På flyplassen

I dag gikk turen til flyplassen igjen. Kunne ønske jeg kunne si at det var jeg som var på vei til en spennende og eksotisk plass langt borte i fjerne himmelstrøk. Men i dag har jeg en datter som reiser alene! Selv om det altså ikke var min tur til å reise i dag, fikk jeg likevel reisefeber når vi kom til flyplassen. Kjente både litt ekstra høy puls og mer ❤️bank enn vanlig. Merker også at den lille er veldig opptatt av fly for tiden. Hun stopper nemlig opp og peker på hvert eneste fly hun ser på himmelen. Derfor var det stor stas for henne å få bli med på flyplassen i dag. Et magisk sted for en liten nysgjerrig jente. Hun fulgte nøye med på alt hun så. Og særlig på innsjekkingen! Så ut som hun var klar til å reise alene ut på eventyr. Etter vi nylig så den siste Karsten og Petra filmen på kino, har hun snakket mye om at hun vil til Afrika for å se på løver! = ) Det var rart å sende sitt eget barn gjennom sikkerhetskontrollen helt alene. Men jeg vet at det går bra, og da må man også bare prøve å slappe av. Det er jo som kjent faktisk tryggere å fly, enn å kjøre bil. I dag var det også vindstille og et kjempefint flyvær! Veldig mange reisende på flyplassen i dag. Siden høstferien har startet er det mange som er på reise nå. Snart er det heldigvis min tur å reise igjen også. Det gleder jeg meg veldig til! Skulle gjerne ha reist bort allerede i dag. 

Badeland i Dubai med hai sklie!

I Dubai er det veldig varmt året rundt! Derfor er det fint at alle de store hotellene også kan friste med store svømmebasseng, private strender og bare noen skritt til det store badevannet i havet. Atlantis – The Palm kan i tillegg til alle bassengene, den private og lange stranden, også friste med et eget stort badeland!  Som gjest på hotellet har man selvsagt ubegrenset og gratis tilgang til dette enorme badelandet. Men også andre besøkende kan benytte seg av Aquaventure Waterpark mot betaling. Badelandet passer både for store og små. Her er det mange store basseng og sklier. Det finnes også en lang og kunstig elv som går rundt hele badelandet, som man kan renne gjennom på en badering! Og for de aller tøffeste kan man prøve en bratt sklie som går rett  ned i en glasstunnel og videre gjennom et vann fult av haier!! Du kan lese mer om dette HER!! Akkurat denne adrenalin sklien har flere ganger vært med som en utfordring i det populære programmet Amazing Race, som du kanskje har fått med deg på TV? I badelandet finnes det også flere strender og spiseplasser. Alt er tilrettelagt for at man kan ha det moro i timesvis i den stekende solen i Dubai. Absolutt verdt å ta turen hit, om du har planer om en tur over til Dubai! Noen bilder fra det kjempestore badelandet kan du se under her:

Ta en tur ned i akvariet!

Har tidligere skrevet om Atlantis – The Palm i Dubai, som er et hotell litt utenom det vanlige. Dette er et veldig stort tema hotell ytterst på palmen. Og her hadde vi et hotellopphold jeg aldri kommer til å glemme! Du kan lese mer om dette hotellet litt lenger ned på siden min. Her finnes også et gigantisk akvarium med mer enn 65 000 fisker av ulike slag. Akvariet som heter The Lost Chambers tilbyr også alle gjester og besøkende et dykk ned i dette gigantisk store akvariet! Man kan bli med både på snorkle og dykketurer. Enten blant vanlige fisk eller haiene. De tilbyr også at man kan bli med å mate fiskene. For alle gjester som bor på hotellet er det fri adgang til å se på selve akvariet hele døgnet. Men om man vil oppi, må også hotellets gjester betale ekstra. For de som bor på hotellet kan man velge å spise frokost ved siden av akvariet. Og for de som ikke får nok av fisk, kan man også bo på rom som heter Underwater Suite! Sjekk bilder av disse fantastiske rommene HER!! Under deler jeg noen av bildene som jeg tok fra det flotte akvariet på vei til frokost hver eneste morgen. Kan du se hvilken fisk jeg forelsket meg helt i? = ) Hadde ikke lyst å reise fra den! Så søt!!

Ta turen til Dubai!

Det har aldri vært lettere å komme seg til Dubai enn nå! Flere flyselskap tilbyr nå daglige avganger hit. Og fra Oslo kan man nå også fly direkte med flyselskapet Emirates hver eneste dag. Med lave billettpriser og en flytid som ikke er lenger enn til Gran Canaria, er det stadig flere som heller velger å ta turen til dette spennende ørkenlandet. Her står nemlig opplevelsene i kø! For bare knappe 30 år siden var dette et sted med bare ørken og sand. Mens det nå er forvandlet til å bli et av de mest utrolige stedene i verden. I Dubai er nemlig alt verdens høyeste, verdens dyreste, verdens lengste, verdens flotteste, verdens største osv osv  = )

Om du er en av de som elsker å shoppe, så er Dubai det rette stedet å være! Her er det veldig mange fristelser og et enormt utvalg overalt! En liten oversikt finnes HER! Men det finnes også masse andre ting man kan finne på mens man befinner seg her, for de som ikke liker å handle, men som setter opplevelser høyt. Her er en liten oversikt over steder man ikke bør gå glipp av mens man besøker Dubai: verdt å få med seg liste!

Hoteller finnes i alle prisklasser! Fra den enkleste og billigste prisklassen og opp i den mest overdådige luksusen du kan tenke deg! Det finnes hele 518 hoteller å velge mellom. Og et perfekt regnværtips er å se på bildene fra de dyreste hotellene, om du har lyst til å drømme deg bort fra høstværet her hjemme.

En veldig fin Dubai guide finner du HER!

Dubai er stedet som man enten elsker eller hater. Og alle ser ut til å ha en mening om nettopp Dubai. Men det er uansett ikke til å unngå at man blir fascinert over det man ser her. Det er imponerende hva de har fått til i Dubai. Og man må bare ta turen over for å se alt med sine egen øyne.Jeg er en av de som elsker Dubai! Og som gleder meg til å reise tilbake. Dropp trauste og kjedelige charter destinasjoner ala Kanariøyene, og spander på deg selv en eksotisk ørken ferie i stedet for! Jeg kan love deg at du ikke kommer til å angre!! : D

PS: Om du er en av de som har lyst å få med deg mest mulig mens du er på tur, så anbefaler jeg deg å se nærmere på Royal Caribbean sine cruise som skal gå fra Dubai i vinter. Fra desember i år til mars neste år har du mulighet til å få med deg det beste de arabiske emiratene har å tilby. Og det er nettopp dette vi har bestilt! Da kan du kombinere cruiset med et par netter i Dubai før eller etter. Perfekt også for de som bare vil slappe av og ikke gjøre noe som helst! = )

Dubai

Vi planlegger i disse dager en ny tur til Dubai. Her har vi vært flere ganger tidligere i forbindelse med mellomlandinger til andre destinasjoner. Og vi har også hatt en lengre Stopover her på vei til Maldivene. Sist vi var her bodde vi nesten en uke på Atlantis -The Palm. Dette er ikke et av de billigste badehotellene i Dubai. Men flyselskapet Emirates har stadig vekk tilbud på forskjellige hotell i Dubai. Og Atlantis er et av de stedene som det er mulig å gjøre et kupp på om man booker via Emirates! Det var det vi gjorde og vi fikk da et uslåelig tilbud gjennom flyselskapet. Mitt beste Dubai tips som er verdt å sjekke ut!

Hotellet er bare helt enkelt overdådig! Det ligger ytterst på den kunstige og menneskeskapte ‘palmen’, og er kjent for å ha den beste utsikten i Dubai! Hotellet strekker seg over et enormt stort område. Her er det masse å se både inne og ute. Be om å få et rom høyt oppe, så har du panoramautsikt utover hele Dubai! På hotellet finner du et eget badeland, mange svømmebasseng, dykkesenter, treningssenter, barneklubb, ungdomsklubb, mange butikker, et gigantisk akvarium, delfinpark, sklier som renner gjennom et basseng med haier, flotte strender, 20 spiseplasser, barer, nattklubber, SPA, parker og egentlig alt du kan tenke deg. Hotellet er så stort at man trenger egentlig ikke å forlate hotellet mens man er der i det hele tatt! Her finner du nemlig alt du trenger og mer. Anbefaler å bestille rom med frokost. Den er virkelig verdt å få med seg! Mens man spiser kan man se på tusenvis av fisker! Uken vi tilbragte her var en stor opplevelse både for liten og stor! Og det perfekte stedet for både en avslappende og aktiv familieferie. Atlantis er et unikt sted hvor det er helt umulig å kjede seg!

En liten tur til Afrika

Karsten og Petra bøkene er veldig populære hjemme hos oss. Og særlig boken om Løveungen og Frøken Kanin på eventyr i Afrika! Den har jeg lest hver eneste kveld i flere uker for den lille nå. Og det er bøkene som handler om at de drar ut på eventyr jorden rundt som engasjerer henne aller mest.

Hun har arvet alle Karsten og Petra bøkene fra de eldre søstrene sine. Så dette er en serie som har vært populær veldig lenge nå.

I dag er det en ekstra grå søndag. Og det var ingenting som passet bedre enn nettopp å ta turen på kino. Karsten og Petra på Safari gikk rett hjem hos liten og stor. Akkurat passe lang og så spennende at den lille satt helt i ro gjennom hele filmen. En FIN liten film! = )

1001 natt

Hadde lyst å gi en spennende opplevelse i gave til årets konfirmant. Noe hun alltid vil komme til å huske. Dette skrev jeg også om tidligere HER! Gaven er en spennende reise! Et eksotisk 1001 natt cruise! Vi skal fly til Dubai med Emirates. Her skal vi bo noen dager på hotell midt på en strand. Vi skal utforske Dubai nærmere (selv om vi har vært her før), slappe av og shoppe. Før vi går ombord i Royal Caribbeans cruiseskip som skal ta oss gjennom De Arabiske Emirater. Vi har bestilt en Owners Suite. Som er en lugar/ suite som er like stor som en leilighet! Den har en ekstra stor terrasse/ ballkong som strekker seg rundt hele suiten og lugaren. Vi skal bo på et av de øverste dekkene. Så denne gang blir det en ekstra kort vei å gå til svømmebassengene og solsengene som finnes om bord på cruisebåten. Den store private terrassen vår kommer til å bli flittig brukt! Den er perfekt for frokoster utendørs mens vi kikker på soloppgangen eller avslutter en kveld til solnedgangen. Opplevelsene kommer til å stå i kø på de ulike stoppene som er: Dubai, De forente arabiske emirater, Khasab i Oman, Muscat i Oman i 2 dager, til sjøs, Abu Dhabi, De forente arabiske emirater og tilbake til Dubai hvor vi er på cruisebåten og ligger til havn i 2 dager. Dette blir vårt 7 cruise! Og uten tvil det mest spesielle til nå. Kommer til å skille seg veldig ut fra både cruise vi har hatt tidligere i både Middelhavet og Karibien. Men det beste av alt, det kommer til å bli varmt og godt! For det finnes ikke noe bedre enn tropisk varme, sol  og masse palmer.

En kveld med a-ha

Så fort dørene ble åpnet i går kveld på Union Scene i Drammen, løp alle som sto på gjestelista til a-ha inn! Jeg hadde aldri vært her før og viste heller ikke hvordan det så ut inne. Men oppdaget at det var et galleri i 2 etg, og skjønte fort at det var plassen å stå for meg som ikke er blant de høyeste. Men så fort jeg hadde løpt opp der,  så jeg at jeg slett ikke var alene om den tanken. Det var allerede fult! De fleste som hadde plassert seg helt inn til gelendetet, var også de aller høyeste. Og de var heller ikke villig til å la de som er 5 ganger lavere få komme foran!  Hvorfor skal det være sånn? ; ( 

Uansett, til tross for at jeg ikke fikk den utsikten jeg hadde håpet på, hadde jeg likevel en stor og minnerik kveld i går. a-ha sa flere ganger at vi var på en øving. De skal snart spille i Brasil på Rock in Rio og hadde lyst å øve foran publikum på lys og lyd. Det var ingen fullproduksjon konsert. Men du verden så bra! Det hørtes ikke mye ut som en øvelse. Morten sang som en gud! Og lyden var det heller ikke noe å si på. De spilte i en time, og stemningen var til å ta og føle på. Det var så bra at ingen som var der hadde lyst at det noengang skulle ta slutt. Og det var derfor alle også ble stående lenge etter at det faktisk var ferdig. For en kveld! En opplevelse jeg kan leve lenge på. 

På vei til konsert …

Nå sitter jeg på toget! På vei til Drammen for å være med på a-ha sin eksklusive konsert. Det er bare spesielt inviterte og deres familie som kommer. Veldig gøy at jeg fikk en av de billettene i går. Det er jo ikke hver dag man kan skryte over å stå på gjestelista til selveste a-ha!!! Stor stas med andre ord.Jeg er egentlig stuptrøtt etter en lang dag på jobb. Men i dag var målet å ikke sovne i sofan så fort jeg kom hjem og satte meg ned. Og det klarte jeg heldigvis å unngå! Selv om jeg ikke rakk det toget jeg hadde tenkt å ta, sitter jeg i det minste godt plassert på et tog nå. Og jeg må absolutt ikke sovne!! For aldri i verden om jeg vil gå glipp av dette.

Gleder meg veldig!!!! Blir kjekt å komme tilbake til Drammen en tur også. Jeg synes det er en koselig liten by. Har aldri vært på Union Scene før, så spent på hvordan det er der. Har hørt at siden det ikke er så stort, så får man mer en intim følelse. Og det er jo veldig bra! For i Spektrum blir det altfor stort og upersonlig. Krysser fingrene for at dette bare må bli en SUPER kveld!

Stjernemøte!

Jeg var en av de som brukte mesteparten av 80 tallet til å dagdrømme om Morten Harket! A-ha var for meg de største av de alle. Musikken ble spilt dagen lang. Og veggene mine var sirlig tapesert av plakater fra TOPP med bilder av helten min poserende i alle tenklige positurer. Det var heller ikke få ganger jeg skrev ønskebrev til ukebladet Hjemmet og ungdomsbladet TOPP for å trygle om å få et møte med Morten Harket. Jeg var så ubeskrivelig forelsket i han! = ) Og jeg tenkte flere ganger hver eneste dag, at en vakker dag så skulle jeg klare å få til et møte med nettopp HAN! Drømmemannen gjennom hele det legendariske 80 tallet!! Veldig mange år senere skulle det altså vise seg at en av mine aller største drømmer omsider skulle gå i oppfyllelse!

I dag var de nemlig på signering på Platekompaniet på Oslo City! Jeg så for noen dager siden at det sto at de skulle stille på signering. Og at de 500 første skulle også billett til eksklusiv konsert. Køen startet allerede klokken 07.30 i dag morges! Og jeg var usikker på om det poeng å dra dit først når jeg var ferdig på jobb i ettermiddag. Regnet jo med at alle billettene for lengst var borte vekk innen den tid .. Men jeg hadde flaks! Når jeg kom var det kø i hele 3 etasje allerede. Men jeg var en av de heldig som fikk billett, selv om jeg kom sent.

Kort tid etter var det kø i hele 2 etasje også. Og nærmere 1000 mennesker sto i kø! Fans hadde flydd inn fra hele verden for å treffe de. Og vi hadde mye moro mens vi sto i køen. Vi mimret som om vi var tenåringer igjen! Det ble etterhvert veldig varmt. Men Platekompaniet delte ut gratis brus. Nrk filmet og det var masse presse der. Ingen tvil om at A-ha fremdeles er Norges største popstjerner! Vi var alle helt skjelvne før det var vår tur å treffe de. Kjente jeg var helt svett i hendene …men så var det endelig MIN tur!! Og det føltes helt MAGISK! : D