Tøyen

I dag tok vi turen til Tøyen. Her har vi ikke vært på lenge. Men dette er et sted som har mer å by på enn man tror. Her ligger den flotte Botaniske hagen, som jeg elsker! Dette er hjemmet til Øyafestivalen og utestedet Postkontoret og Nord, bare for å nevne noe. Idylliske Kampen ligger også bare et steinkast unna.

Her finner man også en veldig bra spiseplass som har rimelig og veldig god tyrkisk mat. Dette stedet heter Anatolia og er alene verdt å besøke! Menyen finner du HER! Porsjonene er store og rause. og her får du mye mat for pengene! Maten er så god, at man burde ta turen hit hver eneste søndag!! = )

Før spiste vi ofte og mye på Ali Baba som holdt til på Grønland. Men dessverre så er dette stedet nå stengt for godt. Ble veldig overraska når jeg hørte det, for det var alltid så mange som spiste der. Og vi har så mange minner etter alle besøkene våre der. Så for oss og mange andre var det en trist nyhet.

Uansett, jeg er glad for at det finnes et annet sted som har minst like god mat. Og vi skal derfor bli flinkere til å legge turen til Tøyen, for kommende matopplevelser. Hyggelig og avslappende sted, som ikke koster skjorta, og som jeg anbefaler alle på det varmeste. Et sted som absolutt er verdt besøket! Prøv køfte!!

#søndag #mat #helg #vinter #mamma #blogg #mammablogg #familie #barn #inspirasjon #foto #aktiv #oslo #tyrkia

God morgen Norge!

Dagene og helgene flyr virkelig avgårde. I dag er det allerede søndag! (igjen) Og i morgen er det første dagen i februar!! Deilig at det er mildere ute. Minusgradene ser ut til å ha sluppet taket for nå. Kan til og med skimte litt grønt gress der snøen har forsvunnet! Nesten litt vår følelse i kroppen … : D

På planen senere i dag står en tur til Tøyen for å spise på en kjempebra og billig tyrkisk spiseplass. Det gleder vi oss veldig til! Tyrkisk mat er jo sååå godt! Og god mat er jo aldri feil. Særlig på en søndag.

Og ellers håper jeg at jeg klarer å lure med meg resten av familien for å se på noen nybygde funkishus som ser veldig fine ut! Stadig på jakt etter drømmehuset … Men nå lurer jeg på om jeg kanskje har funnet det?

#helg #søndag #hus #foto #mat #mote #inspirasjon #vinter #snø #mamma #blogg #mammablogg #barn #familie #aktiv #reise #oslo

Gratulerer med dagen!

Her i huset står den ene bursdagen etter den andre på rad og rekke fremover. På søndag hadde jeg en datter som ble 15 år! Og i går var det min store dag … Igjen! 

Etter man har fylt ’25 år’, tenker man at det ikke lenger er så viktig å bli feiret. Og ønsker egentlig at hele dagen skal forsvinne i stillhet. Det kan føles litt flaut og kleint med så mye oppmerksomhet for mange. Særlig om man har bursdag på en vanlig arbeidsdag. Men hvert år, slår det meg, hvor utrolig hyggelig det er å ha bursdag! Hvor kjekt det er å bli feiret!! Hvor mye det faktisk betyr at noen husker på deg den ene dagen i året. Den gode følelsen det gir deg! Og de små tingene andre gjør for deg, på bursdagen din, føles store. 

Jeg hadde en MAGISK dag med kake, god mat (pølser), kake, sjokoladeboller, fine ord, fine gaver, mange klemmer og bursdagshilsner. Og dagen derpå føler man seg så utrolig takknemlig og glad for at det alltid finnes så mange der ute, som sørger for at bursdag er den beste dagen i året. Uansett hvilket tall man blir. År etter år.

Så TUSEN TAKK til alle dere, som er så flink til å huske på bursdagen til andre.

Det betyr så mye mer enn dere aner!

#takknemlig #lykke #hverdagsglede #hverdag #mamma #bursdag #vinter #oslo #mammablogg #aktiv #foto #mat #blogg #familie #barn #inspirasjon #glad #mote #trening #hjem

Frost

Tipper jeg ikke er den eneste som har en liten jente som er over gjennomsnittet opptatt av Elsa og Frost for tiden?

Min lille ELSKER alt som har med Elsa å gjøre! Og hun vil helst bare ha på seg klær og prinsessekjoler hele døgnet som har Elsa motiv på seg. Ingen tvil om hvem som er den store favoritten her i huset med andre ord … Det er kun Elsa som gjelder! Ingen andre.

