Tøyen

Nok en dag med grått og trist vær utenfor vinduet .. Det er meldt regn, og vi venter bare på det. Men dårlig vær stopper ikke oss fra å dra ut i helgene. Særlig ikke når man har en aktiv liten i huset som liker å bevege seg mest mulig i løpet av en dag.

Turen i dag gikk til Tøyen. Der spiste vi tyrkisk middag med besteforeldre. Og Anatolia Restaurant er verdt å besøke!! Her får du veldig god mat! Store porsjoner og hyggelige priser. Og dette stedet er grunn nok alene til å dra hit en søndag eller alle andre dager i uken. Her trives nemlig både store og små veldig godt. 

Munch museet er populært som aldri før! Etter at Stockfleth flyttet inn hit, økte også antall besøkende virker det som. Dessuten hjelper det med spennende utstillinger. Og Jasper Johns uttstillingen som vises der nå, går som det suser. Til og med butikken inne på museet har blitt litt mer spennende enn før.

Når man først befinner seg på Tøyen, er det obligatorisk å gå en tur gjennom den flotte Botaniske Hagen som ligger i området. Her er det alltid så fint å komme! Og særlig for å se de ulike årstidene på nært hold. Nå kan man se at høsten er på vei .. Og selv om jeg absolutt foretrekker vår og sommer best, synes jeg likevel at hver eneste årstid har sin sjarm. Selv høsten kan være koselig og fin, til tross for mye dårligere vær.

Det er alltid noe som skjer her. Og i dag var det et vikinginspirert marked der, som solgte håndlaget ting og brød. Selv om været ikke var noe å skryte av i dag, var det likevel godt å komme seg ut å gå tur. Lade batteriene med litt avslappende ting, før en ny og travel uke venter på oss igjen i morgen.

#tøyen #oslo #aktiv #familie #helg #barn #søndag #tips #mat #aktiviteter #tur #reise #foto #blogg #mamma #mammablogg

Eventyrfabrikken

I dag har vi vært i bursdag på Eventyrfabrikken (tidligere Hopp i Havet) her i Oslo. Det er et kjempestort innendørs lekeland med jungelmiljø. Og selveste drømmeplassen for alle aktive barn!!

Dette er et sted hvor barn kan klatre, hoppe, løpe, skli, pusle og bråke så mye de bare orker. Her finnes det klatrestativer, hengebroer, trampoliner, krypeganger, store sklier, ballhav, karusell, airbazoka og hoppeslott. Perfekt sted å få brukt masse energi med andre ord ….

Det er også veldig populært å feire bursdag her! For på Eventyrfabrikken kan man leie tema rom. Og man kan velge mellom flere ulike bursdagspakker med mat, drikke, kake, is, godteposer og overraskelser til barna. Man får også maten servert. Foreldrene kan lene seg tilbake .. Og Eventyrfabrikken fikser og ordner og gjør det enkelt for deg å feire bursdag.

Bursdagsbarnet som var en gutt på 5 år hadde invitert 22 gjester med seg på Superhelt rommet! Det finnes også egne prinsesse rom, disco rom og pirat rom. Så her finnes noe for alle, både jenter og gutter. Og for foreldre finnes det gratis kaffe, te og nett.

Støynivået kan bli ganske så høyt, og alle foreldre trenger en blund etter å ha vært der. Som en mor som var der sa: ‘Vi foreldre trenger ofte flere uker på å komme oss igjen etter å ha vært her, for man blir så sliten’ .. Hehe! Men det positive er at barna ELSKER å være der!! Og timene går veldig fort mens man er her. Både store og små kommer til å sove veldig godt i natt.

#helg #mamma #lørdag #barn #familie #aktiv #oslo #barn #mamma

Admir Batlak pop-up visning

Admir Batlak motevisning på Aker Brygge ble en stor opplevelse jeg sent kommer til å glemme! Det ble uten tvil et friskt pust på en ellers tung og regnfull dag.

Den 24. og 25. august gikk Oslo Runway av stabelen på Sentralen i Oslo. Og to fulle visningsdager ble avsluttet spektakulært av designeren Admir Batlak, som denne gangen ville gi en overraskelse til folket. Dette er mannen motebransjen ELSKER! Og jeg skjønner hvorfor akkurat han fikk lov til å avslutte det hele.

