Høst

Nå har det allerede gått en hel uke siden skolestart forrige uke! I år var det ekstra spesielt og spennende fordi vi hadde en liten som startet i 1 klasse og ei som flyttet hjemmefra samme dag for å starte på sine 2 år som UWC student. Søstre på helt ulike nivå, men til felles at de begge to skulle starte på skolen og på en helt ny plass. Det har vært mange inntrykk den siste uken å ta inn for hele familien. Og vi har prøvd så godt vi kan å orientere oss om alt som gjelder for de ulike skolene.

For den lille er det nå en helt ny hverdag med mange nye ting å forholde seg til og ikke minst mer disiplin som hun må følge. Overgangen fra barnehagen til skolen er stor! Det er det ingen tvil om. Vi må nå komme presis hver eneste dag til skolen. Mens når hun gikk i barnehagen kom vi ofte seint og kunne ta livet mer med ro. Da kunne vi også ta en dag fri når det passet oss. Det kan vi ikke lenger så lenge det ikke er skolefri. Alle i 1 klasse har fått hver sin Ipad som de skal bruke både på skolen og hjemme. De har også startet med undervisning på engelsk. Og hun har allerede fått lekser som vi må passe på at blir gjort. Mye er forandret på skolen bare på de siste årene og siden hennes eldre søstre gikk på barneskolen og ikke minst meg selv! Det har vært mange nye ting å sette seg inn i både for henne og oss andre. Men nå begynner nye rutiner å gå seg til.

Den mellomste er også godt i gang med sin skolegang på en helt ny plass og som UWC elev. Hennes hverdag er ganske annerledes enn den minste sin. På en internasjonal UWC skole foregår all undervisning på engelsk med medstudenter og lærere fra hele verden. Hun bor også på skolen og deler rom med 4 andre elever som kommer fra steder over hele verden. De har program med både skole og fritidsaktiviteter fra morgen til kveld, og den første uken føltes sikkert ganske overveldende for alle elevene der. Mange av de er også langt hjemmefra og noen lengter hjem allerede. I begynnelsen hørte vi ikke så mye fra henne fordi hun var så opptatt med å bli kjent, men nå tenker jeg at så lenge hun har det bra så har vi her hjemme det også bra!

For den minste nærmer det seg også første skoleferie: høstferien! For datteren min som går på UWC har de ingen høstferie da de følger en helt annen skolekalender enn de gjør på skolene her hjemme. På UWC har de sin første skoleferie først i slutten av november! De har et helt annet opplegg, en helt annen type undervisning og har lengre skoleferier når de først har skoleferier på helt andre tidspunkt enn de norske skolene. Derfor skal vi bruke høstferien vår nå på å reise til den internasjonale UWC skolen hun går på for å hilse på og se hvordan hverdagen er der! Noe vi gleder oss veldig til!!

#uwc #uwcnorge #unitedworldcolleges #høstferie #skole #ferie #høst #reise #familie #mamma #college

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg