Planer for årets sommerferie

Vi har lenge hatt planene klare for årets sommerferie: vi skal, tro det eller ei, på cruise! Igjen! Hehe! Tror ikke vi kan reise på andre typer ferie for øyeblikket. Når man først har blitt hektet på det behagelige cruiselivet er det ingenting som slår dette eller noe annet som frister mer. Fordelene med å feriere på cruise er så mange, at for oss er det umulig å heller velge 2 uker på charter i syden i stedet for.

Vi skal som i fjor sommer reise med Celebrity Cruises. Dette er søsterselskapet til mer kjente Royal Caribbean. Har reist mange ganger på cruise med Royal Caribbean siste årene, men har funnet ut at vi liker bedre å reise med Celebrity Cruises. Selv om begge disse cruiseselskapene tilhører samme selskap, er det likevel enormt stor forskjell. RCCL har de største og de nyeste skipene for øyeblikket. Vi testet nylig verdens største cruiseskip fra Royal Caribbena: Symphony of the Seas. Celebrity har mindre skip med mindre gjester, og man får følelsen av å tilbringe tid i mer personlige omgivelser.

Royal Caribbean har enormt mange tilbud for barn og ungdom. Det er på deres skip du finner alle de enorme sklienen, klatreveggene og surfesimulatorene bare for å nevne noe. På deres skip får man også fort litt Las Vegas stemning ombord. På Celebriry Cruises sine skip finnes ingen enorme sklier, karuseller eller blinkende ting som Royal Caribbean har på de største skipene sine. Ombord hos Celebrity er stemningen roligere og mer avsalppet. Men også her finnes det barne og ungdomsklubber og masse aktiviteter. Bare i mindre format.

Som i fjor reiser vi på 2 cruise etter hverandre, et såkalt ‘Back to Back’ cruise. Vi skal innom 12 ulike byer og stopp fordelt på 5 ulike land i Middelhavet. Noen er gamle kjenninger som vi har besøkt mange ganger tidligere og andre er helt nye og ukjente stopp for oss. Uansett, vi gleder oss masse til nye opplevelser og ferie på havet. Forhåpentligvis med et like blikkstille hav som sist denne gang også.

#celebritycruises #cruise #middelhavet #sommer #reise #ferie #familie

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Ravello

Ravello har lenge vært et sted jeg har lyst til å besøke! Det sto på ønskelisten min sammen med Amalfi og Positano. Når vi tidligere har vært i Napoli og på Amalfikysten har vi kun besøkt Sorrento og Capri. Sistnevnte sted, Capri har vi vært flere ganger siste årene. Og det var etter at vi hadde vært i Capri og Sorrento at vi oppdaget alle disse andre fine små og idylliske stedene som finnes langs kysten der nede. Hver gang vi gikk forbi steder som solgte turer og ulike utflukter i området så vi nemlig disse flotte bildene som hang overalt av alle disse fine andre byene. Jeg har siden den gang tenkt at en dag skal det bli vår tur til å se alt sammen på Amalfikysten, og det ble det!

Når vi nå booket en sjåfør som skulle vise oss alt det vi ikke hadde sett av Amalfikysten tidligere, fikk vi først beskjed om at det ikke var mulig å bli kjørt til Ravello. Jeg hadde laget en liten liste over steder vi ønsket å oppleve denne gang. Fikk tilbakemelding fra selskapet som har privatsjåfører via cruisebåten at alle ønskene kunne oppfylles bortsett fra Ravello som lå et godt stykke unna alle de andre ønskene. Vi hadde dermed innstilt oss på at det ikke ville skje på denne turen. Men når vi møtte sjåføren vår virker det som han ikke hadde fått beskjed om våre ønsker. Han spurte hvor vi ville og Ravello var ikke noe problem i det hele tatt. Turen vår denne dagen på Amalfikysten startet dermed først i Ravello som lå lengst unna. En bitteliten plass oppå en høyde litt for seg selv, som jeg ikke viste noe om på forhånd og dermed heller ikke hadde noen store forventninger til før vi kom dit i det hele tatt.