Etter endt visning på sentralen gikk 13 høye, stilige og flotte modeller rett fra catwalken på Sentralen og ut på Karl Johan hvor de fortsatte ned til Aker brygge. Kl 18.30 entret de en 100 meter lang catwalk utendørs på Stranden, Aker brygge for en pop-up visning som var åpen for absolutt alle og enhver.

Vi var tilfeldigvis i området tidlig. Og fikk dermed en av sitteplassene de hadde satt opp langs catwalken. Dette var stoler satt opp helt nede ved brygga og havet. De som fikk en av disse plassene, fikk også følelsen av å sitte på ‘første rad’ under moteshowet.

Mange var nok spent på hvordan været ville bli akkurat i går. Det regnet nemlig mye hele dagen! Og det er uten tvil, en risikosport å arrangere ting som dette utendørs på denne årstiden. Men akkurat når dette skulle starte, sluttet det på magisk vis å regne. Og det kom ikke en eneste dråpe regn så lenge shower varte.

Iført Admir Batlaks nye SS17 kolleksjon pakket modellene sammen hovedstadens moteuke Oslo Runway, og hele byen var invitert til å se på. På denne måten fikk alle en mulighet til å få en smakebit av den norske moteuken, og ikke bare de spesielt inviterte. Målet var å gi folk et innblikk i hvordan det ser ut backstage, hvordan designeren arbeider og hvordan kolleksjonen blir presentert. Og dette ble absolutt en opplevelse og begivenhet for årets motebegivenhet.

Oslo Runway har vært overraskende bra! Det var vært veldig kjekt å være med på visninger som de har arrangert disse dagene. Jeg er veldig positivt overrasket over hva de har fått til. Og håper virkelig det blir lagt mer penger og støtte på bordet fra politikernes sin side, sånn at vi kan glede oss til en bra, spennende og variert norsk moteuke også neste år.

// Bilde nummer 3 er lånt fra Aker Brygge sin Instagram side @akerbrygge

#oslorunway #moteuke #oslo #akerbrygge #admirbatlik #trend #motevisning #show #aktiv #blogg #mamma #hverdag #torsdag #familie #foto #mammablogg #familie #vår #sommer #helg #fredag

GLOSSYBOX + Rituals event

For en liten stund siden ble jeg invitert til å ta med meg en venn på GLOSSYBOX sitt Rituals event på Aker Brygge. Og siden jeg ELSKER alle Rituals sine produkter, var jeg ikke vanskelig å invitere med på dette!

Rituals er deilige og delikate produkter til hud, hår, kropp, baby og herre. De har også klær, parfyme, duftlys, makeup og te. Og veldig mange fine gavepakker med ulike produkter. Ikke er det dyrt heller! Og de som jobber der er supersøte og hyggelige!

Alle de inviterte gjestene som var der i kveld fikk en stor goodiebag fra GLOSSYBOX & Rituals med noen av deres topp-produkter og nedsatte priser på hele deres sortiment. Vi fikk snacks og drikke. Og vi fikk også en liten innføring i Rituals spennende serie ”Ritual of Dao”, som er en gammel kinesisk filosofi som bygger på å oppnå en perfekt harmoni mellom Yin og Yang. Med fokus på å berike din yin energi, bidrar deres herlige serie til indre fred og harmoni i en travel hverdag.

I butikken på Aker Brygge finnes hele utvalget av produkter. Og dette er et sted som det absolutt er verdt å ta turen innom!

Produktene finnes også i Sandvika,Taxfree butikker og på Kicks.

#glossybox #mote #rituals #kundekveld #event #oslo #aktiv #blogg #mamma #mammablogg #foto #torsdag #hverdag #august #tips #produkter #familie #barn

Oslo Runway

I går kveld gikk turen til Sentralen og Oslo Runway. Sentralen er en tidligere bank som nå er gjort om til et kulturhus! Og i disse gamle ærverdige og fine lokalene arrangeres i år Oslo Runway.

