Fra sommer til vinter

Dagene i Barcelona gikk altfor fort og jeg er allerede tilbake i Oslo. Flyturen hjem gikk også helt strålende og vi landet en halvtime før vi skulle. Akkurat som på veien bort. Selv om vi ikke hadde så mange dager der fikk vi likevel utnyttet den tiden vi hadde maksimalt. Den andre dagen vi var der var vi oppe tidlig og fikk med oss den berømte parken Park Guell, fonøyelsesparken Tibidabo som lå på toppen av et fjell, hele 512 meter over havet, den best bevarte hemmeligheten blant lokale i Barcelona, et stort kjøpesenter og en kveld i gatene midt i hjerte av denne fine byen. Tenkte jeg skulle dele noen tips både om hotellet vi bodde på denne gang, om de beste utsiktspunktene man bør besøke, shoppingtips og om hva man ikke bør gå glipp av når man besøker Barcelona de neste dagene. Skulle gjerne ha vært der noen dager lengre! Kjenner at det var veldig tungt å komme tilbake til mørk vinter i Oslo fra knallblå himmel og 23 varmegrader i Spania.

Barcelona

Hei fra Barcelona! Jeg er tilbake i byen jeg ikke trodde jeg skulle tilbake til på en stund. Var jo her sist i juli, og da tenkte jeg at jeg hadde vært så mange ganger at jeg ikke hadde behov for å dra tilbake på en stund. Vel, nå er jeg her altså igjen. Var spent på hvordan været her ville være for det var meldt mye forskjellig på forhånd. Ble møtt av 23 varmegrader og nesten full sommer. Flyturen gikk FINT! Kjempefint!! Bare et par minutt med turbulens over Tyskland, ellers var det helt rolig hele veien bort. Vi landet i tillegg en halvtime før vi skulle. Hurra! Brukte bare 3 timer ned. Flyet var helt fult og hadde alt i alt en veldig god opplevelse med å fly Norwegian.

Vi bor denne gang på Andante Hotel i Barcelona. Dette er ikke et luksushotell, men et rimeligere alternativ. Denne gang hadde lyst til å bruke mindre penger på hotell og mer penger på andre ting. Her kan man få et dobbeltrom for knappe 800 kroner for 2! Det er ikke verst når man befinner seg i en by hvor hotell koster vanligvis minimum 2000 kr natta. Hotellet har perfekt beliggenhet nær stranden og havnen, som er de områdene jeg liker best i Barcelona. Rommene er enkle, men rene. Hotellet har også takterrasse med svømmebasseng. Den eldste datteren min bodde her i midten av oktober i år, og det var sånn jeg tilfeldig hørte om dette hotellet første gang.

De som jobber her veldig hjelpsomme. Det er flere ting vi har lyst til å se denne gang og de tegnet på kart og forklarte oss alt vi lurte på, på en enkel måte. I går gikk vi rundt å kikket i gatene i sentrum hvor vi bor, var nede ved havna, så solnedgangen på stranden og var på shopping. Besøkte et kjøpesenter som het Diagonal Mar. Ligger ikke så langt unna stranden. Her har de alt du kan tenke deg inkludert Primark. Her var det helt kaos og folk var helt ville, men klarte å finne masse likevel. På kvelden satt vi ute å spiste. Den følelsen når man fremdeles kan sitte ute å spise i bare en genser i slutten av november og det fremdeles er godt og varmt ute.

På vei til Barcelona

Nå er det en stund siden jeg har vært ute å reist og da kommer alltid denne dumme flyskrekken min snikende inn i kroppen og herjer. Denne helgen var jeg nær med å ringe venninnen min som jeg skal reise med for å si at jeg likevel ikke kunne reise. Jeg var redd for å bli redd. Men fant ut jeg ikke hadde noen bra unskyldning. Noen ganger er det bedre å trosse det man har forbi mot og redd for enn å bli sittende hjemme. Da hadde jeg garantert angret også. Så klokken 06 sa jeg ha det til den minste og satte kursen mot flyplassen. Nå sitter vi her og venter på flyet til Barcelona som går 09.20 med Norwegian. Prøver å tenke at det kommer til å gå bra. Og at det blir rart å komme  fra vinter til 23 grader!!! Har bestemt meg for å si fra når jeg går ombord at jeg er en pyse i fly. Så vet de som jobber ombord om meg. Wish me luck!!

Frokost i Gdansk

I oktober besøkte vi Gdansk og vårt favoritthotell PURO igjen. Alle de 3 gangene vi har bodd her i år har vi valgt å bestille rom med frokost. Det er billigere å bestille uten, men verdt å bestille med! Dessverre er ikke frokost automatisk inkludert her, med mindre man velger et rom som er litt dyrere. Da er også frokosten inkludert. Vi fant ut at det er billigere å betale litt mer for et rom med frokost enn å kjøpe frokosten der.  Så ville egentlig bare tipse om at det er noe jeg anbefaler å gjøre om man kikker på dette hotellet og vurderer å ta seg en tur til denne flotte byen. Frokosten på dette hotellet er absolutt verdt å spandere på seg. Den minste i familien elsket de store amerikanske pannekakene og varm sjokolade med krem. Jeg savnet litt bedre utvalg i vegetarmat, men fant masse annet godt jeg kunne spise. Uansett, stort utvalg i alt man kan tenke seg i både varme og kalde retter. Den beste starten man kan ha på dagen når man bor på hotell er uten tvil:  frokost!

Reiseplaner neste år


Nå er det ikke så lenge før det er et nytt år, og jeg har allerede begynt å tenke på ting og steder jeg har lyst til å oppleve i det nye året 2020, som snart venter på oss med blanke ark.

1.  I april neste år lanserer Norwegian flere nye ruter. Fra Oslo blir det blant annet direkteruter til de flotte byene Poznan og Wroclaw i Polen. Etter å ha vært 3 ganger i Gdansk bare i år er jeg klar for å se noe nytt i landet som jeg har blitt så glad i. Begge disse byene står derfor på ønskelisten for neste år. Flyprisene dit er lave og det er ingen grunn til å sitte hjemme.

2. Til sommeren har jeg lyst til å reise tilbake til de greske øyene og Hellas. Det er lenge siden vi har vært der nå, og jeg tenker stadig på gode minner vi har fra alle besøkene vi har hatt på blant annet vakre Santorini og Mykonos. Jeg har funnet drømmeruten som går dit neste sommer, men det er med cruiseskipet Celebrity Edge, og det var vi jo på i sommer. Derfor har jeg heller lyst å gjøre noe nytt neste sommer.

I april neste år blir det også lansert et nytt cruiseskip: Celebrity Apex. Min magefølelse sier at jeg skal på det. Dermed er det bare å håpe på at jeg skal klare å overtale resten av familien til å få lyst til det samme. Er de med er planen å tilbringe noen uker ombord på helt nye Apex til sommeren som kommer.

Jeg kjenner noen fine folk som allerede har bestilt med Celebrity Infinity neste sommer, så det er også et alternativ vi har. På dette skipet er det gode tilbud og lavere priser. Men dette er et eldre skip og jeg liker bedre de nye. Vi får se hva som skjer og hva de andre i familien har mest lyst til å gjøre.

3. Jeg har en datter som flytter utenlands til høsten neste år. Hun søker på ulike universitet rundt om i verden nå. Hvor hun ender opp er det ingen som vet ennå. Det kan bli en plass i Europa, men det kan også bli et land mye lengre vekk. Uansett hvor hun drar i verden så har vi lyst til å besøke henne dit hun flytter. Dermed blir det en tur til en foreløpig ukjent plass, engang mot slutten av neste år før jul.

4. Den minste vil til Legoland. Jeg har lovet henne at vi skal dit i løpet av en skoleferie eller en helg i det nye året, siden det ikke ble i år som vi hadde tenkt. Så det er også på listen over ting vi har bestemt oss for å gjøre neste år.

Dette er planer forløpig. Det kan fort bli noe mer eller noe annet kjenner jeg meg selv rett. Noen andre som har begynt å tenke på steder dere vil reise til og oppleve neste år?

Om 8 dager reiser jeg til ….

Nå er det bare 8 dager igjen til jeg reiser til varmere strøk! Denne gang skal vi en liten tur til Barcelona. (igjen..) Jeg skal reise sammen med moren til en av venninnene til den minste datteren min. Vi var også sammen i Gdansk i påsken. Dette blir en liten pause fra hverdagen for bare oss mammaer. Er spent på hvordan været blir mens vi er der og ikke minst på hotellet vi har bestilt denne gang. Vi satser på at vi får en fin blanding av både avslapping, late dager og shopping. Det var tilfeldig at det ble nettopp hit. Vi har snakket om både Berlin, London og andre steder. Plutselig hadde Norwegian fly til 498 kr ned hit og da ble det til at vi spontant bestilte en tur. Gleder meg! Håper på en stille og rolig flytur begge veier også.