Velkommen 2015!

Velkommen, 2015! Et nytt år ligger foran oss. Hele 365 blanke dager skal fylles. Vi fyller gjerne hodene og hjertene våre med forventninger om  at neste år skal skal bli så mye bedre, nå som det nye året nærmer seg. Lager vi nyttårsforsett som legger litt for mye press på oss selv? Det er viktig å innse at det perfekte livet ikke finnes. Lene Marlin fortalte åpent om sine psykiske problemer dette året. Og viste hele Norge at psykiske problemer kan ramme alle, og at det gjerne handler om et forventningspress vi setter på oss selv. Det er umulig å bli perfekt, og det er umulig å få et perfekt liv. Det finnes rett og slett ikke. Det som derimot finnes, er gode dager. Gode dager der man er tilfreds med det man har. Der man aksepterer at det finnes stunder med motgang, stunder der ting ikke blir som man vil. Det er faktisk en del av livet det også.

Du kjenner til begrepet `halvfullt’ eller ¨’halvtomt’, ikke sant? Det er en slags ligning på hvordan du har det. Er du på vei oppover eller nedover? Er du i ferd med å lade opp eller ut? Ser du muligheter eller ikke? Hvis vi er takknemlige for det vi har, og prøver å se det beste i enhver situasjon, stiller vi mye sterkere når utfordringene kommer. For det gjør de jo.

Syne du det er vanskelig å se det positive i livet akkurat nå, skal du huske på det Lene Marlin sa:  -Selv om livet er så mørkt og vanskelig, så kan det faktisk bli bedre. Og det å holde ut, kan få fantastiske konsekvenser. Det finnes måter man komme seg videre på.

Jeg håper det nye året kan fylles av positive nyttårsforsetter hos alle, gjerne konstruktive forsett som gir deg glede i hverdagen, og hjelper deg å tenke i retningen ‘halvtomt’ og ikke ‘halvtomt. Du skylder deg selv og alle som er glad i deg  å ta vare på deg selv. Først da kan du bidra ovenfor andre.

Ikke stress etter det perfekte, men vær fornøyd med godt nok! Vær tålmodig! Le litt hver dag!

Dette er et utdrag fra Ellen Arnstad sin siste flotte leder spalte. Hun fikk sagt alt det som er litt vanskelig å snakke om, det som gjerne er tabu, helt perfekt. Ord til ettertanke. Noe man bør tenke ekstra på inn i det nye året, 2015.

Ønsker alle der ute et fantastisk, godt og spennende nyttår! Vi skal i 2015 få en ny start ved å bo et nytt sted. Reise mer. Dra på cruise igjen. Og gjøre vårt ytterste for å fylle et nytt år, med mange spennende opplevelser, som vil gi oss gode minner senere i livet. Mitt eneste nyttårsforsett er at alle mine familie medlemmer skal få et nytt år uten sykdom. At vi alle sammen skal få oppleve å være friske. Sånn at vi har muligheten til å ta del i alle de flotte aktivitetene som finnes der ute, og som man kan være med på, om man bare kommer seg ut av den myke sofaen og det varme pleddet …

Nye venner i Bahamas

Det er masse å finne på i Bahamas! De fleste orker ikke å ligge på en strand hele dagen. Og det finnes mange andre ting man kan gjøre her, om man ønsker en aktiv ferie. I tillegg til et bra utvalg butikker og shopping muligheter, kan man også se ROSA flamingoer og andre morsomme dyr!  De holder til i en botanisk hage og et naturreservat som heter Ardastra Garden. Mer informasjon om dette stedet finner du HER 

Blue Lagoon Island

En 40 minutters båttur unna Nassau i Bahamas ligger Blue Lagoon Island. En liten øy med strand og delfiner. Jeg er en av de som har sett film dokumentaren ‘The Cove, som handler om delfiner i fangenskap. Og etter å ha sett den, syns jeg ikke noe om delfiner som blir holdt fanget, for å være underholdning for turister. En film alle burde se!! Men da vi var i Bahamas, ble det til at vi besøkte dette stedet likevel. Her kan man i tillegg til å slappe av på flotte strender og holde på med ulike vann aktiviteter, hilse på sjøløver og bade med delfiner. Jeg ELSKER delfiner!! De er så utrolig søte! Det så ut som om dyrene her hadde det bra. De var ikke innesperret på et lite område. Men hadde en diger lagune som boltreplass. Du kan lese mer om stedet HER! Vi var på øya en hel dag og her kan du se noen bilder fra dagen vår der:

Bahamas

Håper alle der ute har hatt en flott julefeiring!? Det har iallefall vi hatt : D Tusen takk til vertskapet  vårt i går!! Nå som det er blitt så kaldt her hjemme, har vi satt kursen til karibien. Nærmere bestemt Bahamas. Håper litt bilder derfra, kan varme opp nordmenn i stuene sine. Vi reiste med British Airways via London

Bildene er fra bade hotellet Atlantis, Paradise Island i Nassau, Bahamas. Følge med videre for mer!