I den veldig flotte Marmorsalen gikk prisutdelingen Bik Bok Runway Awards av stabelen for første gang.

Fem ulike designere var nominert til åprisen og viste frem sine kolleksjoner på catwalken.

Vi fikk se spennende design fra: Anne Karine Thorbjørnsen, Beate Godager, Bror August, Camilla Reinfjell og Edda Gimnes.

En fagjury fikk oppdraget med å plukke ut en vinner som skulle få 100 000 kr til produksjon av ny kolleksjon, og en full visning på Oslo Runway i februar 2017.

Anne Karine Thorbjørnsen ble den heldige vinneren!

Og etter en morsom kveld med motepiffen her i hovedstaden, gikk vi en lang tur rundt i sentrum. Kjenner at vi ikke er klar for å gi slipp på ‘sommeren’ helt ennå. Mildværet må gjerne bli her noen uker til! Høsten må bare vente!!

#moteuke #norskmote #norskdesign #design #mote #oslorunway #bikbok #prisutdeling #mamma #blogg #oslo #aktiv #familie #onsdag #hverdag #tirsdag

Spennende uke!

Dagene flyr avgårde … Og det er rart å tenke på at vi snart befinner oss i september allerede!

Denne uken er det veldig mye som skjer. Skolestart for 2 i går. En som starter sitt første år på videregående, og en som har startet på sitt andre år på videregående. Begge spente og forventningsfulle! Alltid spennende å se hvilke lærere man får, og hvem man kommer i klasse sammen med.

I kveld står vi på gjestelisten til Oslo Runway og Bik Bok sitt Runway Award. Dette er en prisutdeling for unge designtalenter. Og et samarbeid mellom Oslo Runway og Bik Bok, som arrangeres for første gamg. Dette gleder vi oss veldig til å se! Positivt med alt som løfter unge talenter fram. Håper å få se masse kreativ inspirasjon!

På torsdag er vi invitert til Glossybox + Rituals sitt event på Aker Brygge. Og håper at vi da også rekker å få med oss Oslo Runway sitt avslutningsshow på samme sted. Litt senere på kvelden vises nemlig Admir Batlak pop-up show utendørs, og dette er åpent for ALLE !!

Helgen begynner også å bli fullbooket med både bursdag og middag ute på pogrammet.

Bildene vi tok i juli med Bellatrix Photography er ferdige! Og de ble veldig fine!! Denne uken har vi også vært i dialog med de kjente gatefotografene FaceHunter og Adam Katz Sinding. Weeee! Med andre ord, veldig mye spennende som plutselig skjer i hverdagen vår.

#mote #oslorunway #admirbatlak #blogg #foto #familie #mamma #hverdag #tirsdag #mammablogg #aktiv #oslo #mandag #onsdag

Festpremiere på Oppdrag Dory

Gjett om vi har gledet oss masse til at det skulle bli søndag! I dag var det nemlig klar for festpremiere på den flunkende nye filmen Oppdrag Dory.

Klingenberg kino her i Oslo inviterte til førpremiere på filmen Oppdrag Dory og billettene forsvant i rekordfort! Det var nemlig ikke bare de små som har gledet seg til denne filmen. Men kanskje alle oss som husker og liker Oppdrag Nemo som kom i 2003.

For å forberede min lille kinovenn på 4 år, har vi sammen sett Nemo filmen den siste uken. Den ligger ute på Viaplay. Og hun likte den sååå godt, at hun har sett den hele 4 ganger de siste dagene! Dermed ble hun veldig klar for å se mer av disse søte fiskene!

Nå selger de også Kinderegg med alle de kjære Nemo figurene inni. Så det tok ikke lang tid før den lille var helt hekta på alt som har med disse filmene å gjøre.

Vi kom på kinoen i god tid i dag, for at vi ikke skulle gå glipp av noe. Og det var ekstra hyggelig at hennes skjønne nabovenner også var med oss i dag!

Det var mange aktiviteter på kinoen før filmen:

– Akvarium som vi kunne gå inn i og ta bilde.

– Ansiktsmaling.

– Tegneverksted.

– Goodiebags til barna

– Premieutdeling i salen.

