Den nest siste dagen i året

Tidlig i dag morges, lenge før vi andre i det hele tatt hadde klart å åpne øynene, satt den ene datteren min ombord i et fly på vei til København. Jeg våknet av at hun sendte meg en melding om at hun hadde landet trygt. Og da var klokka knapt blitt 07! Hun skal i år feire nyttår i København sammen med mange andre danske elever fra UWC skolen hun går på. Møtte flere av de når vi besøkte henne på skolen i oktober. Dette blir faktisk hennes andre utenlandstur på bare 3 uker! Men når man er student får man billige flybilletter hos SAS, og jeg tenker at hun lærer av å reise og oppleve ting rundt om i verden. Så jeg prøver å ikke bekymre meg så mye. For oss andre i familien tilbringres de siste fridagene i året med å bare slappe av. Den minste syns det er veldig godt med skolefri, og nyter late dager hjemme. Mens vi andre voksne koser oss når vi kan ta livet helt med ro de dagene vi ikke er på jobb. Hele dette året har gått rekordfort når jeg tenker meg om. Og vi er allerede i gang med å prøve å finne ut hvordan vi skal få mest mulig ut av året som kommer. Vi har allerede begynt å planlegge ting vi ønsker å oppleve i året som venter. Målet er alltid det samme: la oss oppleve litt mer enn vi gjorde året før! Så gjenstår det å se hva det nye året vil bringe.

24 desember

Etter å telt ned dager og timer i flere uker var det endelig klart for den store dagen som den lille i huset har ventet så lenge på! Det første hun gjorde når hun åpnet øynene når hun våknet tidlig på morgenen var å løpe ned til stua. Vi hadde nemlig hengt opp en stor rød julestrømpe på peisen noen dager tidligere som nissen kunne fylle opp med noe godt. Og den lille var sååå spent på om julenissen hadde vært på besøk hos oss mens vi sov. Gleden var enorm når hun oppdaget at julestrømpen var fylt med sjokolade, smågodt, klistermerker og klementiner. Ingenting er koseligere enn å se små ansikter som synes julen er det mest magiske som finnes på jord. Og ekstra hyggelig å finne på ting med den lille i julen som er helt overbevist om at julenissen ja han finnes faktisk på ekte!

Sverige

I går kjørte jeg og en kollega til Charlottenberg i Sverige for å handle. Fra Lillestrøm tok det cirka 1,5 time å kjøre hit. Vi hadde planlagt å dra tidlig så jeg kunne rekke skolevslutning på skolen til den lille på ettermiddagen. Dessverre så ble det en dårlig start på dagen fordi det hadde vært tunnelbrann på T-banen og dermed kom jeg ikke så langt … Det var satt opp buss for bane som flere hundre skulle benytte seg av i stedet for. Det endte med totalt kaos og trengsel. Og bussen som jeg omsider kom meg på ble stående bom fast i trafikken. Morgenrushet i Oslo kan fort bli helt spinnvilt! Dermed ble min kollega sittende lenge å vente på meg før jeg omsider kom jeg bort til Lillestrøm. Når vi så kom over grensen til Sverige hadde vi mye mindre tid enn planlagt. Heldigvis er vi begge effektive i shopping! Og jeg hadde jo på forhånd tenkt at jeg skulle begrense meg og ikke trengte så mye. Lenge siden jeg var å handlet i Sverige og hadde helt glemt hvor stort utvalg det er i butikkene og hvor lave prisene er i forhold til hjemme. Når jeg sto inne på den gigantiske matbutikken Hypermarket tenkte jeg på hvor tragisk Kiwi er i forhold til dette. Hvorfor har vi så dårlig utvalg hjemme i matbutikkene? Og hvorfor har vi så høye priser? Vi var også innom Gottebiten, som er en butikk med enormt utvalg i bare godteri, sjokolade og drikke. Helt sinnsykt utvalgt!!! Brukte halve tiden her på å bare gå rundt i sjokk. Vi var innom også Dollarstore som er en annen billig butikk litt lik Rusta, bare mye billigere. Jeg fant noen julepresanger på kjøpesenteret i Charlottenberg og vi rakk å spise burger på Joe’s Diner. Så gikk turen hjem igjen med minst 14 bæreposer hver. Mange fristelser overalt, stort utvalg, lave priser og vet at jeg snart må tilbake. Klarte å være hjemme igjen akkurat i tide til avslutningen på skolen.

Tredje helgen i desember

På fredag kom min fine mamma og mormor på besøk til oss i Oslo. Hurra!! Det må ha vært et sjokk for en Vestlending som er vant med milde tempraturere å lande i hovedstaden hvor det var minus 11 grader! Vi spiste middag sammen på Johnny Rocket. Dette er et sted vi har besøkt mange ganger utenlands. De har det overalt i USA, Karibien og ombord på cruisebåter. Her har de burgere, milkshake og dansende servitører. Ikke helt det samme her, men alltid kjekt å prøve det som er nytt i byen. Etterpå var vi litt for lenge ute i kulden. Vi besøkte alle de nye store butikkene i Karl Johan: den nye og enorme H&M butikken, den nye Zara butikken, Julemarkedet i Spikersuppa og var også en tur å kikket på Aker Brygge. Iskalde prøvde vi å få et bord på Olivia her nede på kvelden, men det var bare å glemme uten reservasjon fredagskveld. Køen var lang og vi fikk beskjed om at det var minst 1 times venting for alle som ikke hadde bestilt bord på forhånd.

Lørdag var det like kaldt som dagen før. Kanskje bare 2 grader mindre? Vi fortsatte som dagen før, til tross for bitende kulde, var innom altfor mange butikker altfor lenge. Kjenner at det er noe jeg og den minste ikke helt har tålmodighet til. Men hadde lært oss en lekse fra dagen før, og det var at vi ikke skulle vente like lenge med å spise for da er det umulig å få bord. Vi spiste derfor middag ute tidligere enn dagen før. Og denne gang på Olivia på Østbanehallen. Her var det også stappfult! Men slapp å vente så lenge på bord. Før trengte man aldri å bestille bord på forhånd når man skal ut å spise, men ser ut som det er noe som er lurt å gjøre nå når alle vil kose seg ute. På lørdag det enormt mange mennesker ute på julehandel i Oslo sentrum. På formiddagen var det et folkehav som gikk i kø. Minnet periodevis om 17 mai! Og det blir fort ganske så slitsomt. Mange virket helt desperate etter å finne julegaver. Og flere butikker hadde mange tomme hyller.

Den nest siste helgen i desember har vært iskald! Derfor har vi tatt det stille og rolig i dag. Etter å ha tilbragt hele 2 dager i sentrum var det godt å bare slappe av. Vi har vært en tur ute i snøen og spist middag sammen hjemme. Det ble en minitur til et lokalt kjøpesenter også. Men der var det rolig i forhold til sentrum. Sent i ettermiddag reiste mamma til flyplassen for å fly hjem igjen. Og akkurat nå er hun oppi lufta og har sterk vind i følge værmeldingen. Regner med at hun likevel kommer seg trygt fram til Vestlandet igjen. Også håper jeg det ikke er så lenge til vi ses igjen. Dumt at familien min bor så altfor langt unna oss. 50 mil er mye! I morgen går turen til Sverige og forhåpentligvis rekker jeg hjem til skoleavslutning og alt som venter i den kommende uken. 8 dager igjen til jul og fremdeles mye som skal ordnes før alt er klart.

Andre helgen i desember

Den andre helgen i desember forsvant i rekordfart, som alle andre helger og dager har gjort denne måneden. Denne helgen hadde jeg jobbhelg, men hadde også mange andre planer på programmet i løpet av helgen før og etter jobb. På lørdag var det avslutning på barnekunstklubben Rasmus på Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen. Før jeg dro avgårde på kveldsvakt var det dermed nok en tur ned til byen og Aker Brygge. Nå som byen er dekket av snø er det veldig fint også her nede! Det er mange ute om dagene og mye som skjer overalt. På søndag var det søndagsåpne butikker, noe som er perfekt for oss som ikke har hatt tid andre dager å handle inn ting som trengs. Hadde veldig lyst til å få med meg julemarkedet på Norsk Folkemuseum. Det fikk vi dessverre ikke til i år heller! De har såvidt jeg vet bare dette 2 helger før jul? Neste år er det noe jeg skal sørge for å ikke gå glipp av.

