Dagen derpå

I går hadde jeg bursdag! På en helt vanlig regnfull tirsdag, som ble til en helt magisk dag fordi så mange husket på meg. Det var veldig hyggelig og jeg ble veldig glad!! Nå er jeg 1 år eldre! Men har aldri følt meg yngre enn akkurat nå. Evig ung innvendig i alle fall. I går reiste min mellomste datter tilbake til UWC, United World College igjen og sitt siste semester der. Nå ses ikke igjen før i mai. Den neste tiden blir utrolig spennende med tanke på hvor hun kommer inn av de universitetene hun har søkt utenlands. Ellers gleder jeg meg til at jeg snart skal være turist igjen i egen ny. Denne gang skal vi bo på Amerikalinjen som var et nytt hotell i 2019. Har også begynt å glede meg til å reise på Celebrity Apex i sommer. Helt nytt cruiseskip fra Celebrity Cruises som skal være ferdig 30 mars. Venter på beskjed fra jobb om når jeg får fri, så skal jeg kaste meg rundt å bestille med en engang.

Vinkurs, bursdag og helg

Til jul var jeg så heldig å få 2 billetter til vinkurs og vinsmaking med den kjente musikeren Sigurd Wongraven som også har sin egen vin. Jeg elsker vinen hans og ble kjempeglad! Alle vinkurs han har blir alltid fort utsolgt uansett hvor i landet det er. Registrerte også sist jeg var på flyplassen at de var helt utsolgt og tomme for vinen hans på Tax Freen. Har gledet med til å gå på dette lenge og i går var endelig dagen her. Tok med meg min eldste datter til Kulturkirken Jakob i går kveld. Her har vi aldri vært før og var spente på hvor vinkurset skulle være? Men populær som denne mannen er så hadde han klart å fylle hele kirken til randen! 5 gigantiske langbord som gikk over hele kirken fulle med alle typer folk. Både eldre og yngre. Vi fikk smake på 5 ulike viner, inkludert champagne. Det var spennende å høre Sigurd Wongraven fortelle om vin og bakgrunnen for de ulike produktene og stemningen var upåklagelig. Alle så ut til å kose seg veldig. Det ble en kjempefin kveld og dette er noe jeg har lyst til å gjøre igjen. Anbefales! I går kom også min mellomste datter overraskende hjem fra United World College. Vi var innstilt på at vi kanskje ikke så henne før til påske eller i mai når hun dro tilbake til skolen i begynnelsen av januar, men hadde fått fri for å reise hjem og feire bursdagen sin som er i dag! Dermed blir dette en helg hvor vi skal prøve å endre alle planer vi har og kose oss mest mulig den korte tiden hun er hjemme på lynvisitt.

Gilbert & George

Den minste i familien har i flere år aktivt vært med i en kunstklubb for barn på Astrup Fearnley Museet. Hun har de siste årene sett alle utstillingene på Astrup Fearnley og utviklet en stor interesse for moderne og abstrakt kunst til tross for at hun bare er 7,5 år! Som foreldre som stadig leverer og henter på Astrup Fearnley har vi også sett det meste som er blitt vist der. Det siste vi var og så på sammen var Gilbert & George utstillingen The Great Exhibition. En fargerik utstilling som har fått mye oppmerksomhet. Personlig syns jeg mange av bildene på denne utstillingen var ganske så sære, men den minste sa det var kult og inspirerende med alle fargene. Er jo dette kunsten handler om, å engasjere!

Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen arrangerer en rekke ting for barn, familier og ungdom. Kunstklubbene koster det ingenting å være med på. Dette er et fantastisk flott tilbud til barn og ungdom i Oslo. Mer informasjon finner du HER!

Disney on Ice

Hvert eneste år i januar har vi dratt på Disney on Ice de siste årene. Selv om den minste i familien ikke lenger er like besatt av Disney prinsesser som hun engang var, er det dette noe hun ikke hadde lyst til å gå glipp av. I år var det også litt ekstra stas at hun hun skulle gå, for det skulle flere andre i klassen hennes også. Det passet også bra at hun fikk med seg klassebamsen Teddi hjem og boken de må skrive i om hva de gjør, når denne bamsen er på besøk hos de forskjellige elevene i klassen, for denne helgen har vi noe vi kan skrive om som vi har gjort. I trist og grått regnvær tok vi turen til Oslo Spektrum fredag kveld. Vi vet fra tidligere besøk at mat og drikke på Disney on Ice koster en hel liten formue, og spiste middag før vi gikk. Det er ganske lurt for det er en kjent sak at prisene er helt sinnsyke på dette showet. Dette er noe vi også har snakket med den lille om, så hun blir ikke lenger lei seg eller skuffa for at vi ikke kjøper blinkende tryllestaver, bamser, dukker, overprisa popcorn og blått, gult eller rosa sukkerspinn.

