Bursdagsfeiring, fotografering og masse regn

Denne helgen forsvant i rekordfart! Fredagen gikk bort til avslutningen i barnehagen og til underholdning der på ettermiddagen. Vi hadde fine timer i solen i bakgården til barnehagen og det føltes plutselig veldig vedmodig at vi snart skal slutte der for å begynne på skolen. Det siste året har gått veldig fort, og kjenner at vi egentlig ikke har lyst til å miste eller skilles fra alle de flotte ansatte som jobber i barnehagen. Nå som vi er så fornøyd med barnehagen har vi jo ikke lyst til å slutte! Jeg er sikkert ikke den eneste mammaen som har hatt tanker som dette på slutten av et barnehageår. Men tenker at det er naturlige tanker som man skal ha, om man har en barnehage som man er glad i og fornøyd med, selv om man også er spent på å komme seg videre på skolen.

På lørdag var det klart for en stor og livlig bursdagsfeiring for 6 åringen utendørs i en bakgård her i Oslo. I år valgte vi å feire sammen med et annet barn fra barnehagen som har bursdag samtidig som datteren min, og som ble like gammel som henne. Vi tenkte at på den måten var vi med på å bidra til å gjøre det lettere for alle de andre travle foreldrene siden det er så mange i barnehagen som har bursdag nå i juni og det ble det en bursdag mindre for alle å komme i. Vi var heldigvis heldige med været: SOL! Alltid en risikosport å arrangere noe utendørs her i landet når værprognosen er så skiftende igjen som nå. Alt gikk fint, barna koste seg, og bursdagsbarna var strålende fornøyd etterpå.

Senere på dagen møtte vi fotografen Cami, vår gode venn, som driver @momentsbycami Har flere ganger skrevet om henne før, blant annet HER! og HER!! Det er 5 sommeren på rad vi møter henne for å ta bilder. Hun er kjempeflink med naturlige bilder utendørs. Og har en egen evne til å klare å fange små øyeblikk i livet som blir veldig flotte bilder og gode minner senere. Vi var også veldig heldige med været denne helgen, for på søndag regnet det enorme mengder!! Vi avsluttet helgen innendørs med familieselskap. Den lille var lykkelig over å få åpne sine siste gaver, blant annet en lilla skolesekk med havfrue på, som hun har ønsker seg veldig! En vellykket helg med andre ord.

#photoshoot #oslo #bursdag #juni #helg #sommer #foto #fotograf #solBooking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

6 år!

I går ble den morsomme, blide og fine lille jenta her i huset 6 år!! En stor dag hun har ventet veeeeldig lenge på! Gjett om hun har spurt ofte og mye om hvor mange dager og minutter det er igjen til hun blir 6 år!? Man føler seg plutselig veldig stor når man er i ferd med å slutte i barnehagen og skolen venter. 6 årsdagen er spesiell fordi den også markerer en stor forandring i livet til den lille, som plutselig ikke er så liten lenger. Mer selvstendig og mer veslevoksen. På torsdag ble det en mini feiring allerede når hun våknet opp før jobb, enda mer feiring i hennes barnehage og litt mer feiring når hun kom hjem med søsken.

I dag har vi vært på en kjempefin avslutning i barnehagen hele ettermiddagen. Nå baker vi for harde livet, for i morgen blir det stor og livlig barnebursdag med nesten 20 barn!! På kvelden skal vi på utendørs photoshoot med en fotograf. Og på søndag skal vi ha familieselskap her hjemme. Mye program om dagene nå fram mot sommeren. Hektiske dager med masse ting man skal rekke å få med seg. Det er mange avslutninger, bursdager og ting som skjer helt fram skoleferien og siste dag i barnehagen. Nå begynner det også å nærme seg ferie i juli som vi gleder oss veldig til! Masse bra i vente framover …

#helg #sommer #hverdag #juni #bursdag #mamma #reise #familie #fotoBooking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Havnelangs

De siste ukene har vi hatt helt fantastisk fint og varmt vær her i Oslo! Hver eneste dag har vi hatt rundt 30 varmegrader og tropenetter. Rart for oss når vi plutselig får et tropisk klima og varmere vær her hjemme enn i Spania og det fremdeles bare var mai måned! Og når solen kommer og tempraturen stiger er vi nordmenn flinke til å bruke masse tid utendørs. Det er det vi har vært opptatt med siste tiden: bare å nyte rekordvarmen mellom slagene av alle hverdagslige gjøremål.

I dag ble populære Havnelangs arrangert her i hovedstaden for sjuende gang. Årets morsomste dag for både store og små langs hele havnepromenaden med byens største rebus. Helt fra Filipstad i vest til Middelalderparken i øst sto opplevelsene i kø! Oslo Havn arrangerte en gigantisk rebus langs hele ruta med hele 53 ulike poster og spennende opplevelser langs veien for både voksne og barn i alle aldersgrupper.

Vi ble fraktet med et lite rødt turisttog fra Rådhusplassen til Filipstad til starten av rebusen og de første postene. Her fant vi 14 poster som gav oss bokstavkoder. Rebusen forsatte så videre til Tjuvholmen og langs Aker brygge der nye oppgaver ventet. Her kunne vi blant annet se byen fra toppen av tårnet Tjuvtitten og være med på aktiviteter på Astrup Fearnley Museet. Mange ramlet nok av hele rebusen her og valgte å hoppe i havet for å avkjøle seg fra den steikende solen.

13 nye poster og bokstavkoder ventet så på Rådhusbryggene og Nordre Akerhuskai. Her var forresten verdens lengste kø i dag for å komme seg på en båt ut til øyene i Oslofjorden! Ferden gikk så videre mot Vippetangen, for de som hadde krefter til det i varmen, for å finne løsningen på rebusen. På Akerhusstranda og Vippetangen ventet 11 nye poster og bokstavkoder. Her kunne man også få omvisning på flere flotte skip! Mange hoppet også av på mathallen Vippa.

For de aller sprekeste i solsteiken gikk turen videre til Revirkaia og Langkaia foran Havnelageret for 8 nye poster og bokstavkoder foran maritim kultur, utenlandsferger og bykultur. Her kunne man også ta ferge via Operaen til Loenga. I Bjørvika, Sørenga og Middelalderparken ventet de siste postene og 7 bokstavkoder til rebusen. Vi kom aldri så langt i år. Gav opp på post 38 i varmen! Men klarte likevel å løse hele rebusen og finne fram til setningen de er ute etter i årets konkurranse. Nå krysser vi fingrene for flaks til å vinne masse fine premier og gleder oss allerede til Havnelangs neste år igjen! Anbefales!!

Hele programmet for Havnelangs 2018 finner du HER!

#oslo #juni #helg #havnelangs #familie #foto #tips #sommer #søndag

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);