Happy Halloween!

Hei tirsdag og hei Halloween! Denne dagen har gått i en rasende fart fra tidlig til seint! Startet med utkledning, Halloween aktiviteter og feiring i barnehagen til den lille fra i dag morges, og som varte hele dagen. I ettermiddag var den lille invitert på Halloween fest hos venner fra barnehagen. Men vi hadde allerede kjøpt billetter til Halloween feiring på Saga kino her i Oslo. Tenkte vi skulle gjøre noe annerledes i år enn å banke på alle dørene til naboene våre i kveld.

Tidlig i kveld var vi på plass på Saga kino etter en stemningsfull tur gjennom byen som lyste opp så fint sent i ettermiddag med tente lys overalt i mørket. Her ventet Studio Ghibli-favoritten Katteprinsen. Dette er en av de største norske kinosuksessene noensinne innen japansk tegnefilm. Nå er den endelig tilbake på kino! Filmen vises med norske stemmer og, for aller første gang, også i originalversjon.

Katteprinsen er en kjempeskjønn film for hele familien fra legendariske Studio Ghibli som også har laget Min nabo Totoro og Chihiro og heksene. Mini orkesteret Kodama Forest åpnet forestillingen med en flott konsert med japansk inspirert filmmusikk og den japanske ambassaden var også på plass. Vi fikk smake på godteri fra Japan og fikk noen fine plakater fra de ulike Studio Ghibli tegnefilmene. Alle de små søte heksene, kattene og andre utkledde barn som kom, kunne i tillegg få ansiktsmaling om de hadde lyst.

Resten av kvelden har vi brukt på god mat, Halloween godis og ledd masse av det søte og morsomme filmklippet som ligger på VG nett i kveld av den lille og hennes barnehage som tidligere på dagen hadde besøk av VG og ble filmet av de. Og jeg tror vår minste er strålende fornøyd med dagen, selv om det i år ble Halloween-feiring med en litt annen vri enn hva vi vanligvis pleier å ha på denne dagen.

#halloween #mamma #barn #feiring #film #kino #japan #høst #oktober #hverdag #foto #familie #tegnefilm

UWC – United World Colleges

Den dagen man har et barn som kommer hjem og forteller at det ønsker å flytte utenlands for å studere får man tusen tanker og kaos i hodet som foreldre. Jeg hadde aldri hørt om UWC før, og ante ikke hva det var for noe. Når datteren begynte å fortelle om United World Colleges tenkte jeg først inni meg at det ikke var noe som var aktuelt uansett. Men en dag satte jeg meg ned og gikk gjennom alt som sto på nettsiden deres. Og etter å ha lest all den informasjonen jeg kunne finne tenkte jeg at det var et spennende og ikke minst seriøst opplegg som jeg kan støtte og stille meg bak 100 % som en foreldre.

UWC-skolene tilbyr undervisning i International Baccalaureate (IB) Diploma Programme. IB er en anerkjent 2-årig videregående utdanning som gir generell studiekompetanse, og med et oppnådd IB-diplom kan du komme inn på universiteter og høyskoler over hele verden.

I kveld var vi på informasjonsmøte her i Oslo. Det kom overraskende mange ungdom og foreldre. Faktisk var det store lokale stappfult i kveld! Og fult ble det fort. Ingen tvil om at interessen er stor for de 40 nye prestisje plassene som skal snart skal deles ut til noen heldige ungdommer! De som blir plukket ut får gå 2 år på en av UWC skolene som er fordelt på 17 ulike land rundt om i verden neste år.

Det ble informert fra UWC på møte at de har registrert at 50 ungdommer allerede har startet med sin elektroniske søknad, som nettopp ble åpnet, for å komme inn. Datteren min er en av de som allerede er i gang med å forberede søknaden sin.

For en foreldre som står på sidelinjen og følger denne prosessen er det både spennende og veldig skummelt! Det hjalp masse å komme på informasjonsmøte i kveld. Muligheten til å få høre tidligere elever fortelle om sine erfaringer og opplevelser … og også muligheten til høre en mor snakke om sin datter som befinner seg på en UWC skole nå, gjør det hele litt mer virkelig og litt mindre skremmende.

Det som er positivt med dette er at det er tilbud alle kan ha muligheten til å benytte seg av uavhengig av økonomi. Skolene får nemlig mye statsstøtte, og egenandelen er forholdsvis lav i forhold til andre organisasjoner. Mer info om United World Colleges finner du HER!

Som foreldre må man nok gjennom mange faser før man er klar for å sende et av barna sine utenlands. Men håper dette kan bli en fin og god prosess både for de unge håpefulle og også for de litt mer bekymra og engstelige voksne foreldrene.