Nå er det jul igjen!

Ønsker alle en MAGISK jul og et fantastisk nytt år!

HJERTELIG tusen takk for året som har vært.

Stor juleklem ..

Sprell på Løkka

Butikken Sprell som ligger på Grunerløkka er en butikk jeg er veldig glad i. Jeg ramlet innom tilfeldig i god tid før jul. Skulle som vanlig ikke ha noe, Men vet av dårlig erfaring, at alt jeg ikke kjøper, er utsolgt neste gang jeg er innom. Her i hovedstaden blir alt ekstra fort utsolgt i tillegg. Så da jeg fant flere skatter i hyllene som det bare var en igjen, av tenkte jeg at jeg bare måtte kjøpe det jeg fant. Og det var bra jeg gjorde!! For da jeg var innom igjen nå på lørdag, var det jeg har kjøpt i julegaver utsolgt og borte vekk for lengst. Så for engangs skyld, har jeg gjort noe bra og fornuftig : D Butikken har masse fint. Og jeg tror de gjør det veldig bra for tiden? For jeg ser de nå har fått flere butikker både her i Oslo og også i andre byer. God personlig service og et utvalg man ikke finner alle steder er nøkkelen til suksess! Alltid hyggelig å komme innom her. Jeg liker leker som ikke bare består av plastikk. Men som har et snev av gammeldags nostalgi over seg.  Jeg ELSKER jo som kjent retro stilen! Veldig mange fine bamser  og dukke ting her. Og ellers mye fint ellers til barnerom, tapeter, bilder, bøker og stash til bursdagsselskaper! De har også hatt en av de mest populære julekalenderne på nett denne julen. Man kan vinne flotte ting fra butikken hver dag. Og responsen har ikke latt vente på seg! Tusenvis av håpefulle foreldre har mildt sagt  gått berserk om premiene, og det med god grunn. Tipper det er mange som venter spent på salget her etter jul …

Verdens fineste julegave

Vi får alle så mye fint til jul hvert eneste år. Det vi som regel blir aller mest glad for, er det enkle, det som er hjemmelaget eller det som blir laget av barna våre. I år kom den lille i huset med sin første julegave laget i barnehagen. Jeg fikk et lite kunstverk av et bilde, med hennes hånd og fotavtrykk. I tillegg var det fine ord til ettertanke, på både norsk og spansk. Min lille 2 åring er nemlig tospråklig. Hun snakker også flytende spansk! Det er spennende å se hvor raskt et lite barn kan lære seg å snakke to ulike språk. Men det hjelper nok ekstra at hun også går i spansk barnehage.

Det hender at du blir lei, fordi jeg er så liten. Jeg setter merker alle steder, og gjør deg ganske sliten. Men hver dag blir jeg større. Og en dag blir jeg stor. Og alle mine avtrykk blir bare svake spor. Her er mitt lille avtrykk, så du kan huske og forstå. Hvor søte føtter jeg hadde, dengang de var små .. 

A veces estos cansado. Porque yo soy tan pequena. Que todo lo moncho y lo pinto. Y eso te desespera. Pero cada dia me hare mayor. Y todos estos recuerdos. Se quedaron en nuestro corazon. Aqui esto mi pequena huella. Para que siempre puedas recorder. Los pies y manos  tan lindos. Que empezaron a gatear y a andar.

Feliz Navidad! Eller God jul som det heter på norsk : D

Den store nisselunsjen!

