Venter på Norwegian!

Denne lille jenta har vært: 18 dager på havet, innom 7 land og totalt 16 ulike byer og stopp de siste 21 dagene!🌴🛳🌴Nå venter den vesle globetrotteren veldig på at Norwegian skal komme med Dreamlineren sin til Barcelona og fly oss hjem ..

Krysser fingrene for at de faktisk kommer i dag! 🙏

(jeg har veldig mye klær jeg må vaske!)

Veldig rart og en smule sørmodig å måtte forlate båten i dag morges. Tar sikkert noen dager før man skjønner at man er på land igjen og ikke på havet også, etter så mange dager til sjøs.

#barcelona #spania #reise #cruise #familie #ferie #foto #blogg #mamma #juli #sommer #fly #norwegian

Tilbake til Palma, Mallorca

I dag morges kom vi til stopp nummer 13: Palma i Mallorca. Jeg er litt lei meg for at i forlot Formentera og Ibiza klokken 03 i natt. Men det var også hyggelig å komme tilbake igjen til Palma og Mallorca for dette er virkelig en fin by! En by veldig mange nordmenn har besøkt og har et forhold til.

Vi har vært en tur i sentrum av Palma tidligere i dag. Det er søndag i dag men alle butikkene var likevel åpne. Vel mesteparten av de … Vi hadde planlagt å dra innom en spesiell butikk som den minste i familien ønsket seg noe fra. Men akkurat denne butikken, Claire, hadde jo selvfølgelig stengt! Hun ble såååå lei seg! Men så fant vi en stor Dinsey butikk og da var det glemt for nå at hun ønsket seg veldig noe fra den andre. Kunne ønske vi hadde alle disse morsomme butikkene man finner når man er utenlands hjemme også, men da hadde de vel ikke vært så spennende mer?

Det er hele 35 grader her! Og det var kjempefint å tusle rundt i gatene her, langs katedralen og parkområdet der. Palma minner meg på mange måter litt om Barcelona og er som en mindre, men like spennede utgave synes jeg.

Denne ferien går dessverre mot slutten nå. I morgen kommer vi til Barcelona og vårt siste stopp. Da venter hjemreise, en slunken lommebok og hverdagen igjen. Men tror vi kan leve lenge på alt vi har opplevd på denne turen. Vi har vært innom 7 land og 14 stopp! Vi stoppet også i København og Venezia før dette cruiset. Så hvis vi også regner med disse stoppene har vi tilsammen opplevd 16 ulike steder i løpet av denne ferien. Og det er slett ikke verst eller hva!? Veldig takknemlig for alt jeg har fått lov til å oppleve på denne reisen.

#palma #mallorca #cruise #ferie #reise #familie #blogg #mamma #juli #foto #sommer

Mitt lille paradis

I går kom vi tilbake igjen til Ibiza. Og jeg har vist i lang tid at jeg da måtte benytte muligheten til også å dra over igjen til Formentera. Dette er en øy som har veldig fine strender. Øya befinner seg 3,6 kilometer sør for Ibiza i Middelhavet. Men ikke alle i familien var like lystne til å dra dit igjen. For skal man til øya Formentera må man ta båt 1 time fra Ibiza over dit. Og vi har flere ganger reist med små båter over i røff sjø.

Jeg er veldig senitiv for å være i båt på grov og røff sjø. Da blir jeg fort veldig sjøsyk! Når vi har besøkt Formentera tidligere har vi valgt billigste reisemåte over, og det er ofte små båter som ikke koster så mye. Den ene gangen vi reiste over satt vi i en veldig liten båt, og på denne turen kastet den minste opp halve turen. Så før vi dro over denne gang undersøkte jeg hvilke mulighetee vi faktisk hadde for å komme oss over på en mest behagelig måte.

Det er flere selskap som har båt over. Vil du betale minst mulig kan du reise med små båter som Aquabus selskapet over for knappe 9 Euro per person. De bruker 1 time over. Vil du heller reise behagelig kan du velge Trasmapi Fast Ferry. Dette selskapet går fra Ibiza sentrum / rett over Burger King (det er kun 1!) Denne båten over er en hurtigbåt og tar kun en halvtime. Prisene er høyere enn hos mange av de andre selskapene: 46 Euro for 1 voksen tur / retur og 28 Euro for barn over 3 år tur / retur.

