Nedtelling til høstferie

Om nøyaktig 7 dager sitter vi på et fly på vei til høstferie og vekk fra hverdagen. Akkurat nå er jeg veldig glad for at jeg valgte å ‘snekre’ sammen min egen billige ferie hjemme, fremfor å bestille en dyr pakkereise via et reiseselskap. Gjør man det selv får man det akkurat som man vil ha det. Det enkle er ofte det beste. Jeg har registrert at flyselskapene de siste dagene har skrudd opp prisene voldsomt. Vi betalte bare knappe 300 kr pr person for flybilletter med SAS. Nå koster det 5 ganger så mye en vei. Vi skal heller ikke betale mange hundrelappene for et fint hotell med frokost. Det er nemlig fult mulig å reise billig og bo bra på budsjett, selv i skoleferiene.

I går syntes jeg oppriktig synd på alle de som hadde brukt en hel liten formue på pakkereiser i høstferien med Ving, og sto i fare for å ikke få reist. Veldig fint for alle de at det ordnet seg, selv om det så mørkt ut lenge. De fleste hadde nok ikke hatt muligheten til å bestille seg en ny ferie heller når de allerede hadde brukt mye penger på ferien de hadde bestilt. Tror det fort kunne tatt tid med å få tilbake pengene sine. Oppfordrer alle til å ordne turer selv! Det er ikke vanskelig å ordne alt sammen selv og en av de morsomste tingene med å reise er jo planleggingen! Jeg håper de gjenværende selskapene for pakkereiser nå gjør endringer for å klare å overleve markedet. Tilpasse seg bedre den nye måten reisende tenker på i dag.

Tanker om Thomas Cook sin konkurs

Det kom ikke som en stor overraskelse at reiseselskapet Thomas Cook har slått seg konkurs. Trenden blant reisende er å sette sammen reisene sine selv, og sånn har det vært i mange år. Med dagens teknologi har alle tilgang til bookingsider for hoteller og flyselskap og kan være sitt eget reiseselskap. Det er sjelden man har behov for å gå via et annet selskap når man skal bestille en reise lenger. Reisende liker å bestemme selv når de skal reise og når de skal reise hjem. Vi liker å sette sammen vår egen ferie og ha valgfrihet.

Vi har som andre familier reist flere ganger med Ving og Thomas Cook til både Thailand, Sunwing hoteller, til Ibiza og Mallorca bare for å nevne noe. Hver eneste gang vi har vært med på en pakkereise har vi tenkt at vi kunne ha ordnet det billigere selv og at avreisetidspunktet feks ikke passet oss helt. Jeg må også innrømme at jeg var innom Ving sine sider når jeg kikket på høstferie for å se om det fantes noen tilbud, men fant fort ut at det var mye billigere å ordne det selv. Ving sine turer for høstferien passet heller ikke med avreisen og hjemreisen vi ønsket oss i forhold til skole og jobb. Og det er akkurat dette mange familier og reisende har funnet ut, at pakkereiseselskapene tilbyr lite fleksibilitet og skrur opp prisene så mye i skoleferiene at det ikke er verdt å bestille noe lenger. Det er i dag blitt lettere å ordne reisene sine selv.

Jeg tror pakkereiseselskapene sin tid er forbi. Folk flest er lei av skjulte gebyr, dårlige betalingsvilkår, høye betalingsgebyr, lite fleksibilitet og valgmuligheter når det gjelder reisen, mangelfull totalpris og villedende markedsføring. Det hjelper ikke at de har lokket med reisegaranti om man bestiller gjennom de. De fleste har reiseforsikring og satser heller på at det ordner seg på en eller annen måte om et fly blir innstilt eller om det skulle oppstå sykdom på reisen. Pakkereiser har kanskje vært fint for noen, men ikke for de fleste.

Tilbake til Cannes

Nå er det ikke mange dager igjen til det er høstferie og vi skal ut å reise igjen. I mellomtiden har jeg tenkt på alle de fine minnene vi har fra de 2 cruisene vi var på i sommer med Celebrity Edge. Et av stoppene vi hadde var i Cannes. Faktisk tredje gang vi kom tilbake hit. Husker at første gang vi var her så likte vi ikke Cannes noe særlig i det hele tatt. Himmelen var grå, det begynte å ringe bare noen minutter etter vi kom, vi klarte ikke å bli enige om hvor vi skulle spise og alle sammen begynte å krangle. Når vi reiste derfra den gangen var alle i dårlig humør. Det eneste alle var enige om var at Cannes bare var oppskrytt og vi kunne ikke forstå hva det var folk likte med denne byen. Når vi kom tilbake for andre gang var himmelen blå, det var varmt og været var bra. Vi besøkte strendene, badet, gikk tur og satt igjen med et helt annet inntrykk av byen. Når vi nå komme tilbake for tredje gang var vi også heldige med været. Vi ruslet ned til strendene langs alle de flotte båtene i havnen igjen, vi badet, gikk gjennom den lange handlegaten på vei tilbake til cruisehavna og var alle enige om at Cannes faktisk er en veldig fin og koselig by.

