Siste høstglimt fra UWC Red Cross Nordic

Norwegian kom å hentet oss i Bergen i går like før klokken 22. Flyet var helt stappfult! Ble forsinket fra Bergen fordi en passasjer begynte å krangle voldsomt med besetningen fordi vedkommende nektet å sitte på sete som denne personen hadde fått utlevert ved innsjekk. Vedkommende nektet også å sette seg ned og sto i midtgangen av flyet og ropte og skrek høylytt at denne personen på ingen måte ville godta å sitte på dette sete og krevde at besetningen skulle omrokkere på alle passasjer på flyet så vedkommende kunne få sitte akkurat der som personen selv ønsket å sitte. Besetningen prøvde å forklare at hele flyet var fult av familier som reiste med barn og at mange hadde betalt for sine seter og at disse ikke kunne splittes. Etter at hele flyet var blitt skjelt ut i lengre tid av en illsint og rasende bergenser kunne vi omsider lette og sette kursen mot Oslo. Tenker at dette er så unødvendig når det kun er snakk om en flytur på under en time! Alle som var ombord hadde jo bare lyst til å komme seg avgårde. Og denne personen reiste heller ikke med barn eller en familie på flere. Vi var ikke hjemme før midnatt og det var ikke lett å stå opp i dag morges. Trøtte etter reisen! Under er noen siste glimt fra UWC skolen som vi besøkte i helgen i Flekke i Fjaler i Sogn og Fjordane. Ser det er meldt nærmere 110 mm nedbør på Vestlandet det neste døgnet så kjennes greit at jeg ikke er der akkurat nå.

#oktober #høst #uwc #unitedworldcolleges #uwcnorge

På flyplassen i Bergen

Vi er på flyplassen i Bergen og det har vi vært lenge. Reiste fra Sogn og Fjordane tidlig i formiddag selv om flyet vårt ikke går før i kveld. Vi var usikker på hvor lang tid vi ville bruke å kjøre fra skolen i Sogn og Fjordane og tilbake til Bergen. Men denne gang gikk det mye fortere enn turen bort og vi var tilbake igjen i Bergen før vi viste ordet av det. Ferja som går over fjorden kom akkurat når vi var der og tok bare 30 minutt over til Bergen. Så da sitter i her da … Har prøvd å se om vi kunne ta et tidligere fly tilbake enn avgangen vi allerede har, men alt er enten helt fullbooket og utsolgt eller kjempedyrt. Vi flyr Norwegian tilbake igjen til Oslo, og alle billettene hos de er ekstra dyre i dag virker det som. Det er nemlig høstferie nå i Bergen som startet på fredag før helgen, så stor trafikk på flyplassen her nå. Og det er muligens derfor de også har skrudd opp prisene så voldsomr som de nå har gjort. Vi betalte det samme for alle, som det nå koster for 1 person! Den lille begynner å bli veldig utålmodig etter å fly, men nå er det ikke så lenge igjen. Det er litt vind og jeg håper flyturen går fint. Håper også at det ikke blir noen forsinkelser med Norwegian i kveld og at flyet er i rute og går når det omsider er vår tur.

#høstferie #oktober #bergen #oslo #norwegian #reise

Flekke, Fjaler

Høsteferien begynner å nærme seg slutten. Dagene går fort når man har det fint. Vi har fått sett mye av eget land siste uken. Og fant ut at det slett ikke er så verst å være turist i eget land. Det kan til og med være spennende når man besøker steder man aldri før har vært eller knapt hørt om tidligere. Flekke var et av de stedene som jeg ikke engang ante at eksisterte. Men UWC skolen datteren min går på bragte oss her og viste oss en helt ny verden i en naturskjønn del av landet vårt som vi tidligere ikke har utforsket før. Sogn og Fjordane er naturmessig helt vanvittig vakkert!! Og selv om det ikke er Costa Rica, Wales eller Italia som hun søkte seg til, er det helt magisk flott på sin egen måte. Den lille sier at hun ELSKER å være her! Her finner man også en helt annen ro enn den vi har hjemme i hovedstaden til vanlig. Datteren min som bor her skal være her i 2 år tilsammen, og det betyr det at det blir flere turer opp hit i løpet av de neste årene. Gleder oss til å se denne plassen på andre årstider. Sikkert ekstra flott om vinteren med snø og ikke minst om sommeren. Vi ses!

#uwc #uwcnorge #unitedworldcolleges #oktober #høst

Stjernemøte i Førde

Tidligere i dag besøkte vi Førde for første gang. Selve ‘sentrum’ var jo ikke akkurat veldig spennende. Egentlig bare 2 små upersonlige kjøpesenter der. Hadde vært kosligere om de hadde hatt en gågate i byen der, men det er min mening. Vi fikk spist på Burger King, som var målet for dagen. Datteren min som går på UWC skolen og hennes klassevenninne Rebecca får lite mat som dette i kantina der de bor og savnet var stort! Begge jentene som bor i Fjaler fikk også gjort noen nødvendige innkjøp. I nabobygda Dale der hun bor er det få butikker: 2 matbutikker, Europris og en leke og sportsbutikk er omtrent alt. Førde har flere butikker og bedre utvalg. Rett før vi skulle dra møtte vi supersøte Kristine Ryssdalsnes Horvli som spiller hovedrollen ‘Gunnhild’ i NRK sin nye serie Lovleg!! Handlingen i den nye SKAM serien er jo lagt til vakre Sogn og Fjordane, så morsomt at vi traff på nettopp henne når vi er her på Vestlandet.

#lovleg #vestlandet #oktober #reise #nrk #serie #høst

Helg i Sogn og Fjordane

Vi sovnet tidlig i går kveld etter en laaang dag, og våknet igjen i dag morges, lenge før det var lyst ute her i Sogn og Fjordane. Vi bor på UWC Connect som er små hus som ligger idyllisk til langs en fjord i Flekke i Fjaler og som brukes til leirskole til vanlig. Se videoklipp i linken! Vi bor på et stort og lyst 8 manns-rom (alene) med køyesenger og en ganske annerledes standard enn Suiten som vi nettopp kom fra på Hotel Oleana i Bergen. UWC Connect delen ligger i tilknytting til UWC Red Cross Nordic, den internasjonale skolen hvor det bor 200 elever fra hele verden. På denne måten bor vi nært elevene og datteren min som går her, men samtidig litt for oss selv. Jeg har forstått at man også kan leie rom på Haugland Rehabiliteringssenter som ligger her på området, men dette er eldre rom enn det Connect tilbyr.

Vi spiste frokost sammen med flere elever på skolen i dag morges i kantinen på skolen. Helt annerledes enn hotellfrokosten vi kommer fra de siste dagene det også. Hehe! Tidlig i formiddag kjørte vi til Førde. Vi hadde med oss danske Rebecca fra København som datteren min har funnet tonen med og som har blitt en god venninne. Hun var også med oss til Dale i går og spiste pizza. I dag hadde jentene veldig lyst på Burger King mat og det var planen for dagen. Førde er en litt større by som ligger 50 minutt unna med bil fra UWC skolen i Flekke. Vi kjørte over fjellet på veldig svingete og smale veier, men med fantastisk flott natur rundt oss hele veien. Helt magisk å kjøre rundt her!! Førde var ikke så spennende, men kjekt å ha vært der. Rett før vi skulle dra møtte vi på en kjendis! Mer om det senere … : D

#uwc #uwcnorge #unitedworldcolleges #førde #høst

UWC Red Cross Nordic

I formiddag leide vi bil i Bergen og startet på siste del av denne reisen som var å besøke datteren min på UWC skolen hun går på. For et år siden fortalte hun meg at hun ønsket å flytte utenlands for å starte på United World Colleges noe som jeg aldri hadde hørt om før. Jeg ble med på et informasjonsmøte og begynte å forberede meg på at hun kanskje kom inn og fikk et av sine ønsker oppfylt når det gjaldt ønske om skole. Min datter ønsket seg Costa Rica, Italia og Wales. Hun var klar på at hun ønsket å reise ut av eget land. Noe hun også opplyste om i søknaden og når hun ble plukket ut til å komme på UWC intervju som en av 70 av alle søkere i år.

UWC har 17 ulike skoler over hele verden. Men når man søker seg inn på UWC søker man samtidig alle skolene, og man vet aldri hvor man blir plassert. Min datter var en av de heldige 40 som ble akseptert i år, men hun fikk ikke tilbud om plass på noen av skolene hun ønsket seg. Hun ble nominert til en plass på UWC Red Cross Nordic som ligger i Flekke i Fjaler. En liten bygd med knappe 240 innbyggere i Sogn og Fjordane!! Hun gikk mange runder med seg selv før hun takket ja til denne plassen. Hennes drøm var jo å gå på UWC men destinasjonen var ikke helt som hun hadde tenkt seg i det hele tatt.

Etter å ha snakket med andre elever på skolen og lest alt hun kom over om akkurat UWC RCN bestemte hun seg for å si ja til plassen, for man får kun denne ene muligheten. Og i fjor var det heller ingen av de 10 som sto på venteliste som fikk noen tilbud fordi ingen av de som fikk plass trakk seg. I august flyttet hun hit og jeg tror ikke hun lenger angrer et sekund etter at hun fant seg til rette på skolen og ble med kjent med andre elever. Skolen er internasjonal med elever fra hele verden og all undervisning er på engelsk. De som går her får IB og kan søke universiteter over hele verden etterpå.

Fra Bergen brukte vi 3, 5 timer på å komme oss hit. Omtrent 3 timer i bil og 30 minutt i båt fra Larvik til Oppedal. Førsteinntrykket for oss som aldri har vært i Sogn og Fjordane før er at naturen her er vanvittig vakker!! Men veiene var veldig svingete hele veien og den lille ble fort bilsyk. Når vi begynte å nærme oss Flekke og Fjaler tenkte vi at det så veldig øde og isolert ut i dette området. Men alle vi har hilst på av elever på skolen i dag sier de trives. De har alt de trenger og hverandre på skolen og ser fornøyde ut. Gjensynsgleden mellom liten og stor var i alle fall helt enorm i ettermiddag!! Vi også vært en liten tur i nabobyga Dale for å spise og handle der. Kjenner at nå er jeg helt ferdig etter alle inntrykkene jeg har fått i dag og en lang biltur. Men gleder meg til å se mer av skolen i morgen!

#uwc #uwcnorge #unitedworldcolleges #høst #reise

Siste dag i Bergen

I går hadde vi vår siste hele dag her i Bergen. Været var helt elendig hele dagen. Tåke og regn fra morgen til kveld. Flaks at vi dro opp til Fløyen nesten med engang vi kom her på tirsdag, og mens himmelen et sjeldent øyeblikk var blå her i byen. Siden da har det bare regnet. Regnet mye! Hadde vi dratt der i dag hadde vi ikke sett noe som helst pga tåken og det ville ha blitt bare en eneste stor kjip opplevelse. Heldigvis fikk vi det med oss, og det var er fint øyeblikk helt til den lille begynte å kaste opp over hele seg og hele Fløyen. Det samme med Akvariet i Bergen. Hadde ikke vært den hyggligste dagen å tilbringe der i går. Både sjøløve showet og pingvin presentasjonen er utendørs og i går ville vi ha regnet bort bokstavlig talt. Sånn er høsten her på Vestlandet.

Vi brukte dagen i går til å sove litt lengre enn de andre dagene. Jeg følte meg heldigvis bedre når jeg sto opp. Den lille har også begynt å få litt farge i kinnene igjen etter å ha vært skikkelig dårlig noen dager. Og de siste 2 dagene har vi også klart å spise litt frokost begge to. Hotellet vi bor på ligger 50 – 100 meter unna butikkene i sentrum. I går var vi å handlet inn forskjellige ting som jeg tror datteren min som går på UWC trenger og vil bli glad for. I dag reiser vi herfra og mot neste stopp som er å besøke henne på UWC skolen som hun går på. Det er meldt dårlig vær: pissregn og kaldt. Men begynner å bli vant med det nå, så skal prøve å ignorere det. Jeg håper vi klarer å finne fram dit vi skal i dag for vi har aldri vært der før. Takk og lov for at det finnes GPS!

#bergen #høstferie #vestlandet #oktober #uwc #reise

Hotel Oleana

I går formiddag byttet vi hotell og sjekket inn på flotte Hotel Oleana. Heldigvis lå bare dette hotellet 1 minutt å gå fra det andre hotellet vi bodde på først, for i går var formen min helt elendig. Regner med at den lille smittet meg? Eller at jeg var blitt matforgifta? Uansett, til tross for at jeg følte meg alt annet enn bra i går, så elsket jeg dette hotellet fra første stund! Vi trivdes umiddelbart mye bedre her enn på det andre hotellet. Det ligger like sentralt og er kjempefint!!! Det fargerike og lille boutique hotellet er inspirert av den kjente musikeren og komponisten Ole Bull som ble født bare et steinkast fra hotellet som ligger fint til i Øvre Ole Bulls plass.

Vi var så heldige å bli oppgradert til en nydelig Suite her av Nordic Choice Hotels. Rommet er stort og kjempefint!!! Det har det flotteste badekaret jeg har sett, og føles som rene svømmebassenger for den lille. Her fikk vi også deilige SPA produkter på badet. Vi også fått verdens best seng å ligge i med de mykeste putene og sengetøyet jeg noengang har ligget i. Perfekt nå som det var godt å bare slappe av. Rommet har også store vinduer som gir mye lys og en ballkong vendt mot en roligere gate enn det forrige hotellet vi bodde på. HotelOleana er også kjent for å ha den beste hotellfrokosten i byen med stort utvalg av det meste. Dette hotellet anbefales på det varmeste! Veldig bra!!

#bergen #hoteloleana #høstferie #oktober #vestlandet

Akvariet i Bergen

I dag gikk turen til Akvariet i Bergen. Det tar cirka 20 minutt å gå hit fra sentrum av byen. Turen gikk fort fordi det var så mye fint se på langs veien. Masse fine hus og gater hele veien bort. Jeg dagdrømte meg helt bort og vekk i alle de fine husene som ligger i dette området, og tenkte at i et av disse husene og i dette området kunne jeg fint ha bodd. Det regner sånn cirka hvert 5 minutt her i Bergen, men det gjør ingeting fordi vi har husket på å ta med oss regnjakker og paraplyer.

Den lille ELSKER pingviner!!! Dessverre så fant vi ut at vi hadde gått glipp av pingvin presentasjonen når vi kom. Det hadde vært veldig kjekt å få med seg! Vi gikk også glipp av showet med sjøløvene som går en time etter presentasjonen av pingvinene om formiddagen. Vi var opptatt med å bytte hotell i formiddag og derfor kom vi ikke til Akvariet før senere. Kjempedumt! Disse showene går hver dag klokken 11 og 12. Grunn nok til å dra tilbake dit engang! Vi fikk med oss Oter presentasjonen kl 13, men det var ikke like spennende for den minste.

Så utrolig søte å se på! Glemmer helt ut tiden når man er er sted med så skjønne skapninger overalt rundt seg.

Er man OBOS medlem får man 25 % avslag på billettprisene her om man viser medlemskortet sitt eller OBOS kortet på OBOS appen på telefonen. Sparte mye penger på å huske å nevne dette når vi kjøpte billett i dag. Lurt når man er mange som skal inn her sammen.

Inne er det også mange akvarium med masse ulike fisker og haier! Men det var ikke like spennende for den lille å se hai denne gang. Det eneste hun var opptatt av var pingvinene. De har også en egen avdeling for slanger, krypdyr og krokodiller inne. Det var også en koselig spiseplass ved inngangen til akvariene inne med store vinduer og utsikt til pingvinene ute.

Jeg har alltid hatt lyst til å dra hit og er glad for at vi omsider gjorde det. Sikkert veldig fint å komme her om sommeren også når himmelen er blå og været er varmere og litt mer stabilt enn det er nå. I sommer besøkte vi flere andre store akvarium utenlands, både i Barcelona og Genova i Italia, og det er fint å endelig få se et i eget land også. Dette er noe jeg også kunne ønske vi hadde fått i Oslo! Veldig kjekt både for store og små og være på besøk her. Obligatorisk anbefaling om man besøker Bergen med barn. ( .. eller uten! .. )

#bergen #høstferie #vestlandet #oktober #familie

Hotel No.13

I går sjekket vi inn på Hotel No.13 i Bergen. Hotellet ligger midt i hjertet av Bergen på Torgalmenningen. Dette er er lite og stilig hotell med masse fine detaljer overalt. Minner meg litt om det fine hotellet vi nylig bodde på i Roma som jeg skrev om HER! Også på dette hotellet ble vi oppgradert til en høyere romkategori som Nordic Choice Platinum medlem og fikk et Deluxe-rom. Dessverre hadde vi uflaks med rommet vi fikk og måtte derfor bytte rom igjen. Vi fikk da en større Junior Suite som lå på toppen av hotellet med flott utsikt utover Bergen. Frokosten her var kjempegod! De lager hjemmelaget omelett på bestiling, og den var så god at den gjorde starten på dagen veldig bra! Vi skulle egentlig bo her 3 netter men bytter hotell i formiddag. Greit å prøve et annet også når vi først er her. Den lille er heldigvis bedre i dag og planen er å besøke Akvariet.

#bergen #høstferie #vestlandet #høst #hotell #oktober