På flyplassen … Igjen!

Hurra! Vi har landet for lengst! Og all reisefeberen og 1 million sommerfugler har også forlatt magen og kroppen for lengst. Flyturen tilbake til Oslo var ruskete. Det var mye bevegelse og mye turbulens. Men møtte noen jeg kjenner på flyet, og ble sittende å prate med de. Og vips så skulle vi lande! Denne turen gikk så fort! : D

Den lille ELSKER å fly! Og synes det er kjempegøy når det blir STORE bølger som hun kaller turbulens og mye bevegelse. Så for henne gikk det kjempebra å fly. Og hun lurte på om vi ikke kunne fly i morgen også? = )

I Oslo ventet full vinter, minusgrader og et iskaldt hjem! Nå er alle ovner på fult. Og jeg prøver å få varmen tilbake i kroppen med tepper over meg og flere varme gensere oppå hverandre. Er det ikke et ordtak som heter: “Hjemme bra, borte best”? Føles passende nå. Jeg liker virkelig ikke når det blir såå kaldt! Brrr!

#jul #desember #mamma #mammablogg #hverdag #reise #aktiv #inspirasjon #familie #barn

Idyll på Vestlandet

Vi koste oss med en stor, god og lang hotellfrokost på morgenkvisten. Klarte å presse alt vi skulle ha med oss hjem ned i koffertene etterpå, og fikk sjekket ut presis klokken 12. Vi har hatt et fint opphold her på Scandic Maritim og Vestlandet. Nå skal vi slappe av hjemme hos familien før vi setter kursen tilbake mot flyplassen om noen timer.

Og det blir sikkert et par måltider til, før vi kommer så langt. I julen blir det mye god mat. Man rekker aldri å bli sulten, før neste måltid står på bordet. Har vært evig stappmett i flere dager nå! Typisk jul med andre ord … = )

Det var meldt full storm her igjen i dag. Men når vi kikker ut vinduet, ser det vindstille og rolig ut. Så satser på at det blir en rolig flytur tilbake. Forhåpentligvis mer behagelig enn når vi kom hit for noen dager siden. Krysser fingrene for bra flyvær senere i dag! Og under noen siste bilder av den unike idyllen som finnes her på det vakre Vestlandet.

#jul #desember #reise #aktiv #mamma #inspiasjon #kos #familie #mammablogg #hverdag

God morgen!

Det er rart hvor fort disse fridagene forsvinner. Vi har hatt noen fine dager her på Vestlandet. Og skal senere i dag fly hjem igjen til Oslo og hovedstaden. Flyturen tenker jeg fint lite på. For jeg vet jeg må hjem igjen til hverdagen nå. I morgen venter både barnehage og jobb. 

Det verste med hjemreisen, er uten tvil, å pakke! Utfordringen med å prøve få alt ned i koffertene. Det er alltid så mye mer å pakke når man skal hjem. Og denne gang er det alle julepresangene man skal prøve å få med seg hjem igjen. Flere av julepresangene kan i tillegg knuses!

Men først venter en lang og stor frokost! Som et frokost menneske er hotell frokost alltid et høydepunkt for meg. Og her er det så mye godt! Så gleder meg til verdens beste start på dagen allerede! : D

#jul #desember #mamma #familie #kos #reise #aktiv #hverdag #barn #blogg #mammablogg

Ring Norge Rundt!

I Søragadå i Gamle Skudeneshavn finnes en aktiv og sprek kafeeier på 84 år! Hos Johannes på Majorstuen Kafe får man verdens beste vafler og kaffe! Et besøk her er en opplevelse for livet. For det er umulig å glemme et besøk på dette stedet. Når man går inn på den bittelille kafen får man følelsen av å gå inn i en liten stue fra gamle dager. På veggene henger det gamle bilder og alle møblene er antikviteter. På bordene er det hekleduker og gammeldagse glasskruker med syltetøy. Og alt du ser her inne er til salgs! = )

Kafeeieren er hjertelig tilstede, og oppriktig interesert i å snakke med alle gjestene sine. Han har bunkevis med gjestebøker hvor reisende fra hele verden har skrevet hilsner. Og det som imponerte meg mest, er at alt han tjener gir han bort til mennesker som trenger det. Han beholder ikke noe av inntektene selv. Jeg tenkte også når vi var her inne, at dette er en person som hadde passet perfekt som underholdning i et NRK pogram. Noen burde ringe Norge Rundt med engang! 

#jul #desember #inspirasjon #reise #aktiv #mammablogg #blogg #mamma #hverdag

Søragadå

Søragadå i Gamle Skudeneshavn er et sted som er verdt et besøk. Den gamle bebyggelsen består av i overkant av 200 hus, uthus, sjøboder og sjøhus. De aller fleste av dem ble bygd i midten på 1800-tallet, og de fleste av dem ser ut omtrent som de gjorde den gang.

Skudeneshavn og Søragadå fikk i 1990 2. plass i konkurransen om “Norges best bevarte småby”.

Søragadå er en levende bydel, og det bor fastboende i de aller fleste bolighusene. I tillegg finner du gallerier, utstillinger av husflid og brukskunst, kafeer og ikke minst museet i Melandsgården.

Når du spaserer i Søragadå, legg merke til detaljene, hvordan husene er tilpasset terrenget, hvordan hushjørnene er kuttet for å gi plass til biler, og hvordan plassen er maksimalt slik at nesten alle hus har fått en liten avskjermet hageflekk.

Når man ser bebyggelsen slik den ligger idag kan man nesten ikke tro at hovedveien mellom Stavanger og Bergen gikk gjennom her helt fram til 50tallet.

//tekst er lånt fra skudenes.com

#reise #jul #desember #inspirasjon #aktiv #mamma #mammablogg #familie #kos #blogg

Gamle Skudeneshavn

Skudeneshavn er en av de store perlene her på Vestlandet! Det hvitmalte lille stedet er blitt kåret til Norges sommerby og også til en av de best bevarte småbyene vi har her i landet.

Det er ingenting som slår en rusletur i disse idylliske omgivelsene! Det lille stedet oser av sjarm. Og det er umulig å ikke la seg bli betatt og sjarmert her! Et sted som absolutt er verdt å turen til, særlig om sommeren.

Du finner et videoklipp av den nydelige og sjarmerende lille byen HER!

#jul #desember #familie #reise #aktiv #inspirasjon #mamma #mammablogg

Norges fineste sandstrand

Været her på Vestlandet er ikke noe å skryte av for øyeblikket. Men en rastløs sjel som meg, lar ikke dårlig vær stoppe meg! Når jeg først er ute å reiser, må jeg finne på ting, ellers går jeg fort på veggen. Det blir fort kjedelig å bare slappe av. Så i dag bestemte vi oss for å dra på tur, uansett vær og vind.

Et av stoppene våre var på en av de lokale ‘sydenstrendene’. Åkrasanden nord på øya Karmøy er kjent for sine hvite strender og klare vann. Stranden er også kåret til Norges flotteste sanstrand! Og det med god grunn …

Her er det populært å være om sommeren. Men også et sted som brettseilere og turgåere bruker hele året. Dette stedet er også en plass mange velger å ta brudebildene sine. Og når man står her, er det lett å forstå hvorfor så mange har dette som sin favoritt badestrand. Den lille elsket å løpe rundt her!

Altfor kaldt å bade i dag! Det blåste som bare det der ute. Men likevel flott å stå å på alle de tunge og store bølgene som slo imot land mens vi sto der. Og det er da man tenker at det voldsomt vær også kan være vakkert å se på. Alle årstider har jo som kjent sin sjarm, både sommer og vinter.

Åkrasanden består av flere sandstrender, som er adskilt av små berg som stikker ut i sjøen. Stranden er på mange måter et unikt område i nasjonal målestokk. Det levende, men sårbare, sanddynelandskapet er i stadig forandring, og vær, vind og hav har sine naturlige påvirkninger. Her finnes hele 10 forskjellige strandområder, med hvert sitt unike særpreg. Bilder man tar her, blir ulike fra gang til gang, fordi det spesielle lyset her skifter alltid. Kunstnere kommer langveis fra til Vestlandet for å male motivene som finnes her.

Det er så utrolig vakkert her! Balsam for sjelen å være langs havet …

#desember #jul #mamma #mammablogg #reise #inspirasjon #aktiv #familie

1. juledag

Håper alle hadde en fin julefeiring i går!? Vi hadde en veldig koselig dag sammen med familie, masse god mat, drikke og kaker av alle slag.

Julen er uten tvil blitt den lilles favoritt høytid! Hun var nemlig helt i hundre i hele går. Og underholdt hele familien hele dagen.

Føler meg fremdeles stappmett etter i går. Og derfor er det fint å ha en brygge rett utenfor døra, som man kan gå tur på, i håp om å føle seg litt lettere i kroppen etter all julematen = )

Været er fremdeles ikke noe å skryte av. Her går det i sterk vind og regn. Og jeg tror heller ikke vi kan regne med noe annet.