Sjåføren vår gav oss en tidspunkt vi skulle være tilbake til det stedet han han satte oss av og vi ruslet i vei inn til denne knøttlille plassen. Helt ærlig så var dette den plassen som kanskje ikke var den mest spennende? En liten søvnig plass uten det helt store. Ikke noen spennende butikker eller noe som helst egentlig. Tror vi hadde elsket denne plassen bedre om vi var 30 år eldre? Men akkurat nå var nok ikke dette helt stedet for oss. Det finnes 2 kjente og flotte hager i Ravello som har fin utsikt. Dessverre kostet det penger å komme inn her. Det var ikke mer enn en 100 lapp, pr person, men vi valgte å ikke gjøre det for vi var redd for å gå glipp av andre ting mens vi var her. Sånn i ettertid vet jeg jo at vi ikke gikk glipp av noe her, for det var ingenting å se. Hadde jeg vist det på forhånd hadde jeg brukt tiden vi hadde på disse hagene og flotte parkene i stedet for. Tenker at det får bli neste gang. Men usikker på om vi kommer tilbake igjen her? Ravello står nok ikke lenger på ønskelisten vår, men man vet jo aldri. Plutselig er vi tilbake, og da skal jeg ikke gå glipp av de flotte og berømte hagene som finnes der! Tror ikke man kan besøke Ravello uten å se disse kjente hagene. For hva er vel et besøk i Ravello uten et besøk i de?

#ravello #foto #amalfi #amlfikysten #italia #reise #mai #natur #mamma

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Vakre Amalfi på Amalfikysten

Et av de stedene vi nylig besøkte mens vi var på Amalfikysten var Amalfi. Dette er også et sted jeg lenge har hatt lyst til å besøke! Jeg likte meg bedre her enn i Positano, fordi det føltes større og ikke like inneklemt. Man får følelsen av at man har større og romsligere plass å bevege seg på en man føler man har når man er i Positano. Jeg ble derfor ganske overrasket når jeg fant ut i ettertid at Poisitano har større areal med sine 3950 innbyggere enn Amalfi som er mye mindre i størrelse med sine 5480 innbyggere. Mulig Positano kjennes mye mindre ut fordi det er mer tettbygd overalt der enn det er i Amalfi. Amalfi er også delt opp på en annen måte enn Positano hvor alt ligger samlet.

Den lille byen er kjent for den berømte katedralen sin: Amalfi Cathedral som ligger et steinkast unna stranden. Katedralen er fra år 1208 og er vanvittig vakker! Her er det alltid stappfult med turister, så vi strevde med å få tatt et bilde, selv om vi var her på et tidspunt hvor det var lite turister i forhold til hva det pleier. Om man har interesse for historie er dette stedet å utforske nærmere. Katedtalen er sikkert like flott innvendig som den et utenpå. Men siden dette er et sted hvor det kryr av turister blr man sette av tid til å få sett skikkelig om man først skal gjøre det. Vi valgte i stedet å spise is like i nærheten.

Her er det mange koselige små butikker og spiseplasser. Alle butikkene selger det samme: sitronsjokolade, sitronsåpe, sitronsaft, sitrondrops, tekstiler med sitroner og keramikk med påmalte sitroner. Dette er typisk for alle de små landsbyene og Capri langs hele Amalfikysten. Sitroner er deres store varemerke. Her får du også masse is med sitronsmak!

I følge sjåføren vi hadde denne dagen som kjørte oss rundt på Amalfikysten, så er også Amalfi tettpakket av turister om sommeren. Det kommer busslass på busslass hver eneste dag med turister. Og mange av disse er cruiseturister som kommer på dagtid. Om sommeren er det tung trafikk her og det kan fort ta flere timer å komme seg hit en vei fra Napoli når trafikken er som verst. Veiene er smale, og det er ikke alltid lett å komme seg fram når alle skal hit samtidig. I helgene drar alle de lokale ut til Amalfikysten i tillegg. Sjåføren vår fortalte at han flere ganger hadde blitt sittende fast når det hadde kommet en buss i motsatt kjøreretning som ikke ville flytte seg. Han hadde også opplevd at cruiseturister hadde mistet ?båten sin? fordi de ikke hadde klart å rekke tilbake til havna i Napoli igjen før avgang pga mye trafikk.

Vi likte oss veldig godt på stranden og langs sjøen i Amalfi. Her er det visstnok også stappfult om sommeren. Så det beste tidspunktet å dra hit er i april/ mai og litt utpå høsten i slutten av august eller begynnelsen av september. Om du kunne tenke deg å besøke Amalfikysten for mer enn en dag ville jeg ha sett på hoteller i Sorrento eller Amalfi. Her er prisene lavere enn i Positano. Også kan man heller reise på dagsturer til Positano (som er kjempedyrt!!!) Ravello og alle de andre fine småstedene langs Amalfikysten fra Amalfi og Sorrento.

#amalfi #amalfikysten #italia #vår #cruise #mai #foto #reise #natur

Booking.com
(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Positano

Nylig fikk jeg endelig muligheten til å besøke Poitano på Amalfikysten i Italia! Dette er en plass jeg har drømt lenge om å få besøke. Mens vi var på seilingen med det nye cruiseskipet Symphony of the Seas i april kom muligheten. Et av stoppene på ruta med dette cruiseskipet er Napoli. Herfra er det ikke lange veien til blant annet Amalfikysten og Positano. Cruiseskipet arrangerer flere turer til Amalfikysten. Men de hadde kun 2 turer som også hadde et stopp i Positano på bare 1 time. Ellers var det lange 10 timers turer som var innom steder vi har sett før og som vi ikke trenger å se igjen. For meg holder det feks å besøke Sorrento en gang! Disse turene var også dyre! Over 2000 kr pr person.

Fra Napoli går det det heller ingen direktebåt over til Positano. Det er kronglete å komme seg dit. Et alternativ er å ta toget fra Napoli til Sorrento, og derfra ta en drosje videre i 50 minutt eller lengre pga mye trafikk. Det enkleste er derfor bare å leie en sjåfør som er kjent med området og all trafikken, og som kan kjøre deg fra Napoli til Amalfikysten. Og det var akkurat det vi bestemte oss for å gjøre på denne turen og som du kan lese mer om HER og HER!

Sjåføren som kjørte oss kom fra Napoli og kjører folk hit hver dag. Han var godt kjent med området og vi fikk mye nyttig info underveis på turen. En av tingene han sa var at det var lurt å besøke Amalfikysten tidlig på våren. Steder som Amalfi, Capri og Positano er tettpakket om sommeren! Og at Positano som er en knøttliten plass, er et av de stedene som er fullstenig overbefolket da. Positano viste seg å være en bitteliten plass! Jeg hadde hørt at det ikke var den store plassen på forhånd, men var ikke klar over at det var så lite som det faktisk var! 1 time her er faktisk mer enn nok! Resten av reisefølget mitt syntes hele plassen i tillegg var veldig oppskrytt. For dette er en plass man betaler i dyre dommer for å bo! Her koster det flere tusen kroner natta.

Sjåføren vår sa også at dette er en plass hvor man ville ha kjedet vettet av seg om man hadde bodd her for lenge. Ikke bare er plassen bitteliten, det er også begrenset hva man kan finne på her. I Positano er det flere dyre butikker og flere overprisa spisesteder og hotell. Bortsett fra det er det ikke så mye mer her. I midten er det en liten strand, hvor halve stranda er sand og resten er vonde steiner. Det er alt.

Fant ut det er perfekt å dra på dagstur her, men kanskje ikke verdt å bruke en formue på å bo her et par dager. Ja det er vakkert og himla fint! Men hadde jeg brukt tusenvis av kroner på å bo her, ville jeg nok irritert meg over hvor sinnsykt mange turister som kommer her på dagtid og gjør det helt umulig å komme seg fram noe sted. Derfor var jeg glad og fornøyd med få oppleve Positano tidlig i sesongen, litt før de enorme folkemengdene også kommer hit. Det var fint å kunne tusle litt rundt her uten å måtte gå i lang kø. Og takknemlig for at jeg vil huske Positano som det var når vi besøkte plassen. Tror jeg ville følt det var skikkelig kjipt å oppleve Poitano for første gang hvis vi hadde gått oppå horder av andre elleville turister og i kø på den knøttlille plassen.

