Møte med Julenissen

Søndag formiddag hadde vi billetter til julefilmen Grinchen på Saga kino. Den lille har hatt lyst til å se denne filmen helt siden vi så plakatene som reklamerte for filmen overalt her i byen. Filmen handler kort fortalt om et grettent grønt og hårete monster som hater julen. Den gikk rett hjem hos den lille som skrattlo gjennom hele filmen. Hun ELSKER å se på film og gå på kino!! Etter filmen var ferdig tuslet vi bort til julemarkedet Jul i Vinterland i Spikersuppa i igjen, som vi også besøkte dagen før. Men på søndag var planen å la den lille få levere ønskelisten som hun hadde skrevet til Julenissen. Hun blir fort veldig sjenert foran ukjente, så var usikker på om hun tørte å gjøre det. Og det så ut som motet sviktet når hun plutselig sto foran Julenissen på julemarkedet. Men med god hjelp fra storesøsteren fikk hun levert brevet hun hadde skrevet til nissen og var veldig stolt etterpå over å ha klart å gjennomføre det. Nå er hun helt sikker på at det hun ønsker seg til jul er blitt notert hos Julenissen og går bare å venter på spent på at den store dagen skal komme. Etterpå kjørte vi en runde med Julestjernen som er det flotte pariserhjulet som befinner seg på julemarkedet, før vi avsluttet dagen med vakker solnedgang langs havet på iskalde Aker Brygge. Morsom dag og fin avslutning på en kald og aktiv helg som gikk altfor fort som vanlig her i hovedstaden.

#julenissen #jul #helg #oslo #november #foto #vinter

Julestemning i byen

Lørdag var en bra dag! Vi var oppe tidlig for å rekke barnekunstklubben Rasmus på Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen her i Oslo. Den lille hadde gledet seg ekstra mye til denne samlingen for hennes bestevenninne fra skolen skulle også dit. Mens jentene var på Astrup Fearnely dro vi foreldrene på Cafe på Aker Brygge. Hele brygga er allerede pyntet med blinkende juletrær langs hele vannkanten. Etter noen timer sammen skilte våre veier, fram til skolen begynner igjen på mandag. Mens de dro videre på sitt, dro jeg og den lille videre til Frogner for å få med oss American Christmas Market. Det er AWC – American Womans Club som arrangerer dette. Her var det masse fint og kjekt å få med seg noe nytt. Etter en tur innom dette julemarkedet dro vi tilbake til sentrum og var innom Jul i Vinterland. Dette er det populære julemarkedet i Spikersuppa midt i Oslo sentrum. I år var det blitt mye større enn i fjor og føltes mindre trangt. De har også pyntet med enda mer lys enn i fjor, for at det skal bli ekstra magisk her når det er mørkt i år. For den lille var det stort nok å få se nissen igjen, som hun fremdeles tror finnes på ekte. Etter vi kom hjem satte hun seg ned for å skrive ønskeliste med alle ønskene hun har for jul i år, med sirlige store bokstaver, som hun bestemte seg for at hun skulle levere til julenissen i byen etter vi har vært på kino på søndag for å se julefilmen Grinchen.

#helg #jul #november #oslo #vinter #natur #søndag

Julekortfotografering

Tidlig i går formiddag satte vi oss på et tog ut av Oslo. Planen for dagen var å treffe en fotograf som skal lage årets julekort. Helt tilfeldig at det ble i helgen som var og at vi gjorde det så tidlig i november. Men greit å bare bruke en ledig søndag på få unna mest mulig mens man kan. Alle store prosjekter som man utsetter helt til desember skaper jo alltid mye stress. Den lille hadde på seg klær fra årets julekolleksjonen fra Memini på fotograferingen. Flere av klærna er for lengst utsolgt, akkurat som de også ble tidlig i fjor. Fotografen fikk fotografert den lille i flere ulike settinger. Og heldigvis syntes hun det var morsomt å bli tatt bilde av denne gang. Det er nemlig ikke alltid like lett å få til ting som dette med barn. Noen ganger bestemmer de seg som kjent for å ikke være samarbeidsvillige, og da kan man bare glemme det, uansett hvor mye man prøver å få det til. Vi har allerede fått se bildene og har valgt ut de som ble bra. Nå skal fotografen jobbe med å legge til bakgrunner på de ulike bildene. I år kommer resultatet til å bli helt magisk! Noe utenom alt annet vi har gjort tidligere. Kan nesten ikke vente med å få de ferdige.

#memini #jul #foto #november #mamma #søndag