Hva skjedde med hviledagen?

Søndag er ingen hviledag! Hva skjedde med at dette skulle være en såkalt rolig og avslappende dag? = ) Oppdaget ved en tilfeldighet i går, at den store skriftlige oppgaven jeg skal levere inn i videreutdannelsen jeg holder på med, skal leveres allerede 1 september! Og det er jo snart!! Om 2 dager! Jeg har ikke begynt, for jeg trodde ikke det var før om lenge. I dag gjelder det altså å utnytte minuttene og dagen maksimalt. Søndagsluren og den lange listen over ting som MÅ gjøres må bare vente litt. Jeg må stålsette meg for å komme i mål. For dette er en dag som jeg har lyst å bruke på alt annet enn oppgaveskriving av tungt studiepensum. Prøver å motivere meg selv med å tenke at solen som skinner der ute bare får vente … Helse og sosial politikk fordypning er jo mye ‘morsommere’ enn solskinn, frisk luft, sjølukt, lek, avslapping, utflukt, tur og oppdagelsferd langs sjøen.

Ha en spennende søndag!

1 uke og 1 dag igjen!

Nå er det bare 1 uke og 1 dag igjen til den andre konfirmasjonen her i huset på 2 år! Det aller meste er nå klart til den store dagen til årets konfirmant. Men det er likevel mye som skal på plass og ordnes. Siden jeg har mer enn nok å gjøre med både full jobb, videreutdannelse og en aktiv 3 åring i tilegg, blir det ekstra travle dager for tiden! Og da er det godt å kunne overlate både mat og kaker til andre flinke som driver med det. Årets kakebord blir laget og designet av superflinke Hancock! De lager de lekreste kreasjoner og kaker tilpasset deg og ditt arrangement. Tålmodige og flotte Ingrid som står bak dette konseptet, har kommet med mange ideer og innspill for at vi skal få et ekstra flott drømme kakebord! Og ekstra stas var det når konfirmanten kunne ta med seg en venninne og dra på prøvesmaking for å finne smaken til kakene! Vil derfor anbefale disse på det varmeste, om du er på jakt etter det lille ekstra eller WOW faktoren! Under finner du noen bilder fra prøvesmaking av kakene 😀

// Bilder lånt av konfirmanten Amalie og instagramsiden til @byhancock

Positano

I slutten av juli i år besøkte vi Amalfi kysten for tredje gang. De andre gangene vi har vært der har vi besøkt Capri. Men siden vi har besøkt Capri 2 ganger nå, føler vi at vi har fått sett det som er verdt å se der. Derfor hadde vi lyst å se noe nytt denne gang. Vi hadde alle veldig lyst til å se Pompeii. Men gradestokken viste nesten 39 varmegrader, og vi viste det ville bli for slitsomt for en 3 åring. Dermed falt valget om å dra på tur til Sorrento i stedet for. Hadde hørt det skulle være veldig fint der, så tenkte det ble bra!

Mens vi tuslet gatelangs i Sorrento, oppdaget jeg et bilde i et vindu. Jeg ble stående å kikke så lenge på dette bildet, at resten av reisefølget mitt til slutt ble sure og irriterte. Men jeg var blitt helt betatt av det jeg så! Det endte med at jeg måtte gå inn i butikken for å spør hvor bildet var tatt. Fikk da beskjed om at jo det var fra Positano. Det vakreste stedet på Amalfikysten! Og jeg var bare 30 minutt unna dette stedet. Det var da jeg skjønte at vi hadde valgt FEIL tur!!! Det var hit vi burde ha dratt! Og det plager meg ennå!! Det var sååå surt å få vite at jeg var så nær, når jeg viste samtidig at vi ikke hadde tid til å dra der!! ; (

Men jeg lovet meg selv der og da, at jeg skal tilbake, for å besøke Positano! Så etter jeg kom hjem har jeg begynt å undersøke hvordan jeg kan komme meg hit. Og har funnet ut at det er jo ingen sak! Flere nettsider finnes som forklarer deg alt om det. Her finner du alt du trenger: www.positano.com En av de har også veldig bra hotell anbefalinger: http://www.wheretostayinpositano.com/  Så har allerede kontaktet mitt favoritthotell som ligger midt på stranden der. Men ettersom dette er en sommer destinsjon, er det best å dra hit mellom mai og september. Det rekker jeg dessverre ikke i år! Og hotellet jeg vil bo på svarte meg nettopp på mail at jeg må nok vente til tidligst oktober før de kan gi meg priser for neste år. Men hit skal jeg! Og jeg er allerede på god vei : D