#positano #amalfi #italia #cruise #reise #amalfikysten #vår #foto #maiBooking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Tilbakeblikk på Grand Hotel Central i Barcelona

Før helgen klarte jeg utrolig nok å ramle ned en lang og bratt trapp! Skulle forte meg til jobb og klarte å tryne ned 12 trappetrinn og faktisk en hel etasje. Landet på høyre side og skamslo både ene armen og hofta. Siden da har jeg ikke klart å sitte, stå eller gå lenge om gangen. Det eneste jeg klarer er å ligge på venstre side. Og for en rastløs sjel kan det vel ikke bli stort verre enn det er nå! Innimellom intense smertetopper drømmer jeg om ferie og destinasjoner som er langt unna mitt eget soverom, som jeg begynner å bli noe så vanvittig lei av.

Men nå man plutselig blir fanget i sin egen seng får man god tid til å tenke og i dag har jeg tenkt masse på hotellet vi bodde på sist vi besøkte Barcelona igjen. Grand Hotel Central er mitt absolutte favoritthotell i den populære spanske storbyen som vi aldri blir lei av!

Dette hotellet har i tillegg til perfekt beliggenhet midt mellom strand og shopping også en takterrasse med svømmebasseng, bar og spiseplass og store deilige rom! Denne gang var vi så heldige at vi fikk bo på en ekstra stor Master Suite. Dette rommet er hele 50 m² ! De har også vanlige dobbeltrom og Grand Suite som er 60 m² stort. De ulike sidene for hotellbookinger kjører hele tiden prisene opp og ned og man kan fort gjøre et kupp på hotellet om man følger litt med.

Det beste med hotellet er den fine takterrassen! Nå hadde dessverre ikke vi helt været med oss når vi var her i april. Om sommeren finnes det ikke en bedre plass å slappe av! Bassenget er uansett oppvarmet og kan brukes hele året. Men ekstra fint å være her når solen skinner og det er litt varmt i lufta. På kvelden serverer de middag her fra klokken 19. Baren har åpent til klokken 01 så lenge det ikke regner.

Nå venter straks nytt røntgen! Skal sjekke om jeg har fått brudd i noen ribbein i tillegg. Det glemte de nemlig å sjekke når jeg tok røntgen på lørdag. Og mye tyder på at det er en mulighet for det i tillegg. Det er umulig å sove og tungt å puste og sånn skal det jo ikke være …

#grandhotelcentral #hotel #barcelona #tips #reise #spania #mai #fotoBooking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);

Ombord på Symphony of the Seas

Tiden flyr! Nå har det allerede gått 2 uker siden vi sjekket ut av det nye cruiseskipet Symphony of the Seas. Vi var med på den andre seilingen på det helt splitter nye skipet fra Royal Caribbean og hadde en flott uke ombord. Siste dagen kom vi tilbake til Barcelona og til strålende vær. Det var veldig vanskelig å forlate det kjempefine skipet og varmen i Spania! Men fordelen med å ta en ferie på våren er at da er det ikke så lenge før det er sommer og ferie igjen når man kommer hjem.

Tenkte jeg skulle dele noen bilder jeg tok ombord på Symphony of the Seas siste morgen vi var ombord. Før vi gikk av skipet bestemte vi oss for å ta en siste spasertur rundt øverste dekk. Vi hadde akkurat spist frokost og fikk med oss soloppgangen over Barcelona. Været var perfekt og det føltes så vanskelig å måtte ta farvel med ferien vår og det flotte cruiseskipet vi hadde tilbragt den siste uken i april.

Ombord finnes virkelig alt man kan ønske seg både for liten og stor! De øverste dekkene ble fort et av våre favorittsteder. Her finner du flere svømmebasseng, mini golfbane, flere spisesteder, sklier, lekeland for barn, basketbane og surfesimulator bare for å nevne noe. En uke ombord på verdens største cruiseskip går fort for her er det så mye man kan se, oppleve og holde på med. Skulle gjerne blitt litt lenger på cruiset, men vet at nye eventyr snart venter. Og tenker at vi alltid kan kommer tilbake igjen senere til livet ombord på Symphony of the Seas.

#symphonyoftheseas #rccl #royalcaribbean #cruise #ferie #reise #maiBooking.com

(function(d, sc, u) {
var s = d.createElement(sc), p = d.getElementsByTagName(sc)[0];
s.type = ‘text/javascript’;
s.async = true;
s.src = u + ‘?v=’ + (+new Date());
p.parentNode.insertBefore(s,p);
})(document, ‘script’, ‘//aff.bstatic.com/static/affiliate_base/js/flexiproduct.js’);