I morgen tidlig reiser den ene datteren min til Amsterdam. Hun skal besøke en venninne fra UWC skolen hun går på, og gleder seg til å oppleve en ny by hun aldri har besøkt før pyntet til jul. Har veldig lyst til å oppleve Amsterdam selv! Ser ut som en kjempeflott by! Og det er heller ikke så lang unna, bare 2 timer med fly. Jeg leste Anne Franks dagbok når jeg var yngre. Husker den gjorde sterkt inntrykk på meg, og har alltid tenkt at jeg har lyst til å besøke huset der hun bodde når jeg en dag kommer meg til Amsterdam. Uken hun blir borte kommer sikkert også til å gå fort. Her hjemme skal vi gjøre klar til Lucia og juleavslutning på skolen for den lille i uken som kommer. Til helgen får vi storfint besøk som kommer langveis fra! Da skal vi vise besøket vårt så fint vår egen by er pyntet til jul. Vi har planlagt å bli med på mange aktiviteter i byen for å få julestemning. Kjekt å være så mye ute som man kan nå som det er så stemningsfult overalt før jul.

Endelig snø!

Jeg har lenge ønsket meg en hvit desember. Uten masse snø er det noe vesentlig som mangler når man ELSKER jul, er i julestemning og teller iherdig ned dagene til den store dagen. Derfor var lykken stor når det endelig begynte å snø i går kveld! Ingenting føles bedre enn å våkne opp til en by dekket av snø. Det er vakkert det!! Og ingenting er koseligere enn å se hvor glad et lite ansikt blir når de kikker ut vinduet og ser på snøen som daler ned. Det er like magisk hver gang! Nå blir det mange turer ut for å ake og stå på ski fremover om snøen blir liggende. Dette er det beste med det flotte landet vi bor i, at vi er så heldige at vi har flere årstider som alle er like flotte på hver sin måte. Selv om jeg foretrekker tempraturen om våren og sommeren, er en vinter med masse snø helt spesielt. Og i dag har vi ikke bare fått snø, men også en løs tann hos den lille! Hun kom stolt hjem fra skolen i ettermiddag for å fortelle den store nyheten. Nå ser det ut som vi snart også kommer til å få besøk av den berømte tannfeen når den første tannen ramler ut.

Første helgen i desember

Den første helgen av desember har vært våt og full av regn! Hele byen er nå i julestemning og vakkert pyntet med julelys overalt. Det er bare en ting som mangler: snø! Blir så feil at vi plutselig får en mild måned med bare masse nedbør. Det passer ikke helt inn med det som man forbinder med jul. I helgen regnet også skøytebanen helt bort på julemarkedet i Spikersuppa. Når jeg var innom i helgen var det et trist syn, bare en eneste stor sølepytt igjen og mye av markedet ellers var også blitt stengt. Dessverre har de også plutselig begynt med veiarbeid i området der nissen holdt til og dette området var nå helt stengt. Men ikke alt er dårlig nytt fra hovedstaden. Datteren min som går på UWC har kommet hjem på juleferie. Hun har skoleferie i 6 uker nå og det var veldig godt og kjekt å se henne igjen!

Til tross for dårlig vær har vi hatt en aktiv helg. Vi har vært med på åpning av de fine juleutstillingsvinduene hos vår favoritt lekebutikk Riktige Leker, utforsket den nye H&M butikken i Karl Johan som er en av verdens største, sett julefilmen Julenissens datter på kino og hentet julegaver som har begynt å komme på postkontoret vårt. I ettermiddag har vi kost oss med stemningsfull julegrantenning på koselige Kampen med venner. Vi har fått julebildene vi tok i november, begynt å åpne julekalenderne hjemme og begynt å telle ned dager til jul. Til tross for paraplyvær er vi i rute til jul.

#desember #oslo #jul #uwc #helg #kino #film #foto