Haiti

Drømmer du om cruise i Karibien? Velger du å dra på cruise med Royal Caribbean til Karibien, er det store muligheter for at et av stoppene dine blir Haiti. Cruiseselskapet har nemlig sitt eget private tropiske øyparadis her! Vakre frodige og grønne Labadee er en halvøy mellom Cuba og Puerto Rico. Øya ligger på øya Hispaniola, på Haiti-siden i Det Karibiske Hav. Og denne øya er hele 75.800 kvadratkilometer stor.Her finner du drømmestrender for badenymfer i nydelige omgivelser! Og det perfekte stedet for å drive med alle typer vannaktiviteter. Her ligger det en stor Aqua Park som morsomt for både store og små i det varme og turkise vannet. Man kan leie vannscotere om man vil oppleve fart og spenning. Og for de som bare har lyst å ta livet med knusende ro under palmene, så finnes det enkle badematter man kan tilbringe dagen på.

For de rastløse sjelene kan man bli med på adrenalinfylt paraseilingstur 122 meter over bakken! Her er du garantert svimlende panorama utsikt!! Det finnes også shoppingmuligheter på det lokale og autentiske markedet. Her kan man finne lokale og håndlaget kunst og trehåndverk av alle slag. Vakre bilder, drikkevarer, sigarer og batikk er bare noe av det man kan få kjøpt til en billig penge her. For de som elsker å handle vil dette være et sted hvor du kommer til å finne mange skatter du kommer til å få lyst til ta med deg hjem. Det er også mulig å bli med på organiserte og guidet turer til gamle fiskelandsbyer eller kajakkturer og snorkling blant de vakre korallrevene, Uansett hva du velger å gjøre mens du er her, så er du garantert en uforglemmelig opplevelse! Dette var et av de vakreste stoppene som gjorde aller størst inntrykk på vårt cruise i Karibien.

Bo bra i Roma!

Nylig besøkte vi Roma for tredje gang! Før avreise brukte jeg mye tid på å finne hotell i Roma. Det kan nemlig være vanskelig å velge overnatting i en by som har mer enn 1500 overnattingsmuligheter å velge mellom!! Vi hadde lyst å bo billig, sentralt og samtidig bra. Valget falt til slutt på Radisson Blu es. Hotel, Rome. Skrev et innlegg om hotellet før vi reiste, som du kan lese HER! Hotellet ligger sentralt, er fint og ikke spesielt dyrt. Både flybussen og flytogene stopper like i nærheten. Vi fikk rom med engang vi kom og slapp å vente. Fordelen med å bo på et større hotell! = ) Det har en stor takterrasse hvor man kan slappe av med 2 basseng, god frokost inkludert og fine rom. Det var veldig fint å sitte ute på taket over Roma å spise frokost! På kvelden er det en perfekt oase å slappe av med middag, noen drinker, levende lys og rolig chill musikk. Stemningen oppe på dette taket var så god at jeg ikke hadde lyst å gå! Dette hotellet passer også for familier med både små og store barn. Men er samtidig et sted som overhodet ikke vil virke slitsomt for de som reiser uten barn.

Siden dette er et stilig hotell jeg absolutt kan anbefale, tenkte jeg å vise noen bilder fra hvordan det faktisk så ut. Og om dette skulle være av interesse, så kan jeg også tipse om at man kan få et bedre pris om man booker direkte fra hotellet enn gjennom for eksempel booking.com. Dette fikk vi erfare når vi endte opp med å bestille dette hotellet via to ulike steder på ulike datoer. Vi bodde nemlig på dette hotellet både før og etter et cruise. Før cruiset hadde vi bestilt overnattingen gjennom booking.com. Og på hjemreisen direkte fra hotellet. Det viste seg at hotellet hadde bedre pris å tilby når man bestilte fra de direkte, og de gav oss i tillegg oppgraderte og større rom. Man kan også spare mye om man bestiller i god tid før avreise! Så det kan lønne seg å gjøre det samme. Det er slett ikke alltid kjente nettsider som hotels.com eller booking.com har de beste prisene å tilby. Så om du har lyst å spare noen kroner, kan det være lurt å sjekke pris flere steder før man bestiller.

Lene Orvik lansering

Jeg er en av de som ELSKER Lene Orvik sin design! Klærna hun har laget er kjempefine og passer også til oss ‘vanlige’ mennesker. Jeg har bodd i strikkejakkene hun laget i fjor! Og er alltid like spent når hun lanserer noe nytt. Kolleksjonen hun kom med nå hadde veldig masse fint! Jeg hadde på forhånd bestemt meg for at den knallrøde ullkjolen måtte bli med meg hjem. Jeg er glad i farger, ull og alt som er varmt. Planen var også ta masse bilder fra lanseringen på Karl Johan. Men så fort de klippet snora, ble det elleville tilstander. Og alt forsvant som ventet i rekord fart! Men den fine ullkjolen ble MIN! HURRA!! ❤️

Min eldste datter fikk tak i en kjenpefin teddy vest, strikkegenser og en superkul grå bukse fra kolleksjonen. Det ble servert bringebærsaft på glassflasker, makroner i alle regnbuens farger, det var pyntet med ballonger og vi fikk en fin goodiebag fra Bik Bok! Men dessverre glemte jeg helt å forevige alle de fine detaljene i kaoset. Lene Orvik er verdens søteste og skjønneste person! Og tok seg tålmodig tid til å prate og ta bilder med alle som var der. Gleder meg allerede til neste kolleksjon! For en utrolig flink og kreativ dame hun er!! 👏👏👏

Høst idyll

Så utrolig kaldt det er ute tidlig på dagen nå! Fryser som bare det hver eneste morgen!! Og man klarer nesten ikke å forestille seg hvordan man skal klare å holde ut om det skulle bli litt kaldere. Mens i ettermiddag skinte solen som bare det over hovedstaden. Himmelen var knallblå og man følte seg som en idiot som hadde en stor og varm jakke på. De små blir iskalde om de blir sittende litt for lenge i sandkassen. Og gjennomvåte av svette om man har kledd de godt med ull fra topp til tå og varme sko. Men når tempraturen er så skiftende som nå, er det ikke lett å finne en mellomting. Enten er man for kald eller varm. I det ene øyeblikket er ovnen på fult og man gjemmer seg under store tepper, mens man drømmer om kakao med masse krem og eksotiske ferie destinasjoner. Og noen timer senere lufter man fordi solen steker som bare det. Håper likevel det holder seg som nå værmessig en stund til. Kjenner jeg iallefall ikke er klar for minusgrader eller snø riktig ennå … Selv om jeg går å tenker på at jeg må få tak i noen varme votter til den lille så fort som mulig. Men nå er det klart for vår gode venn Adams Matkasse her hjemme. Høydepunktet i hverdagen! Hva skulle vi gjort uten den? Ha en FIN kveld hvor enn du er i landet!

Det enkle er ofte det beste

Dagens aktivitet var planlagt. Men det var ikke mer avansert enn at jeg hadde lyst å ta en tur ut for å se på høstbladene! 🍂🍃🍁🍃🍂 Så bestemte meg på lørdag for at dette skulle bli målet vårt for i dag. I helgene er det godt å ta livet med ro, uten for mange gjøremål og timeplanen full. En liten rusletur for å kikke nærmere på høsten kan være tidsfordriv nok for liten og stor på en kald og kjølig høstdag.

Jeg tenkte at det ville være stas for den lille å se på alle de fine bladene som ligger på bakken nå. Husker det var et av høydepunktene når jeg var liten. Tok alltid med de aller fineste bladene hjem. Limte de over på farga papir og vips så hadde veggene de flotteste kunstverk. Husker jeg var sååå stolt over alle bildene jeg laget med pålimte blader! = )

Turen gikk til en stor gressplen, som jeg tenkte at sikkert hadde mange blader liggende utover gresset. Og det er morsomt å se hvor lite som skal til for å få frem smilene hos de små! For en 3 åring kan noe så enkelt som noen blader på bakken være det som er mest spennende i løpet av en lang og søvnig søndag. 🍁

Har du sett passet mitt?

De siste dagene har jeg lett og lett og lett! Jeg finner nemlig ikke passene våre! 3 stk er borte vekk!! Jeg skjønner bare ikke hvor de har blitt av. Jeg har gått gjennom alle skuffer, skap, kurver, kasser, esker, kofferter, vesker og oppbevaring vi har uten resultat. De er rett og slett sporløst forsvunnet ; ( 

Noe så utrolig irriterende!!!! I dag prøvde jeg også å ringe Flybussen sitt hittegodskontor, men de hadde dessverre ikke funnet de. Jeg skjønner bare ikke hvor de kan ha blitt av?!?

Mitt går ikke ut før om flere år, og derfor føles det så meningsløst at jeg må bruke masse penger på nytt. Dessuten hadde den lille i huset verdens søteste og morsomste bilde, så hadde veldig lyst å ha ta vare på alle hennes pass som minner. Nå må også hun ha nytt. Og alle med små barn, vet hvilken utfordring det kan være å ta passbilder av de små. Ikke enkelt å treffe blink med et bilde som blir godkjent av de små på passkontoret. Nå må vi altså lage flere nye pass. Penger som vi kunne brukt på så mange andre ting. Første gang dette har skjedd. Veldig kjipt! Men pass må vi jo ha. Andre som har klart å rote bort passene sine?

