Clarion Hotel Oslo

Denne helgen har vi tatt oss en aldri så liten ferie igjen i egen by. Denne gang til Clarion Hotel Oslo som er et av de nyere hotellene i Oslo. Hotellet har fokus på kunst, opplevelser og lekker mat. Det ligger i Barcode-området i Bjørvika. Ikke langt fra Operahuset, det nye biblioteket og Munch museet. Unik beliggenhet i en av de mest spennende områdene i hovedstaden for tiden. Et område som har blitt helt nytt i løpet av de siste årene. Helt rart å tenke på hvordan det så ut før og se hvordan det ser ut nå. En helt ny bydel. Dette er også det området av Oslo som får deg til å føle at du virkelig er i en større by. Høyere bygg, kunstgallerier, takterrasser og litt New York følelse. Vi ble oppgradert til et stort Deluxe dobbeltrom med terrasse og utsikt mot Barcode. ❤️ Perfekt nå som vi har sydentempratur her om dagen! Det kunne ikke vært bedre.

Besøk på Deichman Bjørvika

Den minste har nå sommerferie fra skolen. Det er rart at hun allerede er ferdig med 2 klasse. Dette skoleåret gikk altfor fort. Hun hadde gledet seg til å være 1 uke på Sommerskole før resten av familien også får ferie, men det ble avlyst i år. Nå skal hun være noen dager på AKS før de også stenger for sommeren. Vi prøver å finne på morsomme ting de dagene jeg har fri. Det fine med å jobbe turnus er at det stadig dukker opp fridager midt i ukene. En av de tingene vi har gledet oss til er å besøke det nye biblioteket vi har fått her i Oslo.

Det ligger på Anne-Cath Vestlys plass i Bjørvika, mellom Oslo S og Operahuset. De startet byggingen av det nye hovedbiblioteket i 2013 og var ferdig i desember 2019. En prosess mange som bor i Oslo har engasjert seg i. Åpningen har blitt utsatt flere ganger pga retningslinjer for smittevern og pandemi, men har nå endelig fått lov til å åpne opp for publikum. Beliggenheten kunne ikke vært finere. Vet ikke om det finnes andre bibliotek som har sjøutsikt? Hadde ingen forventninger på forhånd, men ble helt overrasket over hvor flott det var. Biblioteket stekker seg over 6 etasjer og er enormt. Vi gikk bare gjennom og har ikke fått med oss alt.

Den minste elsker etasjen for barn! Her finnes det mange små rom man kan sette seg ned i, et område hvor man kan gjøre oppgaver, spille spill og holde på med puslespill digitalt, egen avdeling for brettspill, tegneserier, eventyr og et spiseområde bare for å nevne noe. Det finnes også en kino der, flere filmstasjoner, lydstudio, en restaurant med utendørs terrasse og fantastisk havutsikt, ulike verksted, flere lesesaler og studieplasser. Innendørs føles det stort og luftig. Det går rulletrapper mellom etasjene og alt er stilig og moderne.

Hele biblioteket er utrolig gjennomført og lekkert. De som har designet dette har virkelig klart å lykkes med å forvandle det helt nye bygget om til et spennende sted. Håper det nye Munch museet som åpner til høsten i samme område blir like fint innvendig. Biblioteket har åpent fra morgen til kveld hele uken. Dette kommer garantert til å bli et populært samlingssted for både store og små i byen. Vi elsket alt med dette stedet og gleder oss allerede til å komme tilbake! Bjørvika i Oslo er blitt en flott del av byen som er verdt å se.


Tilbake til Amerikalinjen

Selv om vi ikke kommer oss så langt bort om dagen, er det likevel mulig å ha gode opplevelser i vårt eget land. I helgen bodde vi på Amerikalinjen igjen. Dette er uten tvil min favoritt av alle hotellene i Oslo. Jeg elsker historien bak bygget, et tidligere billettkontor som solgte billetter til Amerikalinjen eller Amerikabåten som den ble kalt av mange, et skip som gikk fra Norge til New York i USA fra 1919, elsker den gammeldagse retro stilen på insiden, alle detaljene på hotellrommene, de store vinduene, frokosten og ikke minst alle de fine folkene som jobber der! Denne helgen var vi der igjen for å gjøre litt ekstra ut av en bursdag til et familiemedlem. Hotellet har en egen evne til å få gjestene sine til å føle seg spesielle og ekstra velkommen. Perfekt sted å dra når man ønsker å feire noe, eller når man bare får lyst til å være turist i sin egen by.

Ferie på en yacht

Som de fleste andre hadde vi planer for årets sommerferie som det ikke blir noe av. Vi hadde tenkt å reise på cruise med Celebrity Cruises igjen. De har et helt nytt cruiseskip i år, Apex, som vi hadde tenkt å tilbringe våre ferieuker på. I fjor var vi på Edge og det var veldig bra! Den planlagte turen i år ble, ikke overraskende, kansellert for noen uker siden. Vi hadde heldigvis bare betalt depositum for turen. Hadde heller ikke bestilt flybilletter siden det var usikkert om jeg i det hele tatt ville få ferie i år. Lenge har helsepersonell blitt nektet å reise ut av landet og vi var ikke sikker på om det også ville gjelde når de nå gradvis åpner opp igjen for utreise til enkelte land. Uansett, vi har flyttet disse ferieplanene til neste år og begynte å tenke på andre alternativer til årets sommerferie.

Etter at man ble anbefalt å ha ferie i eget land i år, begynte jeg å tenke på alle de stedene jeg alltid har hatt lyst til å se, men som vi ennå ikke har sett. Nå er det et perfekt tidspunkt til å gjøre noe med nettopp det! Når jeg tilfeldig kom over en annonse fra Sea Dream Yacht Club falt alle bitene på plass. Sea Dream er et norskeid selskap med norske kapteiner som vanligvis seiler i Middelhavet og Karibien. Yachtene har bare 112 gjester ombord og et mannskap på 95. De har seilinger som går til alle de stedene vi ønsker å se. Link finner du HER! Vi skal i juli dra med Sea Dream fra Bergen til Olden, Geiranger, Ålesund, Flåm, Rosendal, Skagerak og tilbake til Oslo. Gleder oss vilt! Den minste har fremdeles lyst å reise til Legoland og vi skal prøve å få til en uke i Danmark også.