Flyttet utenlands

I går flyttet min mellomste datter utenlands. De neste årene skal hun bo i Skottland! Her venter 4 år med studier på universitet i Edinburgh hvor hun skal ta en dobbel bachelor. Dessverre så fikk vi ikke reist med henne ned, siden hele Storbritannia er rødt, i disse rare pandemi tider. Datteren min har allerede gitt uttrykk for at hun synes det ser ut som en flott og spennende by. Har skjønt at dette er en fin by å studere i. Universitet her blir også regnet som et av de beste i verden. For en mor er det verdens rareste følelse når barna flytter og særlig når det er til utlandet i tillegg. Hun er allerede vant med å bo borte etter å ha vært elev på United World College i 2 år. UWC er en internasjonal skole hvor elevene bor på skolen. Derfor føles det ikke så skremmende for henne. Flere tidligere elever fra denne skolen studerer nå i Skottland og hun har allerede et nettverk der nede. Det er mye lettere å være ny i en ukjent by i et annet land når man allerede kjenner noen. Håper vi får muligheten til å reise ned å se og hilse på snart. Hadde tenkt å dra ned i høstferien en tur, men tviler på at vi får reist slik det ser ut nå. Så fort Storbritannia blir gult eller grønt igjen er vi i alle fall klar for å reise over. Gleder meg!

En helg i september

Nå er det mindre enn 1 uke til min ene datter skal flytte utenlands for å studere. Det er verdens rareste følelse for en mor! Siden landet hun skal reise til er blitt rødt kan vi ikke reise ned med henne som vi hadde tenkt. 10 dager i karantene uten lønn og krav om testing gjør at mange dermed velger å holde seg hjemme som anbefalt. Heldigvis har regjeringen gitt grønt lys for reiser for studenter som skal ta en utdannelse. Dette anses nå som en nødvendig reise. Studenter som reiser ut for å ta hele sin utdannelse eller et halvt år utveksling bryter dermed ikke med UD sine reiseråd som sier at man skal unngå alle ikke-nødvendige reiser.

Denne helgen var det fint at vi fikk vært masse sammen siden avreise nærmer seg med stormskritt før hun flytter neste uke. Har fått ordnet masse viktige og praktiske ting. Vi har bodd på fine Clarion Hotel Oslo i Bjørvika igjen. Her bodde vi også i slutten av juni. Denne gang ble vi oppgradert til en stor og flott Suite i 9 etg med terrasse. Herfra hadde vi panorama utsikt både til Barcode, Oslobukta, Sørenga og Ekeberg. Før vi sjekket ut spiste vi en lang og god frokost og besøkte kunstgalleriet på hotellet. Her har de mange ikoniske Munch print! Vi var heldig med været, ingen selvfølge nå som det er blitt høst, og hadde en god opplevelse på hotellet. Anbefales!