Hotellfrokost i Stavanger

Det beste med å bo på hotell er frokosten! Derfor bestiller vi alltid hotellrom som har frokost inkludert. Frokost er høydepunktet på dagen, og særlig når man bor på hotell. Frokosten på Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger var overraskende bra! Noe som ikke alltid er en selvfølge når man bor på hotell. Jeg har fått erfare at opplevelsen man sitter igjen med kan variere veldig på de ulike hotellene.  På Radisson Atlantic var det er stort utvalg i alt man kan tenke seg. Noe for alle. Frokosten på hotellet var uten tvil en bra start på dagen vår. Alle de felles oppholdsrommene på hotellet var dessuten fine og hyggelige. Så kommer jeg tilbake hit skal jeg bestille denne frokosten igjen. Anbefales!

Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger

Fikk anbefalt dette supre hotellet fra en kollega. Før jeg fikk tips om dette hadde jeg sett gjennom alle hotellene i Stavanger og var usikker på hva jeg skulle velge. Denne gang var vi 4 som skulle reise sammen. Jeg fikk med meg 2 av 3 barn. Den siste fikk ikke fri fra skolen hun går på, United World College, som ikke er en vanlig skole. Men en skole hun bor på og som har opplegg også i helgen. Hun har dessuten mye prøver nå og holder på å søke universitet utenlands. Uansett, denne gang så vi etter 2 rom eller 1 stort rom for alle.

Når jeg begynte å kikke på Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger oppdaget jeg at jeg kunne få en gigantisk Suite til samme pris som det hadde kostet meg for 2 rom. Suite Atlantic har 2 soverom, 2 bad og 2 stuer. Er hele 85 kvm stor,  ( !!! ) og har plass til 5 personer! Barn under 16 år får barnepris. Jeg meldte meg i tillegg inn i Radisson sin egen kundeklubb og fikk dermed også medlemspris på oppholdet.

Reiser man flere eller en familie anbefales denne løsningen mer enn et såkalt familierom som bare er et litt større rom. På denne Suiten har man stor boltreplass og barna har et eget stort soverom med TV og et eget bad med badekar. De kan lukke igjen døren når de får nok av foreldrene sine og slappe av for seg selv. Man slipper å gå oppå hverandre og på denne måten kan man også forebygge unødvendig krangling! 😅😅 Vi bestilte med frokost og angret ikke på det. Stort utvalg med alt man kan tenke seg servert  i fine og freshe oppholdsrom.

Til Stavanger

Fredag kveld satte vi kursen fra Oslo til Stavanger. Siden nesten alle avgangene var helt utsolgt hadde vi ikke billetter før klokken 19.30 med SAS. Skulle helst ha dratt på ettermiddagen i går eller i 18 tiden når vi viste at vi hadde et fint hotell som ventet på oss. Flyet ble ytterligere forsinket på grunn av for lite folk i innsjekkingen og flere hunder som skulle plasseres ombord. Vi tok derfor ikke av før etter kl 20, og da var det det helt mørkt ute. Flyet var helt stappfult. Liker best å fly tidligere på dagen og få mer ut av tiden vi har dit vi reiser.

Jeg spurte forsiktig når jeg gikk ombord i SAS flyet hvordan flyværet var. Flyvertinnen sa hun trodde det var greit. Vet at det ofte er tøft og røft på Vestlandet høst og vinter. Dessverre så viste det seg fort at dette var en av de mindre behagelige flyturene vi har hatt på en stund. Har prøvd å fly ofte i det siste for å kunne slappe bedre av i fly. Men når jeg er ombord på turer hvor hele turen er en eneste stor turbulens fra begynnelsen til slutt, er det lett å miste motet. I går var det en kombinasjon av både regn og vind over fjellene som gjorde at vi måtte sitte med setebelte på hele turen. Den minste kunne ikke brydd seg mindre. Hun elsker å fly! Trives ekstra godt i luften om det rister voldsomt. Rart å se hvor avslappet hun alltid er, i motsetning til sin mor. Jeg klamret meg hardt fast i går, mens hun tok livet med knusende ro. I det siste har hun også begynt å si at hun godt kunne tenke seg å bli pilot. Mens jeg nøyer meg med å være overlykkelig hver gang jeg lander og fremdeles lever! Hehe! Går jo alltid bra! ALlTID!!

