Mange ønsker …

Den lille i huset har ivrig begynt å lese alle reklamebladene vi får i postkassen. Når hun ser noe hun liker, setter hun et stort kryss eller skriver navnet sitt med store sirlige bokstaver ved siden av. Bare for å være helt sikker på at vi skal se det og få med oss at dette er noe hun ønsker seg veldig mye. (Og vi ser det!)

Hun har nemlig snart bursdag! Den lille på 3 år blir snart 4. Og da synes hun at det er greit å få lov til å ønske seg noen ting. Selv om de ønskene for lengst har blitt til en uendelig lang ønskeliste som aldri ser ut til å ta slutt.

Tør nesten ikke å tenke på hvordan det skal gå når hun ser alle fristelsene som finnes i Disneyland. For der er det så vanvittig mange butikker samlet på et område, spesielt rettet mot barn. Og sist jeg var der, tenkte jeg flere ganger, at dette er en plass som man burde besøke etter å ha ranet en bank. For det er så enormt mye å kjøpe der. Og det går fort kraftig utover alle foreldre sine bankkontoer som blir merbart tappet fortløpende for tusenvis av kroner mens man befinner seg der.

Lurer på om det bare er et jentefenomen at man i så tidlig alder ønsker seg spesielle klær, vesker og sko? Eller er det like vanlig at en gutt på 3 og 4 år har helt klare ønsker om hva de vil ha på seg og i garderoben sin?

#hverdag #mamma #mammablogg #mote #familie #vår #tirsdag #paris #disneyland #blogg #foto #barn

Billige togbilletter

I forrige innlegg jeg postet skrev jeg litt om sommerferie planene våre. Vi skal altså 1 uke til Paris og 2 uker til den franske rivieraen. Planen den siste delen av ferien, er å reise fra sted til sted langs rivieraen. Vi skal ta ting på sparket og spontant. Målet er bare at vi i løpet av turen får sett de ulike plassene vi ønsker å se,  på et eller annet tidspunkt. Tror det kommer til å bli mange dagsturer på oss i løpet av turen …

Jeg tenkte også at vi ikke trengte å stresse med å kjøpe togbilletter til den eneste strekningen på ferden som er bestemt og planlagt. Vi skal nemlig ta tog fra Paris til Nice. Men så begynte jeg å undersøke litt muligheter for å kjøpe togbillettene på forhånd. Begynte å tenke på hvor kjipt det ville bli om billettene den dagen vi skal dra er utsolgt, eller om det bare er de aller dyreste eller dårligste billettene igjen når vi kommer nedover.

Når jeg søkte på nett etter hvor jeg kan kjøpe togbilletter i Frankrike, fikk jeg raskt opp en side som forklarer enkelt hvordan man kan ordne dette. Denne siden finner du HER! Nettsiden gir også masse nyttig informasjon om alt man måtte lure på. Og kort oppsummert, så anbefales det å laste ned en app på mobilen som heter Captain Train. Litt skeptisk la jeg denne til, bare for å bli veldig positivt overraska!

Ved hjelp av denne geniale appen kan man kjøpe billetter til alle togavganger i Frankrike, Italia og Tyskland så enkelt som bare det! Dette må være den beste måten man kan kjøpe billetter til ulike steder i Europa samlet på et sted. Her har man muligheten til å få kjøpt både kjempebillige, førsteklasse og andreklasse billetter når som helst. Og får på en enkel måte spart både tid og penger, som man i stedet kan bruke på andre ting. Anbefales! Plutselig fikk jeg en mindre ting å tenke på. PS: Bestiller du tidlig, kan du spare en hel liten formue!

#hverdag #mamma #reise #paris #foto #aktiv #blogg #mammablogg #mandag

Årets sommerferie går til …

I mars bestemte vi oss for å reise på (nok et) cruise i Middelhavet denne sommeren. Selv om vi nå har vært på 7 ulike cruise de siste årene, blir vi aldri lei. For en aktiv og rastløs familie er dette nemlig den perfekte måten å feriere på. Man får muligheten til å oppleve masse på en ferie, og det passer oss perfekt.

