Tips til billig høstferie!

Etter en 2 måneder lang skoleferie var den minste i familien glad for å begynne på skolen igjen. Men om bare 1 måned er det allerede klart for fri igjen og høstferie. Det er en kjent sak at skolen har mer ferie enn hva vi voksne har på jobb. Likevel er det mange som tar seg fri fra jobb for å reise bort denne uken. For mange er dette ikke mulig etter store utgifter i forbindelse med sommerferien. Men det finnes likevel muligheter også for de med sprengte lommebøker og stramt budsjett som har lyst til å reise vekk noen dager. Personlig kunne jeg godt tenkt meg en høstferie i Mallorca. Her er det fremdeles varmt og masse å finne på. Den minste vil veldig gjerne til Legoland! Begge deler koster mer enn hva jeg hadde tenkt å bruke på en liten ferie nå etter å ha vært på sommerferie. Dermed begynte jeg å se etter andre alternativ.

Både SAS og Norwegian har den siste tiden hatt billetter til flere destinasjoner på tilbud. Men trodde ikke jeg ville klare å finne noe billig akkurat den uken høstferien er. Når jeg så at Norwegian hadde flybilletter til Gdansk til 279 kr skjønte jeg fort at vi skal tilbake dit. Vi valgte å bestille med SAS som har hatt flybilletter ned til 328 kroner siste tiden! Det er jo nesten ingenting!! Prisnivået i Gdansk er lavt og man får mye for pengene. I Gdansk koster det lite å spise ute og man kan få hotell i alle prisklasser. Vi kommer til å bo på vårt favoritthotell igjen, Puro, som du finner link til HER! Vi har bodd på dette stilige hotellet 2 ganger før og jeg har skrevet flere ganger tidligere om det. Det har perfekt beliggenhet i byen. Dette blir vår tredje tur til Gdansk bare i år, men vi gleder oss likevel masse til å komme tilbake til denne fine og hyggelige byen!

Tilbake til Positano

Listen over vakre steder i Italia som jeg har forelsket meg i begynner å bli lang. Den første plassen var Capri. Alle de hvite husene langs de bratte klippene tok fullstendig pusten fra meg første gang vi var der. I løpet av årene er det flere plasser som har fått hjertet mitt til å banke litt fortere. Portofino, Manarola og Riomaggiore i Cinque Terre, flere av øyene i Venezia som Burano og Murano, fiskelandsbyen Camogli utenfor Genova, Taormina i Sicilia, Amalfi og ikke minst Positano på Amalfikysten. Positano besøkte vi for første gang i fjor når vi var med på en tur til byene på Amalfikysten.

Positano er den vakreste av alle byene på Amalfikysten og jeg falt pladask! Dette er et sted jeg har hatt lyst til å besøke lenge. Byen er bitteliten og alt ligger i høyden. Mine eldste døtre var ikke med her i fjor så har tenkt at dette var en plass jeg også hadde lyst til å vise de. Jeg fikk muligheten når vi nå kom tilbake til Napoli igjen i juli og bestemte oss for å besøke Pompeii. Vi booket turen med et firma som hadde en tur som kunne ta oss både til Positano og Pompeii. Vi valgte å droppe stopp i Sorrento siden vi har vært der før. Se mer HER!

Fra Napoli kan det fort ta 2 timer å komme hit en vei med bil. Drar man hit i helgene er det mye trafikk og man kan fort bli stående fast i trafikken.  Amalfikysten er nemlig også populært blant de lokale som gjerne tar seg tur hit i helgene. Det er også mange turer hit for cruiseturistene, så lurt å dra tidlig på morgenen. Det finnes ikke tog til Positano, men det går en båt. Vi fant ut at den ikke går så ofte og at det letteste ble å kjøre. Veiene hit er veldig svingete og det er lett å bli bilsyk. De fleste sjåførene pleier å stoppe på utsiktspunkt underveis så man får en liten pause og frisk luft. Vår sjåfør stoppet et sted nær Sorrento og da viste vi at det ikke var så langt igjen.

Vi ble satt av øverst på Positano når vi omsider kom fram og gikk ned til selve ‘sentrum’ av den vesle byen. Det tar fort en stund å gå ned. Langs veien ned er det så flott utsikt at man stopper opp hele tiden for å ta bilder og da tar det dobbelt så lang tid. Det finnes en trapp som går ned og som faktisk er en snarvei ned til byen. Så om man skal dit og man ser en trapp på venstre side når man kommer dit, er det verdt å gå ned her. Da sparer man masse tid fremfor å følge veien som går helt ned. Selve sentrum er bittelite! Når man står her skjønner man hvorfor alle sier at det holder og er nok med 1 time her.

Personlig så ville jeg ikke valgt å bo på hotellene her. De dyreste hotellene koster gjerne 10 000 kr natta eller mer. Mange velger derfor å bo i Sorrento hvor prisene er lavere og det finnes noe for oss med mer normal lommebok. Det holder å reise innom her på dagstur siden plassen er så liten. Tror det er veldig slitsomt å bo her flere dager fordi hver eneste formiddag kommer det et hav av turister som vil se byen. Hver formiddag kommer det en hel haug med busser og båter som er overfylte av ivrige besøkende og det kan fort bli for mye på den lille plassen. Derfor er mitt beste tips å komme hit tidlig og dra igjen når du merker at alle de andre turistene kommer.

Selv om vi ikke hadde nok tid i Pompeii på denne turen fikk vi i det minste Positano for oss selv en god stund. Når vi skulle gå fra Positano kom vi midt i køen av enormt mange turister som skulle ned, (se for deg Oslo på 17 mai i forhold til mengden mennesker), og vi tenkte at det var fint å slippe å være der sammen med så mange. Derfor er der lurt å komme til stedet som er lengst vekk før alle bussene og båtene kommer dit, og heller ta det som er nærmere Napoli til slutt. Jeg er glad for ar mine eldste døtre fikk sett og oppleve Positano før det ble for mange mennesker der, og de er glade for at de fikk sett det når det nesten bare var de lokale der.

Helg i Oslo

Denne helgen har jeg fri. Hurra! Og disse dagene har jeg tenkt å utnytte mest mulig. Ingenting passet vel bedre enn at det er sydentempratur ute i Oslo. Tidlig i formiddag dro vi ned til Aker Brygge. Den lille går nemlig på en kunstklubb på Astrup Fearnley Museet. Mens den lille fikk en solid innføring i abstrakt kunst kunne jeg kose meg på utstillingene på museet alene. Her er det alltid noe nytt, fint og rart å kikke på, og jeg har funnet ut at jeg elsker all den fargerike samtidskunsten som henger på veggene her. I alle fall noe av det. For alle de foreldrene som ikke vil kikke på kunst så finnes det også verdens største  og mykeste stoler der som vi kan forsvinne ned i. Nesten som å være på en liten ferie når man venter der i halvannen time. Etter kunstsamling for den lille ventet en benk i solen. Vi har spist is og kikket på alle båtene. I dag var en av de dagene det føltes ut som at hele byen var ute å gikk tur. På vei hjem telte vi alle foodtruckene som er plassert langs Tjuvholmen og Aker Brygge. Jeg mistet fort tellingen for det var så mye annet å se på også. Den lille telte seg fram til 9! Nå skal vi henge opp verdens største klesvask ute og nyte at det fremdeles er et lite snev av sommer over hovedstaden.

Pompeii

Vi har alltid hatt lyst til å se Pompeii og når vi denne gang var i Napoli benyttet vi omsider muligheten. Pompeii ligger bare en kort kjøretur unna Napoli. Fra havna i Napoli tar det cirka 20 minutt å kjøre dit. Vi ble med på en privat tur som jeg har skrevet om HER! Har man studentbevis er det lurt å ta det med seg her for da betaler man nesten ingenting for å komme inn. Bare 2 Euro pr student, det er jo ingenting! Når vi hadde kjøpt billetter fikk vi tilbud om å betale litt ekstra for å ha med oss en guide. Vi tenkte at vi ikke trengte det, noe som viste seg å være en stor tabbe!! Vi fikk en som jobbet der til å krysse av på et gratis og kjempestort kart vi fikk over Pompeii det viktigste vi burde se mens vi var der. Det ble etterhvert enormt mange kryss på kartet som kun var på italiensk. De var nemlig tom for kartet som sto på engelsk. Vi skjønte ingenting av det som sto på kartet vi hadde fått, men tenkte at vi skulle klare å finne fram på området på egenhånd.

Det første som slo meg var hvor stort dette området var. Jeg var ikke klar over at det var så stort som det faktisk var. Men forsto før vi gikk inn at dette måtte være et større område siden han som tegnet på kartet vårt fortalte at man trenger minst 3 dager for å se alt her. (!!!) Sjåføren vår fortalte oss også før vi gikk inn her at han hadde ‘mistet’ mange turister i Pompeii. Mange finner rett og slett ikke veien ut igjen! Så vi fikk hans private tlf nummer som vi skulle ringe om vi skulle gå oss bort  og ikke fant veien tilbake til en av utgangene på avtalt klokkeslett. Når vi var her inne skjønte  vi også at vi burde ha betalt for en guide til å bli med oss. Alle områdene er merket med tall og vi skjønte jo ikke stort mye om hva som har vært på de forskjellige stedene. Det sto bare et par setninger her og der på engelsk med kort informasjon.  Skulle gjerne hatt flere opplysninger og historier om bakgrunnen for de ulike og forskjellige stedene. Kartet vårt skjønte vi ingenting av. Og flere av veiene vi gikk viste seg å være blindveier, som ikke førte oss framover, så brukte mye unødvendig tid på å gå tilbake til hovedveiene. Vi hadde ikke så mange timer her som vi burde ha hatt, siden vi valgte å reise på tur både til Pompeii og Positano denne dagen. Hadde vi betalt ekstra for en guide kunne den personen også vist oss de viktigste områdene vi burde ha sett og gått i.

Cruiseskipene arrangerer masse ulike turer i hver havn, men de er ofte korte og veldig dyre! Mildt sagt overpriset. Det cruiseskipet gjør er at de også bruker ulike firma i hver havn til å arrangere turene for de. Og det samme kan man enkelt ordne på egen hånd til halv pris.  Vi har derfor funnet ut at det er bedre å bare ordne alt selv. Anbefaler på det varmeste firmaet i Napoli vi brukte denne gang. Kontaktinformasjon til dette selskapet finner du om du trykker på linken jeg har lagt inn på dette innlegget. Vi har bare gode erfaringer med de selskapene vi har brukt. Det er også mer avslappende å være med på en privat tur enn å sitte  i en fullstappet buss i varmen. Når man reiser alene på tur som en familie feks kan sjåføren tilpasse dine ønsker og stoppe når man ønsker det. Det er ikke mulig når man reiser mange samlet på en buss.

Pompeii var en opplevelse! Kunne bare ønske at vi hadde hatt mye mer tid der og en guide som kunne blitt med oss og vist oss den beste ruten og de viktigste stedene som man ikke bør gå glipp av. Det anbefales å bruke litt ekstra penger på dette for å få mest mulig ut av besøket i Pompeii. Det er ikke så dyrt og verdt pengene. Det er fort gjort å gå seg bort her på egenhånd. Området er også så stort at det beste er å ha med seg noen som er kjent og kan vise vei. Lurt å komme hit tidlig på dagen før det blir for varmt. Fra midt på formiddagen er det mange turister her og det blir fort slitsomt å gå rundt i kø.

Et spa på havet

Ombord på det nye cruiseskipet Celebrity Edge finnes det et nydelig spa. Bakerst på dekk 14 finner du Edge Spa som kan sammenlignes med de aller beste spa i verden. Cruiseskipet Celebrity Edge har ombord det største utvalget av spa, velvære og treningsmuligheter. Designet på en måte man aldri noen gang tidligere har kunnet oppleve til sjøs.

I hjertet av det utrolige flotte The Spa på Celebrity Edge ligger The Thermal Suite. Her finner du: Hammam, Salt Room, Steam Room, Rainfall Water Therapy Room, Float Room , oppvarmede mosaik loungestoler, infrarød Sauna Room og Crystalarium Room. Aqua Class lugarene ombord har ubegrenset adgang til Edge Spa. Her kan man velge mellom et stort antall ulike behandlinger med inspirasjon av Celebrity Edge sitt SEA konsept og signaturbehandlinger. Her finner du blant annet Salt Stone Therapy, Elemis Thousand Flower Detox Wrap og Thai Herbal Poultice Massage. Alle behandlinger utført med det aller seneste innen teknologi.

På Edge Spa finnes også en frisørsalong, muligheten til å få manikyr og pedikyr, The Barber Shop for menn som ønsker hårklipp og barbering, Fitness Center som tilbyr alt innen gym og yoga og The Spa Cafe og Juice Bar. Her får man alt fra smakfulle salater, smoothie og ferskpressede juicer.

Du kan se et videoklipp om Edge Spa  HER!

Tilbake til Monaco

Hvis man aldri var vært i Monaco før er det spennende å besøke verdens nest minste land for første gang. Her kan du se hvordan de rike og berømte lever og bader i luksus. Havna i Monaco er fylt til randen av de dyreste yachtene og båtene som finnes i verden. Her ser du de dyreste bilene kjøre rundt i gatene og her finner du også de dyreste butikkene som man kan handle i. Monaco er også kjent for det berømte kasinoet Monte Carlo Casino og Fyrstepalasset på toppen av byen og det lille landet hvor man også finner graven til Grace Kelly.

Hvis man har vært mange ganger i Monaco er det ikke like spennende lenger. Nå har vi vært her flere ganger og jeg har mange ganger tenkt at jeg er helt ferdig med dette lille landet. Dette er et av de stedene i verden jeg ikke har kjent noe behov for å reise tilbake til. Når man har sett alt en gang trenger man ikke å se det igjen tenker jeg. Det er som en stor og masete fornøyelsespark på en altfor liten plass for voksne. Et sted som er veldig spennende den ene gangen. Vi var her i fjor også og da lovet jeg meg selv å ikke komme tilbake. Lovet hele familien at nå var det nok. Aldri mer! Når jeg så ruten vi skulle på denne gang med Celebrity Edge var Monaco et av stoppene. Det som er nytt nå er at cruiseskipene har begynt å ankre opp rett uti bukta her. Monaco holder også på å bygge en stor og moderne cruiseterminal rett ved siden av alle de dyre båtene som ligger i havna der. Monaco er nok dermed et av de stoppene som man vil få med på kjøpet om man velger å reise på cruise i Middelhavet fremover.

Det som er fint med Monaco er at det er kort gåavstand til alt. Det er feks kort vei å gå til togstasjonen. Bare noen minutt å rusle fra havna. De har faktisk den flotteste togstasjonen jeg har sett! Fra Monaco er det bare 3 stopp til flotte Menton som ligger i Frankrike på grensen til Italia. Tar du toget andre veien, 3 stopp, befinner du deg plutselig i Villefranche. Den fineste plassen på hele Den franske riviera! Noen stopp lenger på toget så er du i Nice. Velger du å bli sittende på toget kommer du til fine Antibes og Cannes. Monaco er altså et perfekt sted å reise videre fra. Det ligger andre byer på rekke og rad og som perler på en snor. Neste gang du kommer til Monaco er det ikke så dumt å bare reise videre.

Gjensyn med Marseille

I fjor besøkte vi Marseille i Frankrike for første gang. Dette var et av stoppene vi hadde på seilingen når vi reiste med cruiseskipet Symphony of the Seas. Vi hadde ingen forventninger til denne byen og ville egentlig dra til Cassis når vi var her, men valgte å dra inn til Marseille og ble veldig positivt overrasket.I fjor tok vi et lite tog opp den berømte kirken Notre Dame som ligger på toppen av byen og hadde en kjempefin dag her. Du kan lese mer om besøket vi hadde i Marseille i fjor HER! Når jeg så at Marseille var et av stoppene på cruiset vi var på i år gledet jeg meg til å komme tilbake.

Dagen vi kom til Marseille viste gradestokken 40 varmegrader!!! En av de dagen vi var overlykkelige for at vi ikke hadde booket en tur på forhånd. Jeg hadde gledet meg til å vise mine eldste døtre denne byen, for de hadde ikke vært her før, men på grunn av den intense varmen ble det ikke helt som vi hadde planlagt på forhånd. Vi tok en shuttlebuss fra cruisehavna og inn til sentrum. Vi hadde fått vite at det lå et stort kjøpesenter like ved sentrum. Les Terrasses Du Port hadde 190 butikker og air condition!! Link HER! Det tok cirka 10 minutt å gå bort og der og da føltes det ut som den perfekte avgjørelsen. Der var det skygge og avkjølende å være. På dette senteret hadde de alle butikken vi liker og et stort utvalg av alt du kan tenke deg og mange spiseplasser. Etter en stund her ble halvparten av oss rastløse og hadde lyst til å gå tilbake av sentrum av Marseille. Mens de eldste ville bli lengre på kjøpesenteret og møte oss andre senere.

Når vi kom ut at kjøpesenteret føltes det ut som det var blitt enda varmere ut. Vi strevde med å gå veien rett fram mot sentrum igjen i varmen. De 10 minuttene det tok føltes ut som en hel liten evighet og jeg trodde vi aldri skulle komme oss fram. Tilbake i sentrum av Marseille ruslet vi langs havna, så på alle båtene og gikk i den fine bilfrie gågata Rue Saint Ferreol. Her ligger det også masse butikker. Planen var at vi skulle møte de andre her. Men de hadde gitt opp på veien bort i varmen. Når de så bussen som gikk tilbake til havna føltes det ut som en bedre plan. Det endte med at vi gjorde det samme. Veien tilbake til bussen føltes like uendelig lang som veien bort til sentrum. I køen på veien inn til bussen sto folk med gjennomvåte klær etter å ha vært ute i varmen.

Den fine dagen vi hadde planlagt at vi skulle ha i Marseille ble til en dag som det egentlig var for varmt til å være ute. Vi hadde bare noen timer i land før vi alle sammen ga opp og fant ut at det var bedre å bruke dagen på å være innendørs med air condition på fult og bade i bassenget på båten. Hetebølgen som traff Frankrike mens vi var der ble i det varmeste langer for oss. Selv om vi hadde drømt om sol og varme før vi reiste, er 40 varmegrader bare altfor mye for oss fant vi fort ut.

Tilbake til Villefranche-sur-Mer igjen

Den lille byen Villefranche er en sjarmerende og fargerik liten by som ligger ved havet på Den franske riviera. Her har vi vært på besøk mange ganger før. Faktisk så mange ganger at jeg for lengst har mistet tellingen over hvor mange ganger vi har vært der nå. Men selv om vi har vært der mange ganger før blir vi alltid glad for å komme tilbake igjen her.

I fjor sommer var vi ikke så heldig med været når vi var der. Bare noen minutter etter vi kom begynte det å regne. Vi hadde da tenkt å ta toget til Menton, men siden været var så dårlig dro vi bare en tur over til Monaco. Håpet at været kanskje skulle være litt bedre der, men det var ikke lange stunden mens vi var der at vi hadde opphold. En trist og grå dag værmessig. Vi dro derfor tidlig tilbake med båt til cruiseskipet vi var på da: Celebrity Constellation. Så fort vi var ombord kom et styrtregn jeg aldri har sett makan til. Himmelen var helt hvit og vi kunne ikke engang se Villefranche fra bukta vi lå ankret opp i på grunn av all tåken som lå tykt foran oss.

Denne gang ble vi heldigvis møtt av blå himmel og sol og det føltes godt å komme tilbake! Dagen vi var her var en av de varmeste på hele turen vi hadde med Celebrity Edge. Mens de fleste amerikanerne ombord hadde bestilt heldagsturer langs hele den franske riviera for å se mest mulig, følte ikke vi behov for å se de større byene Nice, Eze og Monaco igjen. Vi har vært der så mange ganger og ville bare tusle bort på stranden for å bade. Det mange ikke vet er nemlig at dette er den fineste plassen langs hele den franske riviera. Dette er den koseligste byen og stedet som har en av de fineste sandstrendene. Mange av de andre byene: Nice og Menton feks, har strender med bare stein. Her ligger dessuten mange hyggelige spiseplasser hvor man kan sitte ute å spise og koselige små butikker hvor man kan finne mange fine skatter.

Det er ingenting som føles mer slitsomt enn å tilbringe en hel dag på tur med hundre andre man må ta hensyn til, i en buss en hel dag, når gradestokken viser nesten 40 varmegrader ute. Derfor var vi så glad for at vi ikke var med på tur denne dagen, men bare slappet av alene. Det beste man kan gjøre når det er så varmt er å kjøle seg ned i vann. Og når utsikten er så fin som den er her,  blir det plutselig veldig fint å bade i havet. Vi rakk noen is, slush og litt kikking i noen butikker før vi var fornøyd og dro tilbake til båten. Alle enige om at dette hadde vært den beste dagen vi hadde hatt på hele turen.

Hotellet du ser i bakgrunnen på flere av bildene, Welcome Hotel, finner du link til HER!

Shopping i Mallorca

En av de varmeste dagene vi hadde på cruise i juli var dagen vi var i Palma, Mallorca. Dette er en plass vi har vært veldig mange ganger før. I år kom vi ikke hit før klokken 13. Dagen før var vi i Cannes i Frankrike og vi brukte 1 døgn på havet for å komme hit. Vi pleier alltid å bli med på en buss inn til sentrum av Mallorca. Her har vi en fast rute som vi pleier å gå gjennom. Det ene området som ligger bak den kjente katedralen er det området hvor vi liker oss best. Dette er er kjempekoselig område med masse spiseplasser, butikker og flotte gamle bygg. Denne dagen lå det 3 store cruisebåter ankret opp ved havna. Det betyr at det er altfor mange mennesker i gatene i sentrum. De fleste som kommer inn med cruisebåter drar nemlig inn her for å handle i alle de fine butikkene som ligger på rekke og rad rundt katedralen.

Vi bestemt oss derfor å gjøre noe helt annet enn vi pleier å gjøre her i stedet for: dra på Primark! Hadde før vi dro på ferie funnet ut at det ligger et utendørs kjøpesenter en kort kjøretur unna cruisahavna og Palma sentrum. Det tok under 10 minutt hit fra cruisehavna og koster mellom 10 og 13 Euro. Fra Palma sentrum tar de under 10 Euro for å kjøre deg hit. FAN Mallorca Shopping har 120 butikker og spiseplasser samlet utendørs under tak. De har også en stor Primark butikk her. En av de butikkene man ikke har hjemme og som det er kjekt å besøke når man er utenlands. Her har de masse billige barneklær og blant annet undertøy til både store og små koster nesten ingenting. Verdt turen alene hit bare for å kikke! Etter en stund på dette kjøpesenteret orket ikke resten av familien å være lenger ute i varmen og tok taxi tilbake til cruisehavna. Det fristet mer for de å bade i bassenget på båten og spise lunsj, enn å være på et kjøpesenter. Det var da vi alle sammen skjønte at vi bare burde ha dratt til nærmeste strand i stedet for. Den ligger like ved sentrum av Palma. Det står nå øverst på listen over hva vi skal gjøre neste gang vi kommer tilbake hit. Vi skal da kun på den stranden vi aldri kom oss til i år. Angrer veldig på at vi ikke dro dit! Mens resten av reisefølget forsvant bort i en taxi, bestemte jeg meg for å ikke gi meg med å utforske Mallorca når jeg først var der,  selv om jeg holdt på å smelte i varmen.

Jeg dro tilbake til sentrum av Palma alene. Merket fort at det var altfor mye folk i gatene der. Første gangen jeg har vært i Mallorca og har opplevd at det har vært skikkelig slitsomt å bevege seg i sentrum. Bestemte meg derfor å gå tilbake til cruisehavna. Var ikke klar over at det tok over 1,5 time å gå! Burde ha tatt en taxi. Uansett så var turen kjempefin, selv om det var altfor varmt å begi seg ut på et sånt prosjekt når det er så varmt. Man går bare rett fram og nedover fra sentrum. På den ene siden ligger havna og masse fine båter. Og på den andre siden masse fine gater, butikker og hotell. Når jeg hadde gått i 1 time kom jeg til kjøpesenteret Porto Pi. Dette er et svært og flott kjøpesenter i enden av strandpromenaden med over 140 butikker og spiseplasser som jeg var innom.

På andre siden av gaten fra Porto Pi ligger cruiseterminalen. Kommer man inn til Mallorca med cruise er dette det nærmeste stedet man kan dra for å handle. Jeg tenkte det ville bli en rask spasertur å gå herfra og tilbake til cruiseskipet vårt, men der tok jeg grundig feil. Vårt cruiseskip lå lengst bak og lengst vekk. Fra Porto Pi brukte jeg over 30 minutt på å gå tilbake til båten. Totalt brukte jeg nesten 50 minutt hvis man regner med å gå gjennom sikkerthetskontrollen inne på cruiseterminalen i tillegg. Denne turen ville ha blitt altfor lang i varmen for den minste. Neste gang skal jeg ta en taxi!

Fant en kjempefin oversikt over alle kjøpesenter i Mallorca med kart og beskrivelse som du finner HER!! 

Valencia

Det første stoppet vi var innom på det andre cruiset vi var på i juli var Valencia. Her har vi vært en gang før for mange år siden. Tror det er 5 eller 6 år siden vi var der med et cruise for første gang. Da tok vi en buss inn til sentrum av byen. Husker at det var en lang busstur fra cruisehavna. Nærmere en hel time. Byen var som en mini Barcelona. Mange flotte gamle bygg og masse fine butikker. Husker også at vi gikk å lette etter akvariet mens vi var her. Hadde hørt at dette var veldig stort og flott før vi reiste og hadde kjempelyst til å besøke det. Vi spurte mange lokale mens vi var i Valencia den gangen, men ingen klarte å svare oss på hvor det lå. Mange av de vi snakket med snakket dårlig eller ingen engelsk. Spør man folk her om de snakker engelsk får man ofte som svar at de ikke forstår. Så vi gav opp med å finne akvariet den gang, men bestemte oss for at dette var en plass vi skulle besøke om noensinne kom tilbake her. Planen for dagen i Valencia var demed klar lenge før vi kom hit. Vi skulle besøke akvariet!

Det er ikke lov til å gå rundt på cruisehavna i Valencia. De tilbyr derfor en gratis buss som tar deg ut av havneområdet. Bussturen tok cirka 15 minutt. Mange ombord hadde kjøpt bussbilletter på cruisehavna for å utforske sentrum og ble kjørt direkte dit. Denne gang fikk vi god hjelp fra ansatte på cruiseterminalen. De snakket bra engelsk og viste oss på kart hvor vi skulle gå. Vi tok lokalbuss 95 rett over veien fra cruiseterminalen hvor vi ble satt av. Den koster 1,5 Euro og tar deg rett til akvariet og The City of Art and Science som vi hadde lyst til å se. Køen utenfor akvariet for å kjøpe billetter var kjempelang og ble bare lengre og lengre mens vi sto der. Lurt å komme her tidlig en morgen om man har tenkt seg dit. Vi fikk også beskjed om at man trengte minst 4 timer bare på akvariet, og vi hadde bare noen timer tilsammen som vi skulle bruke på hele området. Fikk med oss et flott delfinshow og fikk sett noe på akvariet, men langt i fra alt. Vi gikk blant annet glipp av haiene som den minste ville se, så hun vil at vi skal dra tilbake neste gang vi er i Valencia for å se det.

Akvariet er utrolig flott og gjennomført! En drøm for alle barn. (og voksne .. ) Her er det enormt masse å se og timene bare flyr avgårde. Lurt å dra en dag man har god tid så man kan ta seg god tid til å se alt mens man er her. The City of Art and Science ligger bare noen minutter å gå unna akvairet. Man kan ikke gå gjennom parkene så man må gå ut fra akvariet når man skal dit. Her ligger et område med hypermoderne kunst, et museum og en flott hage. Kjempestilig!! Her er det også enormt masse å se. Når vi var der hadde de også en Harry Potter utstilling der. Kostet 20 Euro pr person for å komme inn, og måtte betales utenom billetten man allerede hadde kjøpt. Vi hadde begrenset med tid denne dagen og skulle gjerne hatt mye mer tid på oss til å få sett alt sammen. Det var også knallvarmt den dagen, og man blir sliten av å bare være ute når gradestokken viser nærmere 40 varmegrader. Uansett, om man skal hit er dette flotte området absolutt verdt å få med seg om man befinner seg i Valencia.