I dag var endelig den store dagen her! Dagen vi hadde ventet så lenge på .. Vi var nemlig invitert på Nisselunsj på Hamleys lekebutikk på Steen & Strøm. 10 heldige utvalgte barn skulle få være med på en eksklusiv lunsj før selve senteret åpnet. Vi skulle egentlig være med sist søndag, men da ble det avlyst uten noen nærmere forklaring. Presis klokken 13 sto vi håpefullt utenfor å ventet. Det var ikke så mange som kom. Derfor følte vi at nå fikk vi muligheten til å være med på noe ekstra eksklusivt, og forhåpningene steg etterhvert som vi nærmet oss lekebutikken. Det var en nisse der. Men nissen var ikke så veldig interessert i barna. På et bord lå det noen rundstykker oppi en plastpose. Det sto også noe uåpnet pålegg der og en pakke juice. Men ingenting var pakket opp og det var ikke dekket på. Derfor føltes det heller ikke naturlig å forsyne seg.  Ingen av de ansatte sa noe til oss. Ingen av de ansatte snakket med barna. De var overlatt til seg selv i den store butikken. Ignorert. Mens man hørte alle de ansatte som telte opp penger i kassen. De fikk heller ingen gavepose eller noen form for oppmerksomhet.  De fikk ingenting i det hele tatt! En stor butikk som de, hadde sikkert noen reklame effekter de kunne delt ut i det minste. Det hele ble bare en pinlig greie. Vi var i en stor lekebutikk, hvor det ikke føltes spesielt barnevennlig. Vi var altså en av de heldig utvalgte, men til hva? Jeg har vært på mange events både for voksne og barn tidligere. Og da er det alltid noe som skjer på det man er blitt invitert på. Og det er også vanlig å få en liten eller større oppmerksomhet som takk for at man tok seg tid til å komme. Jeg stiller spørsmålstegn til om det ikke kunne blitt en veldig hyggelig opplevelse for de små, om noen bare hadde giddet å snakke litt med gjestene som hadde kommet ekstra for å delta på dette. Vi voksne ble heller ikke snakket til. Så i en hel time, gikk vi bare rundt der og ventet på at noe skulle skje. Men ingenting skjedde. Håper de ansatte leser dette, og kan ta tilbakemeldingene konstruktivt. Med små grep, kan de gjøre en innsats i forhold til kundeservice. Velger man å jobbe i en lekebutikk, er det smart å vise litt interesse for de små (og store) kundene.Og inviterer man kunder til en ‘eksklusiv’ event, bør man jo ha en plan bak invitasjonen. Dårlig gjort å bare la gjestene bli overlatt til seg selv. Alene på en lekebutikk, på et ellers stengt kjøpesenter. Hva gjør man da? Her kommer noen bilder fra timen vi tilbragte for oss selv på Steen & Strøm:

De siste 10 minuttene vi var der, kom det en ansatt å fylte på vann så man kunne leke med disse fiske/bade lekene. Hun sa også et par ord til den minste … Den eneste ansatte der som snakket til oss i løpet av den timen vi var der.

Det var alt som skjedde på den store nisselunsjen på Steen & Strøm. Ikke helt som forventet. Og ikke en av de største begivenhetene i år …

Always keep dreaming

Gikk forbi denne gate kunsten i dag morges. Jeg har aldri lagt merke til den før. Vet ikke om den er ny? Men jeg syns den er fin. Teksten er iallefall viktig. Gi aldri opp drømmene dine!! Kunne ønske jeg var så flink til å tegne også .. Flere steder her i Oslo sentrum ligger det snø på bakken. Er så fint nå som det nærmer seg jul! Gjør at det det virker lysere ute også. De fineste turene ut er tidlig på dagen. Ellers møter man bare julestress overalt. Så ønsker du ro og fred, må man stå opp tidlig. Det er verdt det, selv om det er helg.

Frøken Dianas Salonger

I dag ruslet jeg bort til Grunerløkka her i Oslo. Her er det kjekt å handle, fordi man kan finne ting ingen andre har. På Grunerløkka har de nemlig mange små unike nisje butikker, og ikke bare alle de store kjedene. Og hver eneste gang jeg er der, dukker det opp en ny perle av en butikk foran meg. I dag var planen å bare ta en liten tur innom Sprell, som er en av mine favorittbutikker. Her finner man mange skatter til de minste. Og jeg skulle bare se om jeg skulle ha en siste julepresang der. Men på veien ditt, oppdaget jeg Frøken Dianas Salonger!!! Det er en retro / vintage butikk. Med både nye og brukte perler. Dette er stedet om man elsker paljetter i tillegg! Og jeg forelsket meg helt i denne butikken! Digget interiøret, tingene og den magiske stemningen i butikken. Se bare her:

Butikken ligger nederst i Markveien. Og er du på jakt etter noe spesielt, MÅ du innom her! Denne butikken har også en kjempefin nettside og nettbutikk fant jeg ut. Den finner du HER!  De har også en stilig side på Instagram, som er verdt å kikke på .. ELSK sier bare jeg!