– Såpeboblemaskin.

– Musikk fra filmen.

– Blå løper

– Pressevegg med masse kjendiser

Alle de som har de norske stemmene i filmen var tilstede på kinoen. Og salen var stappfull! Barna fikk flotte gaveposer før filmen. Noen heldiggriser fikk i tillegg en ekstra stor pose med flotte premier, etter loddtrekning av tilfeldige seter i salen.

Om du likte den første filmen vil du ELSKE denne! Oppfølgeren er etter min mening bedre en den første. Og blekkspruten som er med i denne filmen, er sååå hysterisk morsom at jeg ikke klarte å stoppe å le! Det er verdt å se denne filmen bare pga den!! Er ganske sikker på at dette er den morsomste barnefimen i år? En veldig fin film ingen må glipp av! Like morsom for oss store som de små.❤

#søndag #film #kino #premiere #mamma #blogg #mammablogg #oslo #helg #aktiv #foto #barn #familie #sommer #kjendiser #moro

Villefranche tips!

Om du noen gang befinner deg i Villefranche-sur- Mer, langs den Franske Riviera, er det obligatorisk med et besøk opp i borgen som ligger langs havna. Den gamle borgen i gamlebyen er nemlig verdt å besøke!

Festningen finner du en liten rusletur unna havna. Gå opp en liten bakke, og du er der! Citadelle St. Elme ble bygget på 1600 tallet for å beskytte County of Nice, som det het dengang, mot angrep og inntrengere.

I dag er den historiske borgen gjort om til et stort og spennende kulturelt møtested. Her finner du 4 museer, gamle monumenter, kirker, flotte hager og parker, et hotell, selskapslokaler og til og med en utendørs kino!

For 6 Euro (cirka en femtilapp) kan du se de nyeste filmene her i borgen på kveldene. Kinoen ligger ved siden av en vakker park. Og i tillegg til et gigantisk lerret, har du også panormautsikt mot havet! Slå den! Verdt å nevne er kanskje at alle fimene kun er dubbet på fransk! Dumt for oss som bare skjønner litt …

Dette er et sted som det er verdt å få med seg om du først er her. Det er mye å se på der inne. Og uansett hva man velger å gjøre mens man er her, er det en fin tur. Utsikten er alene verdt hele turen opp til borgen! Det koster heller ingenting å komme inn i festningen. Gratis! : D

#helg #reise #frankrike #franskeriviera #mamma #blogg #mammablogg #villefranche #sommer #sol #lørdag #trening #foto #familie #tips #barn #aktiviteter

Hôtel Le Versailles

Det første vi opplevde når vi kom ned til Sør Frankrike og den Franske Riviera, var dessverre tull og rot med hotellbestillingen vår! Jeg hadde bestilt og betalt for et hotell jeg hadde sett meg ut allerede i april. Så var sikker på at alt var i skjønneste orden. Men da vi kom dit, hadde de dessverre ikke gitt oss det jeg hadde bestilt, og var blitt lovet gjennom mange mail.

Kort fortalt, vi hadde bestilt et stort familierom, som jeg trodde var 2 dobbeltrom med dør mellom. Men fikk i stedet for 1 dobbelrom og et lite rom uten dusj. Det lille rommet uten dusj var heller ikke pusset opp de siste 30 årene? Det hadde et mindre deilig gulvteppe på gulvet! Og hvem vil dusje i et lite ‘skap’ på gangen?

Men noen ganger lønner det seg altså å klage! For når jeg sa i fra i respsjonen at dette ikke ville fungere for vårt reisefølge på 5 personer, fikk jeg beskjed om at vi kunne få bo på et annet hotell! Hotellsjefen eide nemlig 2 hotell. Og det andre hotellet lå bare litt lenger opp samme gate. Om vi ville komme opp å se på det?

Hôtel Le Versailles lå litt lenger opp fra havna i Villefranche. Og det første som møtte oss der var en FANTASTISK utsikt!!!! De har en kjempestor terrasse hvor man kan sitte å spise og drikke. Og her kunne jeg fint ha blitt sittende for alltid! DEN utsikten over havet og alle båtene! Det var som å komme til himmelen, etter å ha vært innom på det andre hotellet, Hotel Provencal, som vi egentlig skulle ha tilbragt ferien vår.

