Forsinket julehilsen …

Her kommer en veldig forsinket julehilsen! Faktisk så mye som hele 5 dager etter jul … Men bedre sent enn aldri? De nydelige bildene under er tatt av den kjempeflinke fotografen Anne Tove Ørke og var bare noen av mange fine julebilder som hun tok før jul. Det ble faktisk så mange blinkskudd fra fotograferingen at det ble vanskelig å velge ut bare et bilde til julekortene hun laget for oss. Fotografen holder til på sjarmerende Kampen, som er sentralt i Oslo og har barn (og har hatt tidligere barn) i samme barnehage som min egen datter.

Det var også ekstra morsomt at Memini og flere andre barnebutikker som selger MeMini klær brukte bilde på deres hjemmesider før jul. Julekjolen til den minste kommer nemlig derfra. Og hele denne julekolleksjonen i fargerik strikk til både gutter og jenter var veldig populær og ble fort utsolgt over hele landet i rekordfart.

Vi tilbragte julen i år på Vestlandet med min familie. Her koste vi oss med late dager i dårlig vær. Typisk at det er ekstra mye vær og vind på den kanten av landet på denne årstiden. Men vi hadde det uansett veldig hyggelig innendørs med familie, masse gode kaker, hotellfrokost, lange middager, feiring og gaver på juleaften.

Er tilbake igjen i Oslo og er allerede tilbake igjen i jobb. Mens de andre i familien fremdeles har fri og koser seg ennå med lang juleferie og rolige dager. Nå gleder vi oss til et nytt år og mye spennende som skal skje fremover i det nye året både for små og store. Vi skal på spennende reiser, har en datter som skal begynne på skolen for første gang til høsten, har en datter som har vært veldig heldig å fått lærlingplass i et helt spesielt direktorat og har også en datter som mest sannsynlig flytter utenlands i det nye året. Blir veldig spennende å se om hun kommer inn på UWC og hvilket land hun får skoleplass i. Like spent som henne …. om ikke mer.

Kommer datteren min inn på UWC fra neste år vil det også bety at det blir en del turer på oss til det landet hun flytter til for å besøke henne. Er hun en av de heldige som får tildelt plass vil hun gå på College i utlandet de neste 2 årene. Foreløpig vet jeg at hun ønsker seg til to flotte land i Europa med også til et sted som ligger langt unna, faktisk i Karibien! Uansett hvor hun havner, betyr det at det blir en stor forandring i vår hverdag på alle måter. Og vi får nye utfordringer som vi må løse på andre måter enn tidligere. Derfor blir året som kommer ekstra spennende for oss alle. Kanskje det mest spennende noensinne?

#uwc #uwcnorge #mamma #hverdag #jul #reise #fredag #helg #barn #foto #romjul #college #memini #lærling

Clarion Collection Hotel Amanda

22 desember tok vi turen fra Oslo og hjem til Haugesund for å feire jul. Vi kunne bodd hos mine foreldre som har et stort hus mens vi er her, men bestemte oss for å bruke opp noen bonuspoeng for å prøve Clarion Collection Hotel Amanda. Har alltid hatt lyst å bo her! Hotellet har nemlig krem beliggenhet i byen, ligger midt på kaien, har gåavstand til butikker og alt byen har å tilby og har ikke minst panorama havutsikt over Smedasundet som er like utenfor.

Vi hadde bestilt et stort og fint Superior dobbeltrom med ekstra stor plass og flott havutsikt. Flere store vinduer på rommet gjorde at vi hadde panorama utsikt over kaien og sjøen utenfor. Fra dette fine rommet kunne vi se og følge med på vær og vind og våkne opp til flotte morgener langs havet. Her bodde vi 1 natt før vi var så heldige at vi ble oppgradert til en stor Suite! Julegave fra hotellet! : D

Fra Suiten fikk vi en stor stue, eget soverom og helt nytt bad! Sengene er kjempemyke og deilige, har store puter og er nesten umulig å komme seg ut av. Frokosten er god! Stort utvalg med både kalde og varme retter. Hotellet serverer også kveldsmat og middag hver kveld som inkludert i prisen. Men siden det er jul og vi har vært i mange familieselskaper fikk vi bare prøvd dette en kveld. Personalet er veldig hyggelige og alt i alt så har det vært en fin og god opplevelse å bo noen dager her. Anbefaler dette hotellet om man planlegger en tur til Vestlandet og denne delen av landet.

#hotell #vestlandet #haugesund #norge #jul #reise #familie #desember #ferie #amanda #utsikt #clarioncollectionBooking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

1 uke igjen til jul!

Etter 4 uker sammenhengende med sykdom, snørr og gørr hos et familiemedlem, er det fint lite som minner om jul her i heimen. Vi har fått opp et juletre som står litt på halvåtte med alle julekulene på kun en side. Men har ikke tørt å røre kunstverket for da blir den ansvarlige kunstneren trolig lei seg. (den minste fikk pynte i år) I vår 5 årings øyne er vårt juletre nemlig perfekt og det vakreste av alle.

De fleste gavene er på plass ved hjelp av effektiv nettshopping i år, bestilt på nattestid fra under dyna i mørket. Siden jeg har hatt lite tid til å kikke i butikker i desember, passet det perfekt å heller få de bare ferdig levert til en Narvesen kiosk som er omtrent 100 meter unna.

5 sorter julebakst har aldri blitt bakt. Julerengjøringen har jeg ennå ikke begynt å tenke på. Det eneste jeg kan krysse av er julekort som jeg var ferdig med før mange andre. Men det spiller ingen rolle om vi ikke rakk noe i år. Om mindre enn 1 uke reiser vi vekk. Og det er kanskje like greit å bare forlate et salig kaos her hjemme og overlate hele julen til andre i år. Så kan vi heller prøve å ta det igjen neste år. Eller like gjerne bare reise bort. Reise langt bort fra hele jula.

#kaos #jul #helg #lørdag #desember #reise #advent #familie #barn