Byliv i Nice

Den franske rivieraen fremstilles ofte med et bilde av glamour, strender og vakre mennesker. Selv om fremstillingen er korrekt også for Nice, er Nice er mer tilpasset forskjellige typer reisende enn nabo byene Cannes og Monte Carlo. Til Nice kommer alt fra backpackere som innkvarteres på byens herberger til dem som nyter dagene på et av byens luksushoteller. Og her er det FINT å være turist!! : D

Nice er den femte største byen i Frankrike  med ca. 340 000 innbyggere, og er landets nest mest besøkte by, etter Paris.. Men det som skiller Nice fra Paris, er at Nice sentrum er forholdsvis lite og du kan stort sett ta deg rundt i byen til fots. Byen består av en god blanding moderne og gammelt. Og gamlebyen av Nice er et veldig hyggelig område med masse koselige butikker. Her finner du også mange museer og gallerier for de som har lyst å se på det. Nice har noe å se på for enhver med andre ord. Og jeg syns det er en hyggelig og avslappende by! Man får aldri følelsen av at det er slitsomt å være der, slik man fort kan føle i en større og mer masete by som Paris. Perfekt at alt ligger i gåavstand. Og at det aldri er langt å gå ned til strand og den fine strandpromenaden når man befinner seg midt i sentrum.

For oss var Nice et stoppested, før vi tok turen videre langs den franske riviera. Og det er et perfekt stopp før eller etter man setter kursen videre enten den ene eller andre veien langs den flotte franske kysten =)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg