Bahamas

Planen var å dra på Reiselivsmessa denne helgen. Årlig ‘begivenhet’. Håper alltid å vinne en av de mange gratis turene man kan stikke av med der, til fjerne himmelstrøk, som jeg er så glad i .. Vinner aldri! Men har alltid med masse reise inspirasjon hjem. I år ble det ikke noe besøk av meg på Telenor Arena. Omgangssyken satte en fin stopper for det. Men har likevel brukt helgen til å drømme meg bort til palmer og eksotiske destinasjoner langt der borte. Hopper tilbake til varmere strøk og turen vi hadde til BAHAMAS!

Kaos!

Titter bare innom for å si GOD helg! Her er det kaos med både flytting og omgangssyke. Tror det verste jeg vet må være oppkast! Særlig når det skjer midt på natta oppi seng, over alle dyner og puter. Og når man i tillegg blir dekket av spy over hele seg. Den lille pleier nemlig alltid å kaste opp over meg!! Men sånn er det med små barnehagebarn. Får den ene det, får hele barnehagen det i løpet av kort tid ;( Ingenting annet å gjøre enn å ta de med et tappert smil, hele veien til vaskemaskinen. Og heldigvis går det over … Ellers er alt nedpakket. Ingenting er der det pleide å være. Og når alt først er ute av syne og ned i esker, skjønner man ikke hvordan man skal orke å pakke det opp igjen. Men det blir nok omsider bra. Merker at det er lenge siden jeg flyttet. For jeg er helt merkbart ute av trening med alt som har med flytting å gjøre.

Har du vært i Orlando?

I dag fikk jeg akutt lyst å reise tilbake til USA! Vi har tidligere vært i Miami og Key West i Florida. Jeg likte meg der veldig godt! Flotte strender, varmt og palmete. Vi har også reist på cruise i karibien fra Miami. Da var vi innom Mexico, Jamaica, Haiti og Cayman Islands. Men vi har aldri vært i Orlando! Bare veldig nær .. Gikk å tenkte på i dag hvor kjekt det hadde vært å fått med seg alle parkene der nede. Perfekt for oss som liker aktive ferier, hvor mye skjer, med mange opplevelser! Vi har besøkt Disneyworld og Universal i Paris. Har hørt at det skal være en tro kopi av Disney parken i Orlando. Men jeg tipper at Disneyworld der er veldig mye større. Hadde vært kjekt med en uke i Orlando, noen dager i Fort Lauderdale og cruise til karibien. Siden vi har vært på cruise der før, har jeg sett på cruise til helt andre øyer enn de vi har besøkt tidligere. St. Tomas, St. John’s, St. Lucia og Aruba ser alle veldig fine ut. Til sommeren er den minste i huset 3 år. Hun er veldig opptatt av alle Disney figurene nå. så et besøk i Disneyworld ville vært som å komme til himmelen for henne! Da vi besøkte Disneyworld i Paris, var hun bare noen uker gammel, og sov seg gjennom hele turen. Jeg er helt sikker på at det er mange der ute som har vært i Orlando, Disneyworld, Fort Lauderdale og de ulike karibiske øyene. I såfall vil jeg veldig gjerne høre fra DEG! Hva var bra? Hva var ikke bra? Hvor bodde dere? Hva gjorde dere? Hvor spiste dere? Sharing is caring!! =)  – Ingen tips er dårlige tips, men veldig nyttige tips for oss som planlegger sommerferien. Vi lurer nemlig på om vi skal ta turen over Atlanteren igjen .. og en ny Amerika reise : D Er Orlando verdt turen?


Skoleboller!

Ja hva skal man finne på når det er søndag? Det er bare å glemme å sove lenge når man har små barn. Den minste våkner tidlig. Og i dag ville hun UT! Hun hadde lyst på skoleboller .. Det er det beste hun vet. Så turen gikk til Åpent Bakeri som ligger på Torshov. Første gang jeg besøkte denne filialen. Var der ganske tidlig. Men bollekøen var allerede lang. Og det var bare å glemme å få et bord inne også. Her er det tydeligvis populært! Og særlig i helgene har jeg forstått. Heldigvis var det mildt ute i dag. Det ble derfor skoleboller i frisk luft =) Og den minste,, jo hun var svært fornøyd med dagens utflukt : D

Søte pingviner

I går gikk vi tur rundt omkring på Storo. Der har jeg ikke vært på flere år! Havnet tilslutt på Storo senteret .. Og ble veldig overrasket over at de hadde fått skøytebane der oppe! Mulig at den ikke er så ny. Men at det bare er lenge siden jeg har vært der. Ble stående å kikke på alle som var på isen en stund. Og la fort merke til alle de små barna som fløy rundt på isen i full fart mens de holdt i søte pingviner. Tenkte at det var nok en ting jeg ikke har fått med meg. For det har jeg heller aldri sett før! Lurte på om det var en ny trend fra sportsbutikkene. Og måtte spør foreldrene som var der tilslutt, om hvor de hadde fått tak i disse. De fortalte at de hørte til skøytebanen .. Og det var helt genialt! Før brukte man bruskasser for å lære barna å gå på skøyter. Nå lærer barna å gå på skøyter med søte is pingviner. Kort fortalt, er dette pingviner som de små holder i når de er ferske på skøyter og is. De er stødigere, og barna liker bedre å gå med en pingvin enn en bruskasse. Med disse lærer man også å gå på skøyter mye raskere. Den gir også rett skøytestilling og teknikk, i tillegg til at den stabil og trygg. Det første jeg gjorde når jeg kom hjem i går, var å Google på nett for å se hvor jeg kunne få kjøpt en is pingvin. Det fant jeg ikke ut av. Men så at flere skøyteinstruktører anbefaler disse i skøyteopplæring. Noen som vet hvor man kan kjøpe disse? Kunne ønske det var noe sportsbutikkene kunne tatt inn. Ville garantert blitt en HIT blant småbarnsforeldre. Øverst på ønskelisten vår i alle fall! Skøytebanen på Storo er åpen 7 dager i uken. De tilbyr gratis opplæring til barn. Og her kan man låne de søte pingvinene som støtte, om man er ustø på isen … Det vi bare prøve!! =)