Hotellet er fresht, lite og veldig koselig! Personalet er helt ENESTÅENDE! De gjør alt for deg! Jeg så bare STORE smil! Og etter 10 dager, ble vi også litt kjent. : ) De har svømmebasseng der, en fin hage og en oase nede ved bassenget. Og gratis nett!! (noe som slett ikke er en selfølge på hotellene her nede)

Frokost er ikke inkludert, men kan kjøpes om man vil. Koster 15 Euro pr person. Vi valgte derfor å spise på de ulike bakeriene som lå i nærheten, eller nede på Cafene og alle spisestedene som ligger ved havna.

Finnes det noe negativt å si? De som rengjorde rommene var kanskje ikke de raskeste .. Men vi var ute mestepartene av dagene. Og da hadde de stort sett klart å ta rommet før vi var tilbake. Hvis ikke kom de i rekordfart om vi sa i fra inresepsjonen. Ingenting slår følelsen av nye store og myke hvite håndklær .. Og en oppredd deilig seng!

Dette hotelet anbefales! Perfekt beliggenhet! Og bare en kort taxitur fra Nice flyplass. Cirka 20 minutt, hvis det er trafikk. Hotellet er stille og rolig, men samtidig sentralt! Buss 100 og 82 går rett utenfor døra. Og disse tar deg enkelt rundt hele kysten begge veier.

For de som ikke ønsker busser med mye folk, så finnes det også en liten togstasjon en fin liten rusletur unna. Og hotellet tilbyr også å ordne transport for deg, dit du skal. Prisene på dette var også bra. Vi lot dem ordne med turen tilbake til flyplassen. Fikk en flott bil og en veldig hyggelig og behagelig sjåfør. Dette er et sted som jeg helt klart kunne reist tilbake til.

Vi betalte ingenting for å bo her, siden vi allerede hadde betalt til det andre hotellet de eier. Har sett at man kan booke det på både booking.com og hotels.com (som har dyrere pris på det!) Sjekk også direkte med hotellet via deres hjemmeside! Ofte får man da en bedre pris, enn gjennom bookingsidene.

Det står også på bookingsidene at dette er et 3 stjernes hotell. Men vil heller si at dette er uten tvil et 4 stjernes hotell! Prisen er uansett lavere enn mange av de andre stedene her nede.

#søndag #helg #hverdag #foto #frankrike #franskeriviera #aktiv #mamma #familie #mammablogg #foto #ferie #sommer #august #kjærlighet #reise #hotell #tips

Villefranche-sur-Mer

Villefranche er en liten idyllisk og søvnig by langs havet. Og denne fine lille byen er plassert midt i smørøyet langs den Franske Riviera.

Mens vi var her nede, besøkte vi de fleste stedene langs den berømte kyststripen. Og jeg kan med hånden på hjertet si, at dette er det vakreste stedet av de alle!

Byen ligger midt mellom Nice og Monaco. Og det er lett å komme seg rundt mellom de forskjellige stedene herfra. Vi valgte å bo i Villefranche i 10 dager. Og hadde dette stedet som vår faste base under oppholdet her nede.

Stedet er stille og rolig. Men samtidig ikke et kjedelig sted å være! Dette er stedet alle cruisebåtene og flotte yachter legger til. Så nok å se på, både morgen og kveld! Dessuten var det alltid godt å komme tilbake hit, etter en dag på farten til til andre byene.

Den dagen jeg er så heldig å vinne i Lotto, ville jeg brukt premien til en bolig her! Villefranche er også stedet jeg kunne tenke meg å tilbringe livet den dagen jeg blir pensjonist.

Et sted jeg anbefaler alle å besøke på det varmeste! Enten for en dagstur eller for en lengre periode. Vakreste plassen på jord! ❤

#søndag #frankrike #helg #hverdag #franskeriviera #mamma #blogg #mammablogg #familie #ferie #kjærlighet #foto #aktiv #reise #villefranche #sol #barn #tenåring