Grefsenkollen

I går hadde jeg fri fra jobb. Fridagene som dukker opp midt i uka i turnus er dager som det er fristende å bare sove bort eller forsvinne bort i Netflix sin verden hele dagen. Når det er fint vær og varmt i får man også en trang til å komme seg ut. I går var det en av de dagene. Turen gikk dermed til Grefsenkollen på ettermiddagen, etter både Netflix og noen timer søvn. Det var en nydelig tur opp! Bratte stier, i motbakke, hele veien opp. Men flere flotte utsiktspunkt underveis i høyden over byen som ligger under deg. Mange som hadde hengt opp hengekøyer i trærne oppover stiene og hadde planlagt å sove ute i skogen. Sikkert ekstra fint her når man ser alle lysene fra byen om kvelden. Burde dratt ut mye tidligere på dagen for det var så utrolig fint ute! Selv om det var kveld var det fremdeles varmt og det var mange andre ute. Hadde jeg kommet meg ut tidligere hadde jeg nok også fått en knallblå himmel. Dette må være et av de aller fineste utsiktspunktene vi har her i Oslo, og jeg skal tilbake igjen.

Staycation på The Thief

I helgen som var hadde vi en etterlengtet liten pause og Staycation på hotellet The Thief. En ferie i egen by. Den minste har vært på skolen hver eneste dag siden den stengte, for alle de andre elvene, og jeg hadde ikke en eneste fridag i påsken. Derfor var det på tide med en aldri så liten belønning til oss selv syntes vi. Bestemte oss for å ta oss en overnatting i vår egen by og vi endte opp med å sjekke inn på flotte The Thief. Vi var veldig fornøyd med hele oppholdet. Likte absolutt alt med hotellet og særlig rommet vi fikk! Her er noen bilder:

Favorittplass i Oslo

Jeg elsker å være langs sjø og hav. Går ofte tur på Aker Brygge og Tjuvholmen. Hotellet The Thief har jeg passert hver eneste gang når jeg har vært der nede. Derfor var det kjekt å endelig få muligheten til å bo der. Beliggenheten til hotellet er perfekt!! Hotellet ligger så nær sjøen som det er mulig å komme. Det jeg også liker med dette området er at det er kjempefine friluftsområder. Det er like fint å gå tur her en tidlig morgen som en sen kveld. I går var vi ute hele dagen og også på ettermiddagen og kvelden. Mens det fremdeles var sol satte vi oss på en benk og spiste middag. Uteserveringen her nede har begynt å åpne forsiktig opp igjen. Når det ble kveld gikk vi tur langs brygga etter solnedgang. Blir aldri lei av omgivelsene her nede. Derfor var det kjekt å bo midt i det.

Et rom med utsikt

I går sjekket vi inn på The Thief her i Oslo. Vi bor i 8 etasje i et Premium rom. Vi har utsikt over Oslofjorden og en egen balkong. I dag våknet vi opp til soloppgang og flott utsikt over utover havet og Tjuvholmen. Vi har siden vi sjekket inn sett på masse småbåter, seilbåter og skip som passerer Astrup Fearnley-museet. Det er store vinduer fra gulv til tak og det passet dermed perfekt at vi fikk fint vær og SOL mens vi er her. Rommet vi fikk føles stort og luftig pga de store vinduene og er 30 m² stort. Vi har morgensol utover kanalen fra det fine rommet. En gigantisk kingsize seng fra Hilding Anders med enorme puter og deilge dyner, en egen sittegruppe og arbeidsplass. Nespresso kaffemaskin, myke badekåper, tøfler og et stort og stilig bad med dusj og fine produkter fra Babor.

Når man bor her har man vanligvis gratis inngang til Thief Gym, Astrup Fearnley Museet og Thief Spa, men dette er stengt akkurat nå. Gjør ingenting. Vi kan prøve det en annen gang. Nordisk frokost er inkludert. Var på forhånd spent på hvordan de løste frokosten her siden de ikke kan servere på vanlig måte for øyeblikket. Vi fikk en meny til bordet og kunne kysse av alt vi hadde lyst på. Vi krysset av alt!! Måtte flytte over til et større bord for å få plass til alt sammen. Hehe! 🥰 Det vi valgte fikk vi servert på bordet vårt. Kjempegod frokost! En fin måte å løse det på. Vet noen hoteller bare har gitt gjestene sine en pose med mat. Dette ble mye mer personlig. Frokosten var kjempegod! Helt nydelig!! Ble sittende lenge, flere timer, og kunne ikke fått en bedre start på dagen. ❤️

The Thief

Lenge før vi havnet i den situasjonen vi nå befinner oss i, bestilte vi flere hotellopphold fordelt på de neste månedene for å ha noe å se fram til. Vi fikk et godt tilbud og bestemte oss for å slå til. Det ene hotellet har vi allerede flyttet datoen på flere ganger på grunn av nåværende situasjon. Denne helgen skulle vi bodd på Clarion Hotel Oslo. Dette er et nyere hotell som ligger mellom Barcode og Operahuset. Ringte hotellet nylig for å høre om det fremdeles holder åpent. Forsto raskt at de ikke har stor aktivitet på hotellet og at de vurderte fra dag til dag om de fortsatt skulle holde stengt. De lovet at de skulle ringe meg tilbake om det ble noen endring. Fredag ettermiddag ringte de meg og sa hotellet fremdeles var stengt.

Kjente at vi ble skuffa for vi hadde gledet oss til å bo der. Fikk tilbud om å bo på Clarion The Hub i stedet for, men der har vi nylig bodd så takket nei. Vi er som de fleste andre ganske så lei av å bare være hjemme nå, så bestemte meg for å se etter andre muligheter. Ikke vet vi om vi kommer oss på planlagt sommerferie heller i år. Men ved å bare forflytte litt på oss i egen by, hjelper det på motivasjonen å komme seg mer ut. Booket dermed spontant The Thief. Planen med å bo her er at vi samtidig kan utforske nabolaget i dette området av byen vår og få et påskudd til å ta oss noen turer ut mens vi er her. Selv om hotellet ikke serverer ordinær frokost og holder en del av tilbudet på hotellet stengt, gleder vi oss likevel til å være her.

Årets påske

Årets påske forsvant på et blunk. For den minste i familien ble det noen dager med etterlengtet fri fra skolen. Hun har gått på skolen hver eneste dag siden den stengte i midten av mars. For henne ble påskeferien en velfortjent skoleferie. Jeg har jobbet hver eneste dag i påsken, men klarte å få til noen fine turer i min egen by før og etter jobb. Forbinder påske og april med lysere tider. Årstiden jeg liker best. I dag er det meldt 17 varmegrader her i Oslo! Den minste er heldig som skal få være mye ute på skolen i dag. Om noen få timer venter jobb og en ny arbeidsuke på meg. I helgen har jeg fri og da skal vi gjøre noe morsomt. Selv om vi bor i en by hvor det aller meste er satt på en eneste stor pause for tiden, er det likevel fult mulig å gjøre hverdagen og helgene litt mer spennende.

Ekeberg

Den siste tiden har jeg prøvd å tvinge meg selv til å gå tur før eller etter jobb. Når verden stopper helt opp er det lett å bare legge seg til å sove når man ikke er på jobb. De dagene jeg jobber kveldsvakt har jeg dratt på tur tidlig morgen etter å ha levert den minste på skolen. Hun har vært på skolen hver dag siden den stengte. De dagene jeg jobber dagvakt prøver jeg å komme meg ut på kvelden når det er solnedgang. Liker å gå tur når det begynner å bli mørkt og byen lyser opp. Merker at man får mer energi av frisk luft og en tur ut. Den siste tiden har jeg vært mye på Ekeberg. Utsikten herfra er min favoritt om dagen. Elsker å stå på toppen av parken og se ned mot byen min som lyser opp og ser helt magisk ut om kvelden.

En annerledes påske

Påsken er den tiden av året jeg liker aller best å reise bort. Da er været bra og vi har alltid hatt fine ferier utenlands i påsken. I fjor på denne tiden var vi i Gdansk med gode venner. I år går det ingen fly ut av landet. Alt er annerledes. Denne påsken skal jeg jobbe hver eneste dag. Store deler av årets påske skal jeg altså tilbringe på sykehuset jeg jobber på. Vi får ikke lov til å reise bort og vi vet heller ikke om vi får ferie i sommer. For den minste ser det ut som at det ikke spiller noen rolle at vi bare er hjemme. Hun er strålende fornøyd med at vi klarte å få tak i smågodt fra Europris og har gått til innkjøp av Nintendo Switch. Målet mitt denne påsken er at vi en av dagene skal finne tid til å gå en tur sammen et sted her i Oslo.

Alene på skolen

12 mars stengte alle skoler og barnehager over hele landet. Men i nesten 4 uker har skolen holdt åpent for noen få elever. Vi var blant de heldige som fikk tilbud om plass. Foreldre som er pålagt å være på jobb og har samfunnskritiske yrker, blant annet oss helsepersonell, har hatt muligheten til å levere sine barn mens de andre elevene har vært hjemme. Den første dagen var den kun min datter og 9 voksne! 😅 Mens de neste 2 ukene var de 2 elever på skolen. Begge elevene kom fra samme klasse og er venninner så de var bare glade for å få muligheten til å være sammen. Hver dag tok en ny lærer imot de og et helt team fra AKS. De har fått gjøre leksene fra Hjemmeskolen på skolen og fått leke etterpå. Den siste uken har flere elever fått tilbudet og de har nå vært mellom 5 og 7 elever på skolen. Vi fikk også tilbud om å levere hver eneste dag i påsken, men fra i ettermiddag skal den minste få noen dager fri fram til tirsdag etter påske, selv om jeg skal jobbe hver eneste dag. Etter påske venter 2 nye uker alene på skolen igjen før de skal lage et opplegg for de andre elevene som skal etter planen komme tilbake. Det var vært noen rare uker for oss alle. Føler meg veldig takknemlig for at jeg har hatt muligheten til å kunne levere disse ukene og gå på jobb.