#jul #desember #familie #reise #aktiv #mamma #mammablogg #inspirasjon

Julefeiring langs havet

Vi våknet klokken 05 i dag morges! Ikke fordi vi var så spent fordi det er julaften i dag, men fordi det blåser så mye ute. Og når man først hørte de sterke vindkastene så godt, var det umulig å sove igjen etterpå. Vi bor på Scandic Maritm helt nede ved sjøen. Og det er nok derfor vi hører den ulende vinden, med storm i kastene, ekstra godt.

Vi har fått et flott Superior Extra rom med balkong og sjøutsikt. Men tviler på at vi kommer til å sitte så mye ute i dette været …

Dette hotellet er forresten kjent fra filmfestivalen og Amanda prisen som blir delt ut her i byen hvert år. Og på dette hotellet har mange stjerner bodd opp gjennom årene. Veldig fint her om sommeren! Da er det rene sørlandsidyllen så langt øye ser.

Etter vi våknet så tidlig, lå vi bare å gledet oss og ventet på frokosten. For det beste med å bo på hotell, er jo nettopp de store og gode frokostene! Koselig at julesendingene på TV begynte så tidlig i dag. Kos å ligge under store og varme dyner å se på julepogram. Og det gjorde også at frokost ventingen ikke ble så lang for den lille og utålmodige

Etter en laaang frokost med alt du kan tenke deg, og rykende ferske aviser, gledet vi oss til å kikke i butikkene her når de åpnet. De hadde bare åpent fra 10 til 13 i dag. Men siden dette ikke er store byen, rakk vi å ta turen innom overalt. Nå er det snart klart for julefeiring med familien. Og man endelig kan senke skuldrene … Men det føles veldig rart at det er så mildt ute og ingen snø! For snøen burde helst ha vært her i dag, eller hva?

#jul #desember #mamma #reise #inspirasjon

Byen ved havet

Flyturen i dag har jeg gruet meg til lenge. Grunnen til det er at vi skulle fly til en ‘destinasjon’ som er kjent for mye vær og vind. Om høsten og vinteren er det veldig ofte storm, stiv kuling og orkaner her. Og pga alle disse sterke stormene, var det mange jeg kjenner, som sa de rett og slett ikke tørte å fly hjem hit til jul. De var alle sammen redde for ubehagelige og voldsomme flyturer i full storm og uvær. Og ville ikke utsette seg for ‘påkjenningen’.

Litt engstelig gikk jeg mot flyet når det var klar for boarding. Så fort jeg var kommet meg inn, spurte jeg en flyvertinne om hvordan været kom til å bli. Hun unngikk å svare meg. Men sa jeg kunne få komme inn til pilotene. Når jeg spurte de hvordan flyturen kom til å bli, svarte de ærlig at det var full storm på Vestlandet. Og det var meldt veldig sterk vind. Jeg fikk beskjed om at det derfor kunne bli mye turbulens! Ganske så engstelig gikk jeg bort til setet mitt .. ; ( Ingen vei tilbake nå dessverre.

Stiv som en stokk satt jeg i flysete og bare ventet på uværet! Men merket ikke noe når vi kom over skyene. Når det var 20 minutt igjen av turen, og vi nærmet oss havet, sa piloten på høytaleren at det var svært sterk vind i området. Og beskjeder som det, gjør deg ikke akkurat mindre anspent! Klamret meg svett og hardt fast i sete mitt.

De siste 18 minuttene var det MYE turbulens! Og jeg prøvde desperat å snakke med noen som satt ved siden av meg. Den lille hadde sovnet, så var ikke mye selskap i henne. Men alle de andre som satt i nærheten var i sin egen verden. Opptatt med å høre på musikk eller hadde sovnet for lengst. Synd for meg! For det som hjelper meg i dårlig vær i lufta, er å snakke med noen. Men når jeg virkelig trengte noen, var jeg helt ‘alene’ på det stappfulle og lille Norwegian flyet.

Men heldigvis tok de siste og lange minuttene slutt. Og vi landet til slutt brutalt, på den korte rullebanen, helt ytterst ute ved havet. Når vi endelig kom oss ut av flyet, merket vi hvor mye det blåste! For hvert skritt vi gikk frem, blåste vi tilbake til start. Det begynte også å regne kraftig sidelengs når vi prøvde å komme oss inn på ankomsthallen. Og med håret til værs og jakken som blåste seg opp til en ballong, ankom vi omsider flyplassen. Og det var da jeg skjønte at jeg endelig har kommet hjem. Hjem til vær og vind! 

Pyntet fint med juletrær på det lille bagasjebåndet! = )

Kan dere gjette hvor vi er?

#desember #jul #reise #aktiv #mamma #mammablogg #inspirasjon