Vi pleier alltid kun å kjøpe med oss et programblad så hun har er minne fra de ulike showene hvert år, og hun er mer enn fornøyd med det. Det som også mange ikke er klar over er at på Disney on Ice får man lov til å ta med seg litt snacks, godteri og drikke til barna. Ikke i enorme mengder, men nok til at man slipper å kjøpe noe der. Positivt!!! I år fikk vi servert Hawaii stemning med Moana (eller Vaiana som hun orginalt og egentlig heter), et nytt gjensyn med populære Elsa, Anna og snømannen Olaf fra Frost, Ariel fra Den Lille Havfruen, Rapunsel, Belle fra Skjønnheten og Udyret og Mikke Mus og alle vennene hans. Moana var favoritten i år! Vi hadde plasser litt opp i høyden og så perfekt denne gang! Hadde super panoramautsikt over hele scenen og ingen foran oss. Tror det er best å bestille litt høyt oppe for å se best når man skal på Disney on Ice. Det er også lurt å bestille seter der man slipper å ha noen foran seg, ellers kan man fort bli sittende å irritere seg over de som evt. havner foran og tar vekk all utsikten.

Vi hadde en god opplevelse i år igjen og drar sikkert tilbake neste år også. Særlig nå som vi har funnet perfekte plasser … Den minste synes det er stor stas, og det så ut som alle de andre barna som var der i kveld tenkte det samme.

Turist i min egen by

Søndag morgen våknet jeg opp til flott soloppgang som turist i egen by på Clarion Hotel The Hub. Jeg listet meg opp og ned til frokosten for å få et glimt av den med engang de åpnet. Tenkte at jeg ville være den eneste her da, en tidlig morgen på en søndag, men der tok jeg grundig feil. Når jeg kom ned bare noen minutter etter at de hadde åpnet var det allerede svært folksomt. Hadde gledet meg til denne frokosten for jeg hadde hørt på forhånd at den var veldig bra. Hotellfrokost er det beste jeg vet i hele verden og jeg ble ikke skuffa! Her fantes absolutt alt og litt mer. Enormt utvalg av alt du kan tenke deg. Stort pluss med en egen omelett mann og en egen dame som laget pannekaker. Sånn elsker jeg! Alt så delikat og veldig fristende ut. Frokosten her er grunn nok alene til å være turist i egen by. Dette hotellet anbefales på det varmeste! Det beste hotellet i Oslo? Jeg kommer tilbake!

Midt i ❤️ av Oslo

Denne helgen bodde vi på Clarion Hotel The Hub midt i hjertet av Oslo. Her kommer noen flere bilder fra innsiden av det flotte og stilige hotellet. I første etasje finner du Hub Bar.

I området rundt resepsjonen finner du flere ulike, fine og behagelige steder du kan sette deg ned og slappe av.

Tar du heisen opp til 13. etasje finner du den populære restauranten Norda og Calmeyers Hage. Her kan du spise god og spennende mat og kose deg med en drink og panoramautsikt utover Operaen, Bjørvika og Oslofjorden. Vinduene i restauranten kan åpnes fra gulv til tak og det finnes også en stor terrasse som går rundt hele resturanten.

Bli med inn på The Hub!

Denne helgen har vi testet Clarion Hotel The Hub som ligger midt i hjertet av Oslo. Vi var så heldige at vi ble oppgradert til et Deluxe rom som lå i 11 etasje. Dette rommet hadde balkong og en flott utsikt utover hele sentrum av byen. Her kunne vi se på været som endret seg fra gråttt og trist til den flotteste soloppgang og knallblå himmel. Planlegger du å bo her anbefales det å få et rom høyt oppe med en balkong. En positiv overraskelse er at det også finnes badebasseng her og flere badstuer. Vi hadde ikke tenkt på å ta med oss badetøy, men fikk kjøpt det vi trengte impulsivt på Oslo City som ligger like ved. Bassenget og treningsrommet har åpent til kl 23 og koster ingenting å bruke for de som bor her. Det som gjorde hele oppholdet var den gode frokosten! Jeg sto opp tidlig for å få et glimt av hvordan denne så ut når de åpnet. Det var lurt, for allerede da var det overraskende folksomt. Når vi kom ned igjen alle sammen. var det travelt her. Så ut som det var mange som bodde her denne helgen, og det var først i frokosten man la merke til at det var så mange andre gjester der. Frokosten er alene verdt å bo her for! Kjempebra!!! ❤️ Kommer bilder fra frokosten og flere fra resten av hotellet!