Søstre

Tenkte jeg ville vise noen av de fine bildene vi nettopp fikk fra vår favoritt fotograf. Denne fotografen mestrer det ikke alle får til like bra, nemlig å ta flotte og naturlige bilde utendørs! Ofte så blir bilder tatt innendørs i et studio sjeldent veldig fint. Det blir ofte bare helt feil lys og mange ganger bare kunstige påklistra smil. Bilder tatt under lek ute blir alltid de fineste! Barn syns det er så mye kjekkere å bli tatt bilde av mens de tuller, herjer og leker enn å bli stilt unaturlig opp etter en vegg for å smile på kommando. Min erfaring er at det er bildene tatt ute som uten tvil blir de flotteste! Så om du kan velge, ta bilder ute!!

Neste tur går til …

Om kort tid er det klar for den andre konfirmasjonen her i huset på 2 år! Innimellom kakebord, blomster, pynt og matplanlegging, jobber jeg også med en spennende gave til årets konfirmant. Istedenfor en ting til gave, som man blir fort lei av, venter det en opplevelse istedenfor. En ‘ekspedisjon’ og en oppdagelsesferd til et fristende og eksotisk sted og kontinent. Siden personene som skal få gaven ennå ikke vet hva det er, kan jeg ikke røpe alle detaljer helt ennå. Et ite hint: mange svaiende palmer! Kan dere gjette hvor ferden skal gå utfra bildene?

Kreative mennesker

Det morsomste med å leve er alle de kreative menneskene man møter langs veien i løpet av livet. Og det er nettopp disse kreative sjelene som gjør livet fargerikt og litt mer spennende! Det er de kreative personene som gir det deg det lille ekstra, og de som overrasker deg når du minst venter det, som man husker best og for alltid. Vår brasilianske fotograf venn som er bosatt i Canada er en av de. Denne vakre skjønnheten kan finne på å sette seg alene på et fly helt fra Canada for å ta bilder av oss en helt vanlig ettermiddag i Botansik hage i Oslo! Hun kan finne på å reise helt fra andre siden av jordkloden, for å bestige en norsk fjelltopp helt alene, fordi hun så et bilde av et nosk fjell som hun likte på Google. Hun er vakker og hun er tøff! Og det er umulig å ikke like denne skjønne dama.

Midt på natten tidligere denne uken, våknet jeg av at jeg fikk en email nettopp fra henne. Tidsforskjell! = ) Da ville hun bare fortelle meg, når jeg minst ventet det, at hun hadde laget en liten video på You Tube med noen av bildene hun hadde tatt av mine mine barn, som jeg er så stolt over. Og i går fikk jeg beskjed om at hun nå sitter å lager verdens flotteste fotobøker til oss, som om hun aldri har gjort noe annet i hele sitt liv enn å gjøre nettopp ting som dette.

Hun er en av disse spesielle og kreative menneskene som gjør det lille ekstra! Et menneske jeg har møtt langs livets vei, som har fotografert de vakreste bilder til oss. Hun har med sine unike og kreative evner skapt minner vi kan ta med oss videre. Fanget små øyeblikk av livet vårt, for at vi alltid skal kunne huske de. Hun tar bilder som bare blir vakrere og vakrere jo mer man ser på de. Camila Mendes er en av de som utgjør en forskjell! En av de unike menneskene man alltid vil huske. Hun klarer å fange opp de små hverdagsglimtene i andres liv, og omgjør de til den flotteste kunstverkene man har sett. Og det er det bare noen få som klarer å få til på en like lett og naturlig måte som nettopp det hun klarer. Er så glad for at det finnes mennesker som henne!

Elsker ballonger!