Vi opplevde turen vi hadde i går som den mest behagelige vi har hatt over noengang! På disse båtene kan man også velge om man ville sitte inne eller ute og de er på 2 etasjer. Anbefaler dette selskapet! De går hver halvtime begge veier.

Formentera hadde også fått seg et skikkelig løft siden sist vi var der! Nå hadde denne lille øya fått seg en flunkende ny og flott ferjeterminal med orden på. Før var det også litt provosorisk her. Nå ser det veldig ryddig ut alle veier også på Formentera. Fra ferjeterminalen har de også fått en bussterminal og taxikø. Så nå er det mye lettere å komme seg rundt på øya enn det var tidligere. Her finnes det 21 ulike strender, hotell og flere små byer. Så dette er egentlig en plass man trenger tid om man skal få meg seg litt av det som faktisk finnes her. Vi hadde ikke så god tid i går. Men håper vi snart er tilbake igjen også her, på mitt lille paradis!

#formentera #ibiza #cruise #mamma #reise #familie #barn #foto #sommer #blogg #ferie #juli #paradis

Tilbake på min favorittplass!

I går morges kom vi tilbake til Ibiza for 4 gang! Selv om vi har vært her mange ganger før var dette et av stoppene jeg likevel gledet meg mest til å komme tilbake til. Det er et eller annet spesielt med denne vakre plassen. De hvite husene, de glade menneskene som bor her, stemningen og strendene.

Siden sist vi var her kunne vi se at de har oppgradert byen mye. De har fått en ny og flott cruiseterminal og en praktisk ferjeterminal i sentrum. Det hadde de ikke før. Da var det mer provosorisk. Nå var det blitt veldig fint!

Begynner å bli godt kjent i Ibiza etterhvert. Vet akkurat hvor favorittbutikkene våre er og de hyggeligste spiseplassene. Masse fine butikker der, og veldig bra shopping! Vi tuslet rundt i gatene i den lille byen, langs de hvite husene noen timer i varmen i går, før vi dro over til Formentera for å bade.

Jeg liker absolutt alt med Ibiza! Ble hodestups forelska og totalt fortapt for mange år siden. Ibiza vant mitt hjerte med engang jeg kom hit for første gang. Kort fortalt, jeg ELSKER denne plassen! Jeg elsker Ibiza! Håper jeg snart kommer tilbake. Blir aldri lei av denne plassen. Vil bare se mer for hver gang vi er her. En plass jeg aldri har lyst å reise fra.

#ibiza #cruise #ferie #sommer #foto #familie #mandag #mamma #blogg #spania

På vei Ibiza

Akkurat nå er vi ute på Middelhavet på vei til Ibiza, og det har vi vært siden i går kveld. Men før vi kom så langt måtte vi faktisk snu og dra tilbake til Sete i Frankrike pga en nødsituasjon og litt dramatikk etter vi hadde seilt derfra.

Vi satt og så på utseilingen fra Sete i Reflection Lounge på dekk 12 i går klokken 18. Dette er en bar som har store vinduer fra gulv til tak helt fremst i båten. Her har man panormautsikt utover havet. Og på dette stedet er det veldig fint å sitte når man seiler inn eller ut fra et sted. Utsikten man får herfra er nemlig helt unik og spektakulær.

Merket ganske fort at båten begynte å svinge og krenge veldig like etter vi hadde kommet oss et stykke ut på havet. De som var i bassengene merket plutselig at alt vannet var kun på den ene siden for vi svingte så brått. En av oss spøkte med at vi kanskje hadde glemt noe i Sete? Mens jeg antok at vi svingte som vi gjorde fordi vi skulle til et nytt land og en ny retning, og tenkte ikke mer over det.

Så fikk vi kapteinen på høytaler som fortalte at vi hadde en ‘medical emergency’ og at vi måtte snu fordi en passasjer måtte på sykehus. Da skjønte vi at dette måtte være alvorlig hvis legene og sykehusavdelingen som er ombord på båten ikke kunne ta seg av situasjonen. Så vi snudde helt, og på kaien i Sete ventet en ambulanse på oss og fikk den syke passasjeren av båten. Som Kapteinen sa: ‘Safety first’ og det er selvsagt betryggende å tenke på når man er på ute havet. Håper det går bra med personen som forlot oss i går …

Nå er vi altså ute på havet og det skal vi være helt til i morgen. Været er veldig bra! Har ikke en eneste bølge på havet. Kjører veldig veldig sakte og ligger egentlig bare å dupper ute på sjøen. Merker ikke at vi kjører engang, så det føles utrolig deilig! Vi har pasert Barcelona for lengst, så er veldig nær Ibiza. Kapteinen spøkte om at vi egentlig bare kunne stoppe motoren på båten og begynne å ro. Værmessig kan det altså ikke bli bedre enn slik vi har det akkurat nå.

Alle er veldig trøtte i dag, for tror de aller fleste var ute og oppe så lenge de klarte i går kveld og i natt, siden alle viste at vi er på sjøen i hele dag. Planen i dag er å ligge i et av boblebadene, spise masse god mat og bare slappe av. I morgen skal vi både til Ibiza og over til Formentera for å bade. Så fint å lade opp batteriene til morgendagen.

Volleyballturnering i det ene bassenget pågår nå for de som orker å bevege seg litt … Vi skal på utendørskino nå!

#ibiza #cruise #mamma #familie #blogg #fredag #helg #foto #sommer #ferie #reise #frankrike

Sete, Frankrike

I dag morges kom vi til Sete i Frankrike. Dette er et helt ukjent stopp for oss. Vi hadde ikke engang hørt om denne byen og plassen før vi så at vi skulle dit. Mens vi var på vei hit fikk vi litt mer informasjon via cruise programmet vi får levert på døra hver kveld. Dette er altså den største fiskelandsbyen langs Middelhavet. Og en stor havneby med rundt 40 000 innbyggere. Med det som stort sett eneste utgangspunkt, gikk vi av båten klar for å utforske mer.

Byen er ganske stor, men det aller meste er i gåavtand. Og den beste måten å utforske denne byen er til fots. Den mest unike måten å oppleve denne byen på, er å vandre langs kanalene i byen. Det går lange kanaler gjennom hele sentrum. Og byen er delt opp langs begge sider av kanalene. Det er broer overalt, uten trapper, for at man enkelt kan komme seg rundt. Overalt er det små parker og sidegate Cafer. Man kan også bli med på båtturer gjennom kanalene.

Byen minner litt om Sør-Italia. Og årsaken sksl være at mange fiskere fra Amalfi kysten i Italia valgte å bosette seg i Sete. Disse fiskerne tok med seg den italienske atmosfæren og bygget opp områder i Sete, inspirert av det de likte best fra Napoli området. Det er derfor det finnes et eget Little Naples område her og også et Fishermen’s district på en egen lagune. Dette fikk vi dessverre ikke sett i dag.

I sentrum ligger det masse butikker og en stor Mathall som er verdt å få med seg. Det finnes også en 12 km lang sandstrand som man enkelt kan komme seg til med buss. Hopper du på en gul buss, nr 3 eller 9, er du der på 15 minutt.

Sete viste seg å være et overraskende og positivt stopp! Det var kjekt å gå rundt å se her. Og i denne byen er det mye mer å finne på enn i mange av de andre franske byene vi har besøkt. Stemningen var også veldig rolig og behagelig. Noe som gjorde at dette ble et avslappende stopp før turen går videre til Spania senere i kveld. Da skal vi nemlig tilbake til Ibiza! Og har 305 nautiske mil, eller 564. 8600 km foran oss på havet før vi omsider ankommer Ibiza lørdag morgen.

#cruise #sete #frankrike #mamma #familie #foto #reise #juli #blogg #torsdag #ferie #sommer #ibiza #natur

La Seyne-sur-Mer

I dag morges kom vi til den lille koselige franske byen La Seyne-sur-Mer i Provence. I følge cruiset sitt program er vi i dag i Toulon. Men Toulon ligger ca 30 minutt unna herfra med båt. For å komme til Toulon tilbyr derfor båten shuttelbåt dit til 20 $ dollar pr person. For en familie på feks 5 blir det nærmere 860 kr. Og det er ganske dyrt for å komme seg til stoppet vi altså ikke er i. Det er det mange som er sure for .. Så vi bestemte oss i stedet for å utforske byen vi faktisk er i.

Men så fort vi kom ut av båten og på land ble vi informert av Turistinformasjonen som hadde en skranke rett utenfor om at vi kunne ta båt over til Toulon fra havna i La Seyne til 2 Euro pr person! Altså kun 18 kroner! Så vi bestemte oss for å spasere ned til La Seyne og se hva vi skulle gjøre når vi kom dit. Det tar cirka 20 minutt å gå fra havna og inn til sentrum av den lille byen. Kjempekoselig liten by! Her hadde de et stort utendørs frukt og grønnsaksmarked, flere små fine butikker og veldig mange ulike spiseplasser.

Midt i hjertet av den lille byen ligger en stor havn med masse båter. Herfra kan man ta båten over til Toulon. Og siden La Seyne er en bitteliten by, bestemte vi oss for å kombinere den med en tur over til Toulon som er veldig mye større. Båten over går hvert 20 minutt og det tok ikke så mye mer enn 10 minutt over. Helt rolig sjø og flott usikt over havet!

Vi var ikke ute mange timene i dag. Vi var nemlig blitt invitert av Kapteinen på båten til å stå på helipad /landingsplassen for helikopter helt framme på dekk 5, for å se den flotte utseilingen fra Provence i ettermiddag. Dessverre fikk vi beskjed om at dette ble avlyst når vi kom pga sterk vind. Det var veldig dumt, for vi hadde gledet oss til det. Men håper vi får muligheten en annen dag.

Nå er vi på vei til Sete i Frankrike hvor vi kommer i morgen tidlig. Og håper den sterke vinden de har meldt ikke blir noe av. Eller at den i det minste kun varer et par timer. Tvi tvi!

#cruise #laseyne #toulon #frankrike #sjarm #onsdag #reise #cruise #familie #mamma #foto #sommer

Tilbake til Frankrike

God morgen fra Frankrike! Vi er nemlig på plass i et nytt land og på en ny og vakker destinasjon. Her går det jammen unna!

Reiste fra Portofino og dårlig vær Italia i går kveld. Hele dagen var overskyet med regndråper og veldig choppy sjø. Vi ankret opp i bukta 20 minutt fra selve Portofino, og ble som nevnt fraktet inn med livbåter. Jeg satte meg på taket (de har nemlig også noen plasser øverst) for å få fin utsikt, men havet hadde i går veldig røff sjø. Så det var ubehagelig å være i en liten båt på de bølgene vi hadde der, før vi nærmet oss selve Portofino. Det var opp og ned og opp og ned. Og noen som var ombord ble veldig stressa når vi fikk perioder med veldig mye bevegelse. Men prøvde å si til meg selv at jeg faktisk satt i en livbåt! (!) og at han som kjørte den hadde full kontroll. Men de som satt i den siste livbåten fra Portofino og tilbake til båten på kvelden, hadde hatt store problemer med å komme seg inn til båten vår igjen, for da var det veldig røft på havet og mye vind. Glad jeg ikke var i den!

Når vi reiste derfra i går kveld, blåste det kraftig opp og begynte å regne. Og vi fikk også mye bevegelse i båten pga store bølger og røff sjø når vi dro. Mange ombord som ble veldig sjøsyke i går kveld. Men etter noen timer stabiliserte det seg heldigvis. Klokken 07 i dag morges kom vi fram til stopp nummer 9: Villefrance – sur – Mer! En nydelig liten fransk by som vi kjenner veldig godt, men alltid hyggelig å komme tilbake hit! Akkurat 1 år etter vi var her sist.