#uwc #barn #foreldre #college #utenlands #flytte #tanker #erfaringer #oktober #høst #skole #studere #utdannelse #mamma #reise #unitedworldcolleges #utland #uwcnorge

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Forberedelse til skolestart

I Oslo er forberedelsene til neste års skolestart allerede godt i gang! I kveld ble det holdt informasjonsmøter på mange av Oslo skolene. Noe som mange mener er litt i tidligste laget? Barna som skal begynne på skolen neste år er jo ikke engang skrevet inn! Mens vi foreldre som valgte å dra på møte i dag ble positivt overraska. Bakgrunnen for å starte forberedelsene tidlig er nettopp for å forberede foreldre og barn på overgangen fra barnehage til skolegang så tidlig som mulig.

Agenda for møte var:

• Samarbeidsrutiner barnehage og skole

• Det pedagogiske inneholdet det siste året i barnehagen

• Overgang barnehage til skole

• Hva blir annerledes når barnet begynner på skolen

• Generell informasjon om det første året på skolen

• Aktivitetskolen (AKS)

• Hva det innebærer at skolen skal gi tilpasset opplæring

Vår minste er så heldig at hun skal starte på en helt flunkende ny skole! Denne skolen åpnet i august i år, og den mest moderne miljøskolen i landet. Dette er Oslos første nær nullenergiskole, i tillegg til å ha et av Norges største fasadeintegrerte solcelleanlegg. Skolen har allerede hatt masse besøk fra både innland og det store utland, for å se på hvor imponerende flott denne skolen er.

Innvendig er skolen rålekker! Og under kveldens omvisning slo det meg mange ganger at det må være både motiverende og stimulerende for både elever og lærere å ha undervisning i så vanvittig flotte omgivelser. Alle rom er estetisk vakre og som hentet fra et interiør blad uten en eneste ripe noe sted.

Alle trappeoppganger er dekorert med gigantiske store og fine veggmalerier og kunstverk. Og elevene er så heldige å få tilpasset undervisning ut i fra hvor de befinner seg på iPad. Foreldre blir kurset i hvordan de skal mestre å forstå appene som undervisningen blir gitt i. Hehe! Gymsalen som ligger på toppen av skolen har vinduer fra gulv til tak og sjøutsikt! I tillegg til å ligge langt foran andre skoler teknologisk, har de også inngått samarbeid med Lego Educations for å tilby ekstra morsom, kreativ og fargerik læring.

Skolen tilbyr også halv pris for alle på AKS / Aktivitetskolen som er et tilbud før og etter skolen med masse morsomme aktiviteter. Her står både dans, teater og blant annet forskning på programmet. Jeg kjenner at jeg nesten er litt misunnelig på min lille som har en så spennende skolehverdag i vente .. Hun er virkelig priviligert og heldig som kan nyte godt av en så moderne læreplass fra høsten av! Det er også et stort pluss at hun får være med å bygge opp sin egen kultur på den helt nye skolen. Mange fordeler nå. Sånn var det ikke i det hele tatt når jeg skulle begynne i 1 klasse på skolen i 1984!!

#skole #barn #barnehage #familie #mamma #høst #utdannelse #oslo #informasjon #tips #ipad #teknologi #oktober

Oktober

Det begynner å bli tungt å stå opp om morgenen nå som høsten har kommet. Særlig de dagene som man vet det regner, blåser og det er meldt dårlig vær. Alle de dagene når det er mørkt og kaldt ute og varmt inne. Og sengen føles ut som det eneste paradis på jord. Merker at det da er fort gjort å skru av og på vekkerklokka mange ganger før man i det hele tatt klarer å reagere å komme seg opp.

Men når man først har klart å komme seg opp er det egentlig ganske koselig å tusle ute når det er mørkt, i skumringen, på tomme gater, blant alle bladene som ligger på bakken. I regnet og i vinden. Og da glemmer man fort at det er surt og bare 2 og 3 grader ute.

Nå som årstiden begynner å bli tung, hjelper det alltid å ha noe å se fram til. Så jeg har bestemt at vi skal reise vekk på nyåret. Har spennende planer på gang. Men de andre vet ikke noe om det ennå. Tenkte å gi en reise i julepresang i år. En opplevelse som man vil huske. Og da kan det bare regne og blåse så mye det vil fremover. For da vet man at det venter noe bra når man har kommet seg gjennom høsten og over på nyåret. Noe man kan glede seg til!

#onsdag #mamma #reise #høst #hverdag #oslo #foto #natur #familie #tips #jul #ferie #oktober