Den lille i huset ELSKER ballonger! Og jeg syns det er så kult med ballonger på bilder. Til og med på bilder med voksne! Flere jeg vet om har valgt å bruke ballonger når de har giftet seg i det siste, i stedet for den tradisjonelle blomsterbuketten. Jeg synes personlig det er mye tøffere med en hel haug med ballonger i hånda enn en bukett med blomster. Brudebildene til de som har valgt ballonger er kjempe stilige!! Tenkte WOW inni meg når jeg så de! Modig og morsomt med alle de som tør å skille seg ut fra mengden. Ingen tvil om at både ballonger og såpebobler gjør noe med smilebåndene hos oss alle. Hva syns dere andre? Er en brud med blomster flottere enn en brud med ballonger i hånden? Hadde DU tørt å møte opp med ballonger framfor blomster den dagen du skulle gifte deg? = )

// Bilder tatt av Bellatrix Photograpy

Deilig søndag

Vi har nok en deilig varm dag her i hovedstaden. Himmelen er ikke like blå som i går. Men dagen i dag er minst like varm som gårsdagen. Og det er ingenting som er bedre på en søndag enn å gjøre absolutt ingenting! Bare være ute og nyte!! Spise is og sitte i gresset. Det er lykke det! Kunne bare ønske helgene varte litt lenger …

Endelig er sommeren her!

Den siste uken har vi hatt etterlengtet syden tempratur her hjemme. Knallblå himmel og SOL! Endelig!! Og selv om de fleste nå for lengst er ferdig med ferie og tilbake i jobb for fult, er det likevel om å gjøre å nyte hvert minutt når man kan. Og det virker som alle her i Oslo tenkte det samme i dag! For jeg har aldri før sett så mange is-spisende mennesker ute på en lørdag! Vi har tilbragt hele dagen nede på Aker Brygge og Tjuvholmen. Elsker å være nær havet på dager som dette! Køen for å komme ut til øyene i Oslofjorden har aldri vært lenger enn i dag! Bystrendene har vært stappfulle!! Og i tilegg er ØYA festivalen i full gang. NRKs sin sommerbåt la til kai ved Tjuvholmen i ettermiddag. Det så ut som alle småbåter som finnes kom for å møte sommerbåten i fjorden. Nesten kaos på havet fordi det var så enormt mange båter. Ved sommerbåtens ankomst var det Tjuvholmens SUP kor som ga de en annerledes velkomst hvor stand-up padlere sang langs kanalene i Tjuvholmen. Det har vært mye å se på i dag med andre ord! Og nok en dag som bare fløy avgårde! = )

Taormina

Jeg har alltid hatt lyst å reise til Sicilia! Og i juli fikk jeg endelig muligheten!! Sicilia er Italias største øy, og også den største øya i Middelhavet. Det første jeg alltid har tenkt på når jeg har hørt ordet Sicilia, er mafia! = ) Men når jeg fant ut at jeg skulle dit, begynte jeg å lese masse om Sicilia .. Og skjønte da at dette er en øy som har mye mer å by på enn bare mafia virksomhet. For de som derimot er veldig interessert i nettopp dette, finnes det steder å besøke som ble brukt i innspillingen av den legendariske mafiafilmen Gudfaren. Vi la til havn i Messina, som er den tredje største byen på Sicilia. Men vi fikk høre at det ikke var så spennende her. Og valget falt derfor for tur til vakre Taormina! Dette var et sted jeg var blitt anbefalt av flere å besøke. Det er et Sicilias mest kjente reisemål. Favoritten! Og hit vil alle for å oppleve bilfri idyll, isbarer, koselige brosteins handlegater, gamle kirker, kulturhistoriske severdigheter, sjarm og fantastisk utsikt! Her ligger også de dyreste og mest eksklusive hotellene på Sicilia. Så dette er derfor også et populært sted for de rike og de berømte: kjendisene! Taormina ligger høyt oppe på en klippe. Og bare bussturen opp hit, var litt av en opplevelse! Svingete smale veier langs en klippe, som bare går høyere og høyere! Så høyt, at flere av de andre passasjerene om bord på bussen hylte flere ganger! Når bussen skulle rygge for eksempel på det høyeste punktet, var flere sikre på at vi skulle ramle ned av klippen! : D Men vi kom oss opp! (Og heldigvis finnes det bremser på busser som kjører her! …) Når vi omsider sto på torget Piazza IX Aprile kunne vi nyte panoramautsikt ut over havet. Bare utsikten fra alle utsiktspunktene her oppe, var alene verdt turen hele veien opp hit! Taormina er en veldig fin småby som jeg er glad jeg fikk med meg. Absolutt et sted man burde få med seg om man har tenkt seg til Sicilia!