Pincho Nation

Denne helgen er vi turister i egen by. Vi bor på The Hub og bestemte oss også for å prøve ut en spiseplass vi ikke hadde vært før. Jeg ble anbefalt flere spennende steder på Sørenga, men valget falt på et sted som jeg tenkte at kunne være morsomt både for store og små. Når man skal ut å spise med barn er det fint å velge et sted som også kan fange oppmerksomheten deres, ellers får man ofte ikke vært et sted så lenge. Jeg har lest og hørt mye om Pincho Nation. Det er en populær spiseplass her i Oslo. Bare i Oslo finnes det 2 av den! Restauranten er innredet som et 30 talls sirkus. Det gjennomførte temaet går som en rød tråd gjennom hele lokalet. For å spise her må du laste ned en app på telefonen din. Her kan du reservere bord og se på menyen. Denne består av et stort utvalg i både kjøtt, fisk og vegetarretter. Hver rett er ikke så stor og heller ikke så dyr. Så her det vanlig å bestille flere retter. Menyen kan du se HER! Når man omsider har klart å bestemme seg for hva man vil spise bestiller man alt i appen. I denne appen betaler man også for det man bestiller. For hver krone man bruker får man poeng som blir til gratis bonusretter. Kult sted og konsept! Den minste elsket denne plassen og det gjorde vi voksne også. Kommer lett tilbake hit igjen. Denne restauranten finnes over hele Europa.

Clarion Hotel The Hub

Vi bestemte oss for å ta en liten ferie fra hverdagen denne helgen og har sjekket inn på det flotte og stilige hotellet Clarion Hotel The Hub her i Oslo. Jeg har med meg 2 av 3 døtre og planen er å kose oss sammen! Den siste datteren min er på United World College og har jo derfor ingen mulighet til å bli med oss denne helgen. Hun bor på skolen og kommer ikke hjem igjen før påske, men er med oss i tankene.

Dette lekre hotellet er blitt pusset opp og er ikke til å kjenne igjen. Før het det Royal Christiania for de som husker det? Jeg hadde på forhånd bestilt et helt vanlig Standard dobbeltrom og var så heldig å bli oppgradert til en høyere og bedre romkategori. Fikk et stort Deluxe dobbeltrom når vi sjekket inn. Gikk faktisk opp hele 2 romkategorier!! En av mange fordeler med å være medlem i Nordic Choice Club.

Vi bruker igjen bonuspoeng for å bo her som vi har i Nordic Choice sin medlemsklubb og betaler ingenting for å bo her. Kjekt med disse gratis overnattingene! Clarion Hotel The Hub er blitt kjent for sin store og gode frokost og vi gleder oss til å prøve ut den i morgen tidlig! I ettermiddag har vi reservert bord med venner på en stilig og populær spiseplass her i byen som vi gleder oss masse til å besøke for første gang.

Tilbake til Vestlandet

I ettermiddag reiser min mellomste datter tilbake til Vestlandet. Det er meldt full storm og orkan og jeg spent på om flyet går og båten hun skal ta videre når hun kommer til Bergen. Hun er nå klar for å ta fatt på siste semester på UWC, United World College. Snart ferdig med 2 år som gikk veldig fort! Kanskje ikke for henne, men i alle fall for oss andre i familien. Den neste tiden blir veldig spennende. Hun venter på svar fra universitet hun har søkt i utlandet. Har allerede kommet inn et sted og venter svar fra de andre som hun også har søkt på. Resten av familien er også spent på hva hun bestemmer seg for, siden dette vil påvirke hele familien. Vi kommer til å reise på besøk der hun flytter, og er derfor spente på hvor det er vi skal reise til? Er vel ikke så lenge før alt er klart og vi får vite mer. Selv om vi er forberedt på dette føles det likevel rart.