Vi var ikke på hotellet, Radisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger før nærmere klokken 22 på kvelden. Den minste var da veldig trøtt, men bråvåknet når hun skjønte at vi hadde fått en Suite på 85 kvm!! Helt vilt stor! 2 bad, 2 soverom, 3 TV’er og 2 stuer! Herlighet!! Gleder meg til å vise bilder fra hotellet!! I dag har vi  strevd skikkelig med å komme oss ut av myke dyner og store senger. Vi har spist god hotellfrokost og fikk besøk av vårt nye familie medlem på formiddagen. Denne lille skjønne gutten skal døpes i morgen, og det er derfor vi er her nå. Sammen gikk vi tur i Stavanger i dag. Været var ikke det beste dessverre, men fikk med oss høydepunkt som Gamle Stavanger, Fargegatå og en tur på kryss og tvers i sentrum i regnet. Vi var også å spiste sammen ute. Nå ligger vi som slakt hele gjengen her og venter på levering fra Foodora.

På flyplassen igjen

Vi er på flyplassen igjen og venter på flyet vårt. Denne helgen skal vi tilbringe i fine Stavanger! Nå er det lenge siden jeg har vært der, og det blir kjekt å komme tilbake. Vi skal dit for å besøke vårt nye familiemedlem. En liten gutt jeg har blitt tante til. På søndag er det dåp for den lille skjønne. ❤️ Gleder oss til å se han! Var sene med å bestille flybilletter denne gang og vi endte opp med kjempedyre billetter og en mye senere avgang enn vi hadde tenkt. Alt annet var plutselig utsolgt! Og billettene denne gang var langt over gjennomsnittet dyre. Vi må derfor også reise ned med SAS og tilbake med Norwegian. Sånn er det noen ganger. Gleder oss uansett til å komme dit og til å bo på det stilige hotellet vi har booket. Denne gang skal vi bo på Radisson Blu Atlantic Hotel. Link finner du HER! Noen som har tips til plasser man bør få med seg i Stavanger? Har allerede fått noen supre tips fra en kollega som kommer derfra, men tar gjerne imot flere.

Dagstur til Gdynia

Vi har siden sist kommet hjem igjen fra vår tredje tur til flotte Gdansk i år. Vi hadde nok en fin tur der, og dagene gikk altfor fort mens vi var der. Jeg hadde tenkt å skrive om den flotte turen vi hadde til Gdynia rett etter vi kom hjem, men dagene bare flyr avgårde. Og om bare 1 dag reiser vi vekk igjen! På fredag blir det en ny tur tilbake til flyplassen her i Oslo,  og denne helgen er det nye opplevelser som venter på oss.

Men først litt om Gdynia! Dette er en av nabobyene til flotte Gdansk. Vi har alltid hatt lyst å dra hit for å se, men de andre gangene vi har vært i Gdansk har turen gått til Sopot. Vi var derfor enige om at vi skulle dra til Gdynia denne gangen om vi fikk en dag med fint vær. Værvarselet hadde på forhånd ikke meldt spesielt bra vær for denne turen. Vi fikk en del regn som ventet, men også store deler av dagene med fint vær. Den nest siste dagen vi var der våknet vi opp til knallblå himmel og vi var da raske med å komme oss ut og og avgårde på tur.

For å komme til Gdynia og Sopot kan man ta tog eller taxi. Togstasjonen ligger i enden av Gamlebyen i Gdansk. Og til høyre for kjøpesenteret Forum Gdansk. Togbilletten til Sopot kostet bare 7 kr og den koster ikke stort mer til Gdynia. Vi valgte å gjøre det så enkelt som mulig: tok taxi fra Gdansk til Gdynia. Hadde sett at det fantes et flott område her som het Orlowo. Denne plassen ligger mellom Sopot og Gdynia. Her er det en lang strand, en flott brygge man kan gå ut på som de også har i Sopot og fine turmuligheter. Turen tok ikke mer enn en knapp halvtime og kostet under 100 norske kroner.

Etter å ha ruslet rundt på denne kjempefine plassen en stund ville vi se selve sentrum av Gdynia. Vi tok buss 21 fra Orlowo bare et par holdeplasser og gikk ned til sjøen. Her var det lange strender og flere historiske museumsbåter man kunne besøke, bare for å nevne noe.  Vi avsluttet på et gigantisk kjøpesenter som het Riviera. Det lå rett ved togstasjonen i Gdynia. Hadde derfor vært lett å bare ta toget tilbake til Gdynia. Men valgte å ta en taxi tilbake også fordi vi hadde alt for mye å bære på etter en tur på dette kjøpesenteret.

I ettertid synes vi nok at både Sopot og Gdansk er mye finere enn Gdynia. Men det var uansett kjekt å endelig få sett Gdynia også. Anbefaler stopp i Orlowo om man har tenkt seg hit. Nå skal jeg finne fram kofferten å pakke til reisen vi skal på i morgen. Det blir kjekt å komme seg vekk igjen og tilbringe denne helgen på et stilig hotell en helt annen plass.

Tilbake i Gdansk

Vi har siden vi kom tilbake til Gdansk hatt litt vekslende vær. Tirsdag ettermiddag nå vi kom hit regnet det. Men det gjorde ingen verdens ting, for vi hadde verdens beste hotell som ventet på oss her! PURO er et av de hotellene som det alltid er kjekt å være på og som er mer enn bare et hotell. Her er det i tillegg til store rom også 2 barer, spiseplasser og fine oppholdsrom ellers rundt på hotellet. Så vi tok livet med ro etter vi sjekket inn på hotellet og var kun en liten tur ute for å spise middag og besøke noen små og billige lokale butikker som vi har oppdaget som ligger i nærheten av der vi bor.

Onsdag regnet det voldsomt på dagen. Når vi skulle ut hadde hotellet ikke flere paraplyer igjen, men heldigvis hadde vi tatt med regnjakker. Vi gikk gjennom den fine gamlebyen litt fortere enn vi pleier og til enden av gaten. Der ligger nemlig det store kjøpesenteret Forum Gdansk på andre siden av gaten. Her var vi å kikket i butikker og spiste noen timer. Når vi var ferdig med alt vi skulle se på der hadde det sluttet å regne når vi kom ut igjen! Vi slappet av på hotellet igjen før vi gikk ned til Hilton hotellet langs kanalen og fikk med oss solnedgangen fra takterrassen der. På vei tilbake tuslet vi langs kanalen på den andre siden av elven og gikk tilbake til vårt eget hotell og satt på på baren og takterrassen her.

Vi var snakket om at vi har hatt lyst til å besøke nabobyen Gdynia hver gang vi har vært her, men har de siste gangene dratt til Sopot i stedet for. Ble enige om når vi reiste ned nå at vi skulle dra til Gdynia denne gangen om vi fikk en dag med bra vær mens vi var her. Var usikker på om det ville skje for værvarselet har ikke sett så bra ut før vi reiste ned. Men i dag våknet vi opp til knallblå himmel og da var vi ikke i tvil om hva vi skulle gjøre, vi skulle besøke Gdynia! Så i dag har vi tilbragt dagen der. Tenkte jeg skulle dele noen tips og bilder derfra snart. Kjekt at vi nå omsider har fått sett begge nabobyene til Gdansk. Veldig ulike! Men fine byer på hver sin måte.

Vårt favoritthotell i Gdansk

Klokken 12 i går formiddag tok vi av fra Oslo og satte kursen tilbake til Gdansk. Det er faktisk tredje gang vi drar hit bare i år! Hehe! Det hadde jeg aldri trodd. Men dette er blitt en by vi er blitt veldig glad i. Vår ‘Happy Place’ som jeg kaller det. Flyturen tok bare 1 time og 10 minutt. Dessverre ikke den beste flyturen jeg har hatt … Jeg spurte når vi gikk inn i flyet hvordan flyværet kom til å bli og fikk et ærlig svar om at det var meldt mye turbulens. Grøss! Piloten sa det var sterk vind når vi var et stykke på vei og det merket vi godt. Heldigvis roet det seg når vi nærmet oss. Liker likevel best å fly med SAS når det er turbulens fremfor enkelte andre selskap. Føles alltid trygt og godt. Og etter bare litt over 1 time i lufta landet vi trygt som alltid. Vi bor på vårt favoritthotell i Gdansk igjen: PURO for tredje gang. Vi ELSKER dette hotellet! Ville ikke ha bodd noe annet sted. Perfekt! Vi bor i en stilig Suite som er nesten 50 kvm. Lykke! Sjekk gjerne ut linken for flere bilder og informasjon om dette fine hotellet. Her kommer noen bilder:

På flyplassen

Vi er på flyplassen og venter på flyet vårt. Vi skal fly med SAS klokken 12. I dag føltes det veldig godt å ha et fly som ikke går før sent i formiddag. Vanligvis har vi ofte de tidligste avgangene som går klokken 06 eller 08. I dag slapp vi å stå opp midt på natten og løpe avgårde for å rekke den første flybussen og flyet vårt for en gangs skyld. Vi kunne sove lengre og dro ikke hjemmefra før etter 09 i sakte tempo. Det er godt når man kan slippe å stresse masse før man skal ut å reise og har god tid. Det er ekstra mye mennesker på flyplassen denne uken siden det er høstferie. Køene er lengre enn de pleier og da hjelper det når man ikke har det travelt. Den minste gleder seg til noen dager utenlands og koser seg alltid når det er skoleferie. For oss voksne blir det også fint å kunne senke skuldrene og slappe av noen dager. Det føles alltid godt når man kan reise litt vekk fra hverdagen hjemme.