Nå er det jul igjen!

I dag gikk turen til Rusta for å kjøpe store flasker med vaskepulver og andre kjedelige ting. Jeg ble veldig overrasket og nærmest sjokkert når jeg oppdaget at halve butikken var gjort om til en eneste stor julebutikk! Det hang skilt overalt som ønsket meg GOD JUL og det blinket intenst fra juletrær og julestjerner hvor enn jeg snudde meg. Jeg har tenkt at det er en evighet til årets jul, inntil jeg skjønte i dag at julen allerede er godt i gang! Hvem handler julestash på en varm og mild oktober dag? Noen må det være. For flere juleting la jeg merke til at alt var UTSOLGT! Og jeg tenkte at det er jo helt vilt. Trenger vi å starte med jul så tidlig? Trenger den å vare i flere måneder? Mister det ikke litt av sjarmen da?

Og er jeg slem når jeg sier at jeg glatt kunne reist vekk fra hele jula? Vi har tidligere valgt å stikke av fra hele julestresset og det voldsomme kjøpepresset. Et år valgte vi frivillig å bytte ut hvit snø med hvit sand. Vi tenkte at det var en mye finere gave å gi hverandre en uforglemmelig reise og opplevelser, fremfor ting vi egentlig ikke trenger. Det året reiste vi i nesten 24 timer for å komme til en bitteliten øy i Maldivene. Vi tenkte at så langt borte, var vi garantert langt unna alt som heter jul. Men det som var morsomt, er at den bittelille sandflekken av en øy, var mer pyntet til jul enn jeg noengang har sett her hjemme! Og vi tilbragte hele ferien på Maldivene blant blinkende nisser, glorete julepynt, julemat og det største utvalget jeg har sett med overpynta juletrær = ) 🎅🎄🎅

Bibliotek på havet

Cruise er i vinden som aldri før! Og stadig flere oppdager at dette er en morsom måte å feriere på. På et cruise er man innom flere land, byer og øyer. Og dermed er man garantert flere opplevelser enn de som ligger i ro på en strand i 14 dager i Syden. Man kan bli med på et stort utvalg organiserte turer, hvor alt er tilrettelagt for å gjøre det mest mulig behagelig når man er i havn. Og man kan også velge å utforske det man selv vil på egenhånd. Men det er ikke bare når man er i land det er masse å oppdage. Det finnes også uendelig mange aktiviteter om bord hele døgnet både for liten og stor. Det er faktisk så masse å finne på, at man alltid ønsker at døgnet har flere timer enn det faktisk har. Mange velger å aldri gå i land, fordi de har så fint på båten! Og det er følelsen av at man har en spennende og aktiv ferie som gjør at man velger å reise om og om igjen. Men cruise er også fint for alle de som bare vil slappe av og gjøre minst mulig mens de har ferie. Det finnes blant annet store SPA hvor man kan få alle tenkelige behandlinger og massasje. Og det finnes også bibliotek hvor man kan sitte hele døgnet om man ønsker det. Når man først befinner seg ute på havet, er det fint å bruke tid på å få tatt igjen alle de bøkene man alltid har hatt lyst å lese. Her finnes det også kaffe og te tilgjengelig slik at man skal slippe å gå noen steder når man først har satt seg ned. Dette er også stedet hvor mange reisende legger igjen leste bøker og ukeblader. Så man kan være sikker på at innholdet alltid er godt oppdatert = )

Høst

Bladene på trærne har begynt å bli gule. Det er kaldere i lufta. Og det har allerede blitt oktober på kalenderen! Dagene bare flyr avgårde. Det er full jobb, videreutdannelse, oppgave innleveringer, en aktiv 3 åring som alltid vil leke og alle de andre hverdagslige gjøremålene som står i kø. Ellers merker jeg at hvert eneste ledige minutt jeg har forsvinner til å dagdrømme! Jeg drømmer om eksotiske reisemål langt borte, hvite strender, bølgebrus og svaiende palmer. Det hjelper masse å tenke på at vi har bestilt en tur til varmere strøk i vinter. Så da kan det bare bli så kaldt det bare vil her hjemme fremover, for da vet jeg at vi har noe bra å glede oss til! Den lange vinteren føles kortete når man kan ta en pause å stikke av til varmere strøk. Ellers har jeg i dag mimret over alle de fine dagene vi hadde ute i sommer. Og fant noen bilder som ble tatt mens det fremdeles var varmt i lufta og sommer ute. Det er rart hvor fort tiden virkelig går. Kunne ønske jeg kunne stoppe tiden mange ganger. Og det er jeg helt sikkert ikke alene om å tenke? God lørdag videre!