Men da vi endelig hadde landet på valg av sommerferie, begynte vi å tenke på at om vi valgte å brukte halvparten så mye penger på årets sommerferie, er det muligheter for å reise til en eksotisk og palmete destinasjon senere i år. Og hvem sier vel nei til det? Dessuten er det ikke så lenge siden vi var på cruise. Så da var det bare å sette seg ned igjen for å finne alternative reisemål. Vi så mye og lenge på Sitges utenfor Barcelona og badebyer som Torquay, Brighton og Bournemouth i England. Men bestemte oss, etter mye om og men, i stedet for å dra et sted hvor vi får 2 ferier for prisen av 1!

Årets sommerferie går til Paris og den franske riviera. Vi skal først tilbringe nesten 1 uke i Paris. Her skal vi bo 30 minutter utenfor selve byen. Bare minutter unna Disneyland og et gigantisk kjøpesenter. Dermed får den lille muligheten til å leve ut sin prinsesse drøm i Disneyparken, og de litt eldre får muligheten til å shoppe.

Sist vi var her, var den minste bare et par måneder gammel. Og sov seg dengang gjennom mesteparten av ferien. Men vi andre tenkte at her måtte vi dra tilbake engang når den lille ble større. Nå som hun både er blitt større og er besatt av alle Disney sine prinsesser, kunne ikke tidspunktet vært mer perfekt enn å reise tilbake hit. Sikker på at det vil bli en veldig STOR opplevelse for henne. Disneyland må jo være selve drømmestedet for en 4 åring! Og like morsomt for oss voksne og litt eldre … : D 

Etter en uke med masse liv og røre, setter vi oss på et hurtigtog til Nice og den franske riviera. Togturen tar rundt rundt 5,5 timer. Men for de som ikke har tålmodighet til det, så tar flyet fra Paris til Nice knappe 1 time og 20 minutt. Og prisen på tog og fly er faktisk det samme.

Jeg har funnet et kjempekoselig og ikke så dyrt hotell i Villefrance-sur-Mer, hvor vi skal bo i nesten 2 uker. Denne lille og idylliske kystbyen ligger midt på den franske rivieraen. Her er livet avslappet og rolig, men samtidig ikke kjedelig. Her legger mange cruisebåter til i løpet av sommeren. Og det finnes også en veldig fin strand her. Den lille byen ligger bare 10 minutt unna Nice med buss eller tog og 13 minutt fra Monaco. Derfor er det et godt utgangspunkt å ha dette som en fast base under oppholdet. Planen er å dra på dagsturer til alle de andre byene og strendene som ligger på rekke og rad og som perler på en snor. 

Det er billig å reise med tog og buss i Frankrike. Prisene er lave og hyggelige! Avstanden mellom de forskjellige byene er heller ikke stor. Det gjør at mulighetene for å reise rundt der nede på kryss og tvers er mange. På den foreløpige ønskelisten over plasser vi ønsker å besøke mens vi er her, står: Menton, Antibes, Juan Les Pins, Cannes, Eze og Monaco. Noen som har andre forslag?

Vi har tidligere også besøkt Nice, Monaco og Villefrance. Har også vært i vakre St. Tropez. Men hadde da ikke så mye tid til å utforske hvert enkelt sted. Så vi gleder oss til å kunne bruke god tid på de forskjellige plassene.

Flybilletter er i boks! Og både store og små ser frem til kombinert storby og bading på endeløse strender, og sjarmerende små byer i vakre omgivelser i sommer.

Andre som har bestilt sommerferie? Det er fremdeles mange billige flybilletter igjen i sommer. Så det lønner seg å bestille mens man fremdeles kan få tak i billetter til lave priser. Fremover mot sommeren går de som kjent bare oppover …. Og mange hoteller begynner allerede å bli fullbooket.

#mamma #helg #ferie #foto #familie