Testpassasjer på Oslo Lufthavn

I begynnelsen av august søkte Oslo Lufthavn etter personer som kunne være med å teste den nye terminalen på flyplassen før den åpner. Responsen var overveldende og enorm! Og de heldige utvalgte fikk tilbud om å komme på Gardermoen, på forskjellige dager, for å være med på en tjenestetest på flyplassen.

En tjenestetest er en test, eller et forsøk, hvor flyplassen undersøker om en ny prosedyre som er utviklet på Oslo Lufthavn fungerer slik som de har planlagt. Ved å bruke testpersoner istedenfor virkelige passasjerer kan de se hva som fungerer og hva som eventuelt ikke fungerer før de iverksetter tjenesten. Dermed kan de også optimalisere tjenesten før de lar vanlige passasjerer få bruke den nye terminalen.

På min dag kom det 180 personer! Alle veldig ulike .. Både kvinner og menn, og eldre og yngre. Noen også med babyer, nedsatt funksjon / handicap eller spesielle behov. Dette fordi flyplassen ønsket at alle typer mennesker skulle være en del av testen. De ønsket også at vi oppførte oss helt vanlig og alminnelig, slik som vi gjør når vi er ute og reiser, for at det skulle virke mest mulig realistisk.

Vi som deltar får lov til å legge erfaringer fra denne testen ut på sosiale mediar. Men får dessverre ikke gi ut for mye info med detaljbeskrivelser av testforløpet, av hensyn til etterfølgende testdager. Det er viktig for testens verdi at testpassasjerer ikke blir «for godt kjent» på nye Oslo Lufthavn før deltakelse på en tjenestetest.

Det jeg derimot har lov til å si er at den nye terminalen er råflott! Alt som er ferdig er veldig fint!! Den nye delen av flyplassen er veldig lys og moderne! Bare toalettene var en opplevelse å se, i motsetning til de gamle. Det er også stikkkontakter overalt! Og flyplassen legger tydelig opp til at passasjerer skal få lov til være på nett og muligheten til å lade opp både telefoner, pc’r og nettbrett overalt inne på den nye terminalen. Stort pluss at dette blir mer tilgjengelig!

Vi som var med på testen ble veldig godt ivaretatt gjennom hele dagen. Vi fikk servert god mat, frukt og drikke flere ganger. Fikk også gavekort og et nett fult av mange fine og nyttige reiseeffekter. Samt gratis transport til og fra flyplassen. Og etter å ha tilbragt en hel dag i avgangshallen på flyplassen, sett utallige fly ta av, kjenner jeg i hele kroppen at jeg er mer reisesyk enn noengang! Spennende, morsom og en veldig sosial dag!!

#aktiv #reise #hverdag #mamma #flyplass #tirsdag #foto #oslo #blogg #familie #mammablogg #fly

Leo’s Lekeland

For 1 uke siden var vi i 5 årsdag som ble feiret på lekelandet Eventyrfabrikken (tidligere Hopp i Havet). Den lille i huset ELSKET å være der å leke! Flere foreldre tipset oss derfor om å prøve også andre lekeland. Derfor bestemte vi oss for å teste ut konkurrenten Leos Lekeland her i Oslo denne helgen, for å se om det var like bra.

Konseptet går ut på det samme begge stedene. Stort innendørs lekeland med mange aktiviteter og jungeltema som går igjen overalt inne. Leo’s Lekeland er derimot mye større og lysere enn Eventyrfabrikken. Og Leo’s Lekeland har også mer å tilby både store og små! Her var det også mindre støy!!

På Leos Lekeland finner du klatrestativ, ballhav, egen babyavdeling, ballbinger, dropslide (går rett ned!), sykkelbane, kanonballområde, megaballer, piratskite, Spider tower (edderkoppnett), sportsarena, Tigersklie, trampoliner, Tubbyslide (sklie man kan renne ned med baderinger) og en gigantisk vulkan!

Klarer man å komme seg på toppen her, kan man prøve den lange sklien ned igjen. Denne vulkanen finner man på begge lekelandene. Men den er større på Leos Lekeland enn de har på Eventyrfabrikken.

Leo`s Lekeland er nordens største lekelandkjede. Og dette er absolutt en møteplass for hele familien. Her kan man leke, slappe av, spise og ha det morsomt i flere timer. Man betaler bare for at barnet skal komme inn. Og det koster 169 kr om man er mellom 2 og 17 år. Gratis for voksne!

På begge stedene er der veldig populært å feire bursdag! Her kan man leie ulike temarom. Og lekelandet ordner alt for deg og bursdagen du skal ha. Enkelt og greit! På Leos Lekeland var rommene større og mye bedre plass enn på Eventyrfabrikken. Her har de også flere temarom å velge mellom: Disco rom, Dinosaur rom, Fotball, Prinsesse rom, Leos hule (bildene under), Pirat rom og Under Havet.

Her var det også lov for foreldre å ha med egne kaker. Og det var også et større venteområde for foreldrene og bursdagsgjestene enn på Eventyrfabrikken.

Det var uten tvil større og romsligere tumleplass både for store og små på Leos Lekeland! Og alt virket mye større her enn på Eventyrfabrikken. Stort pluss at det også var bedre luft og lysere inne! Da får man ikke den samme innestengte følelsen, som jeg fikk på den andre plassen. På Eventyrfabrikken var det også mer støy og varmere inne. Og det det følts fort litt kaotisk og trangt, selv om det var bygget oppover i høyden.

Veldig kjekt å vite at det finnes steder som dette! Når været blir kaldere og dårligere fremover på høsten og vinteren, er dette perfekte lekeplasser innendørs, som jeg absolutt har lyst å dra tilbake til i helgene. Supert sted for de små å bruke all energien de har på lager i noen timer!

Den lille har også et stort ønske om å feire sin neste bursdag her i Prinsesserommet. Så får vi se da … Vi kommer uansett til å dra tilbake her en dag snart igjen. Det var til og med gøy å være her fos oss voksne! Det var nesten som vi kunne ønske at vi fikk muligheten til å være små igjen … Hehe! : D

#leoslekeland #oslo #aktiv #aktiviteter #tips #helg #søndag #familie #barn #foto #barn #mamma #mammablogg #hverdag #lørdag #september