Favoritthotell i Venezia

Vi har bodd på flere ulike hotell når vi har besøkt Venezia. Et av de vi har likt aller best ligger en liten båttur unna selve sentrum av Venezia. Hotellet som ligger på Murano er en liten øy rett utenfor selve Venezia. Vårt favoritthotell har nylig byttet navn. Det het tidligere La Gare Sofitel og jeg skrev om hotellet når vi bodde der HER! Siden sist har hotellet blitt en del av den eksklusive hotellkjeden Hyatt. Hvis du vurderer å ta en tur til Venezia i nærmeste framtid bør du vurdere å bo på dette hotellet. Det var veldig fint å bo et stykke unna selve Venezia som fort oppleves som veldig masete og intenst. På Murano var det stille og rolig. På denne lille øya er det mindre turister og en helt annen stemning. Samtidig som man bare er kort tur unna sentrum og alle de andre øyene med båt. Vi bodde i en Suite som gikk over 2 plan og hadde frokost inkludert. Frokosten ble servert i en flott hage som var utendørs. Rommet var stort og er perfekt for familier som ønsker god plass. En stor fordel med dette hotellet er at de også tilbyr gratis transport til og fra flyplassen i privat båt. Et supert tilbud som vi valgte å benytte oss av. Noe som sparte oss for masse tid og penger. Link dette fine hotellet finner du HER!

Menton

For noen år siden besøkte vi den lille kystbyen Menton som ligger på den Franske Riviera mellom Monaco og grensen til Italia. Vi gikk tur langs stranden og i de koselige gatene, og jeg husker at jeg tenkte at det var en fin plass. Byen minner meg om min favorittby Villefranche-sur- Mer med sine fargerike hus og gater, bare at denne byen er større. Vi hadde tenkt å dra innom Menton igjen i fjor når vi var i Villefranche, men hadde dårlig vær og droppet det. Nå er byen aktuell på ny ettersom jeg har en datter som vurderer å søke seg inn på et anerkjent universitet som ligger i Menton nå i høst.

På seilingene vi hadde med Celebrity Edge i juli fikk vi muligheten igjen. Vi hadde stopp i både Villefranche og Monaco som er like i nærheten. Vi bestemte oss for å dra til Menton når vi denne gang kom til Monaco. Dette er en plass vi har besøkt mange ganger før og nå føler oss helt ferdig med. Se HER! Derfor tenkte jeg at det ville være hyggelige å gjøre noe helt annet enn å tilbringe dagen der. Jeg hadde heller lyst til å vise mine eldste døtre som ikke hadde vært i Menton før denne kjempefine og koselige byen.

Bare 3 stopp med toget fra Monaco ligger Menton. Her er stemningen rolig og avslappende i forhold til de mer travle nabobyene Monaco og Nice. Byen er delt i 2. I den eldste delen ligger alle husene oppover en bratt klippe, mens i den nyere delen ligger alt nedenfor klippen. Her finner du også alle butikkene og spiseplassene. Byen har flere strender, og den fineste ligger i den gamle delen av byen, nedenfor klippen. Her er det også en stor og fin sandstrand. Bare 1 km fra havna hvor alle småbåtene ligger er grensen til Italia.

Universitet i Menton ligger bare et steinkast fra den fine sandstranden og havet. Skolen hadde stengt for sommeren, men jeg gikk tur oppover den bratte klippen av den gamle delen av byen for å se området. Her var det veldig fint! Hyggelig gamleby hvor man opplever at forholdene er så små at lokalbefolkningen hilser på deg i gatene. I Menton finnes det ikke noe fancy kjøpesenter, men mange små butikker og spiseplasser utendørs langs en bilfri gate rett ved gamlebyen. Selv om Menton er en stille og rolig plass er det verdt å ta turen hit! Været der er også varmt og solrikt nesten hele året.