Og da det kom en Elsa dukke i posten i går fra mormor, ble den lille såååå glad! Så lykkelig! Det var store smil og lykke på jord!

Senere i dag skal vi på visning. Skal se på er helt nytt hus. Det var ferdig i år! Kjempefint!! Gleder meg veldig til å se det …

Vi har også en i huset som har bursdag i dag! Nå har jeg offisielt også en 15 åring i hus … = ) Så det blir både kake, pakker og selskap litt senere på dagen. Nok en søndag som kommer til å fly avgårde.

#søndag #helg #mamma #mammablogg #familie #barn #mote #hverdag #aktiv #inspirasjon #vinter #snø #frost

Fest på Slottet

Vi var ikke de eneste som var i Oslo sentrum i dag. Tusenvis av mennesker hadde møtt opp på Slottsplassen, Universitetsplassen og Spikersuppa for å ære og hedre Kongen og Dronningen vår i dag!

Og selv om det var ISKALDT kunne det likevel ikke blitt bedre enn det var. Knallblå himmel gjorde at folkefesten ble forvandlet til en uforglemmelig og magisk dag for både små og store i kulden.

Jeg tipper både Kongen og Dronningen var rørt over alle som hadde møtt opp i dag .. Og garantert stolt over å se hvor vellykket denne dagen ble. Det var fint å se hvordan alle barna koste seg i snøen. Og turistene som var der, ble imponert over å se hvordan vi Nordmenn kan kose oss … En bra dag! Og ikke minst en fin søndag!!

#helg #foto #søndag #familie #vinter #inspirasjon #snø #aktiv #barn #oslo #mamma #blogg #mammablogg #mote #hverdag #norge #kos

Klar for Kongelig fest!

I dag skal det markeres at kong Harald og dronning Sonja har vært Norges kongepar i 25 år. Regjeringens gave til Kongeparet er en stor markering på Universitetsplassen i Oslo med påfølgende festforestilling i Aulaen. På Slottsplassen skal det være vinteraktiviteter for barn, med Idrettsforbundet som hovedarrangør.

Det er også en rekke ting som skal skje i Spikersuppa. Blant annet kunstløpshow på isen. Kongefamilien skal også være tilstede på mye av det som skal skje i løpet av dagen

Aktivitetene på Slottsplassen, Spikersuppa og på Universitetsplassen er gratis og åpne for alle, og mye vil også bli vist senere på dagen på NRK TV.

Og selv om det er minusgrader, kaldt og masse snø ute, skal vi bli med på det som skjer. Den lille er nemlig veldig opptatt av Prinsesser, Konger og Dronninger og slott for tiden.

Det er dessuten alltid kjekt når det skjer noe i byen vår! Og det er alltid moro å ta del i det som skjer. Tipper at dette blir en søndag som forsvinner rekordfort. Sånn er det jo alltid når man koser seg.

#søndag #helg #vinter #snø #januar #foto #aktiv #mamma #mammablogg #blogg #familie #barn #inspirasjon #aktiv #oslo #livet #mote

Reiselivsmessen 2016

Høydepunktet for alle reiselystne, globetrottere, reisesugne og rastløse sjeler hvert år, er uten tvil Reiselivsmessen! Selv om gradestokken i dag morges viste minus 16 ISKALDE grader gledet jeg meg likevel masse til å dra. For hvert eneste år finner jeg alltid masse inspirasjon til nye reiser og eventyr når jeg er her. 

Begynner å bli godt kjent med mange av reisearrangørene også … Og alltid kjekt å prate med de! Superhyggelige!! Dessuten er det kjempemorsomt å treffe andre som er like glad i å reise som meg selv. Så kanskje derfor jeg trives så godt på ting som dette?!

I år kom jeg tidlig, for jeg tenkte at det var det lettere å få tusle rundt i fred og ro. Men det tok ikke lang tid før det strømmet på med masse folk. Og jeg kjente fort at det bare ble varmere og varmere inne på Telenor Arena. Men likevel fløy den ene timen etter den andre avgårde, så fort som bare det. Sånn er det når man går rundt å drømmer seg bort til vakre og eksotiske steder, strender og palmete destinasjoner.

Hver eneste bod og arrangør hadde skåler og kurver proppfulle av sjokolade, kjeks, kaker, ost, varme vafler og andre godsaker som de gav bort. Det var også gratis drikke overalt .. Og det fantes også mat og drikke man kunne kjøpe, om det ikke ble nok med det tonnet man fikk gratis. Den lille fikk også flere gratis bamser til hennes store glede! (de finnes på standen til Gotland!) Moro for både liten og stor med andre ord.

Man kan også vinne flere gratis reiser og reisegavekort! Har meldt meg på alt, og håper jeg vinner, selv om jeg aldri vinner noe som helst. ; (  – Men det er jo lov å håpe … Og jeg så en heldiggris som vant! Stakk av med et stort reisegavekort på første forsøk på et Lykkehjul. Mange misunnelige ansikt rundt da …

Som vanlig ble en hel haug med reisekataolger med hjem. Det som fanget interessen min i år var Mauritius, Seychellene, Sri Lanka, SPA, Karibien, Florida og Cruise.

Den lille sier hele tiden at hun vil tilbake på den store båten .. (Cruise) Så sannsynlighten er stor.

I år var Reiselivsmessa ekstra hyggelig! Mulig det er fordi reiselysten er ekstra STOR nå som det er så vanvittig kaldt ute. De har åpent også på søndag fra klokken 10 til 17, og jeg anbefaler alle å ta turen! Det koster 50 kr for voksen og gratis for barn under 12 år. Det ligger også masse gratisbilletter på nett.

#reise #aktiv #lørdag #helg #inspirasjon #mamma #mammablogg #vinter #aktivitet #snø #familie #barn #blogg #snø #oslo #telenorarena #reiselivsmessa #2016 #foto

En Karibisk drøm

Sør for Cuba og nordvest for Jamaica finner du Caymanøyene. De består av Little Cayman, Cayman Brac og hovedstaden på Caymanøyene, George Town, som ligger på Grand Cayman. Og det er her på den største øya at du også finner stranden som stadig befinner seg på listene over verdens beste og verdens vakreste strender.

Seven Mile Beach tiltrekker seg reisende fra hele verden. Og er bare en av mange grunner til at Caymanøyene blir regnet som den ultimate desitnasjonen i Karibien. Den verdensberømte og flotte stranden ligger vest på øya Grand Cayman, og denne populære Karibiske stranden er den mest kjente på disse øyene.

Den berømte stranden har klart vann og myk korall sand, og er også hjemmet til mange luksus hotell. Men stranden er en offentlig strand, og alle kan bruke hele stranden, uansett hvor du velger å bo på øya. Det finnes en rekke spiseplasser langs stranden, og også mange vannsport aktiviteter. Veldig fint å snorkle eller dykke her!

Caymanøyene passer for alle aldersgrupper! Her vil både stor og liten trives godt. Grand Cayman finner du også som stopp hos mange cruiseselskap. Velger du cruise i vestlige Karibien med for eksempel Royal Caribbrean eller Celebrity Cruises, er muligheten stor for at et av stoppene dine blir på de vakre og fredfulle Caymanøyene.

#helg #hverdag #inspirasjon #vinter #mamma #familie #mammablogg #reise #aktiv #barn #karibien #søndag #blogg #cruise #trening #foto

Et nytt år!

Et nytt år er som et blankt lerret. Dagene vi har foran oss, bare venter på å bli fylt med nye minner og morsomme opplevelser. Hvorfor ikke bare utnytte dette året best mulig?! Planlegg en reise til det stedet du alltid har drømt om å reise til! Sett deg som mål at du skal fylle opp det nye året med positive gjøremål og realisere alle eller deler av reiseplanene dine. Eller i det minste sett deg som mål at du skal dra til minst en ny og spennende destinasjon i løpet av våren eller sommeren. Oppfyll en av drømmene du har, så du ikke blir sittende å angre!

For livet handler ikke om alle de dagene som går. Men om de dagene man husker! Gjør en innsats selv for at 2016 skal bli ditt beste år noensinne! Vær litt mer spontan og impulsiv. Bestem deg for å bli litt mindre redd eller engstelig. Si JA til tilbudene som dukker opp langs veien. Og ikke minst: glem flyskrekken din! Lev litt mer!!

Mine nyttårsforsetter og mål for det nye året, er å bruke enda mer tid på å oppleve ting! Jeg har lyst å reise mer. Og jeg har bestemt meg for å utnytte året så godt som det lar seg gjøre på nye opplevelser. Jeg har begynt å kikke på steder hvor jeg har lyst å tilbringe deler av sommeren. Har også begynt å se på litt mer eksotiske destinasjoner som jeg har lyst å besøke mens det er kaldt her hjemme, for å korte ned på vinteren. Det finnes så mange muligheter! Det handler bare om å gripe de. Gjør 2016 til bra og fint år! GODT NYTTÅR!!

#2016 #godtnyttår #nyttår #inspirasjon #mamma #hverdag #reise #aktiv #mammablogg #januar #familie #barn