Villefrance er i mine øyne den aller vakreste plassen langs den Franske Riviera. Denne lille og sjarmerende byen minner på mange måter om Portofino med alle sine fargerike hus og mange båter. Men er større enn bittelille Portofino. Villefrance har nærmere 7000 innbyggere, mens i bittelille og søvnige Portofino bor det kun 439!

Her i Frankrike er været bra i motsetning til Italia i går. Så regner med at vi får en veldig fin dag med knallblå himmel. Nå skal vi prøve å finne ut hva vi skal gjøre mens vi er her denne gang. Føler vi har sett ALT som er i nærhetee her. Så mulig vi drar inn til Nice eller bare ender opp på badestranden her i Villefrance. Vi er uansett glade for å være tilbake igjen på denne flotte plassen nok engang!

#frankrike #villefrance #cruise #familie #mamma #blogg #reise #foto #sommer #tirsdag

Portofino, Italia

Hei fra Portofino og den vakreste plass på jord! Vi kom hit klokken 07 i dag morges. Cruisebåten har ankret opp ut ibukta her. Og vi blir fraktet i land i små tenderbåter og livbåter. Dette var stoppet jeg har gleder meg mest til, og jeg jeg sitter her og dupper beina i havet, og tenker at jeg har lyst å bli her for alltid! Herlighet for en vakker liten plass!!!

Vi har tuslet rundt i bildedvakre Portofino noen runder allerede. Har også vært i en kirke og utsiktsplass som ligger en 10 minutt gåtur opp i høyden her. Når vi først var i gang besøkte vi også Castello Brown, som er en gammel borg / hus, som ligger lenger opp i høyden. Det er knallvarmt! Og vi er gjennomvåte av svette etter turen opp fra bukta her.

En ansatt på cruisebåten som jobber på Art Gallery sa til meg i går kveld at jeg måtte huske å lade mobilen min helt opp, for dette er plassen man tar 1 million bilder. Telefonen min har nå 5 % strøm igjen! Så skal straks tilbake til båten for å lade den opp på ny igjen, også ta turen tilbake igjen etter vi har spist lunsj. Ser det er mange flotte spiseplasser her også, men prisnivået er naturlig nok himmelhøyt.

Portofino er en av favoritt  lekeplassene til de styrtrike og berømte. Her liker de å bruke enorme summer med penger og vise seg fram med all rikdommen sin. Her er det svindyre yachter i havna og spinndyre butikker. Men du verden så gøy det er for en vanlig person å være her og se på det livet som foregår på denne plassen, man må nesten oppleve det selv, for det er nesten ikke til å tro! Utrolig vakkert sted!

#portofino #italia #kjendiser #mandag #foto #ferie #sommer #mamma #familie

Livorno, Italia

I dag er vi på stoppet Firenze, Pisa i følge cruise programmet. Men det er jo ikke helt sant! Firenze ligger nemlig 100 minutt unna der vi faktisk er. For å komme til Firenze, som ikke er en havneby engang, må man nemlig ta buss eller tog i 1 time og 40 minutt. Og det er det kanskje ikke alle cruiseturister som er klar over akkurat det?

Vi har vært i Firenze før og det er en helt nydelig by! Men på grunn av avtanden og dyre turer, valgte vi heller å utforske Livorno, hvor vi faktisk er. Livorno er en mindre italiensk by som er hovedstad i provinsen Livorno i Toscana. Byen har ca. 170 000 innbyggere. Livornos havn ut mot Liguriahavet er den tredje største på Italias vestkyst. Og dette er en italiensk by med faktisk veldig mye sjarm!

Vi har vært her engang før for mange år siden. Men siden den gang, kan jeg se at mye har forandret seg. Byen har fått masse butikker, flere kjente kjedebutikker som Stradivarius, KIKO, Pimkie, Zara og H&M og spiseplassene ligger på rekke og rad. Selv om det er søndag var det meste åpent her. Og vi koste oss veldig noen timer med å gå rundt her i Livorno.

I morgen kommer vi til stoppet som jeg har gledet meg mest til av alle: PORTOFINO her i Italia! Kan nesten ikke vente!

#cruise #livorno #italia #søndag #sommer #ferie #blogg #mamma #foto #familie #reise #tips #mammablogg #helg