lei eller utålmodig av å sitte i ro særlig lenge. Under middagen er det heller ikke helt passende med de små som enten lager sirkus eller griner utrøstelig. Selv om cruise er familievennlig, er det ikke spesielt populært for de som reiser uten barn å ta hensyn til små i trassalderen når man skal nyte en bedre middag. Og det skjønner jeg veldig godt! Men fortvil ikke! Det finnes enkle triks som fungerer for å få de små til gå fra umulige små som griner og hyler til eksemplariske englebarn under lange middager.

Hos Royal Caribbean og Celebrity Cruises kan man velge mellom å spise i 18 tiden eller rundt 21. Det er lurt å velge det tidspunktet hvor man vet at barnet ditt er minst trøtt. Man kan be kelneren man får om å øke tempoet på serveringen på ditt bord. Da slipper man å vente så lenge mellom hver rett. Ta med tegnebøker og farger! Helst tegnebøker hvor fargestiftene henger fast i tegnebøkene. Det er ganske så genialt! Da slipper man nemlig å plukke de opp fra gulvet hele tiden. Men det aller smarteste man kan ta med seg er en Ipad til de minste! Den laster du opp med tegnefilmer fra Netflix eller Viaplay før avreise. Sørg for at den er fultladet til middagen. Når den lille får servert sine favorittretter fra barnemenyene, så mye dessert de bare klarer og i tillegg favoritt filmen foran seg – så kan jeg love at de små oppfører seg så bra som bare det! Da blir det nemlig morsomt å sitte i ro. Og middagen går lett som en lek! Både for deg selv, familien din og ikke minst omgivelsene. Det er også fint å ha med en liten paraplytrille som man kan putte den lille i om den slukner i maten! Under er eksempler med og uten Ipad = )

Denne kvelden hadde vi ikke med Ipaden. Etter å ha lekt litt med maten var den lille KLAR for å gå! Det var ‘Mission Impossible’ å prøve å forklare den lille at hun bare måtte sitte i ro et par timer til .. Hun ville nemlig opp på øverste dekk å se på basketball banen. Og det ville hun NÅ! Med engang! Og de vet akkurat hva de må gjøre for å få viljen sin! Ingen middag på mor den kvelden. Dagen etter tok vi med Ipad og hun satt helt i ro hele kvelden! Ordet umulig var plutselig helt glemt …. Spiste til og med!

Juleaktiviteter for barn

Den lille ELSKER å perle! Og nå som det begynner å bli kaldt ute og tidligere mørkt, er det godt med lange helger og aktiviteter inne. Typisk for mange små jenter er at de kan sitte i ro i flere timer om de får perler foran seg! Kom over et perlesett med juletema på Panduro Hobby. Og den lille ble helt fra seg av glede når hun så esken!! = )

Gigant esken inneholder flere tusen perler i julefarger, ulike perlebrett, 24 figurer og julemotiv. Og er supert tidsfordriv for både store og små på en søvnig søndag. Prisen var heller ikke særlig avskrekkende, bare 169 kr for alt sammen. Et godt tips til alle perleelskere der ute! Perfekt søndags syssel!! Og en kjempefin førjulsaktivitet. Jeg fant det fine julesettet HER!

Hjemmelagde pepperkaker

Prøver å motivere meg selv til å rydde opp på kjøkkenet. Kjøkkenbordet er nemlig dekket av et tykt lag klissete melis! Trolig gulvet også? Men hva gjør vel det når man akkurat har klart å skape magiske øyeblikk for den lille i huset. I kveld har vi nemlig bakt årets første hjemmelagde pepperkaker!! Og det var med stor iver den lille satte i gang med oppgaven. Pepperkakedeigen gjorde den lille veldig engasjert! Konsentrert trykket hun ut den ene figuren etter den andre av deigen. Og strålte som en sol hver gang vi tok et brett med ferdige pepperkaker ut fra ovnen. Etterpå var det klart for pynting for amatører. Den lille var sååå stolt når hun klarte å feste nonstoppene i melisen. Og var uten tvil et stort øyeblikk for en liten som prøver seg som baker! = ) Siden dette var en suksess blir det nok ikke så lenge til neste gang. Også får man bare se på all klisset og sølet som en del av sjarmen.