Besøk på Deichman Bjørvika

Den minste har nå sommerferie fra skolen. Det er rart at hun allerede er ferdig med 2 klasse. Dette skoleåret gikk altfor fort. Hun hadde gledet seg til å være 1 uke på Sommerskole før resten av familien også får ferie, men det ble avlyst i år. Nå skal hun være noen dager på AKS før de også stenger for sommeren. Vi prøver å finne på morsomme ting de dagene jeg har fri. Det fine med å jobbe turnus er at det stadig dukker opp fridager midt i ukene. En av de tingene vi har gledet oss til er å besøke det nye biblioteket vi har fått her i Oslo.

Det ligger på Anne-Cath Vestlys plass i Bjørvika, mellom Oslo S og Operahuset. De startet byggingen av det nye hovedbiblioteket i 2013 og var ferdig i desember 2019. En prosess mange som bor i Oslo har engasjert seg i. Åpningen har blitt utsatt flere ganger pga retningslinjer for smittevern og pandemi, men har nå endelig fått lov til å åpne opp for publikum. Beliggenheten kunne ikke vært finere. Vet ikke om det finnes andre bibliotek som har sjøutsikt? Hadde ingen forventninger på forhånd, men ble helt overrasket over hvor flott det var. Biblioteket stekker seg over 6 etasjer og er enormt. Vi gikk bare gjennom og har ikke fått med oss alt.

Den minste elsker etasjen for barn! Her finnes det mange små rom man kan sette seg ned i, et område hvor man kan gjøre oppgaver, spille spill og holde på med puslespill digitalt, egen avdeling for brettspill, tegneserier, eventyr og et spiseområde bare for å nevne noe. Det finnes også en kino der, flere filmstasjoner, lydstudio, en restaurant med utendørs terrasse og fantastisk havutsikt, ulike verksted, flere lesesaler og studieplasser. Innendørs føles det stort og luftig. Det går rulletrapper mellom etasjene og alt er stilig og moderne.

Hele biblioteket er utrolig gjennomført og lekkert. De som har designet dette har virkelig klart å lykkes med å forvandle det helt nye bygget om til et spennende sted. Håper det nye Munch museet som åpner til høsten i samme område blir like fint innvendig. Biblioteket har åpent fra morgen til kveld hele uken. Dette kommer garantert til å bli et populært samlingssted for både store og små i byen. Vi elsket alt med dette stedet og gleder oss allerede til å komme tilbake! Bjørvika i Oslo er blitt en flott del av